Header_DAM.png

Best i test! Nye løpesko for kvinner 2019

Ut med det gamle og inn med det nye! Løpesesongen 2019 er endelig i gang og det er tid for å utstyre seg med nye favoritter på føttene.

Vårt kvinnelige testpanel har løpt i nye løpesko fra våre største merker. Scroll nedover for å finne dine nye favoritter!

NO_DAM.png

Test av: 

W_Reebok_Floatride_Run_Fast_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Lette, raske og ventilerte.

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og trenger løpesko til raske intervaller. 

Testpanelet sier: Skal du løpe fort? Da er dette en modell for deg. Floatride Run Fast er de aller raskeste løpeskoene på markedet akkurat nå! De er lettere enn mengdetreningssko, men gir litt mer støtte enn konkurransesko. De minner derfor mer om Nike Vaporfly. De er perfekte i størrelsen og bredden og passer de fleste, utenom de med veldig smale føtter. Skoene er enormt lette, takket være det lette skummet som gir kjempebra energiretur. Det er nesten så du tror at esken er tom. Modellen har en tykkere såle og høyere dropp enn mange andre racersko, men oppleves ikke som klumpete. Modellen har en myk mellomsåle og oppleves som følsom og fleksibel, men du får fortsatt bra støtte når du løper. Det merkes ikke når du går, men når du trykker til i løpesteget vil du kjenne hvordan skoene hjelper deg med støtten (og hvordan yttersålen griper tak i alt fra asfalt til kunstgress). Overdelen i mesh ventilerer bra. Det er vanskelig å finne ulemper med disse skoene, men hælkappen kan oppfattes som litt for tynn. Et annet minus er at de ikke er så slitesterke over lengre tid. Det går ikke an å påpeke mange nok ganger hvor lette skoene er, men de er til tross for det tilgivende og gir mye energi tilbake. Du er alltid på vei fremover i ditt neste steg. Vi elsker hvor velbygde skoene er, bra jobbet Reebok! Ta frem disse skoene på de magiske dagene, når du har masse energi i bena og vil gi jernet. Ut og slå ny rekord! 

Test av:

W_Puma_Hybrid_Runner_Rocket_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 295 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Omsluttende, myke og trendy. 

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og liker et futuristisk design. 

Testpanelet sier: Den nye Puma Hybrid Rocket Runner har vårlige, fine farger og ser nesten ut som et par sneakers, mye takket være den tredelte sålen. True to size når det gjelder løpesko, gå derfor opp en halv størrelse fra hva du har i vanlige sko (om du pleier å ha 38 i vanlige sko, kan du velge 38,5 i disse). Passer for deg med normal bredde til litt smalere føtter. Pass på at du knyter dem passe stramt, ikke stram som en gærning, de sitter uansett på plass. Overdelen er laget i et mykt, strikket stoff som omslutter foten lik en strømpe. Samtidig ventilerer stoffet veldig bra. Du kan derfor anvende disse skoene på sommeren, uten at du blir varm på føttene. Sålen virker stor, flat og tykk. Det fører til god demping og energiretur når du løper. Derimot blir de litt for klumpete når du løper korte strekninger og raskt. Skoene tar seg bedre ut ved middels lange strekninger, rundt 5-8 kilometer, og passer for deg som vil ha litt mer tyngde i steget. Her er det løpeteknikk og følelse som kommer før eventuell tidtaking av runden din! 

Test av: 

W_Hoka_Bondi_6_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 905 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Dempede, brede og overraskende lette. 

Passer for deg som: Leter etter noen myke og spenstige sko som er ekstra skånsomme for knærne.

