NO-Header-underställ-herr.jpg

Høstens store test av superundertøy for menn 2017

Varmende ull eller avkjølende syntet? Testpanelet hjelper deg å finne riktig modell blant sesongens superundertøy. Her er favorittene for menn som ble best i test! 

Bra superundertøy er noe av det viktigste for å kunne nyte vinteren og alle utendørsaktiviteter. Ettersom det er plagget nærmest kroppen når du skal trene i kulde må det være behaglig og samtidig holde deg både varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy er det viktig å huske at materialet og egenskapene skiller seg veldig fra hverandre. Syntetiske materialer er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått. Så vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. 

Tenk slik: jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du for eksempel løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy perfekt mens ull gjør seg best ved aktiviteter hvor du trenger ekstra varme, som gåturer og når du står på slalom. Å ha ett superundertøy i ull og ett i syntet i garderoben kan derfor være en god idé. La vårt testpanel guide deg til riktig modell! 

Psst! Testen av superundertøy for kvinner finner du .  

ULL

 NO-Icebreaker.jpg

Merke: Icebreaker

Modell: Everyday LS Crewe & Leggings

Ordinær pris: 1 400 kroner/settet

Vurdering: Det ultimate baseplagget i ull.  

Testpanelet sier:

Et varmende superundertøy i mykt merinoull som samtidig holder deg avkjølt når du svetter. MS Everyday LS fra Icebreaker gjør akkurat det du vil at et superundertøy i ull skal gjøre. 

Når du først drar på deg trøyen og underdelen kan det klø litt, men den følelsen forsvinner etter bare noen minutter. 

– Jeg er stor fan av merinoull og baseplagg i dette materialet har vært basen for min vintergarderobe, uansett om jeg sykler til og fra jobben, står på langrenn, leker utendørs i snøen med barna eller er på kontoret. Da jeg testet settet brukte jeg det først og fremst ved sykkelturer og jeg ble ikke skuffet. Jeg følte meg hverken svett eller kald. Akkurat det du vil ha fra et superundertøy i merinoull på vinteren! sier en testperson. 

Superundertøyet er normal i størrelsen og passformen er akkurat passe - hverken for stram eller for løs. Sammenlignet med Zone LS Crew (også fra Icebreaker) som har litt lycra i seg, synes testpanelet at dette settet går ut som vinneren med både en lettere og litt mer naturlig følelse. Anti-lukt-effekten er dessuten veldig bra og holder lenge. 

– En mindre detalj er at jeg personlig hadde foretrukket litt mer ettersittende armer. En eller to centimeter mindre i omkrets rundt håndleddene hadde vært perfekt for meg, sier en tester.  

Everyday LS Crewe & Leggings finner du i et sett 

Bjørn Dæhlie & NO-Björn-Daehlie.jpg

Merke: Bjørn Dæhlie

Modell: Airnet Shirt & Pants

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen. 

Vurdering: Fint og funksjonelt for deg som vil vise magemusklene.

Testpanelet sier:

Den avslørende nettstrukturen og den stramme passformen krever at bæreren er ganske smal, eller har tilbrakt mye tid på treningssenteret, men om du har kroppen for dette futuristiske superundertøyet kommer du ikke til å bli skuffet. 

– Jeg har aldri følt meg så fin i nett som i denne trøyen. Den satt som et skudd og jeg ville ikke ta den av. Det funket å ha den bare som den er eller under en tykkere genser. Helt klart en suksess på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Både over- og underdelen sitter stramt, som hudlag, noe som oppleves som positivt av testerne, men i valget mellom en mindre og større størrelse - velg den største.

Merinoullet er mykt og det klør ikke i det hele tatt. Nettpartiene er luftige men superundertøyet varmer fortsatt veldig bra under både hvile og kjøler ned ved aktivitet.  

– Deilig passform som ga varme og transporterte bort svette effektivt da jeg svettet. Jeg følte meg aldri for kald eller varm. Dette kommer jeg til å ha på meg under skallklær en kald og solrik dag på fjellet, sier en tester. 

Airnet Shirt fra Bjørn Dæhlie finner du , underdelen finner du

Mons Royal & NO-Mons-Royale.jpg

Merke: Mons Royal

Modell: Coreshot Raglan LS & Shaun Off  3/4 Long John

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen.

Vurdering: Magisk deilig og fint superundertøy. 

Testpanelet sier:

Det “magisk deilige” materialet ble raskt en favoritt hos testpanelet som ikke ville ta av seg dette superundertøyet. Til og med designet tok hjem høyest poengsum. 

