NO-Header-DAM.jpg

Best i test! Liner jakke til dame

En liner jakke er ikke bare det ultimate ytterplagget, det er også det perfekte mellomlaget. Vi har testet liner jakker i både dun og syntet på Sportamore.

En tynn dunjakke med sydde paneler, en såkalt liner jakke, er et must i garderoben. Da liner jakker ble introdusert var det primære formålet å ha plagget som et varmende lag under en skalljakke. Materialet var som oftest dun siden det ikke skulle beskytte deg mot regn og vind, bare være varmt og deilig. 

Med tiden ble jakkene designmessig veldig fine og begynte å bli brukt som ytterplagg. Ettersom dun ikke var helt optimalt i all slags vær, så ble det utviklet flere syntetiske materialer som hadde bedre funksjon og motstandskraft.  

I dag finnes det et bredt utvalg av lette jakker i både dun og syntet. For å finne det rette materialet for nettopp deg, så må du ta utgangspunkt i når du vil anvende jakken. Som en fin jakke i byen eller som et mellomlag på skiferien?  

– Om du vil ha en liner jakke som en varmende jakke til og fra jobben, så holder det med en litt billigere modell i syntet. Hvis du derimot er en kunde som vandrer, står på ski og skal ta med jakken ut på eventyr, så vil jeg anbefale at du investerer i en ordentlig dunliner siden du ofte behøver en skalljakke over som kan beskytte mot vind og fuktighet, sier Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellomlag er det viktig at du kler deg riktig under og over for optimal komfort og varme.  

– Om vi tar skikjøring i de svenske fjellene som et eksempel, så anbefaler jeg at du har superundertøy i merinoull nærmest kroppen. Over det kan du ha en slags fleecegenser som ikke er for tykk. Deretter tar du lineren din og til slutt en skalljakke. Det er en perfekt kombinasjon for de kaldeste dagene i Sverige, fra Lucia til februar.  

Når du kjøper en liner jakke i dun bør du tenke litt ekstra etter. Hold utkikk etter markeringen Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS sikrer at fuglene får tilgang til bad og ikke tvangsfôres. For miljøets skyld skal du også velge en jakke med Bluesign-sertifisering, som regulerer hvilke kjemikalier som anvendes i produksjonen og hvordan bruken av vann og energi ser ut. 

– På kvalitetsjakker kommer det frem hvor dunet stammer fra. Sporbart dun er et etisk bra valg som garanterer at dunet er et biprodukt til matindustrien og at ingen fugler fødes kun for dunets skyld. Når det gjelder syntetisk materiale, så velg gjerne gjenvunnet polyester, nylon eller lignende for å legge igjen så få spor på jorden som overhodet mulig.  

Dun vs. syntet

DUN
+ Lettere enn syntet 
+ Puster veldig bra
– Lengre tørketid

SYNTET
+ Tørker raskt om det blir vått 
+ Har vanskelig for å trekke til seg fukt 
– Puster ikke like bra som dun 

Varmt og holdbart

PEAK DAM_no.jpgTest av:  

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , ,  og

Størrelse: Jakken kan oppleves som litt liten i størrelsen sammen med den stramme passformen. Gå opp en størrelse for en romlig passform.  

Passform: Slim passform som er på sitt strammeste over hofta. Den er mer romslig rundt magen. Denne modellen sitter best på deg med en rett kroppsfasong.  

Tykkelse: Tynt materiale med vattering av andedun som gir en fin, fluffy følelse uten at den blir upraktisk.  

Vekt: Den letteste jakken i testen. Denne modellen merker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellomlag uten at den tilfører ekstra vekt på kroppen. 

Temperatur: Her går det unna. Du får fort opp varmen i denne modellen og behøver ikke å bekymre deg for å fryse på kalde høstdager. Jakken er varm til å være en tynnere modell. 

Slitesterkt materiale: God kvalitet hvor det ytterste materiale både er lett vannavvisende og tåler vind. Materialet holder om det ikke utsettes for direkte skader i form av kroker og taggete busker.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke som er glatt mot huden. Til tross for at materialet ikke er stretchy, så er det veldig føyelig.  

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke utskillende detaljer eller fargerike mønster for å skille deg ut. Helium Hood Jacket er stilren og trendy. 

Kommentar: Du som henger med på moten vet at de lette jakkene fra Peak Performance er veldig trendy. De bølgete sømmene gir nytt liv til jakken og passformen er perfekt for deg med en rett figur. Jakken er både varm og til en viss grad vannavvisende og vindtett. Denne modellen kan du ha som høstjakke til temperaturen synker under null og som mellomlag etter det. Den korte passformen kan du best matche med langt superundertøy når du er ute på tur. Pluss for den justerbare hetten. 

God komfort 

KARI TRAA DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og

Størrelse: True to size, så gå for din vanlige størrelse. 

Passform: Litt lengre bak, jakken går helt ned til midten av rumpa. Passformen er gjennomtenkt og feminin slik at du får plass til både en stor byste og brede hofter i denne modellen. Pluss for de forlengede ermene med tommelhull, både praktisk og deilig.

Tykkelse: Ekstremt tynt stoff. Jakken er polstret med 80 prosent andedun og 20 prosent fjær av høyeste kvalitet samt har partier i slett fleece.  

Vekt: En lett jakke man knapt merker på. Du får full bevegelsesfrihet i denne modellen.  

Temperatur: Jakken holder deg passe varm på starten av høsten men tar seg best ut som mellomlag når den varmende effekten kombineres med superundertøy og skalljakke. Panelene i fleece sørger for at jakken puster veldig bra. 

Slitesterkt materiale: Fleecematerialet slites ikke ut med det første. Til og med yttersiden i polyamid har en høy kvalitet og virker holdbart. 

Komfort: Veldig deilig jakke som omfavner høstens koselige følelse samtidig som den sitter både komfortabelt og fint på. Det er ingenting å klage på når det gjelder sømmer som gnager eller materialer som stritter imot.  

Design: Herlige høstfarger i kombinasjon med lysende orange, we love it! Jakken virker gitt for den moderne kvinnen som vil fremheve sine kvinnelige former.  

Kommentar: Sitter som et skudd på, er ekstremt deilig og har smarte detaljer. Denne jakken kan anses å være for fin til å tildekkes med en skalljakke, men sannheten er at den er det ultimate mellomlaget. Uten hette som tar opp plass, med forlengede ermer og paneler i fleece som øker bevegelsesfriheten, så er denne modellen en vinner på turen. Takket være fleecematerialet som øker pusteevnen, kan du til og med ta burpees eller klatre på turen mot fjelltoppen.

Tight passform 

8848 DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene:  og   

Størrelse: Litt liten i størrelsen, først og fremst rundt skulderpartiet. Du som er bredskuldret kan vurdere å gå opp i størrelsen om du ikke ønsker en ettersittende passform. 

Passform: Denne jakken har en stram passform med stretchy paneler langs sidene i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en komfortabel måte. Testpanelet skulle derimot ønske at ermene var litt strammere rundt håndleddene for å forhindre at luft kommer inn. 

Tykkelse: Det syntetiske materialet skaper en tynn og silkeglatt jakke som er deilig på kroppen. Perfekt tykkelse for lag-på-lag prinsippet. 

Vekt: Det er ingenting å snakke om, dette er en lett jakke som du smidig kan ha med deg i vesken siden den hverken tar opp spesielt mye plass eller legger til ekstra tyngde.  

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men den varmende Primaloft-vattering holder målet som mellomlag. Materialet har en god pusteevne og er vannavvisende.

Slitesterkt materiale: Dette er ingen jakke som du stikker ut i rosebuskene med. Materialet holder for vanlig slitasje, men klarer seg aller best under en skalljakke. 

Komfort: Deilig jakke uten at den skaper en wow-følelse. Den tar seg best ut i kombinasjon med et mykt superundertøy. Jakken blir også mykere jo mer du anvender den.

Design: Minner litt om en fin ridejakke med det firkantede mønsteret av sømmer, men den tar seg derimot bedre ut i virkeligheten enn på bildet. Testpanelet skulle derimot ønske det var en annen fargekombinasjon.  

Kommentar: Ser du etter et mellomlag som varmer, puster og transporterer bort fukt på en godkjent måte? Yes, da er Theresia Primaloft et alternativ for deg. Denne syntetiske jakken, som dessuten er laget av 70 prosent gjenvunnet materiale, sitter deilig og komfortabelt på, men vi savner det lille ekstra som gjør jakken magisk. Takket være det tynne materialet kan du med fordel ha denne jakken under en skalljakke uten at du føler deg for påkledd. En slim fit-modell som fyller sin funksjon som mellomlag snarere enn som en fin høstjakke i byen. 

Budsjettfavoritt! 

WYTE DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 999 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Denne jakken er litt stor i størrelsen og har en romslig passform. Hvis du står mellom to størrelser bør du velge den minste av dem. 

Passform: En rett passform som gir god romslighet for brede hofter og mage. I denne jakken kommer du ikke til å få noen klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel ha en tykk genser under uten at hverken midjen eller ermene virker for stramme. 

Tykkelse: Et tynt materiale som samtidig oppleves som mykt og fluffy takket være polstringen som består av 90 prosent andedun og 10 prosent fjær.  

Vekt: At en så fluffy jakke kan være så lett! Testpanelet ble overrasket over den nette vekten, noe som er et stort pluss. Perfekt å pakke med på reisen uten at det tar unødig ekstra vekt. 

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men heller ikke den kaldeste. Fungerer når temperaturen er rundt null. Med en mindre størrelse og en strammere passform kan du i tillegg bruke den som et mellomlag, men det er ikke derfor du kjøper jakken.  

Slitesterkt materiale: Materialet oppleves som relativt slitesterkt. Unngå turer med tette greiner, så holder du jakken fra unødig slitasje.

Komfort: Jakken føles ut som en deilig sky på kroppen. Innsiden er deilig mot huden, jakken er passe føyelig og den litt romslige passformen gir deg full bevegelsesfrihet. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra morsom i den røde fargen. Pluss for yttersiden som ikke er så glinsete, noe som lett kan oppleves som plastaktig.  

Kommentar: Testens budsjettvariant overrasket testpanelet. En romslig passform som også passer for deg med bredere hofter, men du kan gå ned en størrelse for å få en strammere passform. Jakken sitter behagelig på kroppen og har generøs armlengde. Materialet er tynt men oppleves som fluffy takket være dunpolstringen. Pluss for at dunet kommer som restprodukt fra matindustrien. Denne jakken varmer på en behagelig måte og passer først og fremst som høstjakke. Bra med en litt høyere krage og hette, testpanelet skulle derimot ønsket seg en justerbar hette. 

Funksjonelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 2 295 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Normal i størrelsen men litt strammere rundt skuldrene og bysten. Hvis du står mellom to størrelser kan du som er bredskuldret velge den største. 

Passform: Romslig passform rundt magen og ryggen, normal lengde på ermene og litt strammere øverst. Pluss for den høye kragen som varmer og den tilpasningsbare hetten som stenger vind og kulde ute. 

Tykkelse: En lett jakke med syntetisk fyll som gir et fluffy inntrykk. (Finnes kule videoer på YouTube om Mimic-materialet!)

Vekt: Veldig lett jakke som du knapt merker på kroppen. Til tross for det fluffy inntrykket, så kan du ha denne jakken i kombinasjon med flere lag uten at det føles ut som at du har 100 kilo stoff på deg.  

Temperatur: Til å være en tynn dunjakke kommer denne syntetiske modellen til å holde deg varm på kjølige dager. Varmen er høyere enn andre modeller i testen og denne jakken kan du ha lengre ut på vinteren før du må bytte til en tykkere variant. 

Slitesterkt materiale: Veldig bra kvalitet! Til tross for at materialet på tynne dunjakker er litt skjørt, så er ytterdelen på denne modellen veldig slitesterk.

Komfort: En veldig komfortabel jakke. Den sitter deilig på kroppen og innsiden av jakken er veldig myk, ikke rart at dette ble en toppselger så fort den ble lansert.

Design: Vil du skille deg ut og elsker farge, da er denne modellen en fulltreffer. Oppleves derimot som litt ungdommelig blant deltakerne i testpanelet. Du som ser etter en litt enklere jakke kan satse på den svarte varianten.

Kommentar: Med et lett, slitesterkt materiale som tåler vind passer denne jakken perfekt på kalde høstdager. Stort pluss for den høye kragen og justerbare hetta. Passformen er bra og passer først og fremst for deg som ikke er veldig bredskuldret. Du som tar en eller annen pull up ekstra kan vurdere å gå opp en størrelse for optimal passform. En veldig outdoor-tilpasset jakke hvor de små funksjonene forbedrer helheten. Dette er ingen jakke du løper rundt i byen med, den tar seg bedre ut i villmarken. Pluss for at jakken er laget i et gjenvunnet og fluorkarbonfritt materiale.

Sporty look 

ADIDAS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene:

Størrelse: Normal i størrelsen, så sats på din vanlige Adidas-size. 

Passform: En litt kortere jakke med en feminin passform hvor jakken går inn litt i midjen. Romslig øverst og generøse ermer.  

Tykkelse: Materialet er tynnere enn man skulle tro i denne modellen. Fyllet som består av 80 prosent andedun og 20 prosent fjær gir en fluffy følelse. 

