NO_header.jpg

Best i test! Sports-BH med mye støtte

En sports-BH er definitivt den viktigste brikken i treningsgarderoben. Maksimal støtte, vatterte skulderstropper og en passende passform er alfa og omega. Her er ni modeller som holder bysten på plass!

En sports-BH er kanskje det absolutt viktigste treningsplagget for kvinner. Uten støtte kan man ikke gi hundre prosent når man løper, utfører crossfit eller spiller fotball. Pass derfor på at du er utstyrt med riktig modell, slik at du kan trene uten hindringer. Det første du kan gjøre i søken etter den perfekte sports-BH'en, er å tenke på hvilken aktivitet du skal anvende BH-en til. Jo flere momenter med hopping, desto viktigere er det med god støtte. 

– Jeg vil anbefale alle å tilpasse sports-BH'en etter aktivitet, og ikke bare ha den samme modellen til alt. Det er så mye mer behagelig med en myk sports-BH til yoga, hvor du for eksempel ikke har knepping i ryggen. Når du løper er det derimot viktig å ha en mer stabil variant som gjerne kan være justerbar når det gjelder omkrets og skulderstropper, sier Linnea Bengtzing, markedsansvarlig på Kari Traa i Sverige.  

Størrelsen på en sports-BH oppgis noen ganger som XS-XL, i stedet for mer spesifikt med omkrets og cup-størrelse. En sports-BH skal dekke hele brystet for at modellen skal kunne gi optimal støtte. Derfor kan to personer som bruker den samme størrelsen på topper, ha ulike størrelser på en sports-BH. 

– Hun med liten byste må kanskje gå ned en størrelse, mens hun med en stor byste må gå opp. Det er med andre ord kjempeviktig at du prøver deg frem!

På markedet finnes det mengder av modeller som er skapt for ulike treningsformer. En tommelregel for deg som har en stor byste og vil ha en modell som holder brystene på plass, er å lete etter en sports-BH med separate cuper. Det resulterer i en større mengde med støtte, i motsetning til modeller uten. Det er også viktig at du kan justere både omkretsen og skulderstroppene, siden du kan tilpasse modellen nøyaktig etter hvordan kroppen din ser ut. 

– Vatteringen i cupene er derimot en smaksak. Modeller med medium til mye støtte har ofte kompresjonsstoff, noe som flater ut brystene litt. Det fungerer veldig bra for å holde brystene på plass, men det er ikke alle som liker når brystene blir sammenklemte. Da vil jeg anbefale en vattert variant.  

Til den med stor byste

NO_SWEMARK.jpgTest av:  

Veiledende pris: 489 kroner. 

Størrelse: B-F, 75-95.

Justerbare stropper: Ja.

Passform: Normal omkrets og cuper som i tillegg kan justeres etter ønske.

Støtte: BH-en er ikke vattert men har et dobbelt stoff som, sammen med de justerbare stroppene og omkretsen, resulterer i veldig mye støtte.

Fukttransport: Stoffet blir vått når du utfører en økt med høy intensitet. Det positive er at det hverken er synlig, merkes eller gjør materialet tyngre.

Komfort: De brede og vatterte skulderstroppene sørger for at trykkflaten på skuldrene blir bredere enn vanlige BH-stropper, noe testpanelet likte godt. Alt i alt sitter BH-en veldig komfortabelt på kroppen.

Design: Designet splitter testpanelet. Det smeller ingen fyrverkerier rundt BH-en, men den er absolutt ikke mot den stygge retningen. Stilren og fin rosa tone. Den er perfekt å ha under en singlet med dyp rygg.

Kommentar: Takket være kneppingen bak og justerbare stropper, behøver du aldri å bekymre deg for at du ikke skal få av sports-BH'en etter en svett treningsøkt. Denne modellen er som skapt for deg med en stor byste og stabiliserer brystene på en komfortabel måte. Størrelsene er veldig true to size, bare sørg for at du strammer til skulderstroppene skikkelig så de ikke glir ned når du trener. Du kan også justere stroppene så de krysses over ryggen, om du foretrekker det. Minuset med modellen? Stoffet suger opp svetten fra kroppen og blir vått, men det er ingenting som forstyrrer treningen. Det beste med modellen? BH-en gir såpass mye støtte at den fungerer til både styrketrening og løping! 

Til gym-nerden 

NO_BB.jpgTest av:

Veiledende pris: 349 kroner. 

Størrelse: S-L. 

Justerbare stropper: Nei.

Passform: En smule liten i størrelsen, så modellen kan være litt vrien å få på seg, siden den ikke har noen justerbare stropper eller knapper. 

Støtte: BH-en har hverken vattering eller tilpassede cuper, men gir fortsatt middels mengde med støtte takket være den stramme passformen og det stretchy materialet i polyester og elastan.

Fukttransport: Det er ikke den beste fukttransporten du har opplevd. Du kommer til å merke det hvis du tar skikkelig i. Ved tyngre styrkeøkter, uten mye intensive deler, fungerer den bedre. 

Komfort: Vel på plass og med riktig størrelse sitter den veldig bra på! Det stretchy materialet er deilig mot huden og følger kroppens bevegelser. 

Design: Fargen og snittet får toppscore! Bowery er veldig fin! Match gjerne med Better Bodies tights i den samme grønne kuløren for en optimal gymlook. 

Kommentar: Enkel og fin sports-BH som er litt lengre i modellen og minner på den måten om en crop top, som du fint kan matche med en høy tights. Medium støtte passer perfekt for deg med liten til middels stor byste ved styrketrening og gruppetrening. Ved løping og HIIT-økter med mye hopping, bør du velge en modell som tilbyr mer støtte. På minussiden havner pusteevnen, som dessverre ikke holder kroppen helt tørr. På plussiden har du designet som får full pott. En populær modell om øyet (og lommeboka) kan få velge! 

Lett å ta av og på 

NO_StayInPLace.jpgTest av:

Veiledende pris: 509 kroner. 

Størrelse: XS-XL. 

Justerbare stropper: Nei.

Passform: Normal i størrelsen med en stram omkrets. Smidig å ta av og på siden glidelåsen foran går hele veien ned, slik at du ikke behøver å dra BH-en over hodet etter treningsøkten. 

Støtte: Modellen har ingen vattering, men takket være det tykke stoffet og den stramme passformen får du fortsatt veldig mye støtte.

Fukttransport: God fukttransport som ventilerer bort svetten fra kroppen på en effektiv måte.

Komfort: Materialet er veldig mykt mot kroppen og BH-en sitter som et skudd uavhengig av hopping og bevegelser. I og med at modellen ikke har vattering, kan den stramme passformen flate ut bysten litt. Det føles derimot bedre enn det ser ut. 

Design: Delte meninger. Grått og svart er en fantastisk kombinasjon. Innovativt med glidelåsen, men den falt ikke i smak hos alle i testpanelet.

Kommentar: En sports-BH med glidelås er et sjeldent syn, men funksjonen splitter testpanelet. Noen mener den er i veien og er ubehagelig når man svetter, selv om glidelåsen aldri berører huden. Andre liker glidelåsen og liker designet samt funksjonen veldig mye. Med den tilpassede passformen på minussiden og den gode fukttransporten og den høye mengden med støtte på plussiden, er dette en gitt modell for deg som vil ha middels til mye støtte men ikke liker cuper. Denne modellen passer like bra til styrketrening som til løping.

Ultimat støtte

NO_SHOCK.jpgTest av:  

Veiledende pris: 599 kroner. 

Størrelse: A-F, 65-85. 

Justerbare stropper: Ja.

Passform: Liten i både cuper og omkrets, så velg en størrelse større. Både skulderstroppene og omkretsen er derimot justerbare for en skreddersydd passform.

Støtte: Veldig stor mengde med støtte! Brystene holdes på plass uten at modellen sitter for hardt eller ubehagelig på. 

Fukttransport: Uansett hvor mye du svetter, så suger materialet det opp uten at den blir tyngre. 

Komfort: Passe mengde med vattering for at BH-en fortsatt skal være komfortabel på. Takket være den øvre spennen på ryggen, så behøver du aldri å "rette til" BH-en eller dra opp skulderstroppene – modellen sitter der den skal under hele treningsøkten.  

Design: Den lille sorte som fungerer til alt. Ingenting skiller seg ut, det er heller en stilren og klassisk modell.

Kommentar: Din nye beste venn under økter med høy intensitet er her for å bli! Støtten er det absolutt beste med Ultimate Run Bra Padded og, som navnet antyder, først og fremst er utformet for løping. Siden både omkretsen og cupene kan oppleves som litt små, kan du gå opp en størrelse på begge deler for optimal passform. BH-en sitter ekstremt stabilt på kroppen og holder seg på plass, uansett hopping og løping. Den øverste spennen kan være litt vrien å kneppe selv. Få hjelp av en venn i garderoben eller knepp den før du tar på deg BH-en.

Perfekt på vinteren

NO_KARI.jpgTest av:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Størrelse: B-D, 70-80. 