– Andre undertrøyer jeg har prøvd har virkelig ikke hatt en bra passform og det har medført at man heller dropper afterski. Her er det ingen problemer i det hele tatt. Fin farge med armer i kontrast og print på brystet. Jeg har faktisk brukt plagget mer som hverdagsplagg enn som superundertøy, sier en tester. 

Ettersom komforten er så høy fungerer superundertøyet like bra som pyjamas hjemme i sofaen, som i skogen eller på fjellet. 

– Om kjærlighet ved første blikk gjelder på superundertøy skjemmes jeg ikke over å dra til med det. Å gi en tier i komfort og design føles nesten som en undervurdering, sier en gutt i testpanelet. 

Materialet er tynt uten å gi avkall på varmen og perfekt for deg som vil ha en deilig stilongs under jeansen i vinter. At underdelen beskrives som en trekvarts-modell er dog litt misvisende ettersom den stopper rett over anklene, ikke ved halve leggen som en av testerne hadde forventet. 

– Dog er ikke det et minus, tvert imot. Den gjør jobben sin og til forskjell fra lange stilongs så bretter ikke de siste tyve centimeterne seg lengst nede ved foten. Dette superundertøyet sitter på plass!  

Mons Royal Coreshot Raglan LS finner du . Shaun Off 3/4 Long John finner du .

Smartwool & NO-Smartwool.jpg

Merke: Smartwool

Modell: Mid 250 Crew & Light 200 Bottom

Ordinær pris: 949 kroner for overdelen, 699 kroner for underdelen.

Vurdering: Enkel varme for vinterturer.  

Testpanelet sier:

For gåturer i vinterkulden eller ved lav intensitet gjør dette superundertøyet i merinoull jobben perfekt. Det er deilig, basic og passe varmt. 

– Det kan derimot bli litt kaldt om man ikke er i aktivitet eller har klær som står imot vind ordentlig når det blåser, mener en tester. 

Materialet er deilig mot huden og de flate sømmene passer på at det ikke finnes noen mulighet for at det gnager. Fukttransporten er veldig bra og du blir ikke svett til tross for at temperaturen stiger. 

– Det er ingen detaljer som skiller seg ut når det gjelder designet, men for deg som ser etter et klassisk nøytralt superundertøy er dette et bra valg, sier en tester. 

For mer intensive alpine aktiviteter kan et litt varmere og mer ventilerende sett foretrekkes. Men du som først og fremst ser etter superundertøy for vinterturer eller lange dager i akebakken er dette settet klokkerent. 

Klikk  for å kikke på overdelen og for underdelen. 

SYNTET

Craft & NO-Craft-Mix-&-Match.jpg

Merke: Craft

Modell: Mix and Match LS & Pants

Ordinær pris: 249 kroner for overdelen, 249 kroner for underdelen.

Vurdering: Mest prisgunstig i hele testen! 

Testpanelet sier:

Om du, som deler av testpanelet, har hatt mange eldre modeller av syntetisk superundertøy: Forbered deg på å bli blown away. Her får du mye funksjon til en utrolig bra pris.

– Gamle syntetiske greier kjente man seg nesten svett i bare man kledde det på seg men dette har en helt annen pusteevne, fukttransport og komfort. Jeg merket knapt at jeg hadde på meg superundertøy. Det er som et hudlag nummer to, sier en tester som til og med sov i sitt sett en veldig kald helg på landet. 

Ettersom superundertøyet knapt kjennes er det perfekt å ha under jeans og genser til hverdagsbruk, som koseklær eller pyjamas når det er kaldt. Men settet fungerer også utmerket for svette aktiviteter i skogen, løpesporet eller i skibakken.

– Også er de faktisk ganske fine og det er smart at man kan matche ulike bukser med ulike trøyer. Du trenger ikke å skjemmes på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Mix and Match LS i svart/grå finnes , matchende underdel finner du

NO-Dobsom.jpg

Merke: Dobsom

Modell: Akka

Ordinær pris: 499 kroner/settet.

Vurdering: Mye funksjon for pengene. 

Testpanelet sier:

Stretchy superundertøy i thermo med et sømløst design som tilpasser seg etter kroppen under trening. Både passformen og materialet har en klassisk følelse, med andre ord perfekt for deg som ikke liker mye detaljer. Designet er stilrent og diskret med en fin avrundet hals og flatterende fargedetaljer på beina. 

