NO-Header-underställ-herr.jpg

Høstens store test av superundertøy for menn 2017

Varmende ull eller avkjølende syntet? Testpanelet hjelper deg å finne riktig modell blant sesongens superundertøy. Her er favorittene for menn som ble best i test! 

Bra superundertøy er noe av det viktigste for å kunne nyte vinteren og alle utendørsaktiviteter. Ettersom det er plagget nærmest kroppen når du skal trene i kulde må det være behaglig og samtidig holde deg både varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy er det viktig å huske at materialet og egenskapene skiller seg veldig fra hverandre. Syntetiske materialer er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått. Så vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. 

Tenk slik: jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du for eksempel løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy perfekt mens ull gjør seg best ved aktiviteter hvor du trenger ekstra varme, som gåturer og når du står på slalom. Å ha ett superundertøy i ull og ett i syntet i garderoben kan derfor være en god idé. La vårt testpanel guide deg til riktig modell! 

Psst! Testen av superundertøy for kvinner finner du .  

ULL

 NO-Icebreaker.jpg

Merke: Icebreaker

Modell: Everyday LS Crewe & Leggings

Ordinær pris: 1 400 kroner/settet

Vurdering: Det ultimate baseplagget i ull.  

Testpanelet sier:

Et varmende superundertøy i mykt merinoull som samtidig holder deg avkjølt når du svetter. MS Everyday LS fra Icebreaker gjør akkurat det du vil at et superundertøy i ull skal gjøre. 

Når du først drar på deg trøyen og underdelen kan det klø litt, men den følelsen forsvinner etter bare noen minutter. 

– Jeg er stor fan av merinoull og baseplagg i dette materialet har vært basen for min vintergarderobe, uansett om jeg sykler til og fra jobben, står på langrenn, leker utendørs i snøen med barna eller er på kontoret. Da jeg testet settet brukte jeg det først og fremst ved sykkelturer og jeg ble ikke skuffet. Jeg følte meg hverken svett eller kald. Akkurat det du vil ha fra et superundertøy i merinoull på vinteren! sier en testperson. 

Superundertøyet er normal i størrelsen og passformen er akkurat passe - hverken for stram eller for løs. Sammenlignet med Zone LS Crew (også fra Icebreaker) som har litt lycra i seg, synes testpanelet at dette settet går ut som vinneren med både en lettere og litt mer naturlig følelse. Anti-lukt-effekten er dessuten veldig bra og holder lenge. 

– En mindre detalj er at jeg personlig hadde foretrukket litt mer ettersittende armer. En eller to centimeter mindre i omkrets rundt håndleddene hadde vært perfekt for meg, sier en tester.  

Everyday LS Crewe & Leggings finner du i et sett 

Bjørn Dæhlie & NO-Björn-Daehlie.jpg

Merke: Bjørn Dæhlie

Modell: Airnet Shirt & Pants

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen. 

Vurdering: Fint og funksjonelt for deg som vil vise magemusklene.

Testpanelet sier:

Den avslørende nettstrukturen og den stramme passformen krever at bæreren er ganske smal, eller har tilbrakt mye tid på treningssenteret, men om du har kroppen for dette futuristiske superundertøyet kommer du ikke til å bli skuffet. 

– Jeg har aldri følt meg så fin i nett som i denne trøyen. Den satt som et skudd og jeg ville ikke ta den av. Det funket å ha den bare som den er eller under en tykkere genser. Helt klart en suksess på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Både over- og underdelen sitter stramt, som hudlag, noe som oppleves som positivt av testerne, men i valget mellom en mindre og større størrelse - velg den største.

Merinoullet er mykt og det klør ikke i det hele tatt. Nettpartiene er luftige men superundertøyet varmer fortsatt veldig bra under både hvile og kjøler ned ved aktivitet.  

– Deilig passform som ga varme og transporterte bort svette effektivt da jeg svettet. Jeg følte meg aldri for kald eller varm. Dette kommer jeg til å ha på meg under skallklær en kald og solrik dag på fjellet, sier en tester. 

Airnet Shirt fra Bjørn Dæhlie finner du , underdelen finner du

Mons Royal & NO-Mons-Royale.jpg

Merke: Mons Royal

Modell: Coreshot Raglan LS & Shaun Off  3/4 Long John

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen.

Vurdering: Magisk deilig og fint superundertøy. 

Testpanelet sier:

Det “magisk deilige” materialet ble raskt en favoritt hos testpanelet som ikke ville ta av seg dette superundertøyet. Til og med designet tok hjem høyest poengsum. 

