Header_DAM.png

Best i test! Nye løpesko for kvinner 2019

Ut med det gamle og inn med det nye! Løpesesongen 2019 er endelig i gang og det er tid for å utstyre seg med nye favoritter på føttene.

Vårt kvinnelige testpanel har løpt i nye løpesko fra våre største merker. Scroll nedover for å finne dine nye favoritter!

NO_DAM.png

Test av: 

W_Reebok_Floatride_Run_Fast_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Lette, raske og ventilerte.

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og trenger løpesko til raske intervaller. 

Testpanelet sier: Skal du løpe fort? Da er dette en modell for deg. Floatride Run Fast er de aller raskeste løpeskoene på markedet akkurat nå! De er lettere enn mengdetreningssko, men gir litt mer støtte enn konkurransesko. De minner derfor mer om Nike Vaporfly. De er perfekte i størrelsen og bredden og passer de fleste, utenom de med veldig smale føtter. Skoene er enormt lette, takket være det lette skummet som gir kjempebra energiretur. Det er nesten så du tror at esken er tom. Modellen har en tykkere såle og høyere dropp enn mange andre racersko, men oppleves ikke som klumpete. Modellen har en myk mellomsåle og oppleves som følsom og fleksibel, men du får fortsatt bra støtte når du løper. Det merkes ikke når du går, men når du trykker til i løpesteget vil du kjenne hvordan skoene hjelper deg med støtten (og hvordan yttersålen griper tak i alt fra asfalt til kunstgress). Overdelen i mesh ventilerer bra. Det er vanskelig å finne ulemper med disse skoene, men hælkappen kan oppfattes som litt for tynn. Et annet minus er at de ikke er så slitesterke over lengre tid. Det går ikke an å påpeke mange nok ganger hvor lette skoene er, men de er til tross for det tilgivende og gir mye energi tilbake. Du er alltid på vei fremover i ditt neste steg. Vi elsker hvor velbygde skoene er, bra jobbet Reebok! Ta frem disse skoene på de magiske dagene, når du har masse energi i bena og vil gi jernet. Ut og slå ny rekord! 

Test av:

W_Puma_Hybrid_Runner_Rocket_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 295 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Omsluttende, myke og trendy. 

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og liker et futuristisk design. 

Testpanelet sier: Den nye Puma Hybrid Rocket Runner har vårlige, fine farger og ser nesten ut som et par sneakers, mye takket være den tredelte sålen. True to size når det gjelder løpesko, gå derfor opp en halv størrelse fra hva du har i vanlige sko (om du pleier å ha 38 i vanlige sko, kan du velge 38,5 i disse). Passer for deg med normal bredde til litt smalere føtter. Pass på at du knyter dem passe stramt, ikke stram som en gærning, de sitter uansett på plass. Overdelen er laget i et mykt, strikket stoff som omslutter foten lik en strømpe. Samtidig ventilerer stoffet veldig bra. Du kan derfor anvende disse skoene på sommeren, uten at du blir varm på føttene. Sålen virker stor, flat og tykk. Det fører til god demping og energiretur når du løper. Derimot blir de litt for klumpete når du løper korte strekninger og raskt. Skoene tar seg bedre ut ved middels lange strekninger, rundt 5-8 kilometer, og passer for deg som vil ha litt mer tyngde i steget. Her er det løpeteknikk og følelse som kommer før eventuell tidtaking av runden din! 

Test av: 

W_Hoka_Bondi_6_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 905 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Dempede, brede og overraskende lette. 

Passer for deg som: Leter etter noen myke og spenstige sko som er ekstra skånsomme for knærne.

Testpanelet sier: Er du klar for en overraskelse? Fordommene som dukker opp når du ser Bondi 6 for aller første gang, stemmer overhodet ikke. De ser tunge og klumpete ut, men på føttene merker du knapt de 246 grammene som gjør skoene til en av de letteste i testen. Den tykke mellomsålen, med Hoke One Ones beste demping, lokker fram drømmen om å løpe på to trampoliner. Det er ikke helt slik i virkeligheten. Det er noen veldempede sko helt fra tærne til hælen, som gir deg en herlig løpsopplevelse, men skoene kommer ikke til å få deg til å fly fremover på en overnaturlig måte. Designet er et tredje punkt som er verdt å merke seg. Testpanelet mener utseendet antyder at løpeskoene tar seg best ut i byen sammen med 90-tallets platåsko som er i motebildet igjen. Igjen ble de positivt overrasket da de innså at Bondi 6 er overraskende bra i terreng. Så, gi slipp på alle forventninger du har og nyt et par behagelige, stabile og dempede sko som kommer til å bli dine nye favoritter. Ekstra pluss for den tykke dempingen som er bra for tyngre løpere og skånsomme for knærne. 

