NO-Header-DAM.jpg

Best i test! Liner jakke til dame

En liner jakke er ikke bare det ultimate ytterplagget, det er også det perfekte mellomlaget. Vi har testet liner jakker i både dun og syntet på Sportamore.

En tynn dunjakke med sydde paneler, en såkalt liner jakke, er et must i garderoben. Da liner jakker ble introdusert var det primære formålet å ha plagget som et varmende lag under en skalljakke. Materialet var som oftest dun siden det ikke skulle beskytte deg mot regn og vind, bare være varmt og deilig. 

Med tiden ble jakkene designmessig veldig fine og begynte å bli brukt som ytterplagg. Ettersom dun ikke var helt optimalt i all slags vær, så ble det utviklet flere syntetiske materialer som hadde bedre funksjon og motstandskraft.  

I dag finnes det et bredt utvalg av lette jakker i både dun og syntet. For å finne det rette materialet for nettopp deg, så må du ta utgangspunkt i når du vil anvende jakken. Som en fin jakke i byen eller som et mellomlag på skiferien?  

– Om du vil ha en liner jakke som en varmende jakke til og fra jobben, så holder det med en litt billigere modell i syntet. Hvis du derimot er en kunde som vandrer, står