NO-Header-underställ-herr.jpg

Høstens store test av superundertøy for menn 2017

Varmende ull eller avkjølende syntet? Testpanelet hjelper deg å finne riktig modell blant sesongens superundertøy. Her er favorittene for menn som ble best i test! 

Bra superundertøy er noe av det viktigste for å kunne nyte vinteren og alle utendørsaktiviteter. Ettersom det er plagget nærmest kroppen når du skal trene i kulde må det være behaglig og samtidig holde deg både varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy er det viktig å huske at materialet og egenskapene skiller seg veldig fra hverandre. Syntetiske materialer er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått. Så vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. 

Tenk slik: jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du for eksempel løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy perfekt mens ull gjør seg best ved aktiviteter hvor du trenger ekstra varme, som gåturer og når du står på slalom. Å ha ett superundertøy i ull og ett i syntet i garderoben kan derfor være en god idé. La vårt testpanel guide deg til riktig modell! 

Psst! Testen av superundertøy for kvinner finner du .  

ULL

 NO-Icebreaker.jpg

Merke: Icebreaker

Modell: Everyday LS Crewe & Leggings

Ordinær pris: 1 400 kroner/settet

Vurdering: Det ultimate baseplagget i ull.  

Testpanelet sier:

Et varmende superundertøy i mykt merinoull som samtidig holder deg avkjølt når du svetter. MS Everyday LS fra Icebreaker gjør akkurat det du vil at et superundertøy i ull skal gjøre. 

Når du først drar på deg trøyen og underdelen kan det klø litt, men den følelsen forsvinner etter bare noen minutter. 

– Jeg er stor fan av merinoull og baseplagg i dette materialet har vært basen for min vintergarderobe, uansett om jeg sykler til og fra jobben, står på langrenn, leker utendørs i snøen med barna eller er på kontoret. Da jeg testet settet brukte jeg det først og fremst ved sykkelturer og jeg ble ikke skuffet. Jeg følte meg hverken svett eller kald. Akkurat det du vil ha fra et superundertøy i merinoull på vinteren! sier en testperson. 

Superundertøyet er normal i størrelsen og passformen er akkurat passe - hverken for stram eller for løs. Sammenlignet med Zone LS Crew (også fra Icebreaker) som har litt lycra i seg, synes testpanelet at dette settet går ut som vinneren med både en lettere og litt mer naturlig følelse. Anti-lukt-effekten er dessuten veldig bra og holder lenge. 

– En mindre detalj er at jeg personlig hadde foretrukket litt mer ettersittende armer. En eller to centimeter mindre i omkrets rundt håndleddene hadde vært perfekt for meg, sier en tester.  

Everyday LS Crewe & Leggings finner du i et sett 

Bjørn Dæhlie & NO-Björn-Daehlie.jpg

Merke: Bjørn Dæhlie

Modell: Airnet Shirt & Pants

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen. 

Vurdering: Fint og funksjonelt for deg som vil vise magemusklene.

Testpanelet sier:

Den avslørende nettstrukturen og den stramme passformen krever at bæreren er ganske smal, eller har tilbrakt mye tid på treningssenteret, men om du har kroppen for dette futuristiske superundertøyet kommer du ikke til å bli skuffet. 

– Jeg har aldri følt meg så fin i nett som i denne trøyen. Den satt som et skudd og jeg ville ikke ta den av. Det funket å ha den bare som den er eller under en tykkere genser. Helt klart en suksess på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Både over- og underdelen sitter stramt, som hudlag, noe som oppleves som positivt av testerne, men i valget mellom en mindre og større størrelse - velg den største.

Merinoullet er mykt og det klør ikke i det hele tatt. Nettpartiene er luftige men superundertøyet varmer fortsatt veldig bra under både hvile og kjøler ned ved aktivitet.  

– Deilig passform som ga varme og transporterte bort svette effektivt da jeg svettet. Jeg følte meg aldri for kald eller varm. Dette kommer jeg til å ha på meg under skallklær en kald og solrik dag på fjellet, sier en tester. 

Airnet Shirt fra Bjørn Dæhlie finner du , underdelen finner du

Mons Royal & NO-Mons-Royale.jpg

Merke: Mons Royal

Modell: Coreshot Raglan LS & Shaun Off  3/4 Long John

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen.

Vurdering: Magisk deilig og fint superundertøy. 

Testpanelet sier:

Det “magisk deilige” materialet ble raskt en favoritt hos testpanelet som ikke ville ta av seg dette superundertøyet. Til og med designet tok hjem høyest poengsum. 

– Andre undertrøyer jeg har prøvd har virkelig ikke hatt en bra passform og det har medført at man heller dropper afterski. Her er det ingen problemer i det hele tatt. Fin farge med armer i kontrast og print på brystet. Jeg har faktisk brukt plagget mer som hverdagsplagg enn som superundertøy, sier en tester. 

Ettersom komforten er så høy fungerer superundertøyet like bra som pyjamas hjemme i sofaen, som i skogen eller på fjellet. 

– Om kjærlighet ved første blikk gjelder på superundertøy skjemmes jeg ikke over å dra til med det. Å gi en tier i komfort og design føles nesten som en undervurdering, sier en gutt i testpanelet. 

Materialet er tynt uten å gi avkall på varmen og perfekt for deg som vil ha en deilig stilongs under jeansen i vinter. At underdelen beskrives som en trekvarts-modell er dog litt misvisende ettersom den stopper rett over anklene, ikke ved halve leggen som en av testerne hadde forventet. 

– Dog er ikke det et minus, tvert imot. Den gjør jobben sin og til forskjell fra lange stilongs så bretter ikke de siste tyve centimeterne seg lengst nede ved foten. Dette superundertøyet sitter på plass!  

Mons Royal Coreshot Raglan LS finner du . Shaun Off 3/4 Long John finner du .

Smartwool & NO-Smartwool.jpg

Merke: Smartwool

Modell: Mid 250 Crew & Light 200 Bottom

Ordinær pris: 949 kroner for overdelen, 699 kroner for underdelen.

Vurdering: Enkel varme for vinterturer.  

Testpanelet sier:

For gåturer i vinterkulden eller ved lav intensitet gjør dette superundertøyet i merinoull jobben perfekt. Det er deilig, basic og passe varmt. 

– Det kan derimot bli litt kaldt om man ikke er i aktivitet eller har klær som står imot vind ordentlig når det blåser, mener en tester. 

Materialet er deilig mot huden og de flate sømmene passer på at det ikke finnes noen mulighet for at det gnager. Fukttransporten er veldig bra og du blir ikke svett til tross for at temperaturen stiger. 

– Det er ingen detaljer som skiller seg ut når det gjelder designet, men for deg som ser etter et klassisk nøytralt superundertøy er dette et bra valg, sier en tester. 

For mer intensive alpine aktiviteter kan et litt varmere og mer ventilerende sett foretrekkes. Men du som først og fremst ser etter superundertøy for vinterturer eller lange dager i akebakken er dette settet klokkerent. 

Klikk  for å kikke på overdelen og for underdelen. 

SYNTET

Craft & NO-Craft-Mix-&-Match.jpg

Merke: Craft

Modell: Mix and Match LS & Pants

Ordinær pris: 249 kroner for overdelen, 249 kroner for underdelen.

Vurdering: Mest prisgunstig i hele testen! 

Testpanelet sier:

Om du, som deler av testpanelet, har hatt mange eldre modeller av syntetisk superundertøy: Forbered deg på å bli blown away. Her får du mye funksjon til en utrolig bra pris.

– Gamle syntetiske greier kjente man seg nesten svett i bare man kledde det på seg men dette har en helt annen pusteevne, fukttransport og komfort. Jeg merket knapt at jeg hadde på meg superundertøy. Det er som et hudlag nummer to, sier en tester som til og med sov i sitt sett en veldig kald helg på landet. 

Ettersom superundertøyet knapt kjennes er det perfekt å ha under jeans og genser til hverdagsbruk, som koseklær eller pyjamas når det er kaldt. Men settet fungerer også utmerket for svette aktiviteter i skogen, løpesporet eller i skibakken.

– Også er de faktisk ganske fine og det er smart at man kan matche ulike bukser med ulike trøyer. Du trenger ikke å skjemmes på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Mix and Match LS i svart/grå finnes , matchende underdel finner du

NO-Dobsom.jpg

Merke: Dobsom

Modell: Akka

Ordinær pris: 499 kroner/settet.

Vurdering: Mye funksjon for pengene. 

Testpanelet sier:

Stretchy superundertøy i thermo med et sømløst design som tilpasser seg etter kroppen under trening. Både passformen og materialet har en klassisk følelse, med andre ord perfekt for deg som ikke liker mye detaljer. Designet er stilrent og diskret med en fin avrundet hals og flatterende fargedetaljer på beina. 

– Jeg liker virkelig at det er sydd med en sømløs teknikk ettersom det ikke er noen sømmer som gnager ved lag på lag. Passformen er ettersittende uten å bli for stram, sier en tester.  

