NO-Header-underställ-herr.jpg

Høstens store test av superundertøy for menn 2017

Varmende ull eller avkjølende syntet? Testpanelet hjelper deg å finne riktig modell blant sesongens superundertøy. Her er favorittene for menn som ble best i test! 

Bra superundertøy er noe av det viktigste for å kunne nyte vinteren og alle utendørsaktiviteter. Ettersom det er plagget nærmest kroppen når du skal trene i kulde må det være behaglig og samtidig holde deg både varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy er det viktig å huske at materialet og egenskapene skiller seg veldig fra hverandre. Syntetiske materialer er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått. Så vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. 

Tenk slik: jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du for eksempel løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy perfekt mens ull gjør seg best ved aktiviteter hvor du trenger ekstra varme, som gåturer og når du står på slalom. Å ha ett superundertøy i ull og ett i syntet i garderoben kan derfor være en god idé. La vårt testpanel guide deg til riktig modell! 

Psst! Testen av superundertøy for kvinner finner du .  

ULL

 NO-Icebreaker.jpg

Merke: Icebreaker

Modell: Everyday LS Crewe & Leggings

Ordinær pris: 1 400 kroner/settet

Vurdering: Det ultimate baseplagget i ull.  

Testpanelet sier:

Et varmende superundertøy i mykt merinoull som samtidig holder deg avkjølt når du svetter. MS Everyday LS fra Icebreaker gjør akkurat det du vil at et superundertøy i ull skal gjøre. 

Når du først drar på deg trøyen og underdelen kan det klø litt, men den følelsen forsvinner etter bare noen minutter. 

– Jeg er stor fan av merinoull og baseplagg i dette materialet har vært basen for min vintergarderobe, uansett om jeg sykler til og fra jobben, står på langrenn, leker utendørs i snøen med barna eller er på kontoret. Da jeg testet settet brukte jeg det først og fremst ved sykkelturer og jeg ble ikke skuffet. Jeg følte meg hverken svett eller kald. Akkurat det du vil ha fra et superundertøy i merinoull på vinteren! sier en testperson. 

Superundertøyet er normal i størrelsen og passformen er akkurat passe - hverken for stram eller for løs. Sammenlignet med Zone LS Crew (også fra Icebreaker) som har litt lycra i seg, synes testpanelet at dette settet går ut som vinneren med både en lettere og litt mer naturlig følelse. Anti-lukt-effekten er dessuten veldig bra og holder lenge. 

– En mindre detalj er at jeg personlig hadde foretrukket litt mer ettersittende armer. En eller to centimeter mindre i omkrets rundt håndleddene hadde vært perfekt for meg, sier en tester.  

Everyday LS Crewe & Leggings finner du i et sett 

Bjørn Dæhlie & NO-Björn-Daehlie.jpg

Merke: Bjørn Dæhlie

Modell: Airnet Shirt & Pants

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen. 

Vurdering: Fint og funksjonelt for deg som vil vise magemusklene.

Testpanelet sier:

Den avslørende nettstrukturen og den stramme passformen krever at bæreren er ganske smal, eller har tilbrakt mye tid på treningssenteret, men om du har kroppen for dette futuristiske superundertøyet kommer du ikke til å bli skuffet. 

– Jeg har aldri følt meg så fin i nett som i denne trøyen. Den satt som et skudd og jeg ville ikke ta den av. Det funket å ha den bare som den er eller under en tykkere genser. Helt klart en suksess på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Både over- og underdelen sitter stramt, som hudlag, noe som oppleves som positivt av testerne, men i valget mellom en mindre og større størrelse - velg den største.

Merinoullet er mykt og det klør ikke i det hele tatt. Nettpartiene er luftige men superundertøyet varmer fortsatt veldig bra under både hvile og kjøler ned ved aktivitet.  

– Deilig passform som ga varme og transporterte bort svette effektivt da jeg svettet. Jeg følte meg aldri for kald eller varm. Dette kommer jeg til å ha på meg under skallklær en kald og solrik dag på fjellet, sier en tester. 

Airnet Shirt fra Bjørn Dæhlie finner du , underdelen finner du

Mons Royal & NO-Mons-Royale.jpg

Merke: Mons Royal

Modell: Coreshot Raglan LS & Shaun Off  3/4 Long John

Ordinær pris: 899 kroner for overdelen, 799 kroner for underdelen.

Vurdering: Magisk deilig og fint superundertøy. 

Testpanelet sier:

Det “magisk deilige” materialet ble raskt en favoritt hos testpanelet som ikke ville ta av seg dette superundertøyet. Til og med designet tok hjem høyest poengsum. 

– Andre undertrøyer jeg har prøvd har virkelig ikke hatt en bra passform og det har medført at man heller dropper afterski. Her er det ingen problemer i det hele tatt. Fin farge med armer i kontrast og print på brystet. Jeg har faktisk brukt plagget mer som hverdagsplagg enn som superundertøy, sier en tester. 

Ettersom komforten er så høy fungerer superundertøyet like bra som pyjamas hjemme i sofaen, som i skogen eller på fjellet. 

– Om kjærlighet ved første blikk gjelder på superundertøy skjemmes jeg ikke over å dra til med det. Å gi en tier i komfort og design føles nesten som en undervurdering, sier en gutt i testpanelet. 

Materialet er tynt uten å gi avkall på varmen og perfekt for deg som vil ha en deilig stilongs under jeansen i vinter. At underdelen beskrives som en trekvarts-modell er dog litt misvisende ettersom den stopper rett over anklene, ikke ved halve leggen som en av testerne hadde forventet. 

– Dog er ikke det et minus, tvert imot. Den gjør jobben sin og til forskjell fra lange stilongs så bretter ikke de siste tyve centimeterne seg lengst nede ved foten. Dette superundertøyet sitter på plass!  

Mons Royal Coreshot Raglan LS finner du . Shaun Off 3/4 Long John finner du .

Smartwool & NO-Smartwool.jpg

Merke: Smartwool

Modell: Mid 250 Crew & Light 200 Bottom

Ordinær pris: 949 kroner for overdelen, 699 kroner for underdelen.

Vurdering: Enkel varme for vinterturer.  

Testpanelet sier:

For gåturer i vinterkulden eller ved lav intensitet gjør dette superundertøyet i merinoull jobben perfekt. Det er deilig, basic og passe varmt. 

– Det kan derimot bli litt kaldt om man ikke er i aktivitet eller har klær som står imot vind ordentlig når det blåser, mener en tester. 

Materialet er deilig mot huden og de flate sømmene passer på at det ikke finnes noen mulighet for at det gnager. Fukttransporten er veldig bra og du blir ikke svett til tross for at temperaturen stiger. 

– Det er ingen detaljer som skiller seg ut når det gjelder designet, men for deg som ser etter et klassisk nøytralt superundertøy er dette et bra valg, sier en tester. 

For mer intensive alpine aktiviteter kan et litt varmere og mer ventilerende sett foretrekkes. Men du som først og fremst ser etter superundertøy for vinterturer eller lange dager i akebakken er dette settet klokkerent. 

Klikk  for å kikke på overdelen og for underdelen. 

SYNTET

Craft & NO-Craft-Mix-&-Match.jpg

Merke: Craft

Modell: Mix and Match LS & Pants

Ordinær pris: 249 kroner for overdelen, 249 kroner for underdelen.

Vurdering: Mest prisgunstig i hele testen! 

Testpanelet sier:

Om du, som deler av testpanelet, har hatt mange eldre modeller av syntetisk superundertøy: Forbered deg på å bli blown away. Her får du mye funksjon til en utrolig bra pris.

– Gamle syntetiske greier kjente man seg nesten svett i bare man kledde det på seg men dette har en helt annen pusteevne, fukttransport og komfort. Jeg merket knapt at jeg hadde på meg superundertøy. Det er som et hudlag nummer to, sier en tester som til og med sov i sitt sett en veldig kald helg på landet. 

Ettersom superundertøyet knapt kjennes er det perfekt å ha under jeans og genser til hverdagsbruk, som koseklær eller pyjamas når det er kaldt. Men settet fungerer også utmerket for svette aktiviteter i skogen, løpesporet eller i skibakken.

