Header – 1.jpg

Best i test: Padelsko til herre

Det er på tide å ta padelspillet til et helt nytt nivå! Her er de beste padelskoene til ham.

Under sommeren beveger mange seg utendørs for å spille tennis. Hvis du spiller på grus, er "vanlige" tennissko (som man pleier å si er for hardcourt eller allcourt) ikke så optimale å bruke. Tennissko for grus har en annen såle som er bedre tilpasset underlaget, og for å kjenne igjen slike sko, kan du holde utkikk etter "Clay" i produktnavnet. Det signaliserer at det er tennissko beregnet for grus – men også for padel. 

Klar for å shoppe?

Når du skal velge sko, er det viktig at du tar utgangspunkt i hvor mye du kommer til å spille. Hvis du spiller mye, kan det være lurt å se på de litt dyrere variantene, som holder seg betydelig lenger. En annen ting som kan være lurt å ha i bakhodet, er å velge sko som er litt bygd opp. Det gjelder hovedsakelig hælpartiet, hvis du er litt tyngre. Hvis du er litt lettere, trenger du ikke nødvendigvis den samme støtten og kan velge en litt lettere og smidigere sko som oppfattes som raskere. 

For at du skal kunne sette den perfekte returen, nå alle de lange ballene og raskt forflytte deg sidelengs, kreves det at skoene dine holder målet. Det innebærer at de trenger et maksimalt grep og god stabilitet, forteller Anton Spångberg, padelekspert på Sportamore.

Hva kjennetegner padelsko?

– At de er tilpasset underlaget og at de er stabile. Det finnes at hav av modeller og merker, hvorav noen modeller har mindre stabilitet for å bli smidigere, og omvendt. Grepet kan også variere litt, siden ikke alle spillere foretrekker det samme grepet. Noen ønsker å skli litt på underlaget, mens andre vil få grep med en gang.

Hva er forskjellen mellom padelsko og tennissko?

– Her snakker man også om stabilitet og grep. Underlaget varierer ganske mye mellom tennis og padel. De fleste padelsko er mindre forsterket enn tennissko, siden du i padel jobber mer vertikalt, altså mer opp og ned mot nettet. I tennis spiller du ofte mer langs grunnlinjen. Padelsko er også generelt sett lettere og smidigere.

Hvordan skal padelsko sitte?

– Som med de fleste sko, er smaken som baken. Noen vil ha stramme sko, andre vil ikke det. Du skal imidlertid ikke gli rundt inni skoen, det er viktig.

Test av:  

Wilson - Rush Pro 2.5 2019 CC.jpg

Tilgjengelig i fargen:   

Sammendrag: Den perfekte skoen for raske forflytninger sidelengs!

Testpanelet mener: 

Hvis du er ute etter smidige padelsko som sitter bra på foten og er enormt stabile sidelengs, har du kommet riktig. Wilsons modell har et fantastisk feste på kunstgress, noe som gir en trygghet for spilleren. 

– Dette er en sko som du føler deg rask i siden den er så stabil sidelengs. Du kan stole på at skoen gjør det den skal og på den måten forflytte deg uten hindringer og med maksimal fart, sier en testperson.

Passformen er normal i bredden til litt smal, og den sitter bra på foten. Skoen klemte imidlertid noen steder i starten, ifølge visse personer i testpanelet, spesielt ved lilletåen. 

– Jeg synes materialet former seg etter foten etter 3-4 økter, så skoen klemmer bare de første gangene du bruker den.

Avslutningsvis gir testpanelet høy score for designet og brukervennligheten. Mange vil anbefale denne til vennene sine siden den har et så bra grep på underlaget, sitter bra og gir perfekt støtte uansett hvilken retning du spiller. 

Test av:  

Nike - Court Air Zoom Vapor X.jpg

Tilgjengelig i fargene:  og .

Sammendrag: Fin og komfortabel sko for den erfarne spilleren. 

