NO-Header.jpg

Best i test! Vinterens varme parkas

Har du lyst på en varm og god parkas for å komme deg gjennom vintermånedene? Testpanelet hjelper deg å velge den rette modellen.

SVEA MISS SMITH.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 3 995 kroner.

Kort oppsummert: God og romslig allround-parkas med fine detaljer.

Størrelse: True to size, men går mot den større retningen. Derimot litt kort i ermene. 

Fyll: Sporbart dun.

Testpanelet sier:

Designet er uten tvil klassisk og modellen er betydelig mer solid enn den ser ut som. Miss Smith Jacket både varmer bra og beskytter mot snø og sludd. Det er uten tvil en god, myk og behagelig jakke med superfin fuskepels på hetta. 

– Pelsen ser så utrolig ekte ut! Kjempedeilig. Bra at den også kan tas av for en litt renere look. Derimot kan ikke hetta i seg selv kneppes av, sier en tester.

Det er en god mengde med lommer og vi liker spesielt sidelommene, som du kan stappe hendene i, og innsiden som er laget i et mykt stoff som ytterligere bidrar til den gode følelsen. Det er derimot litt forstyrrende at de to lommene foran lukkes med en vanlig knapp, akkurat som glidelåsen som tildekkes av stoff som må lukkes med knapper. Det er ikke så gøy å fikle med ulike knapper om du er kald på fingrene.

PEAK DOWN FROST PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 3 795 kroner.

Kort oppsummert: En stilren, lett dunparkas som passer til enhver anledning. 

Størrelse: Normal, men i retning av litt stor til å være en Peak-jakke.

Fyll: Sporbart dun.

Testpanelet sier:

Lett, komfortabel og ren dunjakke som varmer kjempebra uten at den oppleves som klumpete. Designet er også veldig klassisk og stilrent, det er ingenting å klage på utenom minimale ting. Hetta er for eksempel litt merkelig generøs. Ved håndleddene sitter en litt hard søm, der kunne det gjerne vært en mykere stoffbit eller bare behagelige mansjetter? Jakken får derimot et stort pluss for det behagelige stoffet inntil hakepartiet. Vi liker også at det er to bra lommer med glidelås, som du kan stikke hendene i eller oppbevare mobilen i.

– Dette er min go to-jakke frem til våren. Den er såpass lett at du enkelt kan pakke den med deg, men den varmer bedre enn den klassiske korte dunjakken. Under vinterturer etterfulgt av lunsj, er det gull verdt med en jakke som dekker rumpa. Fungerer både på egenhånd med et ordentlig lag under, eller som et varmende mellomlag under skalljakken. 

Med en Peak-jakke føler du deg alltid riktig kledd. Den er funksjonell uten at det blir for mye av det gode. Vi liker virkelig de fine panelene!

8848 PASSION PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 395 kroner.

Kort oppsummert: En funksjonell favoritt i slapsete vær. 

Størrelse: Ganske stram. Du kan ta din vanlige størrelse, men modellen sitter ikke løst. 

Fyll: Polyester. 

Testpanelet sier:

Fylt med polyester og fri fra fluorkarboner, teipede sømmer og vanntett opp til 10 000 mm. Her får du en funksjonell jakke som er vennlig mot både dyr og natur. Du får mye til en veldig rimelig pris! På innsiden av jakken er det myk teddy, inntil haken sitter et godt stoff og mansjettene ved håndleddene er kjempedeilige. 

– Det er veldig behagelig å ha på seg jakken. Derimot er ytterstoffet litt stivt. Det beskytter bra mot snø og regn, men følelsen blir ikke så følsom som jeg skulle ønske, sier en jente.

Et annet minus er kanten med fuskepels. I motsetning til Sveas variant, er denne definitivt litt blekere når det kommer til følelsen, men det er en smakssak.

Alt i alt er det mest gullstjerner vi vil dele ut til denne jakken. Håndleddene kan for eksempel strammes med trykknapper. Lommene har både trykknapper og glidelås. Fint at glidelåsen foran ikke går hele veien ned, men kan kneppes helt nederst.

DIDRIKSONS TANJA PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 695 kroner.

Kort oppsummert: Vellaget, velsittende og prisverdig! 

Størrelse: Akkurat passe.

Fyll: Syntet.

Testpanelet sier:

Noen ganger får man på seg en jakke som kanskje ikke ser så spesiell ut ved første øyekast, men som bare sitter helt perfekt. Tanja Parka er en slik jakke. Den sitter så bra! Følelsen er også suveren, modellen er vellaget og det merkes.

– Jeg føler meg beskyttet i denne jakken, som at vær og vind ikke har en sjans. Den har også en fin grønnfarge og kjempemyke mansjetter inntil håndleddene, noe jeg anser som veldig positivt! sier en tester.

Komforten er på topp. Jakken går litt nedenfor rumpa og oppleves som solid. Den er smidig, til tross for at den er ganske tung, og varmer ordentlig.

Helhetsinntrykket er supert, men også detaljene imponerer. Romslig hette, to sidelommer, en innvendig lomme i netting og justeringsmuligheter i både midjen og ved håndleddene. Ordentlige glidelåser, slik at du kan ta tak i dem selv om du har vanter på. Det er helt utrolig at denne jakken bare koster 1 695 kroner. Dessuten er den fin nok til å brukes i byen, takket være et flatterende og feminint design.

HELLY HANSEN RANA JACKET.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 995 kroner.