Testpanelet sier: Er du klar for en overraskelse? Fordommene som dukker opp når du ser Bondi 6 for aller første gang, stemmer overhodet ikke. De ser tunge og klumpete ut, men på føttene merker du knapt de 246 grammene som gjør skoene til en av de letteste i testen. Den tykke mellomsålen, med Hoke One Ones beste demping, lokker fram drømmen om å løpe på to trampoliner. Det er ikke helt slik i virkeligheten. Det er noen veldempede sko helt fra tærne til hælen, som gir deg en herlig løpsopplevelse, men skoene kommer ikke til å få deg til å fly fremover på en overnaturlig måte. Designet er et tredje punkt som er verdt å merke seg. Testpanelet mener utseendet antyder at løpeskoene tar seg best ut i byen sammen med 90-tallets platåsko som er i motebildet igjen. Igjen ble de positivt overrasket da de innså at Bondi 6 er overraskende bra i terreng. Så, gi slipp på alle forventninger du har og nyt et par behagelige, stabile og dempede sko som kommer til å bli dine nye favoritter. Ekstra pluss for den tykke dempingen som er bra for tyngre løpere og skånsomme for knærne. 

Test av: 

W_Saucony_Triumph_Iso_5_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 795 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Stabile, ventilerende og holdbar demping.

Passer for deg som: Vil ha stabile langdistansesko uten svampete såle. 

Testpanelet sier: Saucony er ett av to merker som jobber med et EVA-materiale i mellomsålen, som betyr at sålen ikke påvirkes av hverken varme eller kulde. Triumph Iso 5 er altså et par løpesko du med fordel kan bruke når det både er kaldt og varmt ute, uten at sålen blir svampete eller hard. Ytterligere en fordel med dempingen, er at den ikke mister formen når du løper. Den holder seg bra kilometer etter kilometer. Dempingen er fastere enn for eksempel modellene fra Adidas og Nike, og passer derfor bedre for løperen som ikke er like spretten og helst løper i sko med lavere dropp. Modellen er normal i både størrelse og passform, har praktiske ventilasjonshull i overdelen og er veldig stabile når du løper. Foten får en veldig bra støtte, spesielt om du vanligvis lett overpronerer. Siden modellen oppleves som litt klumpete på foten, passer de best for lengre distanser hvor demping og stabilitet kommer til sitt rette. Si farvel til trette føtter når Sauconys løpesko gjør jobben for deg!  

Test av:

W_NB_Vongo_NO.pngMerke:

Modell:  

Veiledende pris: 1 595 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Stabile, dempede og komfortable.

Passer for deg som: Vil ha et par stabile sko som fortsatt er myke.

Testpanelet sier: Disse er like behagelige som stabile løpesko. Du får en myk følelse til tross for at Vongo er en robust modell. Sålen er godt dempet og korrigerer også for overpronasjon. Løpeskoene er utrolig behagelige ved en helt passe lang runde, men er alt for klumpete for raske løpeturer, intervaller og skarpe svinger. Passer best på deg med normale til litt brede føtter. Disse skoene er skapt for hverdagsmosjonisten som vil ha et par sko som hjelper til med spenstighet under løpeturen. Dette er også et bra valg for deg som har en litt tyngre kropp eller er skadet og vil være snill mot knærne. Det er verdt å merke seg at testpersonene som til vanlig løper i mer nøytrale sko, også likte denne modellen. Den gode dempingen er grunnen til det. Med Vongo på føttene føler du deg både komfortabel og trygg!

Test av:

W_Asics_Gel_Nimbus_21_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 900 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Lette, følsomme og hurtige. 

Passer for deg som: Er en dreven løper som løper lange distanser.  

Testpanelet sier: Er du klar for en utfordring? Prøv å slite ut disse skoene. De er nemlig utviklet for å holde føttene dine pigge mil etter mil. Langdistansesko som har alle komponenter du ønsker deg. Dempingen er litt fastere, men oppleves ikke som for hard, og gir deg energi i frasparket som er nødvendig for å komme deg fremover. Siden dempingen er det helt motsatte av svampete, vil du merke en stor forskjell dersom du er vant til å løpe i myke og fleksible sko. Gel-Nimbus 21 er ikke like fleksible og myke som for eksempel Adidas UltraBoost. Det resulterer derimot i noen mer stabile sko som egner seg for lengre distanser. Når ankelen blir trett vil stabiliteten hjelpe deg med å holde foten rett og unngå at du tråkker feil. Du kommer dessuten til å merke at jo bedre løpesteg du har, desto mer får du ut av fordelene ved skoene. I motsetning til andre løpesko fra Asics, holder det at du går opp en halv størrelse i denne modellen for perfekt passform. De sitter best på brede føtter. De er ganske dyre, men helt klart verdt hver eneste krone, ifølge majoriteten av testpersonene. Du føler deg raskt hjemme i denne modellen, uansett hvilke sko du har løpt i før. De sitter ekstremt bra på føttene og retter seg først og fremst mot drevne løpere med et nøytralt løpesteg. 

