NO-Header-underställ-herr.jpg

Høstens store test av superundertøy for menn 2017

Varmende ull eller avkjølende syntet? Testpanelet hjelper deg å finne riktig modell blant sesongens superundertøy. Her er favorittene for menn som ble best i test! 

Bra superundertøy er noe av det viktigste for å kunne nyte vinteren og alle utendørsaktiviteter. Ettersom det er plagget nærmest kroppen når du skal trene i kulde må det være behaglig og samtidig holde deg både varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy er det viktig å huske at materialet og egenskapene skiller seg veldig fra hverandre. Syntetiske materialer er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått. Så vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. 

Tenk slik: jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du for eksempel løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy perfekt mens ull gjør seg best ved aktiviteter hvor du trenger ekstra varme, som gåturer og når du står på slalom. Å ha ett superundertøy i ull og ett i syntet i garderoben kan derfor være en god idé. La vårt testpanel guide deg til riktig modell! 

Psst! Testen av superundertøy for kvinner finner du .  

ULL

 NO-Icebreaker.jpg

Merke: Icebreaker

Modell: Everyday LS Crewe & Leggings

Ordinær pris: 1 400 kroner/settet

Vurdering: Det ultimate baseplagget i ull.  

Testpanelet sier:

Et varmende superundertøy i mykt merinoull som samtidig holder deg avkjølt når du svetter. MS Everyday LS fra Icebreaker gjør akkurat det du vil at et superundertøy i ull skal gjøre. 

Når du først drar på deg trøyen og underdelen kan det klø litt, men den følelsen forsvinner etter bare noen minutter. 

– Jeg er stor fan av merinoull og baseplagg i dette materialet har vært basen for min vintergarderobe, uansett om jeg sykler til og fra jobben, står på langrenn, leker utendørs i snøen med barna eller er på kontoret. Da jeg testet settet brukte jeg det først og fremst ved sykkelturer og jeg ble ikke skuffet. Jeg følte meg hverken svett eller kald. Akkurat det du vil ha fra et superundertøy i merinoull på vinteren! sier en testperson. 

Superundertøyet er normal i størrelsen og passformen er akkurat passe - hverken for stram eller for løs. Sammenlignet med Zone LS Crew (også fra Icebreaker) som har litt lycra i seg, synes testpanelet at dette settet går ut som vinneren med både en lettere og litt mer naturlig følelse. Anti-lukt-effekten er dessuten veldig bra og holder lenge. 

– En mindre detalj er at jeg personlig hadde foretrukket litt mer ettersittende armer. En eller to centimeter mindre i omkrets rundt håndleddene hadde vært perfekt for meg, sier en tester.  

Everyday LS Crewe & Leggings finner du i et sett 

Bjørn Dæhlie & NO-Björn-Daehlie.jpg

Merke: Bjørn Dæhlie

Modell: Airnet Shirt & Pants

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen. 

Vurdering: Fint og funksjonelt for deg som vil vise magemusklene.

Testpanelet sier:

Den avslørende nettstrukturen og den stramme passformen krever at bæreren er ganske smal, eller har tilbrakt mye tid på treningssenteret, men om du har kroppen for dette futuristiske superundertøyet kommer du ikke til å bli skuffet. 

– Jeg har aldri følt meg så fin i nett som i denne trøyen. Den satt som et skudd og jeg ville ikke ta den av. Det funket å ha den bare som den er eller under en tykkere genser. Helt klart en suksess på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Både over- og underdelen sitter stramt, som hudlag, noe som oppleves som positivt av testerne, men i valget mellom en mindre og større størrelse - velg den største.

Merinoullet er mykt og det klør ikke i det hele tatt. Nettpartiene er luftige men superundertøyet varmer fortsatt veldig bra under både hvile og kjøler ned ved aktivitet.  

– Deilig passform som ga varme og transporterte bort svette effektivt da jeg svettet. Jeg følte meg aldri for kald eller varm. Dette kommer jeg til å ha på meg under skallklær en kald og solrik dag på fjellet, sier en tester. 

Airnet Shirt fra Bjørn Dæhlie finner du , underdelen finner du

Mons Royal & NO-Mons-Royale.jpg

Merke: Mons Royal

Modell: Coreshot Raglan LS & Shaun Off  3/4 Long John

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen.

Vurdering: Magisk deilig og fint superundertøy. 

Testpanelet sier:

Det “magisk deilige” materialet ble raskt en favoritt hos testpanelet som ikke ville ta av seg dette superundertøyet. Til og med designet tok hjem høyest poengsum. 

