Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

Man kan ofte skimte nøytrale løpesko fra Nike rundt om i verden. Den myke dempingen, lave vekten og responsen er tre av grunnene til hvorfor mange velger en modell fra Nike når de vil oppdatere løpegarderoben. Men hva er egentlig forskjellen på modellene? Vi har gått i dybden av de fire mest populære løpeskoene fra merket – Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly!

Zoom Gravity er en hurtig nykommer som ble lansert for aller første gang i 2019. Selv om den er så ny, har den allerede rukket å bli en klassiker blant alle Nike-fans med et nøytralt løpesteg!  

Hva definerer de klassiske Zoom Gravity? 

– Det som definerer Zoom Gravity, er hurtigheten. Hurtigheten får man takket være det vi kaller Zoom Air-enheten i forfoten, som gir perfekt energi i steget, forteller André Egilie.

Hvilke løpere og løpesteg er klassiske Zoom Gravity ment for? 

– Skoen er ment for alle løpere som ønsker hurtige og responsive sko. Zoom Gravity er nøytral, men grunnideen er høyt tempo og konkurranser, der de fleste løpere har en tendens til å tråkke ned mye lenger foran på foten. Det betyr at mulig pronasjon reduseres markant.

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Zoom Gravity passer best til økter med høyt tempo og raske intervaller fra fem kilometer opp til en mil. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– I motsetning til modellene nedenfor, har vi hverken karbonfiberplate eller en hel Zoom Air-enhet i Zoom Gravity. Du finner i stedet en Zoom Air-pute som kun sitter under forfoten. Det gir en lettere følelse! 

Zoom Gravity NikeEn hurtig nykommer i Nikes skohylle! Zoom Gravity passer til raske og svette løpeøkter preget av høyt tempo.  

Pegasus

Pegasus er en av Nikes mest populære skomodell. Hvis du ber noen nevne en spesifikk modell fra merket, vil du mest sannsynlig høre Pegasus. Tidligere i sommer ble den nyeste oppdateringen lansert, Pegasus 36.

Hva definerer den klassiske Pegasus? 

– Den er veldig folkelig og har en veldig populær passform. Det er ikke så mye stress med denne modellen, det er klassiske løpesko som gir en responsiv, rask og spenstig følelse når du løper, sier Nils Spetz, produktekspert på Nike. 

Hvilke løpere og løpesteg er klassiske Pegasus ment for?

– Den passer de fleste løpere siden den er så folkelig. Det er en nøytral løpesko for deg som har et nøytralt løpesteg. Jeg vil imidlertid si at modellen først og fremst retter seg mot løpere som liker en responsiv følelse snarere enn deg som vil ha en supermyk og dempet skomodell. Pegasus er perfekt for deg som ønsker litt mer respons under foten. 

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Pegasus er det perfekte valget hvis du vil ha én og samme skomodell til alt. Ellers passer modellen bra som mengdetreningssko, sko du kan bruke til lange distanser. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– Den største forskjellen fra Pegasus Turbo og Zoom Fly, er at Pegasus er litt mer stabil og minner mer om klassiske løpesko når det gjelder følelsen. Den er mer dempet enn de andre modellene og har en litt mer vattert overdel, som gir en fin følelse for foten. 

Nike PegasusNike Pegasus, klassiske løpesko som passer perfekt til restitusjonsøkter og de daglige, lange distansene. 

Pegasus Turbo 

Pegasus Turbo minner stort sett om klassiske Pegasus. Pegasus Turbo har den samme passformen og omslutter hælen likt. Pegasus Turbo er imidlertid hakket lettere og gir mer energi tilbake i løpesteget.

Hva definerer Pegasus Turbo? 

– Den er utrolig lett, men gir samtlig en god demping takket være ZoomX-skummet i mellomsålen. Løpeskoen oppleves som litt mykere enn klassiske Pegasus, den har nemlig en mykere demping uten å oppleves som svampete. Du får fortsatt ekstremt mye energi tilbake.

Hvilke løpere og løpesteg er Pegasus Turbo ment for? 

– Denne modellen er, akkurat som Pegasus, nøytral. Som navnet antyder, er det i grunnen den samme skotypen, så det er mange likheter mellom dem. Pegasus Turbo passer deg som vil bruke Pegasus, men som ønsker litt mer ut av løpeskoene dine. Turbo er litt raskere og litt lettere.

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Lange distanser, akkurat som klassiske Pegasus. Siden Turbo er såpass lett, er modellen også morsom når du trener intervaller. Turbo passer også fint til konkurranser og økter på 10 kilometer, dersom man er eliteutøver. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– Vekten er den største forskjellen, det er det første du merker når du tar på deg disse løpeskoene. Samtidig oppleves de som raskere enn klassiske Pegasus.