– Andre undertrøyer jeg har prøvd har virkelig ikke hatt en bra passform og det har medført at man heller dropper afterski. Her er det ingen problemer i det hele tatt. Fin farge med armer i kontrast og print på brystet. Jeg har faktisk brukt plagget mer som hverdagsplagg enn som superundertøy, sier en tester. 

Ettersom komforten er så høy fungerer superundertøyet like bra som pyjamas hjemme i sofaen, som i skogen eller på fjellet. 

– Om kjærlighet ved første blikk gjelder på superundertøy skjemmes jeg ikke over å dra til med det. Å gi en tier i komfort og design føles nesten som en undervurdering, sier en gutt i testpanelet. 

Materialet er tynt uten å gi avkall på varmen og perfekt for deg som vil ha en deilig stilongs under jeansen i vinter. At underdelen beskrives som en trekvarts-modell er dog litt misvisende ettersom den stopper rett over anklene, ikke ved halve leggen som en av testerne hadde forventet. 

– Dog er ikke det et minus, tvert imot. Den gjør jobben sin og til forskjell fra lange stilongs så bretter ikke de siste tyve centimeterne seg lengst nede ved foten. Dette superundertøyet sitter på plass!  

Mons Royal Coreshot Raglan LS finner du . Shaun Off 3/4 Long John finner du .

Smartwool & NO-Smartwool.jpg

Merke: Smartwool

Modell: Mid 250 Crew & Light 200 Bottom

Ordinær pris: 949 kroner for overdelen, 699 kroner for underdelen.

Vurdering: Enkel varme for vinterturer.  

Testpanelet sier:

For gåturer i vinterkulden eller ved lav intensitet gjør dette superundertøyet i merinoull jobben perfekt. Det er deilig, basic og passe varmt. 

– Det kan derimot bli litt kaldt om man ikke er i aktivitet eller har klær som står imot vind ordentlig når det blåser, mener en tester. 

Materialet er deilig mot huden og de flate sømmene passer på at det ikke finnes noen mulighet for at det gnager. Fukttransporten er veldig bra og du blir ikke svett til tross for at temperaturen stiger. 

– Det er ingen detaljer som skiller seg ut når det gjelder designet, men for deg som ser etter et klassisk nøytralt superundertøy er dette et bra valg, sier en tester. 

For mer intensive alpine aktiviteter kan et litt varmere og mer ventilerende sett foretrekkes. Men du som først og fremst ser etter superundertøy for vinterturer eller lange dager i akebakken er dette settet klokkerent. 

Klikk  for å kikke på overdelen og for underdelen. 

SYNTET

Craft & NO-Craft-Mix-&-Match.jpg

Merke: Craft

Modell: Mix and Match LS & Pants

Ordinær pris: 249 kroner for overdelen, 249 kroner for underdelen.

Vurdering: Mest prisgunstig i hele testen! 

Testpanelet sier:

Om du, som deler av testpanelet, har hatt mange eldre modeller av syntetisk superundertøy: Forbered deg på å bli blown away. Her får du mye funksjon til en utrolig bra pris.

– Gamle syntetiske greier kjente man seg nesten svett i bare man kledde det på seg men dette har en helt annen pusteevne, fukttransport og komfort. Jeg merket knapt at jeg hadde på meg superundertøy. Det er som et hudlag nummer to, sier en tester som til og med sov i sitt sett en veldig kald helg på landet. 

Ettersom superundertøyet knapt kjennes er det perfekt å ha under jeans og genser til hverdagsbruk, som koseklær eller pyjamas når det er kaldt. Men settet fungerer også utmerket for svette aktiviteter i skogen, løpesporet eller i skibakken.

– Også er de faktisk ganske fine og det er smart at man kan matche ulike bukser med ulike trøyer. Du trenger ikke å skjemmes på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Mix and Match LS i svart/grå finnes , matchende underdel finner du

NO-Dobsom.jpg

Merke: Dobsom

Modell: Akka

Ordinær pris: 499 kroner/settet.

Vurdering: Mye funksjon for pengene. 

Testpanelet sier:

Stretchy superundertøy i thermo med et sømløst design som tilpasser seg etter kroppen under trening. Både passformen og materialet har en klassisk følelse, med andre ord perfekt for deg som ikke liker mye detaljer. Designet er stilrent og diskret med en fin avrundet hals og flatterende fargedetaljer på beina. 

