Nike

Finn riktige løpesko fra Nike

Med Nikes brede utvalg av løpesko, kan det være vanskelig å vite hvilke sko som passer best til akkurat deg. Her får du hjelp! 

 er ekspert på løpesko, det vet alle. Spørsmålet er hvordan du finner det riktige paret i et utvalg som er så enormt som deres. Det viktigste er at du finner en modell som møter dine forutsetninger. Her deler vi opp sortimentet i løpesko med mye demping, stabile favoritter og klassiske modeller for deg med et nøytralt løpesteg. Les mer for å se hvilken kategori du passer inn i. 

KJØP NÅ: 

#1. Løpesko med mye demping

Vanligvis anbefaler man løpesko med mye demping til tre slags løpere: 

  • Deg som har et tungt løpesteg, for eksempel fordi du veier litt. Da kan knærne og ryggen din trenge litt ekstra hjelp for å ta imot vekten ved nedslaget. Når du løper, kan du regne med å belaste føtter, knær og hofte med fire ganger vekten din.
  • Deg som ikke er så erfaren i forhold til teknikk, og har et fotisett hvor du lander med hælen først. Når du lander med hælen først, lander du nemlig naturlig på et strakt ben, noe som gjør det vanskeligere for lårmuskulaturen å gå inn og dempe tyngden din. Da trenger du hjelp av skoen.
  • Deg som har skader i rygg eller menisk. Menisken og virvlene i ryggen er kroppens naturlige støtdempere. Når de ikke fungerer som de skal, kan det gjøre ganske vondt å løpe i løpesko med lite demping. 

I moderne løpesko finnes det som regel to ulike dempinger – den i TPU og den i EVA. TPU er en type plast som holder veldig lenge og tåler slitasje, uten at funksjonen forsvinner. Ulempen er at den kan oppleves som litt hard. EVA-plast er på den andre siden ekstremt myk og deilig, men mister sine porøse egenskaper etter litt bruk. 

Populære Nike-løpesko med mye demping

NIKE REACT INFINITY RUN

nikeLøpeskoen som er designet for å minimere skaderisikoen ved løping. Her finner du React Infinity Run til  og .

Nikes løpesko React Infinity Run er utviklet for å redusere skaderisikoen når du løper. Overdelen har en stram, strømpelignende passform for å gi støtte til foten og holde den på plass. Den myke sålen på React Infinity Run er en såkalt rullende såle, noe som innebærer at den er lett buet ved tåspissen og hælen. Det betyr at du som lander med hælen først, raskt ruller fremover på skoen. Det reduserer belastningen på kroppen. Nike React Infinity Run passer til alle slags løpere, og til de fleste distanser.

NIKE RENEW RUN

renew runNike Renew Run er utstyrt med en rullende såle som gjør at du raskt kommer videre til neste steg. Sjekk ut løpeskoen til  og .

Renew Run er ytterligere en favoritt med rullende såle, som gir en rask forflytning fra hæl til forfot. På mange måter minner Renew Run og Infinity Run mye om hverandre, men når Sportamores testpanel prøvde løpeskoene, kåret de Renew Run til litt mer stabil. I motsetning til Infinity Run, har Renew Run også en tradisjonell overdel med vanlig skotunge og snøring – perfekt for deg som stoler mer på din egen evne til å stramme enn en stram strikkende teknikk. Renew Run passer best til deg med et nøytralt løpesteg som vil ha en komfortabel sko til middels lange distanser.

NIKE JOYRIDE RUN FLYKNIT & JOYRIDE DUAL RUN

joyrideHer er Nike  til dame, en pronasjonssko med myk og herlig demping! Herreskoen finner du . Joyride er også tilgjengelig som nøytral løpesko til  og .

Når Joyride dukket opp i sortimentet i 2019, var den helt revolusjonerende. Mellomsålen på løpeskoen er nemlig uthult og fylt med små kuler av TPU-plast, som beveger seg innvendig. Det gir en demping som tilpasser seg etter hvordan nettopp du belaster foten. Joyride er dessuten tilgjengelig i to forskjellige design – Joyride Run Flyknit til deg med et nøytralt løpesteg og Joyride Dual Run til deg som pronerer. Joyride passer til alt fra korte til middels lange distanser. 

#2. Nøytrale mengdetreningssko

I denne kategorien finner du løpesko som passer til den bekymringsløse løperen, som hverken pronerer eller trenger noe ekstra i form av demping eller støtte. En klassisk mengdetreningssko er tilpasset for å takle alt fra korte til lange distanser. Det innebærer middels mye demping og passe stabilitet. At skoen hverken har ekstra demping eller oppbygning betyr at produsentene kan fokusere på andre ting, som for eksempel skoens hurtighet og energi.

Klassiske mengdetreningssko fra Nike

NIKE AIR ZOOM PEGASUS

pegasusPegasus er giganten av alle giganter i løpesporet. Klikk hjem din versjon til  og  her.

Pegasus er Nike-skoen med stor S, som har eksistert i over 30 år. Pegasus passer til alle distanser og løpeturer, til alle løpere som har et nøytralt løpesteg. Dette er en "alt av alt"-sko som du kommer til å trives i, gitt at du hverken pronerer eller trenger ekstra demping. Det som utmerker seg ved Pegasus, bortsett fra at du kan bruke den til både intervaller og lange distanser, er at den gir enormt mye energi i frasparket. Dette er løpeskoen som du kjøper én gang, og ytterligere en gang og så enda en gang. Dessuten er den tilgjengelig som en terrengsko. 

REACT MILER

react milerHer finner du React Miler til  og !