– Også er de faktisk ganske fine og det er smart at man kan matche ulike bukser med ulike trøyer. Du trenger ikke å skjemmes på afterski! sier en gutt i testpanelet. 

Mix and Match LS i svart/grå finnes , matchende underdel finner du

NO-Dobsom.jpg

Merke: Dobsom

Modell: Akka

Ordinær pris: 499 kroner/settet.

Vurdering: Mye funksjon for pengene. 

Testpanelet sier:

Stretchy superundertøy i thermo med et sømløst design som tilpasser seg etter kroppen under trening. Både passformen og materialet har en klassisk følelse, med andre ord perfekt for deg som ikke liker mye detaljer. Designet er stilrent og diskret med en fin avrundet hals og flatterende fargedetaljer på beina. 

– Jeg liker virkelig at det er sydd med en sømløs teknikk ettersom det ikke er noen sømmer som gnager ved lag på lag. Passformen er ettersittende uten å bli for stram, sier en tester.  

Materialet er smidig og transporterer bort fukt effektivt ved svettende utendørsaktiviteter. Superundertøyet gjør også en bra jobb når det gjelder å holde kroppen varm ved vintertrening. Du som planlegger utendørsaktiviteter når temperaturen er rundt null kommer ikke til å ha noe å klage over.

– God kvalitet til en veldig bra pris. Mye funksjon for pengene! sier en tester. 

Dobsom Akka i svart finner du

Craft & NO-Craft-Active-Comfort.jpg

Merke: Craft

Modell: Active Comfort Round Neck LS & Pants

Ordinær pris: 349 kroner/delen.

Vurdering: Allsidig klassiker for middels kalde temperaturer. 

Testpanelet sier:

En klassisk modell som ikke skuffer noen. Active Comfort fra Craft har et sømløst design som sitter komfortabelt på kroppen og gir en bra bevegelsesfrihet uansett om du står på ski på fjellet, koser deg hjemme i sofaen eller løper i lysløypene på kalde vinterdager. 

 – Det er et veldig allsidig superundertøy og et bra valg om du bare skal ha ett eneste superundertøy i garderoben, sier en tester. 

Størrelsesmessig er det true to size og du kan kjøre på med din vanlige størrelse. Passformen beskrives som ergonomisk ettersom det tilpasser seg etter kroppen, noe testpanelet er enige i. 

– Jeg liker den fine modellen og at du kan kunne trene bare i overdelen uten å ha noen annen genser eller t-skjorte over, sier en tester.

Du kommer ikke til å fryse i dette superundertøyet, men på vinterens kaldeste dager kan du trenge noe varmere alternativ. 

Craft Active Comfort Round Neck LS finner du . Klikk  om du vil sjekke ut underdelen.  

Odlo & NO-Odlo.jpg

Merke: Odlo

Modell: Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck & Warm Pants

Ordinær pris: 849 kroner/delen.

Vurdering: Tight fit for intensiv aktivitet.  

Testpanelet sier:

Grønt er skjønt! I det minste om du liker en stram passform. Både overdelen og underdelen fra Odlo er slim i modellen og passer derfor først og fremst for deg som ser etter et kroppsnært superundertøy for intensiv aktivitet.  

– Den stramme passformen gjør at settet passer til en aktiv person, og kanskje best når du står på ski eller er ute i kulde over lengre tid. Her kan du enkelt bygge lag på lag og fortsatt opprettholde bevegeligheten, sier en tester. 

Til tross for at stoffet klemmer ordentlig etter er fukttransporten god. Superundertøyet holder deg varm uten å gi avkall på hverken ventilasjon eller pusteevne.

– Det litt glatte materialet føles mykt og deilig på kroppen og det er ingen sømmer som forstyrrer noen steder, sier en testperson.

Det største plusset er at superundertøyet holder deg behagelig varm samtidig som det ventilerer bort svette effektivt. 

Evolution Blackcomb Warm Shirt LS Crew Neck fra Odlo finner du . Warm Pants finnes

Craft NO-Craft-Baselayer.jpg

Merke: Craft

Modell: Baselayer Set

Ordinær pris: 499 kroner.

Vurdering: Prisgunstig og pålitelig baseplagg. 

Testpanelet sier:

Komforten er i fokus hos denne oppdaterte klassikeren fra Craft som sjarmerte testpanelet både når det kom til passform og design. 

– Superundertøyet er veldig behagelig med et deilig materiale som gjør at du kan ha på deg både buksen og genseren så lenge du vil. Det følger kroppen når du beveger på deg og er et stort pluss, sier en tester.

Varmeevnen er det ingenting feil med. Fukttransporten skuffer heller ikke - du kan svette ordentlig uten å fryse eller føle deg våt. Settet er laget av kanalstrikket polyester som effektivt transporterer bort svette og gir bra ventilasjon ved intensiv aktivitet i kaldt vær. 

– Både over- og underdelen er normal i størrelsen og har en deilig passform som sitter stramt uten å stramme. De flate sømmene øker komforten ytterligere ettersom risikoen for gnaging og irritasjon er minimal, sier en tester. 

Superundertøyet finnes i fargene blått og svart, du finner dem og 

Helly Hansen  & NO-Helly-Hansen.jpg

Merke: Helly Hansen

Modell: Lifa Crew & Lifa Pant

Ordinær pris: 798 kroner.

Vurdering: Lett og funksjonelt. 

Testpanelet sier:

Lifa Crew och Lifa Pant fra Helly Hansen er et lett og funksjonelt superundertøy som varmer like bra til hverdags som ved mer krevende aktiviteter. Stilig, klassisk og allsidig, mener testpanelet. 

– Dette superundertøyet har en bra passform som følger kroppens bevegelser uten å stramme, sier en tester.  

Syntetmaterialet er hurtigtørkende og har en utmerket ventilasjonsevne, noe som gjør at kroppen din holder seg lenge varm og tørr når du trener intensivt på kalde vinterdager.

– Du kan bruke dette superundertøyet for både krevende vinteraktiviteter eller når du sitter som supporter på en bandyderby, sier en tester. 

Stoffet er mykt, smidig og er deilig mot kroppen. Det eneste minuset er at sømmene oppleves som litt stive når du først tar på deg superundertøyet. De blir derimot raskt mykere etter bruk. 

Du finner Lifa Crew og Lifa Pant .

LeS MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

NO_Header.png
Mote & trender

Vinterens goggles som er best i test!

1 dag siden
Suunto Fitness 3
Mote & trender

Test av Suunto Fitness 3

2 dager siden
Organotex_1.jpg
Mote & trender

Slik impregnerer du skiklær

5 dager siden
Vomero 14png
Mote & trender

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

5 dager siden
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Skiklær til henne som er best i test

5 dager siden
NO_header.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Fleecegensere til henne

6 dager siden
OrganoTex_2018
Mote & trender

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

11 dec 2018
Julklappstips honom
Mote & trender

11 julegavetips til han

08 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mote & trender

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

TEST: Skiklær til ham

06 dec 2018
Blacc tights
Mote & trender

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mote & trender

6 julegaver du kan gi til deg selv

03 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Myke sett som er best i test

02 dec 2018
Peak_JR_Frost
Mote & trender

15 varme favoritter til barn

01 dec 2018
fleece
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

30 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

29 nov 2018
sorel
Mote & trender

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

26 nov 2018
Plock_Adidas
Mote & trender

10 sportswear-favoritter fra Adidas

22 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mote & trender

9 rosa superundertøy til henne

22 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mote & trender

10 gymfavoritter fra Nike

22 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mote & trender

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

20 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST: Skibukser til henne

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mote & trender

De nye fotballskoene fra Adidas, Copa 19, er her!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mote & trender

Hvilke alpinstøvler skal jeg velge til barn?

19 nov 2018
Icebug dubbade löparskor NO
Mote & trender

Vi tester løpesko med pigger fra Icebug

18 nov 2018
vintersneakers
Mote & trender

7 høstsneakers som tåler regn og kulde

18 nov 2018
Black Friday tips honom
Mote & trender

Våre 12 beste Black Friday-kupp for ham

17 nov 2018
Black Friday barnen
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barna

17 nov 2018
Black Friday tips henne
Mote & trender

12 superkupp for henne på Black Friday

17 nov 2018
Skins_Seamless
Mote & trender

Sjekk ut Skins seamless-sortiment!