Materialet er smidig og transporterer bort fukt effektivt ved svettende utendørsaktiviteter. Superundertøyet gjør også en bra jobb når det gjelder å holde kroppen varm ved vintertrening. Du som planlegger utendørsaktiviteter når temperaturen er rundt null kommer ikke til å ha noe å klage over.

– God kvalitet til en veldig bra pris. Mye funksjon for pengene! sier en tester. 

Dobsom Akka i svart finner du

Craft & NO-Craft-Active-Comfort.jpg

Merke: Craft

Modell: Active Comfort Round Neck LS & Pants

Ordinær pris: 349 kroner/delen.

Vurdering: Allsidig klassiker for middels kalde temperaturer. 

Testpanelet sier:

En klassisk modell som ikke skuffer noen. Active Comfort fra Craft har et sømløst design som sitter komfortabelt på kroppen og gir en bra bevegelsesfrihet uansett om du står på ski på fjellet, koser deg hjemme i sofaen eller løper i lysløypene på kalde vinterdager. 

 – Det er et veldig allsidig superundertøy og et bra valg om du bare skal ha ett eneste superundertøy i garderoben, sier en tester. 

Størrelsesmessig er det true to size og du kan kjøre på med din vanlige størrelse. Passformen beskrives som ergonomisk ettersom det tilpasser seg etter kroppen, noe testpanelet er enige i. 

– Jeg liker den fine modellen og at du kan kunne trene bare i overdelen uten å ha noen annen genser eller t-skjorte over, sier en tester.

Du kommer ikke til å fryse i dette superundertøyet, men på vinterens kaldeste dager kan du trenge noe varmere alternativ. 

Craft Active Comfort Round Neck LS finner du . Klikk  om du vil sjekke ut underdelen.  

Odlo & NO-Odlo.jpg

Merke: Odlo

Modell: Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck & Warm Pants

Ordinær pris: 849 kroner/delen.

Vurdering: Tight fit for intensiv aktivitet.  

Testpanelet sier:

Grønt er skjønt! I det minste om du liker en stram passform. Både overdelen og underdelen fra Odlo er slim i modellen og passer derfor først og fremst for deg som ser etter et kroppsnært superundertøy for intensiv aktivitet.  

– Den stramme passformen gjør at settet passer til en aktiv person, og kanskje best når du står på ski eller er ute i kulde over lengre tid. Her kan du enkelt bygge lag på lag og fortsatt opprettholde bevegeligheten, sier en tester. 

Til tross for at stoffet klemmer ordentlig etter er fukttransporten god. Superundertøyet holder deg varm uten å gi avkall på hverken ventilasjon eller pusteevne.

– Det litt glatte materialet føles mykt og deilig på kroppen og det er ingen sømmer som forstyrrer noen steder, sier en testperson.

Det største plusset er at superundertøyet holder deg behagelig varm samtidig som det ventilerer bort svette effektivt. 

Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck fra Odlo finner du . Warm Pants finnes

Craft NO-Craft-Baselayer.jpg

Merke: Craft

Modell: Baselayer Set

Ordinær pris: 499 kroner.

Vurdering: Prisgunstig og pålitelig baseplagg. 

Testpanelet sier:

Komforten er i fokus hos denne oppdaterte klassikeren fra Craft som sjarmerte testpanelet både når det kom til passform og design. 

– Superundertøyet er veldig behagelig med et deilig materiale som gjør at du kan ha på deg både buksen og genseren så lenge du vil. Det følger kroppen når du beveger på deg og er et stort pluss, sier en tester.

Varmeevnen er det ingenting feil med. Fukttransporten skuffer heller ikke - du kan svette ordentlig uten å fryse eller føle deg våt. Settet er laget av kanalstrikket polyester som effektivt transporterer bort svette og gir bra ventilasjon ved intensiv aktivitet i kaldt vær. 

– Både over- og underdelen er normal i størrelsen og har en deilig passform som sitter stramt uten å stramme. De flate sømmene øker komforten ytterligere ettersom risikoen for gnaging og irritasjon er minimal, sier en tester. 

Superundertøyet finnes i fargene blått og svart, du finner dem og 

Helly Hansen  & NO-Helly-Hansen.jpg

Merke: Helly Hansen

Modell: Lifa Crew & Lifa Pant

Ordinær pris: 798 kroner.

Vurdering: Lett og funksjonelt. 

Testpanelet sier:

Lifa Crew och Lifa Pant fra Helly Hansen er et lett og funksjonelt superundertøy som varmer like bra til hverdags som ved mer krevende aktiviteter. Stilig, klassisk og allsidig, mener testpanelet. 

– Dette superundertøyet har en bra passform som følger kroppens bevegelser uten å stramme, sier en tester.  

Syntetmaterialet er hurtigtørkende og har en utmerket ventilasjonsevne, noe som gjør at kroppen din holder seg lenge varm og tørr når du trener intensivt på kalde vinterdager.

– Du kan bruke dette superundertøyet for både krevende vinteraktiviteter eller når du sitter som supporter på en bandyderby, sier en tester. 

Stoffet er mykt, smidig og er deilig mot kroppen. Det eneste minuset er at sømmene oppleves som litt stive når du først tar på deg superundertøyet. De blir derimot raskt mykere etter bruk. 

Du finner Lifa Crew og Lifa Pant .

LeS MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Josefin Jensen
Mote & trender

Topp høstlooken med fargerike ytterplagg

2 dager siden
reebok linnen
Mote & trender

De mest moderne treningstoppene akkurat nå

2 dager siden
Skärmavbild 2018-09-18 kl. 09.16.20.png
Mote & trender

Derfor er Defy de hotteste treningsskoene fra Puma

3 dager siden
Pendlarjackor dam NO
Mote & trender

TEST: De beste pendlerjakkene til henne

4 dager siden
Pendlarjackor herr NO
Mote & trender

Best i test! Pendlerjakker til ham

5 dager siden
Fa18_NWMN_MetallicSheen_VCunningham_15.jpg
Mote & trender

10 treningsnyheter fra Nike høsten 2018

5 dager siden
Nike herr training 2018
Mote & trender

De nye treningsklærne fra Nike du ikke bør gå glipp av

5 dager siden
WyteJacka
Mote & trender

De nye jakkene fra Wyte er her!

6 dager siden
Test tights no.jpg
Mote & trender

Best i test! Høstens heteste tights

6 dager siden
Jackor:2018
Mote & trender

10 banebrytende høstjakker til henne

14 sep 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi har testet Nike Pegasus Turbo!

13 sep 2018
FA18_RN_Turbo_Black_Hero_3x2_3.jpg
Mote & trender

Nå har Nike Pegasus blitt turboladet!

13 sep 2018
Isbjörn
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe barnedress

11 sep 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2018

07 sep 2018
NO Header sneaker
Mote & trender

TEST! Sneakers for henne

07 sep 2018
NO Header herr
Mote & trender

TEST! Høstens heteste sneakers for ham

07 sep 2018
haglöfs
Mote & trender

Høsten ifølge Haglöfs

06 sep 2018
Adidasherr2.jpg
Mote & trender

Sesongens sportswear fra Adidas

06 sep 2018
8848
Mote & trender

Nå vil alle ha en multiliner

06 sep 2018
Chris Boots.2018
Mote & trender

Høstens heteste damestøvler

06 sep 2018
Blacc Yoga_2018_3.png
Mote & trender

Feminint flow i Blaccs nye yogakolleksjon

06 sep 2018
Blacc Mom
Mote & trender

Nå har Blacc laget en mammakolleksjon!

03 sep 2018
Reebok PureMove Bra
Mote & trender

Reebok sin nye sports-BH tilpasser støtten etter behov

03 sep 2018
Blacc limited edition
Mote & trender

Blaccs fineste treningsklær noensinne er her

30 aug 2018
Reebok lux
Mote & trender

Tightstips: Lux fra Reebok

29 aug 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vi tester de beste yogaplaggene fra Blacc

28 aug 2018
NO header
Mote & trender

Vi har testet sneakers fra Kari Traa

27 aug 2018
Reebok Floatride Run Fast
Mote & trender

Derfor skal du løpe i Reeboks løpesko

23 aug 2018
NO_header
Mote & trender

Best i test: Tights med høy midje

22 aug 2018
träningskläder
Mote & trender

Våg å bruke rødt i høst!

21 aug 2018
Nike Air Max Trainer test
Mote & trender

TEST: Slik er de nye Nike Air Max Trainer 1

20 aug 2018
FA18YABTS_KID_MARIO_LOOK_01_PORTRAIT_HFR2_2x3.jpg
Mote & trender

Kul til skolestart i Nikes høstnyheter

18 aug 2018
casall
Mote & trender

Høstnyheter fra Casall

16 aug 2018
Sport_bh_Nike
Mote & trender

Guide: Finn den rette sports-BH'en fra Nike

15 aug 2018
Träningströja
Mote & trender

10 treningstrøyer som selger best

14 aug 2018
Kari Traa sneakers
Mote & trender

Kari Traas sneakers er endelig her!

14 aug 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST: Sesongens nye treningssko fra Puma

10 aug 2018
ASICS
Mote & trender

Høstnytt: Løpeskoene for ham

10 aug 2018
BTS_KIDS
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

08 aug 2018
ASICS_AW18_IMM_ROADHAWK_CHARMAINE_SOCIAL 01.jpg
Mote & trender

Guide: Høstens nye løpesko for henne

08 aug 2018
more news
Josefin Jensen

Topp høstlooken med fargerike ytterplagg

Influenceren Josefin Jensen har stålkontroll på trendene når det gjelder ytterplagg. Hun deler sine beste tips til å gå høsten i møte med en deilig og sporty stil.

Mote & trender
reebok linnen

De mest moderne treningstoppene akkurat nå

Stapp bryterryggen, spaghettistroppene og utringningene lengst inn i garderoben og gjør plass til nye muscle tanks. Slik skal treningstoppene se ut høsten 2018.

Mote & trender
Skärmavbild 2018-09-18 kl. 09.16.20.png

Derfor er Defy de hotteste treningsskoene fra Puma

Samarbeidet mellom Selena Gomez og Puma har nådd nye høyder denne høsten. Nå har stjernen designet en egen kolleksjon sammen med merket! Den første smaksprøven er nyheten Defy.

Mote & trender
Pendlarjackor dam NO

TEST: De beste pendlerjakkene til henne

Hvordan tar du deg til jobben? Vi har testet de beste jakkene som passer til ulike måter å komme seg til og fra jobben på. Finn en passelig pendlerjakke for deg!

Mote & trender
Pendlarjackor herr NO

Best i test! Pendlerjakker til ham

Hva slags jakke bruker du på vei til jobben? Vårt mannlige testpanel har pendlet til jobben på ulike måter med ulike jakker – her er modellene som er best i test.

Mote & trender
Fa18_NWMN_MetallicSheen_VCunningham_15.jpg

10 treningsnyheter fra Nike høsten 2018

Ny treningshøst = nye treningsklær! Her er godbitene fra Nike som vi gjerne bestiller hjem før sesongens svettefester.

Mote & trender
Nike herr training 2018

De nye treningsklærne fra Nike du ikke bør gå glipp av

Nyhetene fra Nikes treningskolleksjon har høstlige toner som mørkegrønt, vinrødt og svart. Her er ti trendkupp du ikke bør gå glipp av!

Mote & trender
WyteJacka

De nye jakkene fra Wyte er her!

Er det på tide med en ny jakke? Wyte lanserer nå en kul kolleksjon med høst- og vinterjakker for damer og herrer. Vi ser trendy kamuflasjefarger og fine puff-jakker.

Mote & trender
Test tights no.jpg

Best i test! Høstens heteste tights

Er du en av dem som trenger minst ti ulike tights for en komplett treningsgarderobe? Vi også! Her er høstens nyheter som er best i test.

Mote & trender
Jackor:2018

10 banebrytende høstjakker til henne

Om du liker den sporty stilen er det bare én jakke som gjelder i høst: den puffy dunjakken. Retro, sporty og kjempefint. Her er 10 av våre favoritter akkurat nå.

Mote & trender
NO_header.jpg

Vi har testet Nike Pegasus Turbo!

Sesongens største løpenyhet fra Nike har endelig landet! Vil du vite hvordan de er å løpe i? Her er testpanelets vurdering og kommentarer.

Mote & trender
FA18_RN_Turbo_Black_Hero_3x2_3.jpg

Nå har Nike Pegasus blitt turboladet!

I de nye Air Zoom Pegasus Turbo finner du de beste delene fra en elsket klassiker kombinert med en innovativ letthet og usedvanlig hurtighet. Det er løpeskoene du ikke vil gå glipp av.

Mote & trender
Isbjörn

Tenk på dette når du skal kjøpe barnedress

Vi går mot kaldere tider og det er snart på tide å se nærmere på dresser til de små. Hva er det viktigste å tenke på? Her er en kjøpeguide til barnedresser!

Mote & trender
NO-Header.jpg

Best i test! Sports-BH'er 2018

Har du en mengde utvaskede sports-BH'er hjemme som du fortsatt trener i? Ikke gjør det! Bestill heller noen av sesongens nyheter.

Mote & trender
NO Header sneaker

TEST! Sneakers for henne

Sneakers er alltid et trygt valg. Det er fint, det er enkelt å matche og fremfor alt er det behagelig for føttene. Sjekk ut testen vår og finn dine nye favoritter!

Mote & trender