Löparjackor test herr

Løpejakker for menn som er best i test!

Beskytt deg mot vinden i en trendy løpejakke. Her er løpejakkene for menn som presterer best når det gjelder ventilasjonsevne, vindmotstand og bevegelighet!

Når du skal ut og løpe spiller det inge rolle om det er sommer, vår, høst eller vinter – det du trenger for å prestere på topp, er en bra løpejakke som veier lite og som beskytter deg mot vinden. Vårt løpeglade herrepanel har løpt i løpejakker fra , , , og . Her er jakkene som er best i test! 

Test av: ,

2xu löparjacka no

Veiledende pris: 1 665 kroner.

Vekt: Dette er en superlett jakke som passer kjempebra til løping, spesielt hvis du ikke ønsker at jakken skal gjøre steget ditt tyngre. 

Vindmotstand: Materialet i løpejakken fra 2XU beskytter deg når du løper, men den bør kanskje ikke brukes når det blåser veldig mye ute, da blir den soleklart slått av andre giganter i testen. 

Ventilasjonsevne: Hvis du har en tendens til å bli veldig varm når du løper, er ikke dette en modell for deg. Sannheten er at den snarere retter seg mot personer som er kalde av seg, det siden ventilasjonsnivået havner litt i andre rekke. Jakken puster litt, men beholder samtidig mer av varmen i jakken enn hva andre modeller i testen gjør. 

Komfort: Er dette en løpejakke eller egentlig en hettegenser? Materialet er kjempedeilig å løpe i og det er ingen sømmer som gnager. 

Fleksibilitet: kompenserer for en litt dårligere ventilasjonsevne gjennom maksimal bevegelighet. Denne jakken er et supermykt alternativ til din neste løpetur. 

Kort oppsummert: Testpersonene reagerer først og fremst på at denne løpejakken fra 2XU er veldig liten i størrelsen. Hvis du står mellom to størrelser, bør du definitivt gå opp. Ellers veier den så og si ingenting, noe man alltid setter pris på når man løper. Siden materialet er veldig fleksibelt, får jakken bra score for komforten. Jakken er utformet slik at den er vindtett foran og puster bak, selv om det er nettopp pusteevnen som havner på minussiden. Denne myke løpejakken passer derfor aller best under rolige runder hvor du ikke får opp pulsen veldig mye, samt på høstturer. 

Test av: ,

salomon löparjacka no

Veiledende pris: 899 kroner.

Vekt: Dette er den løpejakken i testen som veier minst, sammen med løpejakken fra Blacc. Det er et stort pluss! En jakke som du ikke merker, er en bra jakke.

Vindmotstand: Den beskytter veldig bra mot vinden, noe man helt klart forventer av en løpejakke fra Salomon.  

Ventilasjonsevne: Ventilasjonen får også bra score av testpanelet vårt, men den er samtidig ingenting utover det vanlige. Andre løpejakker i testen presterte bedre på den fronten. 

Komfort: Dette er en kjempedeilig jakke! Den er litt stram over armene og skuldrene, så pass på at du bestiller riktig størrelse for at det ikke skal forstyrre deg når du løper. 

Fleksibilitet:  fra Salomon er ikke like ”agile” som deler av testpanelet hadde håpet på. Den er i stedet relativt stiv til å være en løpejakke. Ha det i bakhodet når du velger størrelse, slik at du ikke får en modell som strammer når du pendler med armene.

Kort oppsummert: Salomon er et merke som virkelig kan dette med å holde regnet på utsiden av klærne. Merket er mest kjent for sine ski og friluftsklær, og de vet virkelig hva de driver med når det kommer til vindmotstand. Det er en kjempedeilig jakke med et stort bruksområde. Du kan bruke den som en sporty hverdagsjakke, på løpetur om våren/høsten når du vil ha et ekstra lag som kan beskytte mot vind samt at du kan bruke jakken om vinteren sammen med et varmt lag under. Et ekstra pluss for at modellen har noen små refleksdetaljer i sømmen over armen og på ryggen, slik at du er synlig i høstmørket. Testpanelet anbefaler varmt denne modellen til deg som ser etter en bra, fin og diskret all round-jakke som passer store deler av året. Den mest fremtredende egenskapen ved jakken, er at den beskytter så utrolig bra mot vinden. 

 

Test av: ,

adidas löparjacka dk

Veiledende pris: 549 kroner.

Vekt: Heller ikke denne løpejakken fra Adidas veier spesielt mye, men den veier fortsatt mer enn modellen fra Salomon.

Vindmotstand: Akkurat som løpejakken fra Salomon, er denne modellen fra adidas helt vindtett. Bare en jakke i galon kan beskytte deg mer mot vinden, men det vil du helst unngå når du løper!

Ventilasjonsevne: Selv om denne løpejakken er tynn og kald, kunne den hatt en bedre ventilasjonsevne enn den har i dag. Testpanelet hadde en tendens til å føle seg litt innestengt i jakken når pulsen økte. 

Komfort: Passformen er hverken posete eller ettersittende, og du kan bevege deg helt uhindret i modellen. Den sitter kjempedeilig på kroppen og får høy score for den gode komforten.  

Fleksibilitet: I motsetning til modellen fra Salomon, er ikke  fra Adidas spesielt stiv. Her kan du pendle med armene og ta ut løpesteget uten noen problem.