– Andre undertrøyer jeg har prøvd har virkelig ikke hatt en bra passform og det har medført at man heller dropper afterski. Her er det ingen problemer i det hele tatt. Fin farge med armer i kontrast og print på brystet. Jeg har faktisk brukt plagget mer som hverdagsplagg enn som superundertøy, sier en tester. 

Ettersom komforten er så høy fungerer superundertøyet like bra som pyjamas hjemme i sofaen, som i skogen eller på fjellet. 

– Om kjærlighet ved første blikk gjelder på superundertøy skjemmes jeg ikke over å dra til med det. Å gi en tier i komfort og design føles nesten som en undervurdering, sier en gutt i testpanelet. 

Materialet er tynt uten å gi avkall på varmen og perfekt for deg som vil ha en deilig stilongs under jeansen i vinter. At underdelen beskrives som en trekvarts-modell er dog litt misvisende ettersom den stopper rett over anklene, ikke ved halve leggen som en av testerne hadde forventet. 

– Dog er ikke det et minus, tvert imot. Den gjør jobben sin og til forskjell fra lange stilongs så bretter ikke de siste tyve centimeterne seg lengst nede ved foten. Dette superundertøyet sitter på plass!  

Mons Royal Coreshot Raglan LS finner du . Shaun Off 3/4 Long John finner du .

Smartwool & NO-Smartwool.jpg

Merke: Smartwool

Modell: Mid 250 Crew & Light 200 Bottom

Ordinær pris: 949 kroner for overdelen, 699 kroner for underdelen.

Vurdering: Enkel varme for vinterturer.  

Testpanelet sier:

For gåturer i vinterkulden eller ved lav intensitet gjør dette superundertøyet i merinoull jobben perfekt. Det er deilig, basic og passe varmt. 

– Det kan derimot bli litt kaldt om man ikke er i aktivitet eller har klær som står imot vind ordentlig når det blåser, mener en tester. 

Materialet er deilig mot huden og de flate sømmene passer på at det ikke finnes noen mulighet for at det gnager. Fukttransporten er veldig bra og du blir ikke svett til tross for at temperaturen stiger. 

– Det er ingen detaljer som skiller seg ut når det gjelder designet, men for deg som ser etter et klassisk nøytralt superundertøy er dette et bra valg, sier en tester. 

For mer intensive alpine aktiviteter kan et litt varmere og mer ventilerende sett foretrekkes. Men du som først og fremst ser etter superundertøy for vinterturer eller lange dager i akebakken er dette settet klokkerent. 

Klikk  for å kikke på overdelen og for underdelen. 

SYNTET

Craft & NO-Craft-Mix-&-Match.jpg

Merke: Craft

Modell: Mix and Match LS & Pants

Ordinær pris: 249 kroner for overdelen, 249 kroner for underdelen.

Vurdering: Mest prisgunstig i hele testen! 

Testpanelet sier:

Om du, som deler av testpanelet, har hatt mange eldre modeller av syntetisk superundertøy: Forbered deg på å bli blown away. Her får du mye funksjon til en utrolig bra pris.

– Gamle syntetiske greier kjente man seg nesten svett i bare man kledde det på seg men dette har en helt annen pusteevne, fukttransport og komfort. Jeg merket knapt at jeg hadde på meg superundertøy. Det er som et hudlag nummer to, sier en tester som til og med sov i sitt sett en veldig kald helg på landet. 

Ettersom superundertøyet knapt kjennes er det perfekt å ha under jeans og genser til hverdagsbruk, som koseklær eller pyjamas når det er kaldt. Men settet fungerer også utmerket for svette aktiviteter i skogen, løpesporet eller i skibakken.

– Også er de faktisk ganske fine og det er smart at man kan matche ulike bukser med ulike trøyer. Du trenger ikke å skjemmes på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Mix and Match LS i svart/grå finnes , matchende underdel finner du

NO-Dobsom.jpg

Merke: Dobsom

Modell: Akka

Ordinær pris: 499 kroner/settet.

Vurdering: Mye funksjon for pengene. 

Testpanelet sier:

Stretchy superundertøy i thermo med et sømløst design som tilpasser seg etter kroppen under trening. Både passformen og materialet har en klassisk følelse, med andre ord perfekt for deg som ikke liker mye detaljer. Designet er stilrent og diskret med en fin avrundet hals og flatterende fargedetaljer på beina. 

– Jeg liker virkelig at det er sydd med en sømløs teknikk ettersom det ikke er noen sømmer som gnager ved lag på lag. Passformen er ettersittende uten å bli for stram, sier en tester.  

Materialet er smidig og transporterer bort fukt effektivt ved svettende utendørsaktiviteter. Superundertøyet gjør også en bra jobb når det gjelder å holde kroppen varm ved vintertrening. Du som planlegger utendørsaktiviteter når temperaturen er rundt null kommer ikke til å ha noe å klage over.

– God kvalitet til en veldig bra pris. Mye funksjon for pengene! sier en tester. 

Dobsom Akka i svart finner du

Craft & NO-Craft-Active-Comfort.jpg

Merke: Craft

Modell: Active Comfort Round Neck LS & Pants

Ordinær pris: 349 kroner/delen.

Vurdering: Allsidig klassiker for middels kalde temperaturer. 

Testpanelet sier:

En klassisk modell som ikke skuffer noen. Active Comfort fra Craft har et sømløst design som sitter komfortabelt på kroppen og gir en bra bevegelsesfrihet uansett om du står på ski på fjellet, koser deg hjemme i sofaen eller løper i lysløypene på kalde vinterdager. 

 – Det er et veldig allsidig superundertøy og et bra valg om du bare skal ha ett eneste superundertøy i garderoben, sier en tester. 

Størrelsesmessig er det true to size og du kan kjøre på med din vanlige størrelse. Passformen beskrives som ergonomisk ettersom det tilpasser seg etter kroppen, noe testpanelet er enige i. 

– Jeg liker den fine modellen og at du kan kunne trene bare i overdelen uten å ha noen annen genser eller t-skjorte over, sier en tester.

Du kommer ikke til å fryse i dette superundertøyet, men på vinterens kaldeste dager kan du trenge noe varmere alternativ. 

Craft Active Comfort Round Neck LS finner du . Klikk  om du vil sjekke ut underdelen.  

Odlo & NO-Odlo.jpg

Merke: Odlo

Modell: Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck & Warm Pants

Ordinær pris: 849 kroner/delen.

Vurdering: Tight fit for intensiv aktivitet.  

Testpanelet sier:

Grønt er skjønt! I det minste om du liker en stram passform. Både overdelen og underdelen fra Odlo er slim i modellen og passer derfor først og fremst for deg som ser etter et kroppsnært superundertøy for intensiv aktivitet.  

– Den stramme passformen gjør at settet passer til en aktiv person, og kanskje best når du står på ski eller er ute i kulde over lengre tid. Her kan du enkelt bygge lag på lag og fortsatt opprettholde bevegeligheten, sier en tester. 

Til tross for at stoffet klemmer ordentlig etter er fukttransporten god. Superundertøyet holder deg varm uten å gi avkall på hverken ventilasjon eller pusteevne.

– Det litt glatte materialet føles mykt og deilig på kroppen og det er ingen sømmer som forstyrrer noen steder, sier en testperson.

Det største plusset er at superundertøyet holder deg behagelig varm samtidig som det ventilerer bort svette effektivt. 

Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck fra Odlo finner du . Warm Pants finnes

Craft NO-Craft-Baselayer.jpg

Merke: Craft

Modell: Baselayer Set

Ordinær pris: 499 kroner.

Vurdering: Prisgunstig og pålitelig baseplagg. 

Testpanelet sier:

Komforten er i fokus hos denne oppdaterte klassikeren fra Craft som sjarmerte testpanelet både når det kom til passform og design. 

– Superundertøyet er veldig behagelig med et deilig materiale som gjør at du kan ha på deg både buksen og genseren så lenge du vil. Det følger kroppen når du beveger på deg og er et stort pluss, sier en tester.

Varmeevnen er det ingenting feil med. Fukttransporten skuffer heller ikke - du kan svette ordentlig uten å fryse eller føle deg våt. Settet er laget av kanalstrikket polyester som effektivt transporterer bort svette og gir bra ventilasjon ved intensiv aktivitet i kaldt vær. 

– Både over- og underdelen er normal i størrelsen og har en deilig passform som sitter stramt uten å stramme. De flate sømmene øker komforten ytterligere ettersom risikoen for gnaging og irritasjon er minimal, sier en tester. 

Superundertøyet finnes i fargene blått og svart, du finner dem og 

Helly Hansen  & NO-Helly-Hansen.jpg

Merke: Helly Hansen

Modell: Lifa Crew & Lifa Pant

Ordinær pris: 798 kroner.

Vurdering: Lett og funksjonelt. 

Testpanelet sier:

Lifa Crew och Lifa Pant fra Helly Hansen er et lett og funksjonelt superundertøy som varmer like bra til hverdags som ved mer krevende aktiviteter. Stilig, klassisk og allsidig, mener testpanelet. 

– Dette superundertøyet har en bra passform som følger kroppens bevegelser uten å stramme, sier en tester.  

Syntetmaterialet er hurtigtørkende og har en utmerket ventilasjonsevne, noe som gjør at kroppen din holder seg lenge varm og tørr når du trener intensivt på kalde vinterdager.

– Du kan bruke dette superundertøyet for både krevende vinteraktiviteter eller når du sitter som supporter på en bandyderby, sier en tester. 

Stoffet er mykt, smidig og er deilig mot kroppen. Det eneste minuset er at sømmene oppleves som litt stive når du først tar på deg superundertøyet. De blir derimot raskt mykere etter bruk. 

Du finner Lifa Crew og Lifa Pant .

LeS MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Löpartights
Mote & trender

Adidas sin beste løpetights for herrer våren 2018

1 dag siden
Löpartights adidas
Mote & trender

Hvilken løpetights fra Adidas er best i test?

1 dag siden
Nike Air Max Command Premium.jpg
Mote & trender

Vårens heteste sneakers for menn 2018

4 dager siden
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vi tester treningsbukser!

4 dager siden
Sneakers
Mote & trender

Jenter, se hit! Her er vårens sneakerstrender

5 dager siden
Adidas ID
Mote & trender

Våre 6 sportswear-favoritter fra Adidas

6 dager siden
NO_HEADER.jpg
Mote & trender

Toppene som er best for yoga våren 2018

12 feb 2018
NO_HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test: Yogabukser våren 2018

12 feb 2018
Alla hjärtans dag
Mote & trender

14 røde kupp til valentinsdagen

09 feb 2018
Selena gomez
Mote & trender

Slik finner du den perfekte treningsjakken

09 feb 2018
adidasparley4
Mote & trender

Fremtidens badetøy er her (og vi elsker de!)

09 feb 2018
Adidas nemeziz
Mote & trender

Nå lanseres Adidas Cold Blooded Pack i nye farger

09 feb 2018
Reebok Combat
Mote & trender

Reebok Combat henter frem din indre fighter

08 feb 2018
Gococo.jpg
Mote & trender

Derfor behøver du kompresjonsstrømper

08 feb 2018
Mens_running
Mote & trender

Vårens 3 must-haves fra Nikes løpekolleksjon

06 feb 2018
WYTE white
Mote & trender

Wyte white collection – en hyllest til den hvite tigeren

06 feb 2018
ellesse
Mote & trender

Ellesse – et nytt ess på Sportamore!

05 feb 2018
Header Rea
Mote & trender

Vinterfavoritter for hele familien– 6 herlige tips til ferien!

02 feb 2018
Puma Future (4).jpg
Mote & trender

Raskest på fotballbanen med Puma Future

01 feb 2018
NO_HEADER_HERR.jpg
Mote & trender

Test: Jakker for løping og trening

31 jan 2018
fannie redman
Mote & trender

Derfor trener Fannie Redman i Adidas Alphaskin

31 jan 2018
NO_HEADER_DAM.jpg
Mote & trender

Stort test av vårens treningsjakker 2018

30 jan 2018
reebok crossfit nano 8
Mote & trender

Vi har testet CrossFit-elitens favorittsko!

27 jan 2018
NIKE_IS-PORTAL-SP18-ZOOM-FLY-W-6000-2000.jpg
Mote & trender

Nikes raskeste sko noensinne er her!

27 jan 2018
NikeMotionAdapt
Mote & trender

Kjenn forskjellen med Nikes nye sports-bh Motion Adapt!

25 jan 2018
Kari Traa Åkle
Mote & trender

Kari Traa sitt superundertøy i merinoull hjelper deg å holde på varmen

25 jan 2018
Metcon4
Mote & trender

Den nye Metcon 4 lever opp til alle forventninger!

24 jan 2018
veronica_03_143_srgb.jpg
Mote & trender

3 grunner til å elske Casalls nye korkserie

23 jan 2018
sport-bh
Mote & trender

Sports-bh'ene som gir mest støtte!

23 jan 2018
New Balance Fresh Foam
Mote & trender

Superløperen Lovisa Lindh tester New Balance sine nye løpersko

22 jan 2018
no
Mote & trender

Topp 3: Våre beste langrennsjakker til dame og herre

20 jan 2018
0764_3.jpg
Mote & trender

Rask i sporet med Blacc Running 2018

20 jan 2018
2371.jpg
Mote & trender

Endelig! Blaccs yogakolleksjon våren 2018 er her

18 jan 2018
18SS_Social_IG_RT_PUMA_Phenom-Satin-EP_5x4_Content-Calendar_23January_03.jpg
Mote & trender

3 grunner til å elske Puma Phenom

18 jan 2018
röhnisch
Mote & trender

Röhnisch sin vårkolleksjon 2018 vekker treningslysten!