Testpanelet mener: 

En robust sko som passer bra til både padel og tennis. Den er fantastisk ved start og stopp, og passer perfekt på kunstgress! 

Akkurat som Nikes løpesko, passer denne til deg med smale til middels brede føtter. Hvis du har ganske brede føtter, er dette feil sko for deg. Innersålen er flat, noe visse testpersoner synes er kjedelig siden de gjerne ønsker en litt oppbygd såle for ekstra støtte. 

– Det føles litt som om foten lener seg litt innover mot innsiden når jeg løper, kanskje fordi man ikke skal tråkke feil. Hvis du imidlertid overpronerer, er det lurt om du legger i en innleggssåle som retter opp foten, sier en testperson og en annen legger til: 

– Skoen har imidlertid en "innersokk" som sørger for at modellen sitter ordentlig på foten! Den er ikke like stabil sidelengs som andre padelsko jeg har testet, men det kompenseres av en god demping og komfort. 

Dette er en sko for deg som er stødig på foten og vil ha en komfortabel og hovedsakelig kjempefin sko.

– Dette kan være den fineste padelskoen jeg noen gang har sett! 

Test av:  

Asics - Gel-Bela 7.jpg

Tilgjengelig i fargen: 

Sammendrag: Rask og smidig padelsko med et fantastisk feste.

Testpanelet mener: 

Hvis du vil lyse opp padelbanen, skal du velge denne modellen. De neongule tonene og de blå detaljene liker både de eldre og yngre padelspillerne i testpanelet vårt.

– Festet er fantastisk! Jeg føler virkelig at jeg tør å ta ut bevegelsene i føttene og bena, uten å bekymre meg for at skoen skal slippe taket fra underlaget. Denne padelskoen fra Asics er veldig smidig å spille i, sier en testperson.

Akkurat som løpeskoene fra Asics, er denne modellen litt liten i størrelsen. Testpanelet anbefaler deg å gå opp en størrelse for optimal passform. 

– Den har en god og passe bredde, noe som betyr at du unngår vridninger i fotleddet. Jeg kan lett bevege meg raskt i ulike retninger.

Skoen retter seg mot både raske og smidige spillere takket være at festet er perfekt og passformen stram.

– Skoen sitter mykt og behagelig på foten fra første sekund. Den er litt mot den bredere retningen og skoen har en innersåle med en oppbygning som støtter foten. Behagelig! 

Test av: 

Nike - Air Zoom Vapor Cage 4 Clay.jpg

Tilgjengelig i fargene:  og 

Sammendrag: Kult design møter en stram passform og god stabilitet.

Testpanelet mener: 

Nike Vapor Cage 4 er en stabil tennissko som er skapt for grunnspill i tennis, noe som gjør denne skoen perfekt også for padelspillere. Du kan ta start og stopp helt uten hindringer i denne modellen. 

– Jeg har spilt på både Mondo-gress og eldre gress, og denne modellen tar seg helt klart best ut på slitt underlag når du virkelig trenger et fantastisk grep, sier en testperson. 

Passformen er stram og gir mye støtte for foten. Mange i testpanelet opplever at den er "nær banen" og hele tiden har kontroll over føttene sine, noe som bidrar til en spenst ved raske forflytninger over banen.

– Det er en stram silhuett, som blir enda mer formet etter foten din på grunn av sokken som sitter i skoen. Jeg liker det og du kommer til å kjenne at du går i ett med skoen. Den er relativt smal, men definitivt ikke for liten. Både sokken og skoen sitter kjempebra! 

Dette er ikke den smidigste padelskoen på markedet, hovedsakelig siden den er mer stabil enn fleksibel. Derfor retter den seg mot en rask spiller siden det, ifølge testpanelet, kreves stabile sko for å være rask. Ekstra pluss for det kule designet!

Test av: 

adidas - Stycon Clay.jpg

Tilgjengelig i fargen: 

Sammendrag: Stabil sko for deg som ikke er like stødig på banen.

