NO-Header.jpg

Best i test! Vinterens varme parkas

Har du lyst på en varm og god parkas for å komme deg gjennom vintermånedene? Testpanelet hjelper deg å velge den rette modellen.

SVEA MISS SMITH.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 3 995 kroner.

Kort oppsummert: God og romslig allround-parkas med fine detaljer.

Størrelse: True to size, men går mot den større retningen. Derimot litt kort i ermene. 

Fyll: Sporbart dun.

Testpanelet sier:

Designet er uten tvil klassisk og modellen er betydelig mer solid enn den ser ut som. Miss Smith Jacket både varmer bra og beskytter mot snø og sludd. Det er uten tvil en god, myk og behagelig jakke med superfin fuskepels på hetta. 

– Pelsen ser så utrolig ekte ut! Kjempedeilig. Bra at den også kan tas av for en litt renere look. Derimot kan ikke hetta i seg selv kneppes av, sier en tester.

Det er en god mengde med lommer og vi liker spesielt sidelommene, som du kan stappe hendene i, og innsiden som er laget i et mykt stoff som ytterligere bidrar til den gode følelsen. Det er derimot litt forstyrrende at de to lommene foran lukkes med en vanlig knapp, akkurat som glidelåsen som tildekkes av stoff som må lukkes med knapper. Det er ikke så gøy å fikle med ulike knapper om du er kald på fingrene.

PEAK DOWN FROST PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 3 795 kroner.

Kort oppsummert: En stilren, lett dunparkas som passer til enhver anledning. 

Størrelse: Normal, men i retning av litt stor til å være en Peak-jakke.

Fyll: Sporbart dun.

Testpanelet sier:

Lett, komfortabel og ren dunjakke som varmer kjempebra uten at den oppleves som klumpete. Designet er også veldig klassisk og stilrent, det er ingenting å klage på utenom minimale ting. Hetta er for eksempel litt merkelig generøs. Ved håndleddene sitter en litt hard søm, der kunne det gjerne vært en mykere stoffbit eller bare behagelige mansjetter? Jakken får derimot et stort pluss for det behagelige stoffet inntil hakepartiet. Vi liker også at det er to bra lommer med glidelås, som du kan stikke hendene i eller oppbevare mobilen i.

– Dette er min go to-jakke frem til våren. Den er såpass lett at du enkelt kan pakke den med deg, men den varmer bedre enn den klassiske korte dunjakken. Under vinterturer etterfulgt av lunsj, er det gull verdt med en jakke som dekker rumpa. Fungerer både på egenhånd med et ordentlig lag under, eller som et varmende mellomlag under skalljakken. 

Med en Peak-jakke føler du deg alltid riktig kledd. Den er funksjonell uten at det blir for mye av det gode. Vi liker virkelig de fine panelene!

8848 PASSION PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 395 kroner.

Kort oppsummert: En funksjonell favoritt i slapsete vær. 

Størrelse: Ganske stram. Du kan ta din vanlige størrelse, men modellen sitter ikke løst. 

Fyll: Polyester. 

Testpanelet sier:

Fylt med polyester og fri fra fluorkarboner, teipede sømmer og vanntett opp til 10 000 mm. Her får du en funksjonell jakke som er vennlig mot både dyr og natur. Du får mye til en veldig rimelig pris! På innsiden av jakken er det myk teddy, inntil haken sitter et godt stoff og mansjettene ved håndleddene er kjempedeilige. 

– Det er veldig behagelig å ha på seg jakken. Derimot er ytterstoffet litt stivt. Det beskytter bra mot snø og regn, men følelsen blir ikke så følsom som jeg skulle ønske, sier en jente.

Et annet minus er kanten med fuskepels. I motsetning til Sveas variant, er denne definitivt litt blekere når det kommer til følelsen, men det er en smakssak.

Alt i alt er det mest gullstjerner vi vil dele ut til denne jakken. Håndleddene kan for eksempel strammes med trykknapper. Lommene har både trykknapper og glidelås. Fint at glidelåsen foran ikke går hele veien ned, men kan kneppes helt nederst.

DIDRIKSONS TANJA PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 695 kroner.

Kort oppsummert: Vellaget, velsittende og prisverdig! 

Størrelse: Akkurat passe.

Fyll: Syntet.

Testpanelet sier:

Noen ganger får man på seg en jakke som kanskje ikke ser så spesiell ut ved første øyekast, men som bare sitter helt perfekt. Tanja Parka er en slik jakke. Den sitter så bra! Følelsen er også suveren, modellen er vellaget og det merkes.

– Jeg føler meg beskyttet i denne jakken, som at vær og vind ikke har en sjans. Den har også en fin grønnfarge og kjempemyke mansjetter inntil håndleddene, noe jeg anser som veldig positivt! sier en tester.

Komforten er på topp. Jakken går litt nedenfor rumpa og oppleves som solid. Den er smidig, til tross for at den er ganske tung, og varmer ordentlig.

Helhetsinntrykket er supert, men også detaljene imponerer. Romslig hette, to sidelommer, en innvendig lomme i netting og justeringsmuligheter i både midjen og ved håndleddene. Ordentlige glidelåser, slik at du kan ta tak i dem selv om du har vanter på. Det er helt utrolig at denne jakken bare koster 1 695 kroner. Dessuten er den fin nok til å brukes i byen, takket være et flatterende og feminint design.

HELLY HANSEN RANA JACKET.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 995 kroner.

Kort oppsummert: Minimalistens valg.