16 jan 2018
SP18_GF_NJR_Puro_Fenomeno_Hero_Shrine_Pinnacle - Copy.jpg
Mote & trender

Maksimal spilleglede i den nye Nike Mercurial

16 jan 2018
under armour
Mote & trender

De mest trendy treningsklærne våren 2018

12 jan 2018
CrossFit Nano 8.0
Mote & trender

Endelig! Her er den nye Reebok CrossFit Nano 8.0

11 jan 2018
free
Mote & trender

Så bra er Nike Free Tr 7

10 jan 2018
RUN_M430_Product_Focused12_RGB_Expires_April_2019.jpg
Mote & trender

Guide: Finn riktig pulsklokke fra Polar

08 jan 2018
more news
Löpartights

Adidas sin beste løpetights for herrer våren 2018

Etter en lang vinter med tykke, fôrede løpeklær er det endelig tid for sesongens mer avkjølende treningsnyheter fra Adidas.

Mote & trender
Löpartights adidas

Hvilken løpetights fra Adidas er best i test?

Hvis du elsker både løping og Adidas så har du kommet rett. Vårt kvinnelige testpanel har prøvd de tre heteste vårnyhetene fra Adidas, slik at du kan finne løpetightsen som passer for deg.

Mote & trender
Nike Air Max Command Premium.jpg

Vårens heteste sneakers for menn 2018

Endelig er det tid for å slenge vinterskoene i boden og bruke sneakers i stedet. Denne våren vil vi blande vanlige klassikere med retro og farge. Her er skoene du vil ha!

Mote & trender
NO-Header.jpg

Vi tester treningsbukser!

Dersom du misliker tights og heller foretrekker å trene i en romslig bukse, da er dette et must for deg å lese. Vårt mannlige testpanel har testet 5 fine modeller for å avgjøre hvilke som passer best for nettopp din trening!

Mote & trender
Sneakers

Jenter, se hit! Her er vårens sneakerstrender

Snart er det endelig sneakerssesong igjen! Sats på varianter med detaljer, farger og annerledes materiale for å være trendy denne våren.

Mote & trender
Adidas ID

Våre 6 sportswear-favoritter fra Adidas

ID er Adidas sin fine sportswear-kolleksjon som du bare må ha. Mykt materiale som følger kroppens bevegelser, kan det bli bedre?

Mote & trender
NO_HEADER.jpg

Toppene som er best for yoga våren 2018

Om du ser etter treningstopper som egner seg bedre for rolig yoga enn svett HIIT-trening er dette testen for deg. Testpanelet har vurdert vårens yogafavoritter.

Mote & trender
NO_HEADER.jpg

Best i test: Yogabukser våren 2018

Det er forskjell fra tights til tights. Testpanelet vet hvilke bukser som egner seg best for yoga.

Mote & trender
Alla hjärtans dag

14 røde kupp til valentinsdagen

På onsdag er det valentinsdagen og vi har samlet 14 røde godbiter du kan klikke hjem til partneren din, bestevennen din eller hvorfor ikke bare til deg selv?

Mote & trender
Selena gomez

Slik finner du den perfekte treningsjakken

En bra jakke gjør treningen mer komfortabel. PT-en Caroline Bauer guider deg til den perfekte treningsjakken som passer for deg.

Mote & trender
adidasparley4

Fremtidens badetøy er her (og vi elsker de!)

Havblå nyanser, herlige mønster og miljøvennlig. Hva sier du om badetøy som er laget av gjenvunnet fiskegarn? Her er den nye kolleksjonen Adidas x Parley!

Mote & trender
Adidas nemeziz

Nå lanseres Adidas Cold Blooded Pack i nye farger

Si hei til den nye blodrøde fargen på de populære fotballskoene i Cold Blooded Pack. Her er alt du trenger å vite om de ulike modellene.

Mote & trender
Reebok Combat

Reebok Combat henter frem din indre fighter

Med ekstra mye stretch i materialet og silikon i midjen fører Reebok Combat-kolleksjonen til at ingenting kommer i veien når det er tid for å klatre opp i ringen.

Mote & trender
Gococo.jpg

Derfor behøver du kompresjonsstrømper

Kompresjonsstrømpenes rolle ved trening og i hverdagen skal ikke undervurderes! Her er grunnen.

Mote & trender
Mens_running

Vårens 3 must-haves fra Nikes løpekolleksjon

Er du mann og liker løping? Gå ikke glipp av disse tre nyhetene fra Nike når du gjør deg klar for sesongens løperunder.

Mote & trender