Testpanelet mener: 

Denne innovative padelskoen fra Adidas får mange til å heve øyebrynet på padelbanen. Det er hovedsakelig designet og oppbygningen av skoen som skiller seg ut blant andre sko. Ingen lisser og et høyt skaft er ikke noe man vanligvis ser på føttene til padelspillere.

– Siden skoen mangler lisser, er det ingen løse deler på skoen. Det bidrar til at den føles stram og smidig på foten, sier en testperson.

Passformen er stram, spesielt rundt hælen. Litt foran rundt forfoten er den imidlertid mer generøs og litt bredere. Innersålen er relativt flat og nøytral.

– Når det kommer til å unngå at foten glir rundt innvendig, trenger man ikke å gjøre noen ting. Det man imidlertid trenger, er litt assistanse for å få av skoen. 

Sålen er flat, noe som betyr at stabiliteten er god både ved rush sidelengs og vertikalt.

– De flate og stabile egenskapene på skoen gjør at jeg ikke kan rulle på yttersiden av foten. Noen ganger kan jeg være litt klumsete av meg, og derfor liker jeg at den ikke har lisser. 

Dempingen er lav, noe som ikke kreves ved spill på kunstgress. Festet er imidlertid ekstremt bra og testpanelet hyller skoen for nettopp det!

LES MER: 

SHOP HER: Hele utvalget vårt av 

 Tilbake

News Feed

Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Stor test av varme vintertights

24 oct 2020
craft header
Mote & trender

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

21 oct 2020
Salomon Alphacross Blast
Mote & trender

Minitest: Salomon Alphacross Blast

20 oct 2020
Kari Traa underställ
Mote & trender

Velg riktig superundertøy

15 oct 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

15 oct 2020
Header herr.jpg
Mote & trender

Vi har testet varme høstjakker til ham

10 oct 2020
Test höstjackor
Mote & trender

Høstens varme damejakker som er best i test

07 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

03 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

02 oct 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 sep 2020
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

22 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

22 sep 2020
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

20 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Slik finner du rett dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

18 sep 2020
underställ
Mote & trender

Finn riktig superundertøy

17 sep 2020
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
tights
Mote & trender

Guide: Kjøp riktig tights for din trening

07 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
more news
Herr - Trailtest.jpg

Stor test av varme vintertights

Med en fôret tights i et teknisk materiale unngår du å fryse når du løper om vinteren. Her er løpetightsene som er best i test!

24 oct 2020
Mote & trender
craft header

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

Løping er ikke bare en sommersport, med riktig utstyr kan du løpe utendørs året rundt. Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinterløpejakken.

21 oct 2020
Mote & trender
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Våre nye friluftsambassadører har løpt off road i Salomons Alphacross Blast. Så bra er de nye terrengskoene!

20 oct 2020
Mote & trender
Kari Traa underställ

Velg riktig superundertøy

Alle prater om superundertøy i ull - men noen ganger er syntet faktisk bedre. Vi vet når du skal velge polyester fremfor merino.

15 oct 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

15 oct 2020
Mote & trender
Header herr.jpg

Vi har testet varme høstjakker til ham

Dagene blir mørkere og temperaturen synker. Det er på tide å plukke frem den varme høstjakken. Her er fire nyheter til ham som er best i test!

10 oct 2020
Mote & trender
Test höstjackor

Høstens varme damejakker som er best i test

Vannavvisende utside og varmende evne. Her er høstens varme jakker til henne som er best i test!

07 oct 2020
Mote & trender
Herr - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

03 oct 2020
Mote & trender
Dam - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se hvilken modell som er best i test!

02 oct 2020
Mote & trender
Hoka One One header

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

Bondi 6 fra Hoka One One passer deg som veier litt mer eller har problemer med løpeteknikken din. Her er alt du trenger å vite om løpeskoen med god demping!

27 sep 2020
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

22 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

22 sep 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

22 sep 2020
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

21 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

20 sep 2020
Mote & trender