Justerbare stropper: Ja.

Passform: Ganske normal både i omkrets og cuper. BH-en kan oppleves som litt liten, og om du hviler mellom to størrelser bør du velge den største for å være sikker på at passformen blir perfekt. Du kan også justere både omkretsen og skulderstroppene etter ønske. 

Støtte: Tykkere vattering med formstøpte cuper som, sammen med et ventilerende ytterlag, gir veldig mye støtte. Denne modellen holder brystene dine på plass, til og med når du løper og hopper.  

Fukttransport: Til tross for at du løper deg svett, så kommer BH-en til å absorbere fuktigheten og holde deg ganske så tørr. Derimot er det en varm modell som tar seg best ut på vinterhalvåret.

Komfort: Når du akkurat har fått på deg BH-en, så kommer du til å merke at den sitter både stramt og hardt (noe som er normalt). Det finnes også to større sømmer på innsiden av skulderstroppene som irriterer i starten.

Design: Kari traa pleier ofte å levere feminine mønstre og fargekombinasjoner, men det har de ikke gjort her. Dette er ikke en modell du kjøper for synet.

Kommentar: En sports-BH med dobbel knepping bak for å gi mye støtte, også til deg med stor byste. At BH-en er laget i 100 prosent merinoull merkes. Den holder deg varm i en kald innebandyhall, før du har fått opp varmen selv. Den lukter heller ikke, til tross for at du svetter i den gang på gang. Minuset med modellen er at den kan være litt liten i størrelsen og at sømmene kan gnage. Den store mengden med støtte og de to lukkingene ligger derimot på plussiden. En bra BH, også for skisesongen, takket være ullens varmende egenskaper! 

Trendsetter

NO_RÖH.jpgTest av:  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Størrelse: XS-XL. 

Justerbare stropper: Nei.

Passform: Omkretsen trekker mot den mindre retningen. Denne modellen krever at du har liten byste, siden det fremre partiet er veldig bredt. Båndet ytterst kunne vært tynnere og i et mykere materiale, fordi den har en tendens til å skjære inn. 

Støtte: En stram passform som maksimerer støtten for deg med liten til middels stor byste. Materialet har tilstrekkelig med vattering, så ingen brystvorter er synlige gjennom stoffet. 

Fukttransport: Du blir aldri for våt eller svett i denne modellen, stoffet suger opp fuktigheten på en effektiv måte.

Komfort: Det er ikke gøy at modellen kan skjære litt inn i armhulene, men det er ikke så ubehagelig at du vil slenge av deg BH-en. 

Design: Ryggen får høy score, det er det fineste med denne modellen, samt den fine kuløren.

Kommentar: En allround-BH som passer bedre for økter med middels til høy intensitet, siden komforten ligger på minussiden. Minuset er altså at de harde sidekantene kan gnage ved armhulene. Det beste med modellen er at den gir mye støtte og holder alt på plass når du løper og gjør burpees, til tross for at modellen er uten lukking og formstøpte cuper. Kay Sports Bra er veldig fin og liver opp en trist mandagsøkt med bravur.

Myk og komfortabel

NO_BLACC.jpgTest av:

Veiledende pris: 229 kroner. 

Størrelse: XS-L. 

Justerbare stropper: Nei.

Passform: Mot den større retningen, så du kan definitivt velge den minste dersom du står mellom to størrelser. Det brede strikket nederst sitter stramt og komfortabelt. 

Støtte: En myk og vennlig BH som gir mye støtte til de fleste treningsformer. Den trykker ikke spesielt hardt mot kroppen, snarere følger dine bevegelser. 

Fukttransport: Modellen er hverken våt eller tung under selve treningsøkten. Den absorberer fuktigheten veldig effektivt og er derfor fuktig etter bruk. Pluss for det ventilerende partiet mellom brystene.

Komfort: Veldig komfortabel! Like deilig under treningsøkten som en hel dag hjemme i sofaen. Pluss for de brede skulderstroppene som sitter komfortabelt på skuldrene.

Design: Fin modell med et bredt strikk nederst. Detaljene i mesh liver opp helheten på et ellers enkelt utseende. 

Kommentar: En myk og god sports-BH som er i det største laget. Hvis du har en mindre byste og ikke går ned i størrelsen, kan vatteringen oppleves som stiv og det kan dannes en glipe mellom materialet og kroppen. Sørg derfor for at du har riktig størrelse. Minuset er at BH-en ikke former seg etter ulike kroppsfasonger. Det er en BH med cuper og vattering, så det er viktig at du kan fylle ut cupene, ellers blir det litt ukomfortabelt. Det beste med modellen er at den er ekstremt komfortabel når du får riktig størrelse. Materialet er silkemykt mot huden og det brede strikket nederst sitter komfortabelt på kroppen. Mykheten i stoffet gjør at denne modellen er kjempegod på, til og med til hverdagsbruk. 