Vekt: Du kommer til å merke hvor lett modellen er slik at du tar på deg jakken. 

Temperatur: En ganske varm jakke. Dunet gjør jobben sin og holder deg varm på kalde høstdager.  

Slitesterkt materiale: Et veldig slitesterkt materiale. Det virker som at Adidas Varilite Hood Jacket kan være med på mye før materialet skades.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke. Den føles som en gitt vinner på bussen hjem etter en bortekamp i fotball eller innebandy. En myk og varm jakke som du gjerne vil pakke deg inn i! 

Design: En klassisk sporty jakke som omfavner den trendy 90-tallsfølelsen. Den glinsete finishen på jakken er ikke like blendende som på bildet, men gir fortsatt et skinnende inntrykk som deler av testpanelet mener er litt for mye. 

Kommentar: Førsteinntrykket er at dette er en typisk sportsjakke som hele fotballaget kan ha på seg på vei til og fra en kamp. Når vi får bort den tanken kommer den trendy 90-tallsfølelsen inn. Passformen er veldig bra, jakken er myk, varm og gir en perfekt fluffy finish takket være dunpolstringen. Denne jakken anvendes først og fremst som et ytterplagg og materialet har høy kvalitet til alle utendørsaktiviteter på høsten. Pluss for logoen i reflekterende materiale og den litt høye kragen som varmer. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Sportswear herr
Mote & trender

Fargerikt og oversized for menn i høst

17 timer siden
4_HH_banner_490x330.jpg
Mote & trender

Derfor er Helly Hansen Lifa sesongens sikreste kjøp

1 dag siden
NO_header.jpg
Mote & trender

Stor test av 10 superundertøy i syntet

2 dager siden
Wyte
Mote & trender

Hold føttene varme med Wyte

2 dager siden
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST! 12 varme ullundertøy

3 dager siden
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Wyte er her

4 dager siden
kari traa
Mote & trender

Den ukjente historien bak ullundertøyet Rose fra Kari Traa

6 dager siden
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mote & trender

12 fluffy teddygensere

6 dager siden
Russell Athletic
Mote & trender

Høstens fineste hoodies kommer fra Russell Athletic

6 dager siden
ida b olsson
Mote & trender

Kle deg riktig når du skal gå eller løpe i kula

6 dager siden
Reflexplagg löpning
Mote & trender

14 refleksplagg for høstløping

10 oct 2018
wyte_jackor_2018.png
Mote & trender

Herrejakkene du ikke vil gå glipp av i høst

09 oct 2018
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mote & trender

Luksuriøs naturlighet i Nike Terra Perma

09 oct 2018
J. lindeberg
Mote & trender

J. Lindeberg - nyhet på Sportamore!

08 oct 2018
NO-Header-HERR.jpg
Mote & trender

Test av høstens beste liner jakker til ham

08 oct 2018
Blacc jet vest
Mote & trender

Vi tester løpevesten Jet fra Blacc

07 oct 2018
NO-Header-DAM.jpg
Mote & trender

Best i test! Liner jakke til dame

07 oct 2018
5DS_4386.jpg
Mote & trender

Hike with Wyte – høstens favoritter er her!

07 oct 2018
Blundstone
Mote & trender

Nytt tidløst skomerke på Sportamore

04 oct 2018
HEADER_NO.jpg
Mote & trender

Stor test! De beste pulsklokkene våre i alle prisklasser

03 oct 2018
Vinterstövlar NO
Mote & trender

Vinterstøvlene for barn som er best i test!

02 oct 2018
Björnen Didriksons
Mote & trender

Våre topp 3 vinterdresser fra Didriksons

01 oct 2018
Pax
Mote & trender

Nytt skomerke for barna: Pax

29 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack
Mote & trender

Er pastell det nye svart?

28 sep 2018
asics
Mote & trender

Det beste utstyret for å løpe på høsten og vinteren

28 sep 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Høstens store test av løpejakker til dame og herre

28 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg
Mote & trender

Dette bør du tenke på når du skal gå til innkjøp av vinterdresser til barna

26 sep 2018
Mössor
Mote & trender

10 nye luer som holder hodet varmt

26 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg
Mote & trender

12 herlige høstkjøp for henne

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg
Mote & trender

10 høst- og vintervarme kjøp for ham

26 sep 2018
Happy socks
Mote & trender

Gjør noen glad med Happy socks!