– Jeg liker virkelig at det er sydd med en sømløs teknikk ettersom det ikke er noen sømmer som gnager ved lag på lag. Passformen er ettersittende uten å bli for stram, sier en tester.  

Materialet er smidig og transporterer bort fukt effektivt ved svettende utendørsaktiviteter. Superundertøyet gjør også en bra jobb når det gjelder å holde kroppen varm ved vintertrening. Du som planlegger utendørsaktiviteter når temperaturen er rundt null kommer ikke til å ha noe å klage over.

– God kvalitet til en veldig bra pris. Mye funksjon for pengene! sier en tester. 

Dobsom Akka i svart finner du

Craft & NO-Craft-Active-Comfort.jpg

Merke: Craft

Modell: Active Comfort Round Neck LS & Pants

Ordinær pris: 349 kroner/delen.

Vurdering: Allsidig klassiker for middels kalde temperaturer. 

Testpanelet sier:

En klassisk modell som ikke skuffer noen. Active Comfort fra Craft har et sømløst design som sitter komfortabelt på kroppen og gir en bra bevegelsesfrihet uansett om du står på ski på fjellet, koser deg hjemme i sofaen eller løper i lysløypene på kalde vinterdager. 

 – Det er et veldig allsidig superundertøy og et bra valg om du bare skal ha ett eneste superundertøy i garderoben, sier en tester. 

Størrelsesmessig er det true to size og du kan kjøre på med din vanlige størrelse. Passformen beskrives som ergonomisk ettersom det tilpasser seg etter kroppen, noe testpanelet er enige i. 

– Jeg liker den fine modellen og at du kan kunne trene bare i overdelen uten å ha noen annen genser eller t-skjorte over, sier en tester.

Du kommer ikke til å fryse i dette superundertøyet, men på vinterens kaldeste dager kan du trenge noe varmere alternativ. 

Craft Active Comfort Round Neck LS finner du . Klikk  om du vil sjekke ut underdelen.  

Odlo & NO-Odlo.jpg

Merke: Odlo

Modell: Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck & Warm Pants

Ordinær pris: 849 kroner/delen.

Vurdering: Tight fit for intensiv aktivitet.  

Testpanelet sier:

Grønt er skjønt! I det minste om du liker en stram passform. Både overdelen og underdelen fra Odlo er slim i modellen og passer derfor først og fremst for deg som ser etter et kroppsnært superundertøy for intensiv aktivitet.  

– Den stramme passformen gjør at settet passer til en aktiv person, og kanskje best når du står på ski eller er ute i kulde over lengre tid. Her kan du enkelt bygge lag på lag og fortsatt opprettholde bevegeligheten, sier en tester. 

Til tross for at stoffet klemmer ordentlig etter er fukttransporten god. Superundertøyet holder deg varm uten å gi avkall på hverken ventilasjon eller pusteevne.

– Det litt glatte materialet føles mykt og deilig på kroppen og det er ingen sømmer som forstyrrer noen steder, sier en testperson.

Det største plusset er at superundertøyet holder deg behagelig varm samtidig som det ventilerer bort svette effektivt. 

Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck fra Odlo finner du . Warm Pants finnes

Craft NO-Craft-Baselayer.jpg

Merke: Craft

Modell: Baselayer Set

Ordinær pris: 499 kroner.

Vurdering: Prisgunstig og pålitelig baseplagg. 

Testpanelet sier:

Komforten er i fokus hos denne oppdaterte klassikeren fra Craft som sjarmerte testpanelet både når det kom til passform og design. 

– Superundertøyet er veldig behagelig med et deilig materiale som gjør at du kan ha på deg både buksen og genseren så lenge du vil. Det følger kroppen når du beveger på deg og er et stort pluss, sier en tester.

Varmeevnen er det ingenting feil med. Fukttransporten skuffer heller ikke - du kan svette ordentlig uten å fryse eller føle deg våt. Settet er laget av kanalstrikket polyester som effektivt transporterer bort svette og gir bra ventilasjon ved intensiv aktivitet i kaldt vær. 

– Både over- og underdelen er normal i størrelsen og har en deilig passform som sitter stramt uten å stramme. De flate sømmene øker komforten ytterligere ettersom risikoen for gnaging og irritasjon er minimal, sier en tester. 

Superundertøyet finnes i fargene blått og svart, du finner dem og 

Helly Hansen  & NO-Helly-Hansen.jpg

Merke: Helly Hansen

Modell: Lifa Crew & Lifa Pant

Ordinær pris: 798 kroner.