Test av: 

W_Saucony_Triumph_Iso_5_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 795 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Stabile, ventilerende og holdbar demping.

Passer for deg som: Vil ha stabile langdistansesko uten svampete såle. 

Testpanelet sier: Saucony er ett av to merker som jobber med et EVA-materiale i mellomsålen, som betyr at sålen ikke påvirkes av hverken varme eller kulde. Triumph Iso 5 er altså et par løpesko du med fordel kan bruke når det både er kaldt og varmt ute, uten at sålen blir svampete eller hard. Ytterligere en fordel med dempingen, er at den ikke mister formen når du løper. Den holder seg bra kilometer etter kilometer. Dempingen er fastere enn for eksempel modellene fra Adidas og Nike, og passer derfor bedre for løperen som ikke er like spretten og helst løper i sko med lavere dropp. Modellen er normal i både størrelse og passform, har praktiske ventilasjonshull i overdelen og er veldig stabile når du løper. Foten får en veldig bra støtte, spesielt om du vanligvis lett overpronerer. Siden modellen oppleves som litt klumpete på foten, passer de best for lengre distanser hvor demping og stabilitet kommer til sitt rette. Si farvel til trette føtter når Sauconys løpesko gjør jobben for deg!  

Test av:

W_NB_Vongo_NO.pngMerke:

Modell:  

Veiledende pris: 1 595 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Stabile, dempede og komfortable.

Passer for deg som: Vil ha et par stabile sko som fortsatt er myke.

Testpanelet sier: Disse er like behagelige som stabile løpesko. Du får en myk følelse til tross for at Vongo er en robust modell. Sålen er godt dempet og korrigerer også for overpronasjon. Løpeskoene er utrolig behagelige ved en helt passe lang runde, men er alt for klumpete for raske løpeturer, intervaller og skarpe svinger. Passer best på deg med normale til litt brede føtter. Disse skoene er skapt for hverdagsmosjonisten som vil ha et par sko som hjelper til med spenstighet under løpeturen. Dette er også et bra valg for deg som har en litt tyngre kropp eller er skadet og vil være snill mot knærne. Det er verdt å merke seg at testpersonene som til vanlig løper i mer nøytrale sko, også likte denne modellen. Den gode dempingen er grunnen til det. Med Vongo på føttene føler du deg både komfortabel og trygg!

Test av:

W_Asics_Gel_Nimbus_21_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 900 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Lette, følsomme og hurtige. 

Passer for deg som: Er en dreven løper som løper lange distanser.  

Testpanelet sier: Er du klar for en utfordring? Prøv å slite ut disse skoene. De er nemlig utviklet for å holde føttene dine pigge mil etter mil. Langdistansesko som har alle komponenter du ønsker deg. Dempingen er litt fastere, men oppleves ikke som for hard, og gir deg energi i frasparket som er nødvendig for å komme deg fremover. Siden dempingen er det helt motsatte av svampete, vil du merke en stor forskjell dersom du er vant til å løpe i myke og fleksible sko. Gel-Nimbus 21 er ikke like fleksible og myke som for eksempel Adidas UltraBoost. Det resulterer derimot i noen mer stabile sko som egner seg for lengre distanser. Når ankelen blir trett vil stabiliteten hjelpe deg med å holde foten rett og unngå at du tråkker feil. Du kommer dessuten til å merke at jo bedre løpesteg du har, desto mer får du ut av fordelene ved skoene. I motsetning til andre løpesko fra Asics, holder det at du går opp en halv størrelse i denne modellen for perfekt passform. De sitter best på brede føtter. De er ganske dyre, men helt klart verdt hver eneste krone, ifølge majoriteten av testpersonene. Du føler deg raskt hjemme i denne modellen, uansett hvilke sko du har løpt i før. De sitter ekstremt bra på føttene og retter seg først og fremst mot drevne løpere med et nøytralt løpesteg. 

Test av:

W_Nike_Epic_React_Flyknit_2_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 595 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Lette, fleksible og et fint design. 

Passer for deg som: Ofte løper i byen.

Testpanelet sier: Er du på jakt etter en fantastisk komfort? Vil du ha noen myke og spenstige sko? Da er den nye modellen Erip React Flyknit 2 perfekt for deg. Modellen har små justeringer fra den originale modellen, som en mer stabil hælkappe og annerledes snøring som øker komforten ytterligere. Akkurat som Adidas UltraBoost, er denne modellen en drøm for føttene. Komforten står i fokus, ventilasjonen ligger på topp og modellen følger føttenes bevegelse. Med den mykeste dempingen Nike har, får du en spretten følelse når du løper på asfalt. Testpanelet vil derimot advare mot den hardere hælkappen man må gå inn. Modellen er litt i det smaleste laget og retter seg derfor mot smale føtter. I motsetning til andre løpesko fra Nike, er denne modellen normal i størrelsen. Du må ikke gå opp en størrelse for perfekt passform. Stabiliteten er det som trekker ned vurderingen. Siden modellen er så lett og fleksibel, er den ikke like stabil og bør derfor ikke brukes på ujevne underlag. Ellers et par allround-sko som passer like bra til korte og lange distanser på harde, rette underlag som asfalt eller lysløyper. Siden modellen er en fryd for øyet, er det ingenting testpanelet klager på.

Test av:

W_Adidas_UltraBoost_19_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 895 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Myke, stramme og veldig komfortable.

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og løper runder på fem kilometer eller mer. Ingen intervallsko.

Testpanelet sier: Nyheten UltraBoost 19 har en strammere passform enn forgjengeren, som sammen med en litt fastere demping stabiliserer foten når du løper. Du kan se den nye modellen som en blanding av UltraBoost 18 og SolarBoos. Modellen er like myk og komfortabel som UltraBoost 18, men oppleves mer som noen klassiske løpesko, slik som SolarBoost. Overdelen i Primeknit 360 former seg etter foten og kan oppleves som veldig stram før du har gått inn skoene. Hvis du har løpt i UltraBoost 18 før, så vet du at dempingen er så myk at hælen synker ned litt i sålen. Selv om UltraBoost 19 er like myke på, så merker du knapt at du ikke synker like langt ned i sålen, du hopper snarere bortover når du løper. Energireturen er fantastisk. Derfor passer skoene perfekt for løperen som vil gi føttene sine det mykeste, uten at det på noen som helst måte ødelegger løpeturen. En drøm for føttene! 

Test av:

W_UA_Micro_G_Pursuit_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 769 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Ventilerende, smale og et stilrent design.

Passer for deg som: Vil ha sko som fungerer til løping, trening og som sneakers. 

Testpanelet sier: Under Armour har tidligere lansert skomodellen Slingflex Rise, som er en kombinasjon av to verdener, nemlig løpesko og treningssko i ett. Denne modellen er ikke langt fra, selv om de hovedsakelig klassifiseres som løpesko. Micro G Pursuit har en fastere demping og lavere dropp enn Slingflex, som gjør modellen enda smidigere ved raske intervaller og sideforflytninger. Komforten havner litt bak siden de er litt hardere. Samtidig øker stabiliteten, slik at du ikke tråkker skjevt når du løper fort. Denne skomodellen er normal i størrelsen, har en smal passform og et diskret design. Det aller beste med modellen er at den er ekstremt ventilerende, ingen svette føtter så langt øyet kan se. Den faste dempingen holder ikke til lengre distanser over 10 kilometer, ifølge testpanelet. Du som derimot ønsker et par sko som er egnet for korte strekninger, som du kan ta med deg på treningssenteret samt bruke som sneakers i byen, har funnet den rette modellen. Det er de perfekte skoene å ta med på reisen når du har mangel på plass! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

1 dag siden
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

1 dag siden
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

3 dager siden
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

5 dager siden
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mote & trender

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mote & trender

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

09 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg
Mote & trender

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

09 mar 2019
Nike Tanjun
Mote & trender

9 fine damesneakers våren 2019

07 mar 2019
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg
Mote & trender

8 herresneakers våren 2019

07 mar 2019
Header-HERR.jpg
Mote & trender

TEST! Nye treningssko for ham 2019

06 mar 2019
Träningsskor henne
Mote & trender

Vårens store test av treningssko for henne 2019

04 mar 2019
Puma Cilia.jpg
Mote & trender

Vårens heteste sneakers 2019

04 mar 2019
Header.jpg
Mote & trender

TEST: Mama by Blacc våren 2019

03 mar 2019
SP19_STYLEGUIDE_NWMN_SPORT_DISTORT_BL_3190.jpg
Mote & trender

Sjekk ut Nike Icon Clash!

01 mar 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Best i test! Nye løpesko for kvinner 2019

27 feb 2019
Superdry
Mote & trender

Nyhet på Sportamore: Superdry Sport

26 feb 2019
Jackor test
Mote & trender

Best i test! 11 tynne dunjakker du kommer til å elske

25 feb 2019
Header_SE.png
Mote & trender

Stor test! Sesongens nye løpesko for menn 2019

22 feb 2019
Adidas UltraBoost 19
Mote & trender

Nye UltraBoost 19 er her!

