NO-Header-DAM.jpg

Best i test! Liner jakke til dame

En liner jakke er ikke bare det ultimate ytterplagget, det er også det perfekte mellomlaget. Vi har testet liner jakker i både dun og syntet på Sportamore.

En tynn dunjakke med sydde paneler, en såkalt liner jakke, er et must i garderoben. Da liner jakker ble introdusert var det primære formålet å ha plagget som et varmende lag under en skalljakke. Materialet var som oftest dun siden det ikke skulle beskytte deg mot regn og vind, bare være varmt og deilig. 

Med tiden ble jakkene designmessig veldig fine og begynte å bli brukt som ytterplagg. Ettersom dun ikke var helt optimalt i all slags vær, så ble det utviklet flere syntetiske materialer som hadde bedre funksjon og motstandskraft.  

I dag finnes det et bredt utvalg av lette jakker i både dun og syntet. For å finne det rette materialet for nettopp deg, så må du ta utgangspunkt i når du vil anvende jakken. Som en fin jakke i byen eller som et mellomlag på skiferien?  

– Om du vil ha en liner jakke som en varmende jakke til og fra jobben, så holder det med en litt billigere modell i syntet. Hvis du derimot er en kunde som vandrer, står på ski og skal ta med jakken ut på eventyr, så vil jeg anbefale at du investerer i en ordentlig dunliner siden du ofte behøver en skalljakke over som kan beskytte mot vind og fuktighet, sier Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellomlag er det viktig at du kler deg riktig under og over for optimal komfort og varme.  

– Om vi tar skikjøring i de svenske fjellene som et eksempel, så anbefaler jeg at du har superundertøy i merinoull nærmest kroppen. Over det kan du ha en slags fleecegenser som ikke er for tykk. Deretter tar du lineren din og til slutt en skalljakke. Det er en perfekt kombinasjon for de kaldeste dagene i Sverige, fra Lucia til februar.  

Når du kjøper en liner jakke i dun bør du tenke litt ekstra etter. Hold utkikk etter markeringen Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS sikrer at fuglene får tilgang til bad og ikke tvangsfôres. For miljøets skyld skal du også velge en jakke med Bluesign-sertifisering, som regulerer hvilke kjemikalier som anvendes i produksjonen og hvordan bruken av vann og energi ser ut. 

– På kvalitetsjakker kommer det frem hvor dunet stammer fra. Sporbart dun er et etisk bra valg som garanterer at dunet er et biprodukt til matindustrien og at ingen fugler fødes kun for dunets skyld. Når det gjelder syntetisk materiale, så velg gjerne gjenvunnet polyester, nylon eller lignende for å legge igjen så få spor på jorden som overhodet mulig.  

Dun vs. syntet

DUN
+ Lettere enn syntet 
+ Puster veldig bra
– Lengre tørketid

SYNTET
+ Tørker raskt om det blir vått 
+ Har vanskelig for å trekke til seg fukt 
– Puster ikke like bra som dun 

Varmt og holdbart

PEAK DAM_no.jpgTest av:  

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , ,  og

Størrelse: Jakken kan oppleves som litt liten i størrelsen sammen med den stramme passformen. Gå opp en størrelse for en romlig passform.  

Passform: Slim passform som er på sitt strammeste over hofta. Den er mer romslig rundt magen. Denne modellen sitter best på deg med en rett kroppsfasong.  

Tykkelse: Tynt materiale med vattering av andedun som gir en fin, fluffy følelse uten at den blir upraktisk.  

Vekt: Den letteste jakken i testen. Denne modellen merker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellomlag uten at den tilfører ekstra vekt på kroppen. 

Temperatur: Her går det unna. Du får fort opp varmen i denne modellen og behøver ikke å bekymre deg for å fryse på kalde høstdager. Jakken er varm til å være en tynnere modell. 

Slitesterkt materiale: God kvalitet hvor det ytterste materiale både er lett vannavvisende og tåler vind. Materialet holder om det ikke utsettes for direkte skader i form av kroker og taggete busker.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke som er glatt mot huden. Til tross for at materialet ikke er stretchy, så er det veldig føyelig.  

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke utskillende detaljer eller fargerike mønster for å skille deg ut. Helium Hood Jacket er stilren og trendy. 