Kort oppsummert: En utrolig tynn og smidig løpejakke. Den er stilren, beskytter mot vind og sitter perfekt på kroppen. Hvis du er en av dem som foretrekker en normal passform, som ikke er veldig ettersittende, blir du glad for denne jakken. Siden modellen er såpass tynn, kan du selv tilpasse varmen gjennom flere lag under. Det er derimot fullt mulig å løpe fra null grader til femten plussgrader i denne jakken. Det som havner i andre rekke når det gjelder funksjonen, er ventilasjonsevnen. Husk at du ikke bør kle deg for varmt under for å unngå at du svetter ihjel, siden jakken ikke slipper ut overskuddsvarmen fortløpende.


Test av: ,

nike löparjacka no

Veiledende pris: 729 kroner.

Vekt: Litt tyngre løpejakke enn de andre modellene i testen, men fortsatt går den som en lettvektsjakke. Forklaringen kan ligge i designet, som jobber med flere lag med stoff og detaljer i form av lommer og en hette.

Vindmotstand: Når det gjelder vindmotstand presterer denne jakken fra Nike veldig bra, omtrent like bra som løpejakken fra Salomon.

Ventilasjonsevne: Hittil er dette den løpejakken som har absolutt best ventilasjonsevne, selv om vindmotstanden også er suveren – det er nesten litt for godt til å være sant! 

Komfort: Selv om materialet ikke er spesielt følsomt, er dette en veldig god løpejakke. Du kommer til å ville bruke den, så enkelt er det. 

Fleksibilitet:  er litt stiv i materialet, noe som kan bli problematisk hvis du velger en for liten størrelse. Heldigvis er modellen romslig i passformen, så stivheten er ingenting som forstyrrer bevegelsesfriheten. 

Kort oppsummert: Er den ikke fin? Denne retro-inspirerte løpejakken skiller seg designmessig ut fra mengden og retter seg mot deg som gjerne bruker løpejakken 24/7. Den er litt stiv i passformen, noe du bør ha i bakhodet når du bestiller modellen. Derimot har den god ventilasjonsevne, du kommer absolutt ikke til å føle deg innestengt i modellen. Selvfølgelig er vindmotstanden så bra som du ønsker, og modellen får dessuten ekstra pluss for at det finnes to lommer på forsiden hvor du kan oppbevare nøkler og telefon. Nike ligger forut sin tid, hva annet kan vi vente oss av dem?

 

Test av: ,

löparjacka blacc

Veiledende pris: 699 kroner.

Vekt: Akkurat som navnet på løpejakken antyder, så veier Fly Limited Jacket absolutt ingenting. Du vil ikke merke jakken på kroppen, med mindre du ser ned.

Vindmotstand: I motsetning til de andre veldig vindtette modellene i testen, er dette en mildere variant av en vindjakke. Den beskytter passe mot vind, men ingenting du bør ta med deg på en løpetur når det er storm ute.

Ventilasjonsevne: At den ikke er så vindtett medfører på den andre siden at løpejakken har en superbra ventilasjonsevne. Dette er med andre ord en bra venn når du løper intervaller, siden du får opp pulsen og svetter mye. 

Komfort:  er en veldig bra løpejakke og derfor får den faktisk full score for komforten! Stoffet er mykt, komfortabelt og sitter som et skudd på kroppen.

Fleksibilitet: Materialet i denne løpejakken fra Blacc er supermykt og fleksibelt. Uansett hvor mye du pendler med armene, så vil ikke jakken hindre deg. Bare løpejakken fra 2XU er hakket mykere.

Kort oppsummert: Dette er en lett, fleksibel og superdeilig løpejakke som dessuten har et fint design med innslag av neon, som akkurat nå er veldig trendy! På hver side av brystet er det en lomme hvor du kan legge småting, som definitivt gir et ekstra poeng. Dessuten er lommene store, slik at en litt stor lommebok eller telefon får plass. Det eneste minuset med løpejakken fra Blacc, er at den slipper gjennom en del vind. Bruk den derfor under vindstille intervalløkter, hvor ventilasjonsevnen dessuten får vise frem sin styrke! 

LES MER: 

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

1 dag siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

1 dag siden
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

2 dager siden
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

5 dager siden
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: 13 varme ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
paul tunn dunjacka
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

1 dag siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

1 dag siden
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

2 dager siden
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

5 dager siden
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender
Header vinterlöparskor

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

Vil du løpe rundt i snø og sludd med løpesko som egner seg om våren og sommeren? Nei, takk! Testpanelet vårt har løpt i vinterløpesko fra blant annet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er resultatet!

26 oct 2019
Mote & trender
HEADER.jpg

Best i test! Superundertøy

Underklær er kanskje den viktigste delen av vinterantrekket ditt, uansett om du skal suse frem i langrennsløypa eller ta en løpetur over stokk og stein. Vi har testet superundertøy – her er de beste plaggene!

25 oct 2019
Mote & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løpeskoen som takler raske sideforflytninger bedre enn noen andre løpesko. Nå er den her i en helt ny variant! Her er Pulseboost Winterized.

24 oct 2019
Mote & trender
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

Hvordan vet jeg når barnet mitt bør starte med vintersko? Hvilket materiale varmer mest og må skoene være vanntette? Produkteksperten på Viking har svart på alt om hva barn skal ha på føttene når temperaturen synker.

24 oct 2019
Mote & trender