Testvinner

NO_NIKE.jpgTest av:

Veiledende pris: 449 kroner. 

Størrelse: XS-XL. 

Justerbare stropper: Nei.

Passform: True to Nike, så kjør på med din vanlige størrelse. De formstøpte cupene gir en myk og støttende passform.

Støtte: Cupene kombinert med det litt tykkere materialet, resulterer i en overraskende bra støtte. Modellen holder brystene på plass, til og med når du trener med høy intensitet og har en middels stor byste.

Fukttransport: Veldig bra fukttransport, til tross for de vatterte cupene og det tykkere stoffet, som noen ganger kan gi en motsatt effekt. BH-en føles hverken våt under eller etter økten.  

Komfort: Til tross for en skeptisk innstilling til glidelåsen, blir du overrasket over hvor smidig den er. Modellen er veldig lett å ta av og på, og den sitter veldig komfortabelt på kroppen. Pluss for hanken øverst som sørger for at glidelåsen ikke glir opp midt i treningsøkten. 

Design: Fint og enkelt design, det falt virkelig i smak hos testpanelet. Minus for den massive ryggdelen som blir synlig gjennom nesten alle singleter.

Kommentar: Komforten er alfa og omega i denne modellen, som overrasket nesten alle i testpanelet. Vil man virkelig ha en sports-BH med glidelås? Ja! Pro Zip Bra er ekstremt bra, samtidig som funksjonen med glidelåsen blir satt pris på etter en tung overkroppsøkt når du ikke har noe kraft igjen i bicepsene til å dra BH-en over hodet. Testpanelet synes det er vanskelig å finne noe negativt med modellen, i så fall hadde det vært ryggpartiet som designmessig virker for stort og klumpete. Det er derimot ikke noe som forstyrrer treningen din. Bra støtte, komfort og passform i én fin pakke – her er modellen som tar seg best ut ved høyintensiv trening og tøffe løpeøkter. 

Til de svette øktene 

NO_ADIDAS.jpgTest av:  

Veiledende pris: 499 kroner. 

Størrelse: 2XS-XL. 

Justerbare stropper: Ja.

Passform: En ganske liten omkrets i forhold til de litt store cupene. Pluss for de justerbare skulderstroppene som gjør det lettere å få en stram og personlig passform.

Støtte: Når du har riktig størrelse, hvor cupene sitter etter mot brystet, får du mye støtte ved middels- og høyintensiv trening. Det er kanskje ikke modellen som blir med på løpeturen, men ved trening og gruppetrening fungerer den superbra.  

Fukttransport: God fukttransport, du kan ta veldig svette økter i denne modellen uten at det er ubehagelig. 

Komfort: Når passformen er på topp, er også komforten på topp. BH-en sitter veldig komfortabelt på kroppen og de brede skulderstroppene er populære.

Design: Rosafargen gir virkelig energi til treningsøkten, du blir glad av å ta på deg denne modellen!  

Kommentar: En herlig sports-BH med fin bryterrygg. De formstøpte cupene splitter testpanelet. Siden modellen tilbys i en størrelsesskala mellom XS-XL, passer den kun til deg som har samme størrelse i omkrets og cuper. Om du for eksempel har en bredere rygg men mindre byste, kommer cupene til å være for store og vise versa. Det beste med modellen er at den er superfin, veldig komfortabel og har justerbare skulderstropper som forbedrer passformen. BH-en tilbyr mye støtte og sørger for at brystene dine sitter på plass når en svett WOD står for tur! 

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

6 timer siden
header korta traningstights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

3 dager siden
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

3 dager siden
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

4 dager siden
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

4 dager siden
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

4 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

4 dager siden
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

4 dager siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

6 dager siden
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

6 dager siden
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
Mjukisset
Mote & trender

Fine joggedresser til hverdagsbruk

15 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Best i test: Sport-BH'er til løping