Nike Pegasus TurboNike Pegasus Turbo er en annen versjon av klassiske Pegasus, med andre ord en lettere og raskere versjon. 

Nike Zoom Fly 

Zoom Fly 3 er en nyhet fra Nike og har blitt oppdatert med en ny overdel. Det som skjuler seg i mellomsålen er imidlertid det som gjør Zoom Fly så unik.

Hva definerer Zoom Fly 3? 

– I Zoom Fly har vi montert en plate av karbonfiber i mellomsålen for å gi en raskere opplevelse. Takket være den nye funksjonen får du en ekstremt stiv konstruksjon, samtidig som du har en konstant følelse av å bli presset fremover når du løper. På den måten skiller Zoom Fly seg ut blant løpeskoene våre, sier Nils Spetz og fortsetter: 

– Zoom Fly 3 har også fått en ny overdel som veier mindre enn de tidligere versjonene, uten at det går på bekostning av stabilitet og støtte. 

Hvilke løpere og løpesteg er Zoom Fly ment for? 

– Denne modellen er også nøytral, men passer best for deg som vil ha et par sko som oppleves som raskere og mer annerledes enn det du har løpt i tidligere. Det er platen av karbonfiber som gjør at skoen skiller seg ut og gir en annerledes løpsfølelse enn Pegasus-modellene. 

Hvilke løpeøkter passer modellen best til? 

– Hurtige løpeøkter, som at du løper 5 kilometer og vil presse tiden. Ellers raske intervaller. Dette er ikke skoene for deg som vil ut og gå i et rolig tempo. 

Hvordan skiller modellen seg fra de andre modellene?

– Platen av karbonfiber! Mens Pegasus er veldig tradisjonelle løpesko, er Turbo helt unike siden de er lettere og Zoom fly gir en helt annen løpsopplevelse. Akkurat som vi er vant til, oppleves Pegasus-modellene som fleksible og lignende. Platen av karbonfiber tar bort følsomheten og bygger mer på hvordan du bruker kraften i skoen for å få mer kraft i hvert eneste steg, og på den måten løpe fortere.

Nike Zoom FlyNike Zoom Fly er den perfekte konkurranseskoen siden den konstant presser deg fremover til neste løpesteg. 

Visste du at...

... de fire skoene kan utfylle hverandre? Du bør alltid variere mellom flere typer løpesko. Mange som trener opp til et løp bruker for eksempel Zoom fly eller Zoom Gravity som sine intervall- og konkurransesko, mens Pegasus kan brukes til lange og rolige restitusjonsøkter.

– Hvis man er veldig nerdete, som jeg er, så bruker man klassiske Pegasus til lange distanser og restitusjonsøkter, Pegasus Turbo til harde økter og distanser og deretter Zoom fly eller Zoom Gravity til intervalløkter. Selv om de fire skoene er veldig raske, så utfyller de hverandre veldig bra, sier Nils Spetz. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

21 timer siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

1 dag siden
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

2 dager siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

2 dager siden
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

3 dager siden
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

5 dager siden
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

5 dager siden
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

6 dager siden
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
more news
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

21 timer siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

1 dag siden
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

2 dager siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

2 dager siden
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

3 dager siden
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

5 dager siden
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

5 dager siden
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride 2 fra Reebok perfekt for deg!

6 dager siden
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

11 feb 2020
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

11 feb 2020
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

11 feb 2020
Mote & trender
Suunto7_career_woman_running_city.jpg

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

Det kan være vanskelig å kombinere trening med en hektisk hverdag. Nå kan du imidlertid få hjelp av Suunto 7, en smart pulsklokke som er helt unik i sitt slag. Her er alt du bør vite om din nye bestevenn.

09 feb 2020
Mote & trender
Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

Vinterferien nærmer seg, og det er på tide å se over skiutstyret ditt. Her er de 7 beste skibuksene akkurat nå som passer i bakken og off-piste – til både ham og henne.

09 feb 2020
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

Trenger du nytt ull- eller superundertøy til skiferien eller utetreningen? Her tester vi ull- og superundertøy. Se hvilken modell som er kåret til best i test!

08 feb 2020
Mote & trender
HEADER_W_rehband.jpg

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

Har du et skadet kne eller trenger støtte til håndleddene når du trener? Testpanelet vårt har prøvd populære støtteprodukter fra Rehband under forskjellige treningsformer og øvelser, og her er resultatet.

08 feb 2020
Mote & trender