15 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Adidas – inspirert av Stella McCartney

14 nov 2018
driva
Mote & trender

Nå finnes det en sports-BH med ull

11 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vi tester Suuntos nye pulsklokke 9 G1

09 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mote & trender

15 farsdagsgaver

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mote & trender

Kolleksjonen som redder vinterløpingen

08 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mote & trender

Feminin mønsterfest hos Odd Molly Ski

07 nov 2018
NO_header_DAM.jpg
Mote & trender

TEST! 15 vinterjakker som takler kulden

07 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

04 nov 2018
alshammar
Mote & trender

Therese Alshammar tipser: Slik finner du den perfekte badedrakten

04 nov 2018
Overaller barn no
Mote & trender

Test av vinterens varmeste barnedresser

04 nov 2018
more news
NO_Header.png

Vinterens goggles som er best i test!

Synes du det er vanskelig å bestille goggles? Vi hjelper deg! Testpanelet vårt har stått utfor i vinterens heteste modeller, slik at du skal finne de rette skibrillene.

Mote & trender
Suunto Fitness 3

Test av Suunto Fitness 3

Glem det tradisjonelle bildet av en sportsklokke. Suunto Fitness 3 er en superfin, lifestyle klokke til både trening og hverdagsbruk. Joanna Swica og hennes venner har testet den.

Mote & trender
Organotex_1.jpg

Slik impregnerer du skiklær

Du kan både vaske og spraye skiklærne dine med miljøvennlig impregnering. Slik går du frem trinn for trinn.

Mote & trender
Vomero 14png

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

Det er endelig tid for en oppdatering av de klassiske langdistanseskoene Vomero. Med et stort smil om munnen ønsker vi nyheten Nike Vomero 14 velkommen.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

Skiklær til henne som er best i test

Usikker på hvilket skisett du skal satse på i vinter? Testpanelet hjelper deg med å finne frem blant sesongens skijakker og skibukser.

Mote & trender
NO_header.jpg

STOR TEST: Fleecegensere til henne

En fleecegenser er det perfekte mellomlaget. Vi har testet de beste modellene til henne fra våre store varemerker.

Mote & trender
OrganoTex_2018

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

Skallplaggene dine holder seg lenger med re-impregnering, men det er viktig at du gjør det på en miljøvennlig måte. Her er impregneringen som gjør jobben uten at det sliter på miljøet.

Mote & trender
Julklappstips honom

11 julegavetips til han

Har du en partner, bror eller venn som ikke vet hva han ønsker seg? Ingen problem! Her er 11 gaver alle menn vil ha, uten at de vet det.

Mote & trender
Nike_Metallic Clash.png

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

Vinterens mest skinnende treningskolleksjon er her! Metallic Clash fra Nike er en skinnende injeksjon av luksus som du ikke kan gå glipp av.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

TEST: Skiklær til ham

Skisesongen er rett rundt hjørnet og vi har bedt vårt mannlige testpanel om å vurdere hvilke jakker og bukser som er best i test.

Mote & trender
Blacc tights

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

Høy midje, børstet innside i fleece eller kompresjon? Det kan være vanskelig å finne frem i tights-jungelen. Vi guider deg blant de ulike tightsmodellene fra Blacc!

Mote & trender
Calvin klein_tröja.jpg

6 julegaver du kan gi til deg selv

Selvfølgelig er det herlig å gi, men det er også ganske nice å få. Her er seks godbiter som vi mer enn gjerne legger under juletreet til oss selv.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

Myke sett som er best i test

Foran peisen på hytta, til og fra treningssenteret eller i sofaen med en kopp varm kakao. Vi har testet seks trendy joggedresser til dame!

Mote & trender
Peak_JR_Frost

15 varme favoritter til barn

Vinterkulda er på vei og barna behøver varme sko og ytterplagg. Her er våre varme juniorfavoritter, i tre ulike prisklasser.

Mote & trender
fleece

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

En fleecegenser er det optimale mellomlaget i vinter ettersom det både er mykt, varmt og ventilerer. Vår ekspert hjelper deg med å finne Den Perfekte Fleecen.

Mote & trender