Test av:

W_Nike_Epic_React_Flyknit_2_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 595 kroner 

Egenskaper som utmerker seg: Lette, fleksible og et fint design. 

Passer for deg som: Ofte løper i byen.

Testpanelet sier: Er du på jakt etter en fantastisk komfort? Vil du ha noen myke og spenstige sko? Da er den nye modellen Erip React Flyknit 2 perfekt for deg. Modellen har små justeringer fra den originale modellen, som en mer stabil hælkappe og annerledes snøring som øker komforten ytterligere. Akkurat som Adidas UltraBoost, er denne modellen en drøm for føttene. Komforten står i fokus, ventilasjonen ligger på topp og modellen følger føttenes bevegelse. Med den mykeste dempingen Nike har, får du en spretten følelse når du løper på asfalt. Testpanelet vil derimot advare mot den hardere hælkappen man må gå inn. Modellen er litt i det smaleste laget og retter seg derfor mot smale føtter. I motsetning til andre løpesko fra Nike, er denne modellen normal i størrelsen. Du må ikke gå opp en størrelse for perfekt passform. Stabiliteten er det som trekker ned vurderingen. Siden modellen er så lett og fleksibel, er den ikke like stabil og bør derfor ikke brukes på ujevne underlag. Ellers et par allround-sko som passer like bra til korte og lange distanser på harde, rette underlag som asfalt eller lysløyper. Siden modellen er en fryd for øyet, er det ingenting testpanelet klager på.

Test av:

W_Adidas_UltraBoost_19_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 1 895 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Myke, stramme og veldig komfortable.

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og løper runder på fem kilometer eller mer. Ingen intervallsko.

Testpanelet sier: Nyheten UltraBoost 19 har en strammere passform enn forgjengeren, som sammen med en litt fastere demping stabiliserer foten når du løper. Du kan se den nye modellen som en blanding av UltraBoost 18 og SolarBoos. Modellen er like myk og komfortabel som UltraBoost 18, men oppleves mer som noen klassiske løpesko, slik som SolarBoost. Overdelen i Primeknit 360 former seg etter foten og kan oppleves som veldig stram før du har gått inn skoene. Hvis du har løpt i UltraBoost 18 før, så vet du at dempingen er så myk at hælen synker ned litt i sålen. Selv om UltraBoost 19 er like myke på, så merker du knapt at du ikke synker like langt ned i sålen, du hopper snarere bortover når du løper. Energireturen er fantastisk. Derfor passer skoene perfekt for løperen som vil gi føttene sine det mykeste, uten at det på noen som helst måte ødelegger løpeturen. En drøm for føttene! 

Test av:

W_UA_Micro_G_Pursuit_NO.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 769 kroner

Egenskaper som utmerker seg: Ventilerende, smale og et stilrent design.

Passer for deg som: Vil ha sko som fungerer til løping, trening og som sneakers. 

Testpanelet sier: Under Armour har tidligere lansert skomodellen Slingflex Rise, som er en kombinasjon av to verdener, nemlig løpesko og treningssko i ett. Denne modellen er ikke langt fra, selv om de hovedsakelig klassifiseres som løpesko. Micro G Pursuit har en fastere demping og lavere dropp enn Slingflex, som gjør modellen enda smidigere ved raske intervaller og sideforflytninger. Komforten havner litt bak siden de er litt hardere. Samtidig øker stabiliteten, slik at du ikke tråkker skjevt når du løper fort. Denne skomodellen er normal i størrelsen, har en smal passform og et diskret design. Det aller beste med modellen er at den er ekstremt ventilerende, ingen svette føtter så langt øyet kan se. Den faste dempingen holder ikke til lengre distanser over 10 kilometer, ifølge testpanelet. Du som derimot ønsker et par sko som er egnet for korte strekninger, som du kan ta med deg på treningssenteret samt bruke som sneakers i byen, har funnet den rette modellen. Det er de perfekte skoene å ta med på reisen når du har mangel på plass! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

3 dager siden
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

5 dager siden
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

24 apr 2019
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

24 apr 2019
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

23 apr 2019
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

21 apr 2019
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

20 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

20 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
more news
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 treningstights med lommer

Ikke undervurder bra lommer! Når du vil ha med deg det aller nødvendigste, er det helt perfekt med lommer på treningsklærne. Her er noen av våre fineste treningstights med lommer.

