löparjackor dam test

Løpejakkene for kvinner som er best i test

For å prestere på topp trenger du en fin løpejakke som sikrer deg stilen i løpesporet! Testpanelet til Sportamore, bestående av kvinner, har løpt i fem modeller. Her er testpanelets vurderinger.

Det er alfa og omega med en bra løpejakke når det ikke er helt vindstille eller stekende sol ute. En bra løpejakke skal beskytte deg mot vind, men samtidig ventilere og ikke være for stiv i stoffet. Det er høye krav, men vi har funnet fem jakker som holder målet. Her er løpejakkene fra Adidas, Nike, Blacc, 2XU og Salomon som er best i test!

,

NO_Adidas_Response.png

Veiledende pris: 649 kroner.

Vekt: De aller fleste løpejakker veier veldig lite, og det gjør også denne løpejakken fra Adidas. Testpanelet ble imponert med en gang over den lave vekten, som gjør at du ikke føler deg overfylt mens du løper. 

Vindmotstand: En av mange utfordringer når det kommer til løpejakker, er at de både skal være vindtette og ventilere bra, noe Adidas virkelig har klart. Denne løpejakken gjør akkurat hva den skal gjøre og stenger det meste av den kalde luften ute.

Ventilasjonsevne: Når vindmotstanden er på topp pleier det å gå utover ventilasjonsevnen, men det er ikke tilfellet her. Testpanelet deler ut en nier for Response Jackets evne til å holde deg sval mens du løper – nesten full score!

Komfort: Hvis du har løpt i en løpejakke før, vet du at de noen ganger kan føles ganske raslete og mindre koselige på, men det gjelder ikke denne modellen. Løpejakken fra Adidas er virkelig komfortabel, og det finnes hverken irriterende vaskelapper eller sømmer som gnager.

Fleksibilitet: Dette er jakken i testgruppen som er minst fleksibel og følsom, men ikke la deg lure av det. Testpanelet gir høy score for hvordan jakken følger kroppens bevegelser mens du løper, slik at du kan ta ut steget helt uten noen problem.

Kort oppsummert: Denne løpejakken fra Adidas er en utseendemessig veldig nøytral variant som kan matches med så og si hva som helst! Den er tynn, superlett og gir passe vindbeskyttelse når du løper. Hvis du skal løpe med den en sen høstkveld når temperaturen kryper ned mot null, anbefales en løpegenser under, men på ettermiddagene er den perfekt alene. Response Jacket fra Adidas er også utstyr med hette, slik at du kan stenge sidevinden ute mens du løper. På den måten unngår du å bli kald på ørene. Det eneste minuset med jakken, er at den mangler reflekser. Det hadde vært fint på sene høstkvelder.

 

,

Reebok NO OSR Hero Jacket

Veiledende pris: 799 kroner.

Vekt: Dette er den jakken i testen som veier mest. Når det er sagt, så veier den fortsatt veldig lite, akkurat som en løpejakke skal. Det er ingen skam å veie mest i denne lettvekstklassen! 

Vindmotstand: Kanskje det er den lille ekstra vekten som gjør at denne løpejakken fra Reebok er litt ekstra vindtett. Det litt grovere materialet gjør at jakken er perfekt på svale dager, siden du gjerne vil ha litt ekstra beskyttelse på kalde kvelder. 

Ventilasjonsevne: Ventilasjonsevnen i OSR Hero Jacket imponerer virkelig. Selv om den er så vindtett, opplever testpanelet seg aldri innestengt, og det er det som gjør at jakken får så bra score. 

Komfort: Komforten imponerer også ved løpejakken fra Reebok, og det eneste som mangler er litt justeringsmuligheter. Stramming i midjen og tommelhull i ermene kunne gjort OSR Hero Jacket enda bedre på. Likevel vil testpanelet gi jakken den høyeste scoren.

Fleksibilitet: Hvis en løpejakke er helt vindtett, kan man som regel forvente at den er litt stivere i stoffet, men det er ikke tilfellet med denne. Denne jakken er supermyk og følger alle bevegelsene dine.  

Kort oppsummert: Denne løpejakken er som skapt for vindfulle kvelder når du vil ta en sen løpetur uten å fryse. På baksiden er det et fint reflekterende mønster som gjør deg synlig når billyset treffer deg. Siden vindmotstanden er såpass maksimal, kan du bruke den med kun en singlet under, uten at du fryser. Siden den ventilerer så bra, er den også perfekt på varmere dager. Det eneste testpanelet egentlig vil kommentere, er at den ikke er så justerbar når det gjelder stramming i midjen, samt at den savner en liten lomme for mobilen. 

 

,

NO_2XU_XVENT.png

Veiledende pris: 839 kroner.

Vekt: Uansett hvilken løpejakke du har testet tidligere, har du mest sannsynlig aldri opplevd en så lett modell som denne før. XVENT Jacket veier så og si ingenting, så dette er modellen for deg som ser etter en veldig lett jakke.

Vindmotstand: Akkurat som løpejakken fra Reebok, er denne løpejakken fra 2XU veldig vindtett. Hvis du vil bruke den sent om høsten eller tidlig om våren, passer den utmerket med en varm løpegenser under. Da holder du deg både varm og vindtett. 

Ventilasjonsevne: Dessverre gjør den ekstra vindmotstanden at løpejakken ikke ventilerer så bra, men ved armhulene er det små ventilasjonshull som redder helhetsvurderingen.

Komfort: Selv om XVENT Jacket ikke ventilerer så bra, så er den veldig behagelig. Så lenge du har kledd deg riktig under, kommer den til å bli en ny favoritt i sporet.

Fleksibilitet:  Dette er en veldig smidig løpejakke fordi den veier så ekstremt lite, men også på grunn av det tynne materialet som oppleves som veldig smidig. I denne løpejakken får du ingen problemer med å svinge på armene, noe som er et stort pluss! 

Kort oppsummert: Først og fremst vil testpanelet hylle 2XU for den reflekterende teipen ved glidelåsen, som gjør deg synlig i mørket mens du løper. I motsetning til løpejakken fra Reebok, har modellen fra 2XU dessuten tommelhull som gjør at den får en super passform mens du løper, men gir også litt ekstra varme. Ellers er passformen ganske løs, som er viktig hvis du vil bruke en løpegenser under uten å føle deg for påkledd. Ellers er det ingenting å klage på, ifølge testpanelet, som også gir tommel opp for et stilrent, tidløst design.

 

,

NO_Salomon_Agile_Hoodie.png

Veiledende pris: 999 kroner.

Vekt: Som en bra løpejakke, så veier denne modellen fra Salomon stort sett ingenting, men litt mer enn den fra 2XU.  

Vindmotstand: Det merkes virkelig at Salomon er et ordentlig friluftsmerke. Det er så og si umulig å lage en såpass fleksibel løpejakke som samtidig kan beskytte så bra mot vinden!  

Ventilasjonsevne: Jakken fra Salomon får også bra score når det gjelder ventilasjonsevnen, selv om løpejakken fra Adidas var hakket bedre på den fronten.

Komfort: Dette er jakken for deg som liker en kroppsnær passform. Hvis det verste du vet er når løpejakken flagrer rundt når du løper, så er dette riktig modell! Agile Wind Print Hoodie er også litt kortere enn de andre modellene i testen, som igjen gjør at du unngår følelsen av at jakken glir opp og ned ved rumpa mens du løper.

Fleksibilitet: Siden dette er en kroppsnær og kort jakke, er det ikke mye plass for bevegelse, men materialet er fleksibelt og følsomt. Takket være den kroppsnære passformen, slipper du å føle at løpejakken flagrer i stedet for å følge kroppens bevegelser. 

Kort oppsummert: Først og fremst vil testpanelet påpeke at denne løpejakken fra Salomon har to gode lommer som rommer alt fra lommeboken til telefonen din. Ellers er dette den fineste jakken i testen hvis du liker å skille deg ut. I denne bringebærrøde fargen blir du en fargerik flekk i skogen! Ellers skiller denne løpejakken seg også ut ved at den er litt strammere i passformen og har et kortere snitt enn de andre jakkene i testen, noe som er bra hvis du misliker for mye stoff i jakken din. Til tross for mange gode egenskaper, er det aller beste at jakken fra Salomon så og si er helt vindtett! 

 

,

NO_Blacc_Fly_Limited.png

Veiledende pris: 599 kroner.

Vekt: Akkurat som navnet antyder, er dette en ekstremt lett løpejakke som gjør at du føler deg veldig rask i sporet. 

Vindmotstand: På grunn av denne jakken har Blacc klart å holde seg like høyt oppe som Salomon når det gjelder vindmotstand, det er slettest ikke dårlig! Feather Limited Jacket er perfekt på vindfulle dager.  

Ventilasjonsevne: Det er også supert at løpejakken ventilerer så bra. Det gjør at den er veldig allsidig siden den kan brukes på varmere dager. Er det kanskje den store ventilasjonslommen bakpå som er hemmeligheten?  

Komfort: Med tanke på hvordan denne løpejakken holder deg sval samtidig som den beskytter deg fra vinden, hadde det vært veldig overraskende hvis den ikke var komfortabel på. Jakken sitter fint på og bak er det snøring som gjør at du kan justere passformen for enda bedre komfort.  

Fleksibilitet: Feather Limited Jacket er laget i et mykt materiale som er betydelig mindre plastaktig enn materialene i de andre jakkene. Derfor følger den hver armpendling med millimeterpresisjon.

Kort oppsummert: Dette er virkelig en gjennomgående bra løpejakke, mye takket være det myke materialet, men også på grunn av at den ventilerer minst like bra som den beskytter mot vind. En kombinasjon av ventilasjonsevne og vindmotstand er virkelig ikke lett, men Blacc har skjønt det. Jakken får også et ekstra pluss fordi den har to praktiske lommer med glidelåser bakpå som gir en flatterende passform. Kjempebra, Blacc!


LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

23 timer siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

1 dag siden
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

2 dager siden
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

5 dager siden
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: 13 varme ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
paul tunn dunjacka
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

23 timer siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

1 dag siden
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

2 dager siden
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

5 dager siden
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender
Header vinterlöparskor

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

Vil du løpe rundt i snø og sludd med løpesko som egner seg om våren og sommeren? Nei, takk! Testpanelet vårt har løpt i vinterløpesko fra blant annet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er resultatet!

26 oct 2019
Mote & trender
HEADER.jpg

Best i test! Superundertøy

Underklær er kanskje den viktigste delen av vinterantrekket ditt, uansett om du skal suse frem i langrennsløypa eller ta en løpetur over stokk og stein. Vi har testet superundertøy – her er de beste plaggene!

25 oct 2019
Mote & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løpeskoen som takler raske sideforflytninger bedre enn noen andre løpesko. Nå er den her i en helt ny variant! Her er Pulseboost Winterized.

24 oct 2019
Mote & trender
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

Hvordan vet jeg når barnet mitt bør starte med vintersko? Hvilket materiale varmer mest og må skoene være vanntette? Produkteksperten på Viking har svart på alt om hva barn skal ha på føttene når temperaturen synker.

24 oct 2019
Mote & trender