Størrelse: Litt stor, men kan komme av den firkantede modellen.

Fyll: Primaloft. 

Testpanelet sier:

Om du ikke liker for mye detaljer og et skrikete design, da er Rana Jacket modellen for deg. Den grafittgrå fargen er stilren, utseendet er enkelt og detaljene få. Kort sagt, en basic jakke i god kvalitet som kommer til å holde i mange år framover, både stil- og funksjonsmessig. 

– Det beste med denne jakken er det klassiske designet. Det er et sikkert kjøp som du ikke kommer til å angre på med det første. Akkurat passe lengde, passe varm og god. Muligens litt firkantet, et mer figursydd design hadde gitt en høyere score, sier en jente i testpanelet. 

Helly Hansen er et klassisk merke, kjent for sine plagg av god kvalitet, og denne jakken er intet unntak. Det er ingen maksimert modell, men det som finnes er velgjort. Gode mansjetter ved håndleddene, myk teddy på innsiden av jakken og avtagbar fuskepels på hetta. Det er vanskelig å finne noen minus, det kan kanskje være nettopp det minimalistiske designet. En grå februardag er det kanskje litt trist med en like grå jakke? Men det er virkelig en smakssak.

WEAR COLOUR RANGE PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Kort oppsummert: Friluftsentusiastens vatterte vinterparkas.

Størrelse: Helt vanlig.

Fyll: Polyester.

Testpanelet sier:

Hetta er fôret med teddy og jakken har en generøs vattering av polyester, men det er fortsatt noe med jakken som føles mer vår og høst enn vinter. Canvasstoffet gir et speiderpreg. Vi anser virkelig denne som en vinner når du skal på skogsturer etterfulgt av grilling, men som en klassisk vinterparkas er vi ikke overbevist. 

– Det er mange lommer og knapper og detaljer her og der. Supert om du liker å ha med deg mye, men jeg hadde foretrukket et enklere utseende for at den skal fungere til hverdagsbruk, sier en jente. 

Jakken er ganske tung på kroppen og faktisk litt klumpete. Stoffet har en PFC-fri vannavvisning og skal fungere selv om det snør og regner litt lett. I motsetning til en del andre modeller i testen, så føler vi oss ikke like trygge i denne her. 

Vi anbefaler den til friluftsentusiasten som skal på vintereventyr, eller deg som liker speider-looken i byen. Pluss for et vakkert mønster inntil glidelåsen, det er en fin detalj som gir en velgjort følelse. 

KARI TRAA SEIM PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner.

Kort oppsummert: Myk og minimalistisk jakke for byjenta.

Størrelse: Litt stor i størrelsen. 

Fyll: Polyester.

Testpanelet sier:

Det første du legger merke til er materialet, som har en uvanlig fløyelslignende overflate. Materialet heter Bio Finish Eco og føles nesten ut som fettvatt. Noen elsker det, andre liker det ikke. Men mykt er det virkelig.

– Det står at stoffet skal være vannavvisende og beskytte bra mot vind. Jeg opplevde ikke at jeg følte meg nedpakket ved snøfall, men ved ruskete vintervær ville jeg lagt igjen denne jakken hjemme, sier en tester. 

Jakken har en street-følelse og er mer egnet for bymiljø enn friluftsliv. Uten tvil et fint valg for deg som vil være varm i vinter, men som ikke behøver den skikkelig tykke og solide jakken. Mansjettene ved håndleddene er behagelige og ordentlige, akkurat som hetta. Det eneste vi ikke liker med hetta er kneppingen foran, den savner et ordentlig feste og faller litt merkelig over skuldrene. 

Dette er en fin jakke, men dessverre føles det ikke ut som at designet er helt gjennomtenkt. Vi savner innerlommer og en mer figursydd passform. Lommene foran er behagelige å stappe hendene i, men en glidelås hadde ikke skadet. 

HAGLÖFS DALA MIMIC PARKA.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner.

Kort oppsummert: Din beste venn ved vinteraktiviteter utendørs. 

Størrelse: Normal, men stram passform.

Fyll: Resirkulert polyester.

Testpanelet sier:

Ser du etter en vellaget vinterparkas som har alt, så kan vi varmt anbefale Dala Mimic Parka. Den har en fin, stram passform som dekker både rumpa og en bit av låra. Et stilrent valg for turer og aktiviteter utendørs.

– Jeg elsker at den er så lett, men samtidig varmer så bra! Jeg har funnet en ny favoritt for kommende grillturer ute i naturen eller gåturer med hunden – og som jeg føler meg fin i, sier en tester.  

Jakken er vattert med Haglöfs eget funksjonsmateriale, Quadfusion Mimic, som skal varme like bra som dun uten å bli tungt om det blir vått. Det er ikke noe for de kaldeste vinterdagene, men er et perfekt alternativ i normal vinterkulde. 

Du merker at Haglöfs designteam ikke kun har brydd seg om å lage en fin jakke. Det er en tanke bak alt, og vi liker selvfølgelig at jakken er laget av resirkulert polyester samt er PFC-fri. Lommene er utstyrt med glidelåser og en hette beskytter mot vind når du drar den på deg. Passformen er super og du kan bevege på deg uten at noe står i mot eller virker for stramt.

SHOP HER:

LES MER: 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

2 dager siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

4 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

4 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

4 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

6 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

6 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

6 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

6 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

2 dager siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

4 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

4 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

4 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

6 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

6 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

6 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

6 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

13 oct 2019
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender