löparjackor dam test

Løpejakkene for kvinner som er best i test

For å prestere på topp trenger du en fin løpejakke som sikrer deg stilen i løpesporet! Testpanelet til Sportamore, bestående av kvinner, har løpt i fem modeller. Her er testpanelets vurderinger.

Det er alfa og omega med en bra løpejakke når det ikke er helt vindstille eller stekende sol ute. En bra løpejakke skal beskytte deg mot vind, men samtidig ventilere og ikke være for stiv i stoffet. Det er høye krav, men vi har funnet fem jakker som holder målet. Her er løpejakkene fra Adidas, Nike, Blacc, 2XU og Salomon som er best i test!

,

NO_Adidas_Response.png

Veiledende pris: 649 kroner.

Vekt: De aller fleste løpejakker veier veldig lite, og det gjør også denne løpejakken fra Adidas. Testpanelet ble imponert med en gang over den lave vekten, som gjør at du ikke føler deg overfylt mens du løper. 

Vindmotstand: En av mange utfordringer når det kommer til løpejakker, er at de både skal være vindtette og ventilere bra, noe Adidas virkelig har klart. Denne løpejakken gjør akkurat hva den skal gjøre og stenger det meste av den kalde luften ute.

Ventilasjonsevne: Når vindmotstanden er på topp pleier det å gå utover ventilasjonsevnen, men det er ikke tilfellet her. Testpanelet deler ut en nier for Response Jackets evne til å holde deg sval mens du løper – nesten full score!

Komfort: Hvis du har løpt i en løpejakke før, vet du at de noen ganger kan føles ganske raslete og mindre koselige på, men det gjelder ikke denne modellen. Løpejakken fra Adidas er virkelig komfortabel, og det finnes hverken irriterende vaskelapper eller sømmer som gnager.

Fleksibilitet: Dette er jakken i testgruppen som er minst fleksibel og følsom, men ikke la deg lure av det. Testpanelet gir høy score for hvordan jakken følger kroppens bevegelser mens du løper, slik at du kan ta ut steget helt uten noen problem.

Kort oppsummert: Denne løpejakken fra Adidas er en utseendemessig veldig nøytral variant som kan matches med så og si hva som helst! Den er tynn, superlett og gir passe vindbeskyttelse når du løper. Hvis du skal løpe med den en sen høstkveld når temperaturen kryper ned mot null, anbefales en løpegenser under, men på ettermiddagene er den perfekt alene. Response Jacket fra Adidas er også utstyr med hette, slik at du kan stenge sidevinden ute mens du løper. På den måten unngår du å bli kald på ørene. Det eneste minuset med jakken, er at den mangler reflekser. Det hadde vært fint på sene høstkvelder.

 

,

Reebok NO OSR Hero Jacket

Veiledende pris: 799 kroner.

Vekt: Dette er den jakken i testen som veier mest. Når det er sagt, så veier den fortsatt veldig lite, akkurat som en løpejakke skal. Det er ingen skam å veie mest i denne lettvekstklassen! 

Vindmotstand: Kanskje det er den lille ekstra vekten som gjør at denne løpejakken fra Reebok er litt ekstra vindtett. Det litt grovere materialet gjør at jakken er perfekt på svale dager, siden du gjerne vil ha litt ekstra beskyttelse på kalde kvelder. 

Ventilasjonsevne: Ventilasjonsevnen i OSR Hero Jacket imponerer virkelig. Selv om den er så vindtett, opplever testpanelet seg aldri innestengt, og det er det som gjør at jakken får så bra score. 

Komfort: Komforten imponerer også ved løpejakken fra Reebok, og det eneste som mangler er litt justeringsmuligheter. Stramming i midjen og tommelhull i ermene kunne gjort OSR Hero Jacket enda bedre på. Likevel vil testpanelet gi jakken den høyeste scoren.

Fleksibilitet: Hvis en løpejakke er helt vindtett, kan man som regel forvente at den er litt stivere i stoffet, men det er ikke tilfellet med denne. Denne jakken er supermyk og følger alle bevegelsene dine.  

Kort oppsummert: Denne løpejakken er som skapt for vindfulle kvelder når du vil ta en sen løpetur uten å fryse. På baksiden er det et fint reflekterende mønster som gjør deg synlig når billyset treffer deg. Siden vindmotstanden er såpass maksimal, kan du bruke den med kun en singlet under, uten at du fryser. Siden den ventilerer så bra, er den også perfekt på varmere dager. Det eneste testpanelet egentlig vil kommentere, er at den ikke er så justerbar når det gjelder stramming i midjen, samt at den savner en liten lomme for mobilen. 

 

,

NO_2XU_XVENT.png

Veiledende pris: 839 kroner.

Vekt: Uansett hvilken løpejakke du har testet tidligere, har du mest sannsynlig aldri opplevd en så lett modell som denne før. XVENT Jacket veier så og si ingenting, så dette er modellen for deg som ser etter en veldig lett jakke.

Vindmotstand: Akkurat som løpejakken fra Reebok, er denne løpejakken fra 2XU veldig vindtett. Hvis du vil bruke den sent om høsten eller tidlig om våren, passer den utmerket med en varm løpegenser under. Da holder du deg både varm og vindtett. 

Ventilasjonsevne: Dessverre gjør den ekstra vindmotstanden at løpejakken ikke ventilerer så bra, men ved armhulene er det små ventilasjonshull som redder helhetsvurderingen.

Komfort: Selv om XVENT Jacket ikke ventilerer så bra, så er den veldig behagelig. Så lenge du har kledd deg riktig under, kommer den til å bli en ny favoritt i sporet.

Fleksibilitet:  Dette er en veldig smidig løpejakke fordi den veier så ekstremt lite, men også på grunn av det tynne materialet som oppleves som veldig smidig. I denne løpejakken får du ingen problemer med å svinge på armene, noe som er et stort pluss! 

Kort oppsummert: Først og fremst vil testpanelet hylle 2XU for den reflekterende teipen ved glidelåsen, som gjør deg synlig i mørket mens du løper. I motsetning til løpejakken fra Reebok, har modellen fra 2XU dessuten tommelhull som gjør at den får en super passform mens du løper, men gir også litt ekstra varme. Ellers er passformen ganske løs, som er viktig hvis du vil bruke en løpegenser under uten å føle deg for påkledd. Ellers er det ingenting å klage på, ifølge testpanelet, som også gir tommel opp for et stilrent, tidløst design.

 

,

NO_Salomon_Agile_Hoodie.png

Veiledende pris: 999 kroner.

Vekt: Som en bra løpejakke, så veier denne modellen fra Salomon stort sett ingenting, men litt mer enn den fra 2XU.  

Vindmotstand: Det merkes virkelig at Salomon er et ordentlig friluftsmerke. Det er så og si umulig å lage en såpass fleksibel løpejakke som samtidig kan beskytte så bra mot vinden!  

Ventilasjonsevne: Jakken fra Salomon får også bra score når det gjelder ventilasjonsevnen, selv om løpejakken fra Adidas var hakket bedre på den fronten.

Komfort: Dette er jakken for deg som liker en kroppsnær passform. Hvis det verste du vet er når løpejakken flagrer rundt når du løper, så er dette riktig modell! Agile Wind Print Hoodie er også litt kortere enn de andre modellene i testen, som igjen gjør at du unngår følelsen av at jakken glir opp og ned ved rumpa mens du løper.

Fleksibilitet: Siden dette er en kroppsnær og kort jakke, er det ikke mye plass for bevegelse, men materialet er fleksibelt og følsomt. Takket være den kroppsnære passformen, slipper du å føle at løpejakken flagrer i stedet for å følge kroppens bevegelser. 

Kort oppsummert: Først og fremst vil testpanelet påpeke at denne løpejakken fra Salomon har to gode lommer som rommer alt fra lommeboken til telefonen din. Ellers er dette den fineste jakken i testen hvis du liker å skille deg ut. I denne bringebærrøde fargen blir du en fargerik flekk i skogen! Ellers skiller denne løpejakken seg også ut ved at den er litt strammere i passformen og har et kortere snitt enn de andre jakkene i testen, noe som er bra hvis du misliker for mye stoff i jakken din. Til tross for mange gode egenskaper, er det aller beste at jakken fra Salomon så og si er helt vindtett! 

 

,

NO_Blacc_Fly_Limited.png

Veiledende pris: 599 kroner.

Vekt: Akkurat som navnet antyder, er dette en ekstremt lett løpejakke som gjør at du føler deg veldig rask i sporet. 

Vindmotstand: På grunn av denne jakken har Blacc klart å holde seg like høyt oppe som Salomon når det gjelder vindmotstand, det er slettest ikke dårlig! Feather Limited Jacket er perfekt på vindfulle dager.  

Ventilasjonsevne: Det er også supert at løpejakken ventilerer så bra. Det gjør at den er veldig allsidig siden den kan brukes på varmere dager. Er det kanskje den store ventilasjonslommen bakpå som er hemmeligheten?  

Komfort: Med tanke på hvordan denne løpejakken holder deg sval samtidig som den beskytter deg fra vinden, hadde det vært veldig overraskende hvis den ikke var komfortabel på. Jakken sitter fint på og bak er det snøring som gjør at du kan justere passformen for enda bedre komfort.  

Fleksibilitet: Feather Limited Jacket er laget i et mykt materiale som er betydelig mindre plastaktig enn materialene i de andre jakkene. Derfor følger den hver armpendling med millimeterpresisjon.

Kort oppsummert: Dette er virkelig en gjennomgående bra løpejakke, mye takket være det myke materialet, men også på grunn av at den ventilerer minst like bra som den beskytter mot vind. En kombinasjon av ventilasjonsevne og vindmotstand er virkelig ikke lett, men Blacc har skjønt det. Jakken får også et ekstra pluss fordi den har to praktiske lommer med glidelåser bakpå som gir en flatterende passform. Kjempebra, Blacc!


LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

1 dag siden
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

2 dager siden
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

3 dager siden
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

4 dager siden
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

4 dager siden
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

5 dager siden
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
more news
Hoka one one

Hoka One One tar over løpeverden

Når du først har løpt i Hoka One One, vil du aldri løpe i noe annet igjen. Kanskje det er grunnen til at det er verdens mest hurtigvoksende skomerke innenfor løping.

1 dag siden
Mote & trender
dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

2 dager siden
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Test: Treningsklær for gravide

Du må ikke slutte å trene bare fordi du er gravid – tvert imot! Bevegelse seg under svangerskapet er bra for både deg og babyen din. Vårt gravide testpanel har svettet i treningsklær fra Blacc.

3 dager siden
Mote & trender
Header-3.jpg

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og hemper. Les alt om sesongens sports-BH som er best i test.

4 dager siden
Mote & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-skoen med stor S, og nå har vi fått den inn i nye, freshe farger! Sjekk ut oppdateringen og lær mer om superskoen.

4 dager siden
Mote & trender
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

5 dager siden
Mote & trender
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

20 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

20 jan 2020
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

19 jan 2020
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

16 jan 2020
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

16 jan 2020
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
frontier header

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

Kle deg pent, komfortabelt og rimelig med Frontier – det splitter nye herremerket. Her avslører produkteksperten alt om sortimentet, inspirasjonen bak merket og størrelsene!

09 jan 2020
Mote & trender