21 feb 2019
Header-ultraboost.jpg
Mote & trender

Vi har testet UltraBoost 19 fra Adidas

21 feb 2019
Kompressionsstrumpor
Mote & trender

Strømpene som forbedrer løpingen din

20 feb 2019
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Mote & trender

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

19 feb 2019
Puma Jaab XT
Mote & trender

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

19 feb 2019
Saucony.png
Mote & trender

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

18 feb 2019
Blacc yoga
Mote & trender

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

17 feb 2019
TommySport
Mote & trender

Hei Tommy Sport!

14 feb 2019
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mote & trender

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

13 feb 2019
Header-Nike-One-Tights.jpg
Mote & trender

Test: Derfor er Nike One Tight så bra

12 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack
Mote & trender

Sportamores store guide til riktig sports-BH

10 feb 2019
Seamlesstights
Mote & trender

Endelig! Vi tester seamless tights

08 feb 2019
Miniband
Mote & trender

Test: Våre beste miniband

08 feb 2019
Adidas Exhibit Pack
Mote & trender

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

05 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mote & trender

12 røde kjøp til Valentinsdagen

01 feb 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

01 feb 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mote & trender

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

31 jan 2019
JR BLACKBURN
Mote & trender

Pakkeliste til fjellturen med barna

30 jan 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg
Mote & trender

8 ting du må ha med deg på solferien

30 jan 2019
No_adidas_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Så bra er den nye vindjakken fra Adidas

30 jan 2019
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

30 jan 2019
Nike TechPack1.png
Mote & trender

Fremtidens treningskolleksjon er her

28 jan 2019
more news
Saucony Triumph Iso 5

Slik velger du riktige løpesko i 2019

Liker du best å løpe i dempede løpesko? Og hva betyr egentlig dropp? Agne Karlsson, som er ekspert på løpesko, gjør det lettere for deg å finne riktige løpesko i 2019.

Mote & trender
Header.png

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

Vi har testet seksten modeller. Alt fra lett til høy støtte. I basisfarger og vårens mest trendy farger. Her er sesongens mest populære sports-BH'er!

Mote & trender
Adidas miljöarbete

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

Vil du føle deg som en miljøforkjemper når du handler treningsklær? No worries! Sjekk ut disse produktene fra Adidas, som er laget av resirkulert plast.

Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

Gjør plass for Forever Floatride Energy, de nye løpeskoene fra Reebok – en nøytral skomodell for deg som løper hver dag!

Mote & trender
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

Det er ingen tilfeldighet at Haglöfs nye skalljakke heter Grym. Den er spesielt utviklet for tøft, nordisk klima og blir fort en ny favoritt for friluftsmennesker.

Mote & trender
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

Korall, militærgrønn og sømløse materialer – her er vårens nye må ha-plagg fra Adidas!

Mote & trender
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

Det er aldri feil med vårlige treningsklær fra Nike. Her har vi samlet elleve nyheter til dame og herre som vi gjerne går til innkjøp av.

Mote & trender
Nike Tanjun

9 fine damesneakers våren 2019

Har du også lyst til å pakke bort vinterstøvlene? Her er ni nyheter egnet for sneakersvær.

Mote & trender
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg

8 herresneakers våren 2019

Snart er det vår, hurra! Feir med noen splitter nye sneakers. Her er åtte herremodeller vi liker litt ekstra akkurat nå.

Mote & trender
Header-HERR.jpg

TEST! Nye treningssko for ham 2019

Årets treningsnyheter har rullet inn på Sportamore og vårt mannlige testpanel har svettet i seks nye treningssko. Her er modellene som er best i test!

Mote & trender
Träningsskor henne

Vårens store test av treningssko for henne 2019

Treningssenteret er aldri så populært som de første månedene i året. Match din nye treningsrutine med nye sko på føttene – her er vårens nyheter!

Mote & trender
Puma Cilia.jpg

Vårens heteste sneakers 2019

Praktiske, kraftige og retro. Her er de tre heteste sneakerstrendene i 2019.

Mote & trender
Header.jpg

TEST: Mama by Blacc våren 2019

Er du gravid og ser etter treningsplagg som henger med selv om magen vokser? Vi har testet Blaccs nye kolleksjon, Mama by Blacc.

Mote & trender
SP19_STYLEGUIDE_NWMN_SPORT_DISTORT_BL_3190.jpg

Sjekk ut Nike Icon Clash!

Har du sett Icon Clash, den nye vårkolleksjonen fra Nike? Her er plaggene vi liker litt ekstra godt.

Mote & trender
Header_DAM.png

Best i test! Nye løpesko for kvinner 2019

Ut med det gamle og inn med det nye! Løpesesongen 2019 er endelig i gang og det er tid for å utstyre seg med nye favoritter på føttene.

Mote & trender