– Jeg liker virkelig at det er sydd med en sømløs teknikk ettersom det ikke er noen sømmer som gnager ved lag på lag. Passformen er ettersittende uten å bli for stram, sier en tester.  

Materialet er smidig og transporterer bort fukt effektivt ved svettende utendørsaktiviteter. Superundertøyet gjør også en bra jobb når det gjelder å holde kroppen varm ved vintertrening. Du som planlegger utendørsaktiviteter når temperaturen er rundt null kommer ikke til å ha noe å klage over.

– God kvalitet til en veldig bra pris. Mye funksjon for pengene! sier en tester. 

Dobsom Akka i svart finner du

Craft & NO-Craft-Active-Comfort.jpg

Merke: Craft

Modell: Active Comfort Round Neck LS & Pants

Ordinær pris: 349 kroner/delen.

Vurdering: Allsidig klassiker for middels kalde temperaturer. 

Testpanelet sier:

En klassisk modell som ikke skuffer noen. Active Comfort fra Craft har et sømløst design som sitter komfortabelt på kroppen og gir en bra bevegelsesfrihet uansett om du står på ski på fjellet, koser deg hjemme i sofaen eller løper i lysløypene på kalde vinterdager. 

 – Det er et veldig allsidig superundertøy og et bra valg om du bare skal ha ett eneste superundertøy i garderoben, sier en tester. 

Størrelsesmessig er det true to size og du kan kjøre på med din vanlige størrelse. Passformen beskrives som ergonomisk ettersom det tilpasser seg etter kroppen, noe testpanelet er enige i. 

– Jeg liker den fine modellen og at du kan kunne trene bare i overdelen uten å ha noen annen genser eller t-skjorte over, sier en tester.

Du kommer ikke til å fryse i dette superundertøyet, men på vinterens kaldeste dager kan du trenge noe varmere alternativ. 

Craft Active Comfort Round Neck LS finner du . Klikk  om du vil sjekke ut underdelen.  

Odlo & NO-Odlo.jpg

Merke: Odlo

Modell: Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck & Warm Pants

Ordinær pris: 849 kroner/delen.

Vurdering: Tight fit for intensiv aktivitet.  

Testpanelet sier:

Grønt er skjønt! I det minste om du liker en stram passform. Både overdelen og underdelen fra Odlo er slim i modellen og passer derfor først og fremst for deg som ser etter et kroppsnært superundertøy for intensiv aktivitet.  

– Den stramme passformen gjør at settet passer til en aktiv person, og kanskje best når du står på ski eller er ute i kulde over lengre tid. Her kan du enkelt bygge lag på lag og fortsatt opprettholde bevegeligheten, sier en tester. 

Til tross for at stoffet klemmer ordentlig etter er fukttransporten god. Superundertøyet holder deg varm uten å gi avkall på hverken ventilasjon eller pusteevne.

– Det litt glatte materialet føles mykt og deilig på kroppen og det er ingen sømmer som forstyrrer noen steder, sier en testperson.

Det største plusset er at superundertøyet holder deg behagelig varm samtidig som det ventilerer bort svette effektivt. 

Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck fra Odlo finner du . Warm Pants finnes

Craft NO-Craft-Baselayer.jpg

Merke: Craft

Modell: Baselayer Set

Ordinær pris: 499 kroner.

Vurdering: Prisgunstig og pålitelig baseplagg. 

Testpanelet sier:

Komforten er i fokus hos denne oppdaterte klassikeren fra Craft som sjarmerte testpanelet både når det kom til passform og design. 

– Superundertøyet er veldig behagelig med et deilig materiale som gjør at du kan ha på deg både buksen og genseren så lenge du vil. Det følger kroppen når du beveger på deg og er et stort pluss, sier en tester.

Varmeevnen er det ingenting feil med. Fukttransporten skuffer heller ikke - du kan svette ordentlig uten å fryse eller føle deg våt. Settet er laget av kanalstrikket polyester som effektivt transporterer bort svette og gir bra ventilasjon ved intensiv aktivitet i kaldt vær. 

– Både over- og underdelen er normal i størrelsen og har en deilig passform som sitter stramt uten å stramme. De flate sømmene øker komforten ytterligere ettersom risikoen for gnaging og irritasjon er minimal, sier en tester. 

Superundertøyet finnes i fargene blått og svart, du finner dem og 

Helly Hansen  & NO-Helly-Hansen.jpg

Merke: Helly Hansen

Modell: Lifa Crew & Lifa Pant

Ordinær pris: 798 kroner.

Vurdering: Lett og funksjonelt. 

Testpanelet sier:

Lifa Crew och Lifa Pant fra Helly Hansen er et lett og funksjonelt superundertøy som varmer like bra til hverdags som ved mer krevende aktiviteter. Stilig, klassisk og allsidig, mener testpanelet. 

– Dette superundertøyet har en bra passform som følger kroppens bevegelser uten å stramme, sier en tester.  

Syntetmaterialet er hurtigtørkende og har en utmerket ventilasjonsevne, noe som gjør at kroppen din holder seg lenge varm og tørr når du trener intensivt på kalde vinterdager.

– Du kan bruke dette superundertøyet for både krevende vinteraktiviteter eller når du sitter som supporter på en bandyderby, sier en tester. 

Stoffet er mykt, smidig og er deilig mot kroppen. Det eneste minuset er at sømmene oppleves som litt stive når du først tar på deg superundertøyet. De blir derimot raskt mykere etter bruk. 

Du finner Lifa Crew og Lifa Pant .

LeS MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Sommerjakken alle bør ha

4 dager siden
magic pants
Mote & trender

Derfor er Daily Sports Magic Pants en klassiker på golfbanen

6 dager siden
peak
Mote & trender

Skalljakken fra Peak Performance som testpersonen elsker

14 jun 2018
bags
Mote & trender

5 fine duffelbags til reisen

13 jun 2018
Vans black.png
Mote & trender

Derfor er Vans det hotteste sneakersmerket akkurat nå

12 jun 2018
badskor
Mote & trender

Finn de rette badeskoene til barna

11 jun 2018
NO_Header.jpg
Mote & trender

Sommerens beste løpetopper

11 jun 2018
crossfit
Mote & trender

Test av de beste CrossFit-skoene fra Reebok

11 jun 2018
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg
Mote & trender

Nyheten Asics Gel-Kayano 25 – for deg som overpronerer

06 jun 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Våre beste løpeshorts!

05 jun 2018
röhnisch
Mote & trender

Her er golfbuksene fra Röhnisch som alle kvinner elsker

04 jun 2018
Pegasus 35.png
Mote & trender

Derfor skal du løpe i de nye Nike Pegasus 35

04 jun 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester: Nike Air Zoom Pegasus 35

04 jun 2018
Träningstights
Mote & trender

11 fine treningstights

03 jun 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

5 crop tops til sommertreningen

01 jun 2018
Adidas Solar Glide
Mote & trender

Adidas Solar Glide gir kraft til hvert eneste steg

01 jun 2018
Hurley_6.jpg
Mote & trender

Surfemerket Hurley finnes endelig på Sportamore!

31 may 2018
LOW-RES Not for Production-18SS_BTL_RETAIL_RT_Training_DO-YOU_Defy_Q2_A4_210x297mm_Defy-2.jpg
Mote & trender

3 grunner til å elske de nye treningsskoene fra Puma

31 may 2018
Adidas X18
Mote & trender

Fotballskoene som VMs toppnavn skal spille i

31 may 2018
tofflor 2018
Mote & trender

Sommerens beste slippers og sandaler fra Moheda, Havaianas og Birkenstock

30 may 2018
iStock-808498824.jpg
Mote & trender

Derfor skal du løpe med løpebriller

30 may 2018
No Header.jpg
Mote & trender

Våre 5 yogamatter som er best i test!

29 may 2018
Cros for all
Mote & trender

Guide: Crocs for hele familien

28 may 2018
Aim high2png
Mote & trender

Röhnischs nye limiterte kolleksjon er her!

28 may 2018
NO_Header.jpg
Mote & trender

Barnesandalene som får toppscore

27 may 2018
Header_plock_2018
Mote & trender

9 sommerfavoritter

25 may 2018
Header_react_Odyssey
Mote & trender

Så bra er de nye løpeskoene Odyssey React fra Nike

24 may 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester fancy sneakers!

23 may 2018
Header_BB
Mote & trender

Si det med en t-skjorte! 7 topper med motiverende print

23 may 2018
Better Bodies
Mote & trender

Hvilken Better Bodies-stil er du?

23 may 2018
Jordan Spieth
Mote & trender

Hurtigguide til golfskoene fra Under Armour

22 may 2018
Odyssey React
Mote & trender

Nike Odyssey React – luftige løpesko med super demping

21 may 2018
Running 2018
Mote & trender

13 løpeshorts for å unngå gnagsår mellom lårene

19 may 2018
NO.jpg
Mote & trender

Test av tennissko for menn 2018

18 may 2018
padel
Mote & trender

Best i test: Padelsko for menn

18 may 2018
NO_dam.jpg
Mote & trender

Stor test av tennissko 2018

18 may 2018
Adidas Solarboost
Mote & trender

Derfor får de nye løpeskoene Adidas Solarboost den høyeste poengsummen!

17 may 2018
Löparlinnen
Mote & trender

16 løpetopper under 350 kroner

16 may 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

De beste funksjonssandalene sommeren 2018

16 may 2018
seger
Mote & trender

Spiller det noen rolle hva slags strømper man trener i?

10 may 2018
more news
Global_FW16_I4A1852_A4.png

Sommerjakken alle bør ha

Nei, det er hverken en jeans-, skinn eller regnjakke. Vi snakker selvfølgelig om multilineren! Den tynne jakken i dun eller syntet som redder deg året rundt.

Mote & trender
magic pants

Derfor er Daily Sports Magic Pants en klassiker på golfbanen

Navnet ”Magic Pants” gir høye forventninger til en golfbukse. Men kvinnene i testpanelet vårt er enige: Daily Sports storselgeren er virkelig magisk!

Mote & trender
peak

Skalljakken fra Peak Performance som testpersonen elsker

Mondo Jacket fra Peak Performance er en Gore-Tex-jakke som er lett og smidig samt har en mengde smarte detaljer. Dette er den rette skalljakken for deg som er litt kresen.

Mote & trender
bags

5 fine duffelbags til reisen

Kabinkofferter med hjul er veldig smidig, men ved noen anledninger er en duffelbag uslåelig. Her er våre favoritter akkurat nå.

Mote & trender
Vans black.png

Derfor er Vans det hotteste sneakersmerket akkurat nå

Old Skool fra Vans er sommerens største it-sneaker, men det finnes også andre modeller som forventes å bli minst like trendy. Her er skoene du ikke bør gå glipp av.

Mote & trender
badskor

Finn de rette badeskoene til barna

Badesko beskytter barneføtter mot kråkeboller og varm sand. Her er de beste tipsene for deg som skal kjøpe badesko til barna.

Mote & trender
NO_Header.jpg

Sommerens beste løpetopper

Sommerløping krever lette, luftige singleter for maksimal avkjøling. Vi har testet seks nye godbiter fra noen av våre største merker. Dette er testpanelets meninger!

Mote & trender
crossfit

Test av de beste CrossFit-skoene fra Reebok

Er det vanskelig å velge mellom Reeboks treningssko CrossFit Nano og Speed TR? Testpanelet vårt vet hvilken modell du skal velge!

Mote & trender
ASICS_AW18_KAYANO25_DANIELA_PHOTOGRAPHY_11a.jpg

Nyheten Asics Gel-Kayano 25 – for deg som overpronerer

Endelig er den nyeste versjonen av de populære Gel-Kayano fra Asics her! Vi vet hvilke detaljer som har blitt skjerpet for å få en enda bedre løpsopplevelse.

Mote & trender
NO_header.jpg

Våre beste løpeshorts!

Hvilken shorts er egentlig best til løping? Testpanelet vet det! Les deres mening om sesongens modeller til både dame og herre.

Mote & trender
röhnisch

Her er golfbuksene fra Röhnisch som alle kvinner elsker

Full bevegelsesfrihet, smarte lommer og perfekt passform. Den ekstremt elastiske buksa, Comfort Stretch Pants fra Röhnisch, er den ultimate golfbuksa for kvinner i alle aldersgrupper.

Mote & trender
Pegasus 35.png

Derfor skal du løpe i de nye Nike Pegasus 35

Nikes pålitelige klassiker har fått et nytt utseende og en mykere såle. Her er alt du bør vite om Pegasus 35, sommerens deiligste løpesko.

Mote & trender
NO_header.jpg

Vi tester: Nike Air Zoom Pegasus 35

Endelig er den nyeste oppdateringen av de legendariske løpeskoene Pegasus her! Testpanelet har løpt i skoene før alle andre, og her er deres mening om den oppdaterte modellen.

Mote & trender
Träningstights

11 fine treningstights

Hvem kan vel få for mange treningstights? Vi har samlet 11 modeller fra våre mest populære merker – sjekk ut favorittene her!

Mote & trender
NO_header.jpg

5 crop tops til sommertreningen

Mai slo varmerekord i hele landet og det ser ut til at juni skal bli minst like varm. I sommervarmen foretrekkes så lite klær som overhodet mulig. Her er fem fine crop tops til utendørstrening.

Mote & trender