13 may 2020
badtofflor plock
Mote & trender

Sommerens beste sandaler og slippers

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mote & trender

Den nye løpeskoen Saucony Freedom 3 er her

13 may 2020
lisa tellbe header
Mote & trender

Slik styler Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

13 may 2020
fila header
Mote & trender

Derfor er sneakers fra Fila et stilsikkert valg i sommer

12 may 2020
gavelo seamless
Mote & trender

Nå har vi fått inn treningsklær fra Gavelo

11 may 2020
sneakers herr
Mote & trender

Shoppingtips! 9 fine, svarte sneakers til herre

11 may 2020
sneakers header
Mote & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers til dame

11 may 2020
Matchanse set
Mote & trender

Test: Matchende sett til dame

10 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Treningstrusene som er best i test

10 may 2020
Årets badtrender
Mote & trender

Årets hotteste badetrender

08 may 2020
Asics Novablast test
Mote & trender

Vi tester nyheten Asics Novablast til dame og herre

07 may 2020
Kompressionsstrumpor header
Mote & trender

Best i test: Kompresjonsstrømper

05 may 2020
nano x header
Mote & trender

Nyheten Reebok Nano X – like allsidig som deg

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mote & trender

Test: Treningsskoen Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mote & trender

Slik kler du deg til løping om våren

04 may 2020
tights header
Mote & trender

Topp 5: Våre beste treningstights

03 may 2020
header skaljackor 2020
Mote & trender

Best i test: Skalljakker til dame & herre 2020

02 may 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mote & trender

Hvordan bør jeg vaske løpeklærne mine?

27 apr 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi har testet vårjakker til herre 2020

25 apr 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Best i test! Trendy vårjakker til dame i 2020

24 apr 2020
bästsäljare header
Mote & trender

Her er Sportamores bestselgere – hele listen

23 apr 2020
Hoka One One redigerad
Mote & trender

Derfor bør du løpe i Clifton 6 fra Hoka One One

23 apr 2020
Vita sneakers header dam
Mote & trender

Test: Fine hvite sneakers til dame

22 apr 2020
Header.jpg
Mote & trender

Best i test: Hvite sneakers til herre

22 apr 2020
Asics loparskor
Mote & trender

Hvilke løpesko fra Asics bør jeg velge?

21 apr 2020
more news
Underkläder träning

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

Har du fått gnagsår i lysken av trening? Bomullsundertøy er nok grunnen til det!

6 timer siden
Mote & trender
header korta traningstights

Test: Korte treningstights til dame 2020

Det kan være deilig å trene i en kort tights når det er varmt ute. Veldig flaks, for testpanelet vårt har nemlig testet korte tights!

3 dager siden
Mote & trender
React Miler NY

Løp lenger med Nike React Miler

Vil du ha en god mengdetreningssko som gir deg den støtten du trenger under lange økter? Da er Nikes løpenyhet, React Miler, noe for deg.

3 dager siden
Mote & trender
Merrells trailskor

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

Er det på tide å kjøpe nye terrengsko? Her tester vi de beste terrengskoene fra Merrell.

4 dager siden
Mote & trender
New Balance skor

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

Lær hvordan du finner riktig modell i utvalget av løpesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

4 dager siden
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret!

4 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

På tide å gå til innkjøp av nye fotballsko til barnet? Les denne testen først!

4 dager siden
Mote & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

Hvite sneakers holder seg ikke hvite spesielt lenge. Prøv disse triksene for å få dem kritthvite igjen!

4 dager siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Vi tester myke og spenstige løpesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er modellene til dame som er best i test.

6 dager siden
Mote & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

Når du utøver yoga, er klesvalget veldig viktig – da tenker vi selvfølgelig først og fremst på funksjonen. Det nye materialet Infinalon fra Nike er det mest behagelige du har prøvd så langt!

6 dager siden
Mote & trender
björn borg tights

Tips! 9 tights med høy midje

Hvem elsker vel ikke en fin tights med høy midje? Her er de mest populære modellene fra Better Bodies, Adidas, Nike, Fila, Gavelo og flere.

18 may 2020
Mote & trender
Mjukisset

Fine joggedresser til hverdagsbruk

Det er årets hotteste trend og perfekt til både hjemmekontor og utendørs piknik. Her er 10 luksuriøse joggedresser du ikke vil gå glipp av!

15 may 2020
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

14 may 2020
Mote & trender
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Best i test: Sport-BH'er til løping

Når du løper er det viktig med riktig sports-BH, som gir deg den støtten du har behov for. Her er årets beste modeller til løping i 2020.

13 may 2020
Mote & trender
badtofflor plock

Sommerens beste sandaler og slippers

Nå er det på tide å ta frem luftige sko som slippers, sandaler og flip-flops. Her er årets hotteste sommersko fra Fila, Adidas og Birkenstock.

13 may 2020
Mote & trender