Kommentar: Du som henger med på moten vet at de lette jakkene fra Peak Performance er veldig trendy. De bølgete sømmene gir nytt liv til jakken og passformen er perfekt for deg med en rett figur. Jakken er både varm og til en viss grad vannavvisende og vindtett. Denne modellen kan du ha som høstjakke til temperaturen synker under null og som mellomlag etter det. Den korte passformen kan du best matche med langt superundertøy når du er ute på tur. Pluss for den justerbare hetten. 

God komfort 

KARI TRAA DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og

Størrelse: True to size, så gå for din vanlige størrelse. 

Passform: Litt lengre bak, jakken går helt ned til midten av rumpa. Passformen er gjennomtenkt og feminin slik at du får plass til både en stor byste og brede hofter i denne modellen. Pluss for de forlengede ermene med tommelhull, både praktisk og deilig.

Tykkelse: Ekstremt tynt stoff. Jakken er polstret med 80 prosent andedun og 20 prosent fjær av høyeste kvalitet samt har partier i slett fleece.  

Vekt: En lett jakke man knapt merker på. Du får full bevegelsesfrihet i denne modellen.  

Temperatur: Jakken holder deg passe varm på starten av høsten men tar seg best ut som mellomlag når den varmende effekten kombineres med superundertøy og skalljakke. Panelene i fleece sørger for at jakken puster veldig bra. 

Slitesterkt materiale: Fleecematerialet slites ikke ut med det første. Til og med yttersiden i polyamid har en høy kvalitet og virker holdbart. 

Komfort: Veldig deilig jakke som omfavner høstens koselige følelse samtidig som den sitter både komfortabelt og fint på. Det er ingenting å klage på når det gjelder sømmer som gnager eller materialer som stritter imot.  

Design: Herlige høstfarger i kombinasjon med lysende orange, we love it! Jakken virker gitt for den moderne kvinnen som vil fremheve sine kvinnelige former.  

Kommentar: Sitter som et skudd på, er ekstremt deilig og har smarte detaljer. Denne jakken kan anses å være for fin til å tildekkes med en skalljakke, men sannheten er at den er det ultimate mellomlaget. Uten hette som tar opp plass, med forlengede ermer og paneler i fleece som øker bevegelsesfriheten, så er denne modellen en vinner på turen. Takket være fleecematerialet som øker pusteevnen, kan du til og med ta burpees eller klatre på turen mot fjelltoppen.

Tight passform 

8848 DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene:  og   

Størrelse: Litt liten i størrelsen, først og fremst rundt skulderpartiet. Du som er bredskuldret kan vurdere å gå opp i størrelsen om du ikke ønsker en ettersittende passform. 

Passform: Denne jakken har en stram passform med stretchy paneler langs sidene i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en komfortabel måte. Testpanelet skulle derimot ønske at ermene var litt strammere rundt håndleddene for å forhindre at luft kommer inn. 

Tykkelse: Det syntetiske materialet skaper en tynn og silkeglatt jakke som er deilig på kroppen. Perfekt tykkelse for lag-på-lag prinsippet. 

Vekt: Det er ingenting å snakke om, dette er en lett jakke som du smidig kan ha med deg i vesken siden den hverken tar opp spesielt mye plass eller legger til ekstra tyngde.  

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men den varmende Primaloft-vattering holder målet som mellomlag. Materialet har en god pusteevne og er vannavvisende.

Slitesterkt materiale: Dette er ingen jakke som du stikker ut i rosebuskene med. Materialet holder for vanlig slitasje, men klarer seg aller best under en skalljakke. 

Komfort: Deilig jakke uten at den skaper en wow-følelse. Den tar seg best ut i kombinasjon med et mykt superundertøy. Jakken blir også mykere jo mer du anvender den.

Design: Minner litt om en fin ridejakke med det firkantede mønsteret av sømmer, men den tar seg derimot bedre ut i virkeligheten enn på bildet. Testpanelet skulle derimot ønske det var en annen fargekombinasjon.  

Kommentar: Ser du etter et mellomlag som varmer, puster og transporterer bort fukt på en godkjent måte? Yes, da er Theresia Primaloft et alternativ for deg. Denne syntetiske jakken, som dessuten er laget av 70 prosent gjenvunnet materiale, sitter deilig og komfortabelt på, men vi savner det lille ekstra som gjør jakken magisk. Takket være det tynne materialet kan du med fordel ha denne jakken under en skalljakke uten at du føler deg for påkledd. En slim fit-modell som fyller sin funksjon som mellomlag snarere enn som en fin høstjakke i byen. 