Vurdering: Lett og funksjonelt. 

Testpanelet sier:

Lifa Crew och Lifa Pant fra Helly Hansen er et lett og funksjonelt superundertøy som varmer like bra til hverdags som ved mer krevende aktiviteter. Stilig, klassisk og allsidig, mener testpanelet. 

– Dette superundertøyet har en bra passform som følger kroppens bevegelser uten å stramme, sier en tester.  

Syntetmaterialet er hurtigtørkende og har en utmerket ventilasjonsevne, noe som gjør at kroppen din holder seg lenge varm og tørr når du trener intensivt på kalde vinterdager.

– Du kan bruke dette superundertøyet for både krevende vinteraktiviteter eller når du sitter som supporter på en bandyderby, sier en tester. 

Stoffet er mykt, smidig og er deilig mot kroppen. Det eneste minuset er at sømmene oppleves som litt stive når du først tar på deg superundertøyet. De blir derimot raskt mykere etter bruk. 

Du finner Lifa Crew og Lifa Pant .

LeS MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

sneaker LAB
Mote & trender

Sjekk ut vårt nye varemerke Sneaker LAB!

3 dager siden
Black Friday
Mote & trender

9 superkupp på Black Friday

3 dager siden
8848-altitude_skidjacka_6138_magnet_front.jpg
Mote & trender

Her er sesongens hotteste skibukser

16 nov 2017
Calvin Klein
Mote & trender

De 15 fineste sports-bh'ene fra Calvin Klein

16 nov 2017
Header.jpg
Mote & trender

Her er våre skjulte perler!

14 nov 2017
Black Friday header
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

14 nov 2017
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vinterens løpeklær som får toppkarakter!

09 nov 2017
merrell
Mote & trender

Vinterskoene som gir et godt grep på glatte underlag

07 nov 2017
Group_Bottoms revolution.png
Mote & trender

Si hei til Nike Bottoms Revolution

07 nov 2017
singles day
Mote & trender

Treat yourself på Singles Day!

06 nov 2017
Dbrand dam
Mote & trender

Vinterens 10 fineste blå dunjakker

04 nov 2017
vintertights
Mote & trender

10 varme løpetights

03 nov 2017
skalplagg_2017
Mote & trender

Alt du trenger å vite om skallplagg

03 nov 2017
NO-header.jpg
Mote & trender

Våre 7 fineste mønstrete tights

03 nov 2017
NO-header.jpg
Mote & trender

Test av vinterstøvler for barn 2017

03 nov 2017
NO-Header-underställ-herr.jpg
Mote & trender

Høstens store test av superundertøy for menn 2017

03 nov 2017
Odd Molly
Mote & trender

Treningsnyhetene fra Odd Molly er endelig her

02 nov 2017
Haglöfs
Mote & trender

Vinterjakker fra Haglöfs

02 nov 2017
plock_farsdag
Mote & trender

Farsdagsgaver til alle slags pappaer

01 nov 2017
Fars dag
Mote & trender

10 perfekte farsdagsgaver

31 oct 2017
NO-header
Mote & trender

Best i test: de fineste støvlene for damer og herrer 2017

27 oct 2017
timberland
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom barne- og voksenmodellen av Timberland 6-Inch Premium?

27 oct 2017
saucony reflex
Mote & trender

Løpesko med refleks er et must i vinter

27 oct 2017
underställ_ 2017_norska
Mote & trender

10 superundertøy som er best i test!

25 oct 2017
Blacc limited edition
Mote & trender

Stilig advarsel! Sjekk ut Trend by Blacc her

25 oct 2017
Handskar
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig hanske

24 oct 2017
Shepherd
Mote & trender

Slik holder du tøflene dine fine

23 oct 2017
_I4A8922.jpg
Mote & trender

Derfor er det viktig med en holdbar skalljakke

21 oct 2017
header
Mote & trender

Test av den nye treningsskoen Nike Zoom Train Command

21 oct 2017
Haglöfs_lim
Mote & trender

Slik vasker du skallplagg med membran

21 oct 2017
Säkert grepp
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe løpesko med knotter

20 oct 2017
Reebook
Mote & trender

Slik tar du vare på treningsskoene dine

19 oct 2017
overall
Mote & trender

Test av vinterdresser for barn 2017

19 oct 2017
NO-Header
Mote & trender

Høstens beste fritidssko for barn 2017

18 oct 2017
Sealskinz
Mote & trender

Finn rett i jungelen av sykkelhansker

16 oct 2017
FW17 FACE_GURESU_RF-M1_O5_INT-229.jpg
Mote & trender

Reebok x Face Stockholm – en fargerik kjærlighetshistorie

16 oct 2017
sergio tacchini
Mote & trender

Tennismote med touch av Italia

14 oct 2017
Henrik Lundqvist
Mote & trender

Nå finnes Henrik Lundqvists underbukser hos oss!