Kort oppsummert: Minimalistens valg.

Størrelse: Litt stor, men kan komme av den firkantede modellen.

Fyll: Primaloft. 

Testpanelet sier:

Om du ikke liker for mye detaljer og et skrikete design, da er Rana Jacket modellen for deg. Den grafittgrå fargen er stilren, utseendet er enkelt og detaljene få. Kort sagt, en basic jakke i god kvalitet som kommer til å holde i mange år framover, både stil- og funksjonsmessig. 

– Det beste med denne jakken er det klassiske designet. Det er et sikkert kjøp som du ikke kommer til å angre på med det første. Akkurat passe lengde, passe varm og god. Muligens litt firkantet, et mer figursydd design hadde gitt en høyere score, sier en jente i testpanelet. 

Helly Hansen er et klassisk merke, kjent for sine plagg av god kvalitet, og denne jakken er intet unntak. Det er ingen maksimert modell, men det som finnes er velgjort. Gode mansjetter ved håndleddene, myk teddy på innsiden av jakken og avtagbar fuskepels på hetta. Det er vanskelig å finne noen minus, det kan kanskje være nettopp det minimalistiske designet. En grå februardag er det kanskje litt trist med en like grå jakke? Men det er virkelig en smakssak.

WEAR COLOUR RANGE PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Kort oppsummert: Friluftsentusiastens vatterte vinterparkas.

Størrelse: Helt vanlig.

Fyll: Polyester.

Testpanelet sier:

Hetta er fôret med teddy og jakken har en generøs vattering av polyester, men det er fortsatt noe med jakken som føles mer vår og høst enn vinter. Canvasstoffet gir et speiderpreg. Vi anser virkelig denne som en vinner når du skal på skogsturer etterfulgt av grilling, men som en klassisk vinterparkas er vi ikke overbevist. 

– Det er mange lommer og knapper og detaljer her og der. Supert om du liker å ha med deg mye, men jeg hadde foretrukket et enklere utseende for at den skal fungere til hverdagsbruk, sier en jente. 

Jakken er ganske tung på kroppen og faktisk litt klumpete. Stoffet har en PFC-fri vannavvisning og skal fungere selv om det snør og regner litt lett. I motsetning til en del andre modeller i testen, så føler vi oss ikke like trygge i denne her. 

Vi anbefaler den til friluftsentusiasten som skal på vintereventyr, eller deg som liker speider-looken i byen. Pluss for et vakkert mønster inntil glidelåsen, det er en fin detalj som gir en velgjort følelse. 

KARI TRAA SEIM PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner.

Kort oppsummert: Myk og minimalistisk jakke for byjenta.

Størrelse: Litt stor i størrelsen. 

Fyll: Polyester.

Testpanelet sier:

Det første du legger merke til er materialet, som har en uvanlig fløyelslignende overflate. Materialet heter Bio Finish Eco og føles nesten ut som fettvatt. Noen elsker det, andre liker det ikke. Men mykt er det virkelig.

– Det står at stoffet skal være vannavvisende og beskytte bra mot vind. Jeg opplevde ikke at jeg følte meg nedpakket ved snøfall, men ved ruskete vintervær ville jeg lagt igjen denne jakken hjemme, sier en tester. 

Jakken har en street-følelse og er mer egnet for bymiljø enn friluftsliv. Uten tvil et fint valg for deg som vil være varm i vinter, men som ikke behøver den skikkelig tykke og solide jakken. Mansjettene ved håndleddene er behagelige og ordentlige, akkurat som hetta. Det eneste vi ikke liker med hetta er kneppingen foran, den savner et ordentlig feste og faller litt merkelig over skuldrene. 

Dette er en fin jakke, men dessverre føles det ikke ut som at designet er helt gjennomtenkt. Vi savner innerlommer og en mer figursydd passform. Lommene foran er behagelige å stappe hendene i, men en glidelås hadde ikke skadet. 

HAGLÖFS DALA MIMIC PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner.

Kort oppsummert: Din beste venn ved vinteraktiviteter utendørs. 

Størrelse: Normal, men stram passform.

Fyll: Resirkulert polyester.

Testpanelet sier:

Ser du etter en vellaget vinterparkas som har alt, så kan vi varmt anbefale Dala Mimic Parka. Den har en fin, stram passform som dekker både rumpa og en bit av låra. Et stilrent valg for turer og aktiviteter utendørs.

– Jeg elsker at den er så lett, men samtidig varmer så bra! Jeg har funnet en ny favoritt for kommende grillturer ute i naturen eller gåturer med hunden – og som jeg føler meg fin i, sier en tester.  

Jakken er vattert med Haglöfs eget funksjonsmateriale, Quadfusion Mimic, som skal varme like bra som dun uten å bli tungt om det blir vått. Det er ikke noe for de kaldeste vinterdagene, men er et perfekt alternativ i normal vinterkulde. 

Du merker at Haglöfs designteam ikke kun har brydd seg om å lage en fin jakke. Det er en tanke bak alt, og vi liker selvfølgelig at jakken er laget av resirkulert polyester samt er PFC-fri. Lommene er utstyrt med glidelåser og en hette beskytter mot vind når du drar den på deg. Passformen er super og du kan bevege på deg uten at noe står i mot eller virker for stramt.

SHOP HER:

LES MER: 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

2 dager siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

2 dager siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

2 dager siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

2 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender