Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

Man kan ofte skimte nøytrale løpesko fra Nike rundt om i verden. Den myke dempingen, lave vekten og responsen er tre av grunnene til hvorfor mange velger en modell fra Nike når de vil oppdatere løpegarderoben. Men hva er egentlig forskjellen på modellene? Vi har gått i dybden av de fire mest populære løpeskoene fra merket – Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly!

Zoom Gravity er en hurtig nykommer som ble lansert for aller første gang i 2019. Selv om den er så ny, har den allerede rukket å bli en klassiker blant alle Nike-fans med et nøytralt løpesteg!  

Hva definerer de klassiske Zoom Gravity? 

– Det som definerer Zoom Gravity, er hurtigheten. Hurtigheten får man takket være det vi kaller Zoom Air-enheten i forfoten, som gir perfekt energi i steget, forteller André Egilie.

Hvilke løpere og løpesteg er klassiske Zoom Gravity ment for? 

– Skoen er ment for alle løpere som ønsker hurtige og responsive sko. Zoom Gravity er nøytral, men grunnideen er høyt tempo og konkurranser, der de fleste løpere har en tendens til å tråkke ned mye lenger foran på foten. Det betyr at mulig pronasjon reduseres markant.

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Zoom Gravity passer best til økter med høyt tempo og raske intervaller fra fem kilometer opp til en mil. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– I motsetning til modellene nedenfor, har vi hverken karbonfiberplate eller en hel Zoom Air-enhet i Zoom Gravity. Du finner i stedet en Zoom Air-pute som kun sitter under forfoten. Det gir en lettere følelse! 

Zoom Gravity NikeEn hurtig nykommer i Nikes skohylle! Zoom Gravity passer til raske og svette løpeøkter preget av høyt tempo.  

Pegasus

Pegasus er en av Nikes mest populære skomodell. Hvis du ber noen nevne en spesifikk modell fra merket, vil du mest sannsynlig høre Pegasus. Tidligere i sommer ble den nyeste oppdateringen lansert, Pegasus 36.

Hva definerer den klassiske Pegasus? 

– Den er veldig folkelig og har en veldig populær passform. Det er ikke så mye stress med denne modellen, det er klassiske løpesko som gir en responsiv, rask og spenstig følelse når du løper, sier Nils Spetz, produktekspert på Nike. 

Hvilke løpere og løpesteg er klassiske Pegasus ment for?

– Den passer de fleste løpere siden den er så folkelig. Det er en nøytral løpesko for deg som har et nøytralt løpesteg. Jeg vil imidlertid si at modellen først og fremst retter seg mot løpere som liker en responsiv følelse snarere enn deg som vil ha en supermyk og dempet skomodell. Pegasus er perfekt for deg som ønsker litt mer respons under foten. 

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Pegasus er det perfekte valget hvis du vil ha én og samme skomodell til alt. Ellers passer modellen bra som mengdetreningssko, sko du kan bruke til lange distanser. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– Den største forskjellen fra Pegasus Turbo og Zoom Fly, er at Pegasus er litt mer stabil og minner mer om klassiske løpesko når det gjelder følelsen. Den er mer dempet enn de andre modellene og har en litt mer vattert overdel, som gir en fin følelse for foten. 

Nike PegasusNike Pegasus, klassiske løpesko som passer perfekt til restitusjonsøkter og de daglige, lange distansene. 

Pegasus Turbo 

Pegasus Turbo minner stort sett om klassiske Pegasus. Pegasus Turbo har den samme passformen og omslutter hælen likt. Pegasus Turbo er imidlertid hakket lettere og gir mer energi tilbake i løpesteget.

Hva definerer Pegasus Turbo? 

– Den er utrolig lett, men gir samtlig en god demping takket være ZoomX-skummet i mellomsålen. Løpeskoen oppleves som litt mykere enn klassiske Pegasus, den har nemlig en mykere demping uten å oppleves som svampete. Du får fortsatt ekstremt mye energi tilbake.

Hvilke løpere og løpesteg er Pegasus Turbo ment for? 

– Denne modellen er, akkurat som Pegasus, nøytral. Som navnet antyder, er det i grunnen den samme skotypen, så det er mange likheter mellom dem. Pegasus Turbo passer deg som vil bruke Pegasus, men som ønsker litt mer ut av løpeskoene dine. Turbo er litt raskere og litt lettere.

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Lange distanser, akkurat som klassiske Pegasus. Siden Turbo er såpass lett, er modellen også morsom når du trener intervaller. Turbo passer også fint til konkurranser og økter på 10 kilometer, dersom man er eliteutøver. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– Vekten er den største forskjellen, det er det første du merker når du tar på deg disse løpeskoene. Samtidig oppleves de som raskere enn klassiske Pegasus.

Nike Pegasus TurboNike Pegasus Turbo er en annen versjon av klassiske Pegasus, med andre ord en lettere og raskere versjon. 

Nike Zoom Fly 

Zoom Fly 3 er en nyhet fra Nike og har blitt oppdatert med en ny overdel. Det som skjuler seg i mellomsålen er imidlertid det som gjør Zoom Fly så unik.

Hva definerer Zoom Fly 3? 

– I Zoom Fly har vi montert en plate av karbonfiber i mellomsålen for å gi en raskere opplevelse. Takket være den nye funksjonen får du en ekstremt stiv konstruksjon, samtidig som du har en konstant følelse av å bli presset fremover når du løper. På den måten skiller Zoom Fly seg ut blant løpeskoene våre, sier Nils Spetz og fortsetter: 

– Zoom Fly 3 har også fått en ny overdel som veier mindre enn de tidligere versjonene, uten at det går på bekostning av stabilitet og støtte. 

Hvilke løpere og løpesteg er Zoom Fly ment for? 

– Denne modellen er også nøytral, men passer best for deg som vil ha et par sko som oppleves som raskere og mer annerledes enn det du har løpt i tidligere. Det er platen av karbonfiber som gjør at skoen skiller seg ut og gir en annerledes løpsfølelse enn Pegasus-modellene. 

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Hurtige løpeøkter, som at du løper 5 kilometer og vil presse tiden. Ellers raske intervaller. Dette er ikke skoene for deg som vil ut og gå i et rolig tempo. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– Platen av karbonfiber! Mens Pegasus er veldig tradisjonelle løpesko, er Turbo helt unike siden de er lettere og Zoom fly gir en helt annen løpsopplevelse. Akkurat som vi er vant til, oppleves Pegasus-modellene som fleksible og lignende. Platen av karbonfiber tar bort følsomheten og bygger mer på hvordan du bruker kraften i skoen for å få mer kraft i hvert eneste steg, og på den måten løpe fortere.

Nike Zoom FlyNike Zoom Fly er den perfekte konkurranseskoen siden den konstant presser deg fremover til neste løpesteg. 

Visste du at...

... de fire skoene kan utfylle hverandre? Du bør alltid variere mellom flere typer løpesko. Mange som trener opp til et løp bruker for eksempel Zoom fly eller Zoom Gravity som sine intervall- og konkurransesko, mens Pegasus kan brukes til lange og rolige restitusjonsøkter.

– Hvis man er veldig nerdete, som jeg er, så bruker man klassiske Pegasus til lange distanser og restitusjonsøkter, Pegasus Turbo til harde økter og distanser og deretter Zoom fly eller Zoom Gravity til intervalløkter. Selv om de fire skoene er veldig raske, så utfyller de hverandre veldig bra, sier Nils Spetz. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

wyte badshorts
Mote & trender

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

2 dager siden
mss löparskor header
Mote & trender

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

2 dager siden
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mote & trender

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

3 dager siden
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mote & trender

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

6 dager siden
traningstrojor_herr.png
Mote & trender

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

20 mar 2020
Linnen dam
Mote & trender

12 vårlige treningssingleter til henne

20 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

19 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Test: Årets fineste sneakers 2020

17 mar 2020
reebok royal turbo header
Mote & trender

Seks stilige sneakers fra Reebok

17 mar 2020
Kari Traa
Mote & trender

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mote & trender

Den nye trenden: Glinsende treningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

15 mar 2020
Padelskor header
Mote & trender

Best i test! Padelsko til menn

15 mar 2020
sport bh header
Mote & trender

Best i test: Sports-BH for store bryster

14 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Vårens beste sports-BH'er 2020

12 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

9 løpesko for menn som er best i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene for dame i 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Topp 5 beste friluftsklær fra Peak Performance

10 mar 2020
adidas core sneakers
Mote & trender

Sneakers-trender i 2020

10 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mote & trender

Årets fineste sneakers til dame, herre og barn i 2020

07 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mote & trender

Sesongens beste kjøp: Den nye hybridjakken fra Peak Performance

06 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mote & trender

Hvordan skal en skalljakke sitte?

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mote & trender

Hvilke treningssko er best til funksjonell trening?

05 mar 2020
suunto 7 header
Mote & trender

TEST! Så bra er den nye pulsklokken Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mote & trender

Slik får du best effekt av funksjonell trening med riktige treningssko

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mote & trender

Guide: Hvilket regntøy bør barnet mitt bruke?

02 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! 8 stilige vårjakker for kvinner

01 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

Best i test: Vårjakker for menn 2020

01 mar 2020
Header-tights.jpg
Mote & trender

Best i test: Tights med høy midje 2020

01 mar 2020
PLus size träningskläder nike
Mote & trender

Best i test! Treningsklær fra Nike i store størrelser

29 feb 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Hvilke løpesko fra Hoka One One bør jeg velge?

27 feb 2020
SL20
Mote & trender

Slå konkurransetiden med den nye løpeskoen SL20 fra Adidas

27 feb 2020
fotbollsskor header
Mote & trender

Sesongens 10 beste fotballsko fra Adidas, Nike og Puma

26 feb 2020
Casall tights
Mote & trender

Derfor bør du trene i Casalls myke treningstights

25 feb 2020
Header prommenadskor
Mote & trender

Test! De beste gåskoene som gir maksimal komfort

25 feb 2020
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg
Mote & trender

Treningstøy fra Nike som du bare må ha

25 feb 2020
Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

22 feb 2020
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

22 feb 2020
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

21 feb 2020
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

18 feb 2020
more news
wyte badshorts

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

Vi ønsker våren velkommen med Mid Season Sale! Benytt anledningen til å handle klær, sko og vesker til deg selv, en venn eller noen andre du er glad i.

2 dager siden
Mote & trender
mss löparskor header

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

Benytt anledningen til å kapre dine nye løpesko nå som vårt store Mid Season Sale er i gang!

2 dager siden
Mote & trender
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

Alt fra treningstights til rideklær! Sjekk ut disse godbitene når de dukker opp til nedsatt pris under vårt store Mid Season Sale.

3 dager siden
Mote & trender
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

I fjor var det hvite sneakers som dominerte, men i år er det grå sneakers som gjelder. Her er sesongens 10 hotteste modeller!

6 dager siden
Mote & trender
traningstrojor_herr.png

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

Kortermet, teknisk t-skjorte eller en langermet genser? Hvit, svart eller neongul? Vi har samlet de mest populære treningsoverdelene til ham akkurat nå.

20 mar 2020
Mote & trender
Linnen dam

12 vårlige treningssingleter til henne

Loose fit, seamless eller med innebygd BH? Her er vårens hotteste treningssingleter til henne! Hvilken variant vil du rocke under hjemmetreningen?

20 mar 2020
Mote & trender
Herr - Sneakertest.jpg

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

Ta stilsikre steg denne våren. Vårt motebevisste herrepanel har testet årets kuleste sneakers fra Adidas, Nike og Jack & Jones.

19 mar 2020
Mote & trender
Dam - Sneakertest.jpg

Test: Årets fineste sneakers 2020

Vi elsker sneakers! Sjekk hva testpanelet vårt mener om årets fineste modeller til dame.

17 mar 2020
Mote & trender
reebok royal turbo header

Seks stilige sneakers fra Reebok

Mars måned betyr nye sneakers! Sjekk ut vårens nyheter fra Reebok.

17 mar 2020
Mote & trender
Kari Traa

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

Uavhengig av vær, skal alle kunne nyte våren med stil. Derfor lanserer Kari Traa sin nye pastellfargede kolleksjon til friluftslivet!

16 mar 2020
Mote & trender
better bodies tights

Den nye trenden: Glinsende treningstights

Sol deg i din egen glans på treningssenteret med en glinsende tights! Her er de fineste, glinsende treningstightsene akkurat nå.

16 mar 2020
Mote & trender
Padelheader dam

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

Best i test! Her prøver vi sesongens beste modeller som gjør deg raskere, smidigere og vanskeligere å slå på banen.

15 mar 2020
Mote & trender
Padelskor header

Best i test! Padelsko til menn

På tide å ta padelspillet til et nytt nivå! Her er padelskoene som er best i test, ifølge testpanelet vårt.

15 mar 2020
Mote & trender
sport bh header

Best i test: Sports-BH for store bryster

Det er ekstra viktig med en sports-BH hvis man har store bryster. Her er de beste sports-BH'ene for deg med D, E, F og G-cup.

14 mar 2020
Mote & trender
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Vårens beste sports-BH'er 2020

Å trene uten en sports-BH er som å sove uten en seng. Ubehagelig, med andre ord! Slik tenker testpanelet vårt om de nye modellene i vår store test av sports-BH'er.

12 mar 2020
Mote & trender