14 oct 2017
skidjacka header
Mote & trender

Slik velger du riktig skijakke

14 oct 2017
Wyte skiwear
Mote & trender

Hurra! Wyte lanserer skiklær

13 oct 2017
more news
sneaker LAB

Sjekk ut vårt nye varemerke Sneaker LAB!

Det behøver ikke være vanskelig å holde skoene fine. Med miljøvennlig skopleie fra Sneaker LAB kan du raskt få skinnende rene sneakers og luktfrie løpesko.

Mote & trender
Black Friday

9 superkupp på Black Friday

Under Black Friday Week er det nesten umulig å ikke gjøre en bra deal. Men disse 9 produktene vil vi gjerne få tak i først (før de blir utsolgt).

Mote & trender
8848-altitude_skidjacka_6138_magnet_front.jpg

Her er sesongens hotteste skibukser

Den figurnære skimoten blir mer og mer populær og en stram, stretchy skibukse er helt perfekt om du vil få stilpoeng i bakken. Her er skibuksene for dame som står på vår ønskeliste!

Mote & trender
Calvin Klein

De 15 fineste sports-bh'ene fra Calvin Klein

Finnes det noe herligere enn fint undertøy? Svaret er nei. Her er de fineste sports-bh'ene fra Calvin Klein som muntrer opp enhver grå vinterdag.

Mote & trender
Header.jpg

Her er våre skjulte perler!

Noen produkter krever litt ekstra oppmerksomhet for at du skal forstå deres storhet. Disse skjulte skattene er produktene du ikke visste du ville ha!

Mote & trender
Black Friday header

Black Friday – årets største shoppingfest!

Neste uke er det Black Friday Week -Meld deg på vårt nyhetsbrev så går du ikke glipp av våre fantastiske deals. Her er alt du trenger å vite om Black Friday 2017.

Mote & trender
NO-Header.jpg

Vinterens løpeklær som får toppkarakter!

Kulde er ingen problem dersom du er kledd i Nikes nye varme løpeklær. Les om løpenyhetene som fikk vårt mannlige testpanel til å juble av glede.

Mote & trender
merrell

Vinterskoene som gir et godt grep på glatte underlag

Vinteren er fantastisk - men den innebærer også glatte gater og fotgjengerfelt, noe som kan være farlig. Stå stødig i vinter uten brodder med Merrells nye trygge sko!

Mote & trender
Group_Bottoms revolution.png

Si hei til Nike Bottoms Revolution

Rumperevolusjonen er her! Nike sine seks nye dametights, egnet for ulike situasjoner og treningsformer, gjør vinteren 2017 til en finere og mer komfortabel sesong.

Mote & trender
singles day

Treat yourself på Singles Day!

11/11 er det Singles Day - single sitt svar på Valentinsdagen og verdens største shoppingdag. Hva kommer du til å kjøpe til deg selv?

Mote & trender
Dbrand dam

Vinterens 10 fineste blå dunjakker

Blått er flott! Sjekk ut disse blå dunjakkene som varmer godt når kulda setter inn!

Mote & trender
vintertights

10 varme løpetights

Hold varmen på løpeturer i vinter med en tights som er skapt for kalde temperaturer. Sjekk ut disse 10 modellene.

Mote & trender
skalplagg_2017

Alt du trenger å vite om skallplagg

DWR, coating, membran – produktbeskrivelsene på skallplagg kan høres helt gresk ut for personer som ikke er så vant til dem. Vi lærer deg alt om begreper og forkortelser du bør ha kontroll på til neste kjøp.

Mote & trender
NO-header.jpg

Våre 7 fineste mønstrete tights

Om du elsker tights like mye som vi gjør må du sjekke ut disse syv nye godbitene. La testpanelet vårt guide deg til riktig tights blant de hotteste mønstrene i høst.

Mote & trender
NO-header.jpg

Test av vinterstøvler for barn 2017

Kulde og en neve snø er egentlig det eneste som skal til for at barnet ditt skal begynne å fryse på føttene. Her er de varme og vanntette vinterstøvlene for barn som er best i test!

Mote & trender