React Miler er stabil for å være en nøytral løpesko og passer til veldig lange løp, der også du med det perfekte løpesteget kan trenge litt ekstra støtte. Det som kjennetegner Nike React Miler, er den litt bredere tåboksen som gir ekstra plass til forfoten, noe som kan være nødvendig under lange løp når føttene hovner opp under anstrengelse. Akkurat som Pegasus, er skoen utstyrt med en lett rullende såle, for at du raskt skal komme deg videre. 

#3. Stabile løpesko

Hvis du noen gang har hørt at du pronerer, er dette kategorien for deg. Det å pronere innebærer at føttene dine eller knærne går innover, slik at du "tråkker gjennom" fotbuen. Med andre ord at du løper på innsiden av føttene. Det å pronere kan være ganske vondt og resultere i belastningsskader på andre deler av kroppen. Det du da trenger er en pronasjonssko, eller en stabil løpesko som de også kalles. I sålen på slike sko finnes det ofte en såkalt pronasjonskile, som er en oppbygning ved fotbuen, som retter ut løpesteget ditt. En stabil løpesko passer til... 

  • ...deg som overpronerer og trenger hjelp med å rette ut vinkelen på føttene eller knærne når du løper. 
  • ...deg som skal løpe veldig langt og vet at anklene dine kan bli slitne etter mange mil. Til og med du med et ellers feilfritt løpesteg, kan pronere når kroppen blir sliten. 
  • ...deg som ofte vrikker føttene og trenger hjelp av en ordentlig såle for å stabilisere føttene.
  • ...deg som er nybegynner og er usikker på teknikken.

Populære pronasjonssko fra Nike

NIKE ZOOM FLY

nike zoom flyDet som utmerker seg mest med Zoom Fly, er platen av karbonfiber i mellomsålen. Nike Zoom Fly finnes til  og .

Nikes Zoom Fly er en temposko, noe som innebærer at den passer til raske løp og middels lange distanser. Likevel er den herlig dempet og gir en spenstighet som få andre løpesko har. Det er hovedsakelig på grunn av platen av karbonfiber som er plassert midt i sålen. Takket være den rekylen som oppstår hver gang du setter ned foten i løpesteget, kommer du opp fra bakken og inn i neste steg. Zoom Fly passer til middels lange distanser for deg som lett pronerer. Da får du en veldig rask og morsom løpesko! 

NIKE AIR ZOOM STRUCTURE

structureAir Zoom Structure er en bekymringsløs løpesko til en veldig prisverdig sum. Klikk hjem skoen til her, og her.

Air Zoom Structure er en ganske klassisk løpesko, som kommer til å by på trygghet under løpeturen din. Sammenlignet med Zoom Fly, er ikke dette en like morsom sko, men det du mister i opplevelse, vinner du i komfort. Hvis du vil ha en løpesko som gjør det den skal, uten noen bekymringer, er dette modellen for deg! Når Sportamores testpanel prøvde den, ble den også kåret til testens fineste sko. Den anbefales derfor til hverdagsantrekk og lange gåturer når du vil ha litt ekstra stabilitet.

Hvilken størrelse bør jeg velge i løpesko fra Nike?

Nike oppleves vanligvis som litt liten i størrelsen. Prøv derfor å gå opp en størrelse mot det du vanligvis bruker i andre varemerker. Hvis du allerede har sko fra Nike, kan du kikke i den og bestille den samme størrelsen i dine nye sko. Nike er nemlig alltid true to Nike-size. 

SHOP HER: 

LES MER:  

 Tilbake

News Feed

canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

1 dag siden
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

1 dag siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

2 dager siden
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

3 dager siden
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

4 dager siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

6 dager siden
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mote & trender

Bli høy på endorfiner i Sauconys nye løpesko

16 aug 2020
Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

12 aug 2020
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

12 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

07 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
more news
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

1 dag siden
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

1 dag siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

2 dager siden
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

3 dager siden
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

4 dager siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: De beste innebandyskoene til dame

Her er skoene som topper prestasjonen på innebandybanen. Sportamores testpanel har spilt i sesongens nye innendørssko.

6 dager siden
Mote & trender
promenadskor header

Vanntette tursko som er best i test

Kilometer etter kilometer, i skog og mark – det er på tide å finne riktige tursko. Vi har testet de beste vanntette turskoene til dame og herre.

16 sep 2020
Mote & trender
Vinterjacka barn

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

Vinterjakken er det viktigste kjøpet du gjør til barnet ditt i vinter. Her er 7 tips til hvordan du velger riktig.

14 sep 2020
Mote & trender
nike superrep header

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

Med det brede utvalget av treningssko fra Nike, er det lett å finne riktig modell til deg og din trening. Vi guider deg til det riktige valget!

14 sep 2020
Mote & trender
Test tights med fickor

Test: Den beste treningstightsen med lommer

Det er både populært og vanlig å ta med seg telefonen på styrketreningen for å høre på musikk. Derfor har testpanelet vårt svettet i nye treningstights med store lommer.

13 sep 2020
Mote & trender
innebandylubbor

Stor test av innebandykøller

Bladet, griptapen og vekten – det er mye som spiller inn for at en innebandykølle skal føles perfekt. Vi har testet høstens favoritter!

13 sep 2020
Mote & trender
Tvätta din dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

11 sep 2020
Mote & trender
Nike

Finn riktige løpesko fra Nike

Med Nikes brede utvalg av løpesko, kan det være vanskelig å vite hvilke sko som passer best til akkurat deg. Her får du hjelp!

10 sep 2020
Mote & trender
Timberland

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er høstens hotteste kjøp! Slik går du frem for å ta hånd om dine fine boots.

09 sep 2020
Mote & trender
Adidas

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

Enten du trener i 35 grader og sol, når det regner eller det er minusgrader, har Adidas treningstøy som vil hjelpe deg i gang. Les alt om deres nye Ready-kolleksjoner her!

08 sep 2020
Mote & trender