Budsjettfavoritt! 

WYTE DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 999 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Denne jakken er litt stor i størrelsen og har en romslig passform. Hvis du står mellom to størrelser bør du velge den minste av dem. 

Passform: En rett passform som gir god romslighet for brede hofter og mage. I denne jakken kommer du ikke til å få noen klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel ha en tykk genser under uten at hverken midjen eller ermene virker for stramme. 

Tykkelse: Et tynt materiale som samtidig oppleves som mykt og fluffy takket være polstringen som består av 90 prosent andedun og 10 prosent fjær.  

Vekt: At en så fluffy jakke kan være så lett! Testpanelet ble overrasket over den nette vekten, noe som er et stort pluss. Perfekt å pakke med på reisen uten at det tar unødig ekstra vekt. 

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men heller ikke den kaldeste. Fungerer når temperaturen er rundt null. Med en mindre størrelse og en strammere passform kan du i tillegg bruke den som et mellomlag, men det er ikke derfor du kjøper jakken.  

Slitesterkt materiale: Materialet oppleves som relativt slitesterkt. Unngå turer med tette greiner, så holder du jakken fra unødig slitasje.

Komfort: Jakken føles ut som en deilig sky på kroppen. Innsiden er deilig mot huden, jakken er passe føyelig og den litt romslige passformen gir deg full bevegelsesfrihet. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra morsom i den røde fargen. Pluss for yttersiden som ikke er så glinsete, noe som lett kan oppleves som plastaktig.  

Kommentar: Testens budsjettvariant overrasket testpanelet. En romslig passform som også passer for deg med bredere hofter, men du kan gå ned en størrelse for å få en strammere passform. Jakken sitter behagelig på kroppen og har generøs armlengde. Materialet er tynt men oppleves som fluffy takket være dunpolstringen. Pluss for at dunet kommer som restprodukt fra matindustrien. Denne jakken varmer på en behagelig måte og passer først og fremst som høstjakke. Bra med en litt høyere krage og hette, testpanelet skulle derimot ønsket seg en justerbar hette. 

Funksjonelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 2 295 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Normal i størrelsen men litt strammere rundt skuldrene og bysten. Hvis du står mellom to størrelser kan du som er bredskuldret velge den største. 

Passform: Romslig passform rundt magen og ryggen, normal lengde på ermene og litt strammere øverst. Pluss for den høye kragen som varmer og den tilpasningsbare hetten som stenger vind og kulde ute. 

Tykkelse: En lett jakke med syntetisk fyll som gir et fluffy inntrykk. (Finnes kule videoer på YouTube om Mimic-materialet!)

Vekt: Veldig lett jakke som du knapt merker på kroppen. Til tross for det fluffy inntrykket, så kan du ha denne jakken i kombinasjon med flere lag uten at det føles ut som at du har 100 kilo stoff på deg.  

Temperatur: Til å være en tynn dunjakke kommer denne syntetiske modellen til å holde deg varm på kjølige dager. Varmen er høyere enn andre modeller i testen og denne jakken kan du ha lengre ut på vinteren før du må bytte til en tykkere variant. 

Slitesterkt materiale: Veldig bra kvalitet! Til tross for at materialet på tynne dunjakker er litt skjørt, så er ytterdelen på denne modellen veldig slitesterk.

Komfort: En veldig komfortabel jakke. Den sitter deilig på kroppen og innsiden av jakken er veldig myk, ikke rart at dette ble en toppselger så fort den ble lansert.

Design: Vil du skille deg ut og elsker farge, da er denne modellen en fulltreffer. Oppleves derimot som litt ungdommelig blant deltakerne i testpanelet. Du som ser etter en litt enklere jakke kan satse på den svarte varianten.

Kommentar: Med et lett, slitesterkt materiale som tåler vind passer denne jakken perfekt på kalde høstdager. Stort pluss for den høye kragen og justerbare hetta. Passformen er bra og passer først og fremst for deg som ikke er veldig bredskuldret. Du som tar en eller annen pull up ekstra kan vurdere å gå opp en størrelse for optimal passform. En veldig outdoor-tilpasset jakke hvor de små funksjonene forbedrer helheten. Dette er ingen jakke du løper rundt i byen med, den tar seg bedre ut i villmarken. Pluss for at jakken er laget i et gjenvunnet og fluorkarbonfritt materiale.

Sporty look 

ADIDAS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene:

Størrelse: Normal i størrelsen, så sats på din vanlige Adidas-size. 

Passform: En litt kortere jakke med en feminin passform hvor jakken går inn litt i midjen. Romslig øverst og generøse ermer.  

Tykkelse: Materialet er tynnere enn man skulle tro i denne modellen. Fyllet som består av 80 prosent andedun og 20 prosent fjær gir en fluffy følelse. 

Vekt: Du kommer til å merke hvor lett modellen er slik at du tar på deg jakken. 

Temperatur: En ganske varm jakke. Dunet gjør jobben sin og holder deg varm på kalde høstdager.  

Slitesterkt materiale: Et veldig slitesterkt materiale. Det virker som at Adidas Varilite Hood Jacket kan være med på mye før materialet skades.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke. Den føles som en gitt vinner på bussen hjem etter en bortekamp i fotball eller innebandy. En myk og varm jakke som du gjerne vil pakke deg inn i! 

Design: En klassisk sporty jakke som omfavner den trendy 90-tallsfølelsen. Den glinsete finishen på jakken er ikke like blendende som på bildet, men gir fortsatt et skinnende inntrykk som deler av testpanelet mener er litt for mye. 

Kommentar: Førsteinntrykket er at dette er en typisk sportsjakke som hele fotballaget kan ha på seg på vei til og fra en kamp. Når vi får bort den tanken kommer den trendy 90-tallsfølelsen inn. Passformen er veldig bra, jakken er myk, varm og gir en perfekt fluffy finish takket være dunpolstringen. Denne jakken anvendes først og fremst som et ytterplagg og materialet har høy kvalitet til alle utendørsaktiviteter på høsten. Pluss for logoen i reflekterende materiale og den litt høye kragen som varmer. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Julklappstips honom
Mote & trender

11 julegavetips til han

1 dag siden
Nike_Metallic Clash.png
Mote & trender

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

2 dager siden
Blacc tights
Mote & trender

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

5 dager siden
Calvin klein_tröja.jpg
Mote & trender

6 julegaver du kan gi til deg selv

6 dager siden
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Myke sett som er best i test

02 dec 2018
Peak_JR_Frost
Mote & trender

15 varme favoritter til barn

01 dec 2018
fleece
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

30 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

29 nov 2018
sorel
Mote & trender

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

26 nov 2018
Plock_Adidas
Mote & trender

10 sportswear-favoritter fra Adidas

22 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mote & trender

9 rosa superundertøy til henne

22 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mote & trender

10 gymfavoritter fra Nike

22 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mote & trender

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

20 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST: Skibukser til henne

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mote & trender

De nye fotballskoene fra Adidas, Copa 19, er her!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mote & trender

Hvilke alpinstøvler skal jeg velge til barn?

19 nov 2018
Icebug dubbade löparskor NO
Mote & trender

Vi tester løpesko med pigger fra Icebug

18 nov 2018
vintersneakers
Mote & trender

7 høstsneakers som tåler regn og kulde

18 nov 2018
Black Friday tips honom
Mote & trender

Våre 12 beste Black Friday-kupp for ham

17 nov 2018
Black Friday barnen
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barna

17 nov 2018
Black Friday tips henne
Mote & trender

12 superkupp for henne på Black Friday

17 nov 2018
Skins_Seamless
Mote & trender

Sjekk ut Skins seamless-sortiment!

15 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Adidas – inspirert av Stella McCartney

14 nov 2018
driva
Mote & trender

Nå finnes det en sports-BH med ull

11 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vi tester Suuntos nye pulsklokke 9 G1

09 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mote & trender

15 farsdagsgaver

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mote & trender

Kolleksjonen som redder vinterløpingen

08 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mote & trender

Feminin mønsterfest hos Odd Molly Ski

07 nov 2018
NO_header_DAM.jpg
Mote & trender

TEST! 15 vinterjakker som takler kulden

07 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

04 nov 2018
alshammar
Mote & trender

Therese Alshammar tipser: Slik finner du den perfekte badedrakten

04 nov 2018
Overaller barn no
Mote & trender

Test av vinterens varmeste barnedresser

04 nov 2018
Skins_plagg
Mote & trender

Derfor skal du trene i kompresjonsplagg

01 nov 2018
shepherd tofflor 2018
Mote & trender

De deiligste tøflene kommer fra Shepherd

29 oct 2018
Header löpartights NO
Mote & trender

Best i test! 7 varme løpetights for ham

28 oct 2018
NO-Header-Nike-Shield.jpg
Mote & trender

Test! Så bra er Nikes nye vinterløpesko

28 oct 2018
5DS_2808.jpg
Mote & trender

Hvite nyheter hos Wyte Ski

27 oct 2018
Wyte jacka
Mote & trender

15 must-have plagg i høstens heteste farge

27 oct 2018
Header löpartights NO
Mote & trender

8 varme løpetights som er best i test

25 oct 2018
Nike Utility.png
Mote & trender

Sesongens løping sikrer du med nyheten Nike Shield

24 oct 2018
more news
Julklappstips honom

11 julegavetips til han

Har du en partner, bror eller venn som ikke vet hva han ønsker seg? Ingen problem! Her er 11 gaver alle menn vil ha, uten at de vet det.

Mote & trender
Nike_Metallic Clash.png

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

Vinterens mest skinnende treningskolleksjon er her! Metallic Clash fra Nike er en skinnende injeksjon av luksus som du ikke kan gå glipp av.

Mote & trender
Blacc tights

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

Høy midje, børstet innside i fleece eller kompresjon? Det kan være vanskelig å finne frem i tights-jungelen. Vi guider deg blant de ulike tightsmodellene fra Blacc!

Mote & trender
Calvin klein_tröja.jpg

6 julegaver du kan gi til deg selv

Selvfølgelig er det herlig å gi, men det er også ganske nice å få. Her er seks godbiter som vi mer enn gjerne legger under juletreet til oss selv.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

Myke sett som er best i test

Foran peisen på hytta, til og fra treningssenteret eller i sofaen med en kopp varm kakao. Vi har testet seks trendy joggedresser til dame!

Mote & trender
Peak_JR_Frost

15 varme favoritter til barn

Vinterkulda er på vei og barna behøver varme sko og ytterplagg. Her er våre varme juniorfavoritter, i tre ulike prisklasser.

Mote & trender
fleece

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

En fleecegenser er det optimale mellomlaget i vinter ettersom det både er mykt, varmt og ventilerer. Vår ekspert hjelper deg med å finne Den Perfekte Fleecen.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

Vi har testet sesongens sklisikre favoritter for dame og herre.

Mote & trender
sorel

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

Det kanadiske merket Sorel vet hvordan man skal lage ordentlige vintersko i god kvalitet. Vi hjelper deg med å finne de rette modellene til sesongens kalde, snøfylte og slapsete dager.

Mote & trender
Plock_Adidas

10 sportswear-favoritter fra Adidas

Adidas er fantastiske når det kommer til sportswear som vi helst vil bruke både på treningssenteret, på jobben og hjemme i sofaen. Disse 10 godbitene bør du ikke gå glipp av.

Mote & trender
Craft underställ syntet zip.jpg

9 rosa superundertøy til henne

Ni rosanyanser! Velg et fargerikt første lag for å lyse opp en ellers grå vinterdag. Her er damemodellene du ikke vil gå glipp av.

Mote & trender
NIKE_HEADER_COLLAGE

10 gymfavoritter fra Nike

Her er 10 favoritter fra Nike som holder like bra til og fra treningssenteret som under treningsøkten.

Mote & trender
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

Har du gått deg vill i vinterens utvalg av varme jakker? Vi hjelper deg med å finne den rette jakken fra Didriksons som passer til all slags vær denne sesongen.

Mote & trender
NO_header.jpg

TEST: Skibukser til henne

Snart er skisesongen her, som (forhåpentligvis) betyr mange herlige turer i langrennsløypene. Vi hjelper deg med å finne skibuksa som blir din beste venn under vinterens utendørsaktiviteter.

Mote & trender
Adidas Copa 19

De nye fotballskoene fra Adidas, Copa 19, er her!

Hele fotballverden holder pusten når de nye Copa 19 fra Adidas trer inn på markedet. Her er alt du trenger å vite om fotballskoene som har fått sin første makeover på 36 år.

Mote & trender