24 sep 2018
Fleecetröjor
Mote & trender

Test: Våre beste mellomlag

23 sep 2018
NO_header_dam.jpg
Mote & trender

Løpesko 2018: Best i test for dame

21 sep 2018
Josefin Jensen
Mote & trender

Topp høstlooken med fargerike ytterplagg

20 sep 2018
reebok linnen
Mote & trender

De mest moderne treningstoppene akkurat nå

20 sep 2018
header.jpg
Mote & trender

Høstens store test av løpesko for menn 2018

20 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-18 kl. 09.16.20.png
Mote & trender

Derfor er Defy de hotteste treningsskoene fra Puma

19 sep 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Bli en bag lady!

19 sep 2018
Pendlarjackor dam NO
Mote & trender

TEST: De beste pendlerjakkene til henne

18 sep 2018
Pendlarjackor herr NO
Mote & trender

Best i test! Pendlerjakker til ham

18 sep 2018
more news
Sportswear herr

Fargerikt og oversized for menn i høst

Influenceren John Fornander har full oversikt over sesongens trender når det gjelder sporty ytterplagg. Her deler han noen fine tips.

Mote & trender
4_HH_banner_490x330.jpg

Derfor er Helly Hansen Lifa sesongens sikreste kjøp

Lifa fra Helly Hansen er et klassisk basislag som fungerer året rundt. Vi vet hvorfor superundertøyet har blitt så populært.

Mote & trender
NO_header.jpg

Stor test av 10 superundertøy i syntet

Det nærmer seg vinterløping og skikjøring! Sats på syntetisk superundertøy som transporterer bort svette og holder kroppen tørr. Vi tester ti favoritter til dame og herre.

Mote & trender
Wyte

Hold føttene varme med Wyte

Er du ute etter nye sko til den kjølige sesongen? Wyte lanserer for første gang en kolleksjon med vintersko, som er komfortable og fine for både dame og herre.

Mote & trender
NO_header.jpg

TEST! 12 varme ullundertøy

Vår kaldeste årstid er på vei og det er på tide å utstyre seg med et varmt lag. Vi har testet sesongens mest populære ullundertøy.

Mote & trender
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Den nye kolleksjonen fra Wyte er her

Komfortabelt, mykt og fint. Der har du kolleksjonen fra sportswear-merket Wyte. Ta en nærmere titt på de nye plaggene her!

Mote & trender
kari traa

Den ukjente historien bak ullundertøyet Rose fra Kari Traa

Kari Traa´s bestselger-ull, Rose, har blitt et ikon for den nordiske vinteren. Derimot er det få som vet hvor det elskede mønsteret kommer fra.

Mote & trender
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg

12 fluffy teddygensere

Teddygenseren er uten tvil sesongens mykeste trend. Utstyr hele familien i det myke pile-materialet!

Mote & trender
Russell Athletic

Høstens fineste hoodies kommer fra Russell Athletic

Ser du etter klær som gir deg den fine og sporty looken? Merket Russell Athletic passer i byen, på trening, på fritiden eller bare på jobben når du vil ha en mer avslappet stil.

Mote & trender
ida b olsson

Kle deg riktig når du skal gå eller løpe i kula

Kaldere vær betyr ikke nødvendigvis at du må flytte treningen inn på treningssenteret. Helseinspirasjonen Ida B Olsson vet hvordan du kler deg best etter været.

Mote & trender
Reflexplagg löpning

14 refleksplagg for høstløping

Gjør deg synlig med refleks! Vi har samlet 14 løpenyheter som er spesielt tilpasset for høst- og vintermørket.

Mote & trender
wyte_jackor_2018.png

Herrejakkene du ikke vil gå glipp av i høst

Ser du etter varmt, deilig og trendy yttertøy? Her er miniguiden til Wytes hete høst- og vinterjakker for menn 2018.

Mote & trender
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg

Luksuriøs naturlighet i Nike Terra Perma

Nike Terra Perma er en løpekolleksjon med myke, naturlige nyanser som gjenspeiler frihetsfølelsen klærne gir deg når du løper.

Mote & trender
J. lindeberg

J. Lindeberg - nyhet på Sportamore!

J. Lindeberg har fra starten av koblet sport og mote sammen på en moderne måte som utfordrer den tradisjonelle motetanken. Nå har endelig de fine skiklærne deres kommet inn til oss på Sportamore!

Mote & trender
NO-Header-HERR.jpg

Test av høstens beste liner jakker til ham

Trenger du en allsidig jakke som fungerer både som ytterlag på høsten og mellomlag på vinteren? Da er liner jakken det rette valget. Her er herremodellene som er best i test!

Mote & trender