NO-Header-DAM.jpg

Best i test! Liner jakke til dame

En liner jakke er ikke bare det ultimate ytterplagget, det er også det perfekte mellomlaget. Vi har testet liner jakker i både dun og syntet på Sportamore.

En tynn dunjakke med sydde paneler, en såkalt liner jakke, er et must i garderoben. Da liner jakker ble introdusert var det primære formålet å ha plagget som et varmende lag under en skalljakke. Materialet var som oftest dun siden det ikke skulle beskytte deg mot regn og vind, bare være varmt og deilig. 

Med tiden ble jakkene designmessig veldig fine og begynte å bli brukt som ytterplagg. Ettersom dun ikke var helt optimalt i all slags vær, så ble det utviklet flere syntetiske materialer som hadde bedre funksjon og motstandskraft.  

I dag finnes det et bredt utvalg av lette jakker i både dun og syntet. For å finne det rette materialet for nettopp deg, så må du ta utgangspunkt i når du vil anvende jakken. Som en fin jakke i byen eller som et mellomlag på skiferien?  

– Om du vil ha en liner jakke som en varmende jakke til og fra jobben, så holder det med en litt billigere modell i syntet. Hvis du derimot er en kunde som vandrer, står på ski og skal ta med jakken ut på eventyr, så vil jeg anbefale at du investerer i en ordentlig dunliner siden du ofte behøver en skalljakke over som kan beskytte mot vind og fuktighet, sier Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellomlag er det viktig at du kler deg riktig under og over for optimal komfort og varme.  

– Om vi tar skikjøring i de svenske fjellene som et eksempel, så anbefaler jeg at du har superundertøy i merinoull nærmest kroppen. Over det kan du ha en slags fleecegenser som ikke er for tykk. Deretter tar du lineren din og til slutt en skalljakke. Det er en perfekt kombinasjon for de kaldeste dagene i Sverige, fra Lucia til februar.  

Når du kjøper en liner jakke i dun bør du tenke litt ekstra etter. Hold utkikk etter markeringen Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS sikrer at fuglene får tilgang til bad og ikke tvangsfôres. For miljøets skyld skal du også velge en jakke med Bluesign-sertifisering, som regulerer hvilke kjemikalier som anvendes i produksjonen og hvordan bruken av vann og energi ser ut. 

– På kvalitetsjakker kommer det frem hvor dunet stammer fra. Sporbart dun er et etisk bra valg som garanterer at dunet er et biprodukt til matindustrien og at ingen fugler fødes kun for dunets skyld. Når det gjelder syntetisk materiale, så velg gjerne gjenvunnet polyester, nylon eller lignende for å legge igjen så få spor på jorden som overhodet mulig.  

Dun vs. syntet

DUN
+ Lettere enn syntet 
+ Puster veldig bra
– Lengre tørketid

SYNTET
+ Tørker raskt om det blir vått 
+ Har vanskelig for å trekke til seg fukt 
– Puster ikke like bra som dun 

Varmt og holdbart

PEAK DAM_no.jpgTest av:  

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , ,  og

Størrelse: Jakken kan oppleves som litt liten i størrelsen sammen med den stramme passformen. Gå opp en størrelse for en romlig passform.  

Passform: Slim passform som er på sitt strammeste over hofta. Den er mer romslig rundt magen. Denne modellen sitter best på deg med en rett kroppsfasong.  

Tykkelse: Tynt materiale med vattering av andedun som gir en fin, fluffy følelse uten at den blir upraktisk.  

Vekt: Den letteste jakken i testen. Denne modellen merker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellomlag uten at den tilfører ekstra vekt på kroppen. 

Temperatur: Her går det unna. Du får fort opp varmen i denne modellen og behøver ikke å bekymre deg for å fryse på kalde høstdager. Jakken er varm til å være en tynnere modell. 

Slitesterkt materiale: God kvalitet hvor det ytterste materiale både er lett vannavvisende og tåler vind. Materialet holder om det ikke utsettes for direkte skader i form av kroker og taggete busker.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke som er glatt mot huden. Til tross for at materialet ikke er stretchy, så er det veldig føyelig.  

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke utskillende detaljer eller fargerike mønster for å skille deg ut. Helium Hood Jacket er stilren og trendy. 

Kommentar: Du som henger med på moten vet at de lette jakkene fra Peak Performance er veldig trendy. De bølgete sømmene gir nytt liv til jakken og passformen er perfekt for deg med en rett figur. Jakken er både varm og til en viss grad vannavvisende og vindtett. Denne modellen kan du ha som høstjakke til temperaturen synker under null og som mellomlag etter det. Den korte passformen kan du best matche med langt superundertøy når du er ute på tur. Pluss for den justerbare hetten. 

God komfort 

KARI TRAA DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og

Størrelse: True to size, så gå for din vanlige størrelse. 

Passform: Litt lengre bak, jakken går helt ned til midten av rumpa. Passformen er gjennomtenkt og feminin slik at du får plass til både en stor byste og brede hofter i denne modellen. Pluss for de forlengede ermene med tommelhull, både praktisk og deilig.

Tykkelse: Ekstremt tynt stoff. Jakken er polstret med 80 prosent andedun og 20 prosent fjær av høyeste kvalitet samt har partier i slett fleece.  

Vekt: En lett jakke man knapt merker på. Du får full bevegelsesfrihet i denne modellen.  

Temperatur: Jakken holder deg passe varm på starten av høsten men tar seg best ut som mellomlag når den varmende effekten kombineres med superundertøy og skalljakke. Panelene i fleece sørger for at jakken puster veldig bra. 

Slitesterkt materiale: Fleecematerialet slites ikke ut med det første. Til og med yttersiden i polyamid har en høy kvalitet og virker holdbart. 

Komfort: Veldig deilig jakke som omfavner høstens koselige følelse samtidig som den sitter både komfortabelt og fint på. Det er ingenting å klage på når det gjelder sømmer som gnager eller materialer som stritter imot.  

Design: Herlige høstfarger i kombinasjon med lysende orange, we love it! Jakken virker gitt for den moderne kvinnen som vil fremheve sine kvinnelige former.  

Kommentar: Sitter som et skudd på, er ekstremt deilig og har smarte detaljer. Denne jakken kan anses å være for fin til å tildekkes med en skalljakke, men sannheten er at den er det ultimate mellomlaget. Uten hette som tar opp plass, med forlengede ermer og paneler i fleece som øker bevegelsesfriheten, så er denne modellen en vinner på turen. Takket være fleecematerialet som øker pusteevnen, kan du til og med ta burpees eller klatre på turen mot fjelltoppen.

Tight passform 

8848 DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene:  og   

Størrelse: Litt liten i størrelsen, først og fremst rundt skulderpartiet. Du som er bredskuldret kan vurdere å gå opp i størrelsen om du ikke ønsker en ettersittende passform. 

Passform: Denne jakken har en stram passform med stretchy paneler langs sidene i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en komfortabel måte. Testpanelet skulle derimot ønske at ermene var litt strammere rundt håndleddene for å forhindre at luft kommer inn. 

Tykkelse: Det syntetiske materialet skaper en tynn og silkeglatt jakke som er deilig på kroppen. Perfekt tykkelse for lag-på-lag prinsippet. 

Vekt: Det er ingenting å snakke om, dette er en lett jakke som du smidig kan ha med deg i vesken siden den hverken tar opp spesielt mye plass eller legger til ekstra tyngde.  

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men den varmende Primaloft-vattering holder målet som mellomlag. Materialet har en god pusteevne og er vannavvisende.

Slitesterkt materiale: Dette er ingen jakke som du stikker ut i rosebuskene med. Materialet holder for vanlig slitasje, men klarer seg aller best under en skalljakke. 

Komfort: Deilig jakke uten at den skaper en wow-følelse. Den tar seg best ut i kombinasjon med et mykt superundertøy. Jakken blir også mykere jo mer du anvender den.

Design: Minner litt om en fin ridejakke med det firkantede mønsteret av sømmer, men den tar seg derimot bedre ut i virkeligheten enn på bildet. Testpanelet skulle derimot ønske det var en annen fargekombinasjon.  

Kommentar: Ser du etter et mellomlag som varmer, puster og transporterer bort fukt på en godkjent måte? Yes, da er Theresia Primaloft et alternativ for deg. Denne syntetiske jakken, som dessuten er laget av 70 prosent gjenvunnet materiale, sitter deilig og komfortabelt på, men vi savner det lille ekstra som gjør jakken magisk. Takket være det tynne materialet kan du med fordel ha denne jakken under en skalljakke uten at du føler deg for påkledd. En slim fit-modell som fyller sin funksjon som mellomlag snarere enn som en fin høstjakke i byen. 

Budsjettfavoritt! 

NO-WYTE DAM.jpgTest av:

Veiledende pris: 999 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Denne jakken er litt stor i størrelsen og har en romslig passform. Hvis du står mellom to størrelser bør du velge den minste av dem. 

Passform: En rett passform som gir god romslighet for brede hofter og mage. I denne jakken kommer du ikke til å få noen klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel ha en tykk genser under uten at hverken midjen eller ermene virker for stramme. 

Tykkelse: Et tynt materiale som samtidig oppleves som mykt og fluffy takket være polstringen som består av 90 prosent andedun og 10 prosent fjær.  

Vekt: At en så fluffy jakke kan være så lett! Testpanelet ble overrasket over den nette vekten, noe som er et stort pluss. Perfekt å pakke med på reisen uten at det tar unødig ekstra vekt. 

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men heller ikke den kaldeste. Fungerer når temperaturen er rundt null. Med en mindre størrelse og en strammere passform kan du i tillegg bruke den som et mellomlag, men det er ikke derfor du kjøper jakken.  

Slitesterkt materiale: Materialet oppleves som relativt slitesterkt. Unngå turer med tette greiner, så holder du jakken fra unødig slitasje.

Komfort: Jakken føles ut som en deilig sky på kroppen. Innsiden er deilig mot huden, jakken er passe føyelig og den litt romslige passformen gir deg full bevegelsesfrihet. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra morsom i den røde fargen. Pluss for yttersiden som ikke er så glinsete, noe som lett kan oppleves som plastaktig.  

Kommentar: Testens budsjettvariant overrasket testpanelet. En romslig passform som også passer for deg med bredere hofter, men du kan gå ned en størrelse for å få en strammere passform. Jakken sitter behagelig på kroppen og har generøs armlengde. Materialet er tynt men oppleves som fluffy takket være dunpolstringen. Pluss for at dunet kommer som restprodukt fra matindustrien. Denne jakken varmer på en behagelig måte og passer først og fremst som høstjakke. Bra med en litt høyere krage og hette, testpanelet skulle derimot ønsket seg en justerbar hette. 

Funksjonelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 2 295 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Normal i størrelsen men litt strammere rundt skuldrene og bysten. Hvis du står mellom to størrelser kan du som er bredskuldret velge den største. 

Passform: Romslig passform rundt magen og ryggen, normal lengde på ermene og litt strammere øverst. Pluss for den høye kragen som varmer og den tilpasningsbare hetten som stenger vind og kulde ute. 

Tykkelse: En lett jakke med syntetisk fyll som gir et fluffy inntrykk. (Finnes kule videoer på YouTube om Mimic-materialet!)

Vekt: Veldig lett jakke som du knapt merker på kroppen. Til tross for det fluffy inntrykket, så kan du ha denne jakken i kombinasjon med flere lag uten at det føles ut som at du har 100 kilo stoff på deg.  

Temperatur: Til å være en tynn dunjakke kommer denne syntetiske modellen til å holde deg varm på kjølige dager. Varmen er høyere enn andre modeller i testen og denne jakken kan du ha lengre ut på vinteren før du må bytte til en tykkere variant. 

Slitesterkt materiale: Veldig bra kvalitet! Til tross for at materialet på tynne dunjakker er litt skjørt, så er ytterdelen på denne modellen veldig slitesterk.

Komfort: En veldig komfortabel jakke. Den sitter deilig på kroppen og innsiden av jakken er veldig myk, ikke rart at dette ble en toppselger så fort den ble lansert.

Design: Vil du skille deg ut og elsker farge, da er denne modellen en fulltreffer. Oppleves derimot som litt ungdommelig blant deltakerne i testpanelet. Du som ser etter en litt enklere jakke kan satse på den svarte varianten.

Kommentar: Med et lett, slitesterkt materiale som tåler vind passer denne jakken perfekt på kalde høstdager. Stort pluss for den høye kragen og justerbare hetta. Passformen er bra og passer først og fremst for deg som ikke er veldig bredskuldret. Du som tar en eller annen pull up ekstra kan vurdere å gå opp en størrelse for optimal passform. En veldig outdoor-tilpasset jakke hvor de små funksjonene forbedrer helheten. Dette er ingen jakke du løper rundt i byen med, den tar seg bedre ut i villmarken. Pluss for at jakken er laget i et gjenvunnet og fluorkarbonfritt materiale.

Sporty look 

ADIDAS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene:

Størrelse: Normal i størrelsen, så sats på din vanlige Adidas-size. 

Passform: En litt kortere jakke med en feminin passform hvor jakken går inn litt i midjen. Romslig øverst og generøse ermer.  

Tykkelse: Materialet er tynnere enn man skulle tro i denne modellen. Fyllet som består av 80 prosent andedun og 20 prosent fjær gir en fluffy følelse. 

Vekt: Du kommer til å merke hvor lett modellen er slik at du tar på deg jakken. 

Temperatur: En ganske varm jakke. Dunet gjør jobben sin og holder deg varm på kalde høstdager.  

Slitesterkt materiale: Et veldig slitesterkt materiale. Det virker som at Adidas Varilite Hood Jacket kan være med på mye før materialet skades.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke. Den føles som en gitt vinner på bussen hjem etter en bortekamp i fotball eller innebandy. En myk og varm jakke som du gjerne vil pakke deg inn i! 

Design: En klassisk sporty jakke som omfavner den trendy 90-tallsfølelsen. Den glinsete finishen på jakken er ikke like blendende som på bildet, men gir fortsatt et skinnende inntrykk som deler av testpanelet mener er litt for mye. 

Kommentar: Førsteinntrykket er at dette er en typisk sportsjakke som hele fotballaget kan ha på seg på vei til og fra en kamp. Når vi får bort den tanken kommer den trendy 90-tallsfølelsen inn. Passformen er veldig bra, jakken er myk, varm og gir en perfekt fluffy finish takket være dunpolstringen. Denne jakken anvendes først og fremst som et ytterplagg og materialet har høy kvalitet til alle utendørsaktiviteter på høsten. Pluss for logoen i reflekterende materiale og den litt høye kragen som varmer. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

1 dag siden
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

3 dager siden
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
more news
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

1 dag siden
Mote & trender
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

3 dager siden
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender
Nike träningssko

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver nyheten Varsity Compete TR 2 som en skomodell med godt grep og stabilitet, og som egner seg til de fleste anledninger. Vi lot PT-en Chand Smith svette i de nye skoene for å se om modellen holder hva de lover. Så bra er modellen, ifølge ham!

06 jun 2019
Mote & trender
Kari Traa

Guide: Velg riktig treningsveske

Plass til matpakke og laptop? Ryggsekk eller skulderveske? Slik finner du treningsvesken med de riktige funksjonene for deg.

06 jun 2019
Mote & trender
header-väskor.jpg

TEST: De beste treningsveskene våre

En bra treningsveske kan gjøre det lettere for deg med jobb, trening, pendling og alt det innebærer. Vi har testet åtte ulike treningsvesker, se hvilken som passer best til deg!

06 jun 2019
Mote & trender
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

Den nyeste oppdateringen av Nike-klassikeren Pegasus har landet! Modellen er lettere, raskere og finere enn noensinne.

06 jun 2019
Mote & trender
yogatights blacc

Slik velger du yogatights

Når du utøver yoga skal du aldri føle deg hindret i bevegelsene dine, derfor bør du stille høye krav til tightsen du har på deg. Her er detaljene du skal se etter når du velger yogatights.

06 jun 2019
Mote & trender
Superga 2750

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

Trendy sneakers som er vennlige mot lommeboken og som aldri går av moten, vi snakker selvfølgelig om tøyskoene fra Superga. Her er historien bak merket og de tre mest populære modellene du ikke vil gå glipp av.

30 may 2019
Mote & trender
Saint Loye

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

Lengter du etter varme rideturer på sommeren? Maksimer opplevelsen for deg og hesten din i riktig ridebukse. Eksperten forklarer hvordan du skal tenke rundt valg av passform, forsterkninger og ikke minst hvordan du vasker buksen for lang holdbarhet.

29 may 2019
Mote & trender
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

Vær snill med føttene til barna dine og gjør lekingen utendørs til en fryd i et par løpesko. Eksperten forklarer hvorfor det er like viktig med løpesko til barn som til voksne.

29 may 2019
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

28 may 2019
Mote & trender
Teva Hurricane

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

Det er lett å få gnagsår av våte sokker i sneakers. Hva sier du til å droppe det i år og gå over til et par ventilerende og funksjonelle sandaler, som er like svale som de er komfortable.

27 may 2019
Mote & trender
segling

Guide: Kle deg riktig for seiling

Er det på tide å kaste loss og dra til sjøs? Gjør seilturen enda mer behagelig ved å være utstyrt med riktige klær. Her er guiden som holder deg på riktig kurs!

27 may 2019
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

24 may 2019
Mote & trender