3 dager siden
Mote & trender
Birkenstock Sandalheader

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

Uansett om du skal gå i sand på stranden eller trenger noen enkle sko som du kan matche med antrekket ditt en varm sommerdag, så finnes det noen passelige sandaler. Her er årets sandaltrender 2019!

5 dager siden
Mote & trender
Dasia Starlily Bow

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

Er du på jakt etter drømmeskoene som faktisk er like fantastiske i virkeligheten? Nå kan du shoppe sneakers fra Dasia på Sportamore!

11 may 2019
Mote & trender
Header löpartröjor dam

Sesongens beste løpetrøyer til henne

Push deg selv til bedre resultater ved hjelp av noe nytt i løpegarderoben. Vi har latt testpanelet vårt prøve fem trendy løpetrøyer til henne.

07 may 2019
Mote & trender
Epic React

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

Lyst på nye løpesko? Sjekk ut Nikes populære Epic React Flyknit 2, som nå har blitt oppdatert i nye kulører for sesongen.

07 may 2019
Mote & trender
Nike Icon Clash

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

Kombiner surfelooken med treningsplagg fra Nike! Her finner du fargerike og sommerlige treningsplagg som gjør at du vil henge og trene på stranden.

07 may 2019
Mote & trender
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hva er vel en sommer uten noen fine solbriller? Unngå å bli blendet og få en kul look på kjøpet i noen av sesongens solbriller.

06 may 2019
Mote & trender
Nike Tech pack

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

Futuristiske detaljer, ekstra tynne materialer og et design utformet for en kropp i bevegelse. Det er hva Nikes oppdatering av kolleksjonen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Mote & trender
Test av regnjackor

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

Ikke la regnet overraske deg! Her er herrejakkene som holder deg tørr under sommerhalvåret.

06 may 2019
Mote & trender
Adidas trailskor

Proffene tester terrengsko fra Adidas

Hvis du er ute etter terrengsko med høy komfort kan de nye terrengskoene fra Adidas være noe for deg. Ekspertene Elisabeth Hansson og David Andersson fra Trailrunning Sweden har testet dem.

04 may 2019
Mote & trender
Peak Performance skaljackor

Nytt og vanntett fra Peak Performance

Teknisk, praktisk og fint på en og samme tid. Her er noen vanntette favoritter fra Peak Performance, som tar seg like bra ut i byen som på friluftseventyret.

04 may 2019
Mote & trender
Fotbollsskor header

Fotballskoene til juniorer som er best i test

Fotballsesongen er i full gang og kanskje barnet ditt har begynt å merke at fjorårets fotballsko har blitt litt trange. Da er det på tide med nye, men hvilke bør du satse på? La testpanelet vårt, bestående av juniorer, hjelpe deg med beslutningen!

03 may 2019
Mote & trender
Löparbh 2019

Test: Sports-BH'er til løping 2019

Hvis du ikke har testet det før vil det bli en aha-opplevelse. Det er stor forskjell på en vanlig BH og en som faktisk egner seg til løping. Vi har testet 6 BH-er som gir ekstra støtte. Her er resultatet.

02 may 2019
Mote & trender
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

Korte, lange eller harde knotter? Fotballeksperten forklarer, en gang for alle, forskjellen mellom knottene på fotballsko beregnet for gressbane og kunstgress.

01 may 2019
Mote & trender
Header-baddräkter.jpg

Test! Den beste badedrakten til svømming

Ta svømmetreningen til et nytt nivå! Ekspertene våre har testet sesongens beste badedrakter slik at du lett kan finne en funksjonell modell som passer både til deg og din trening.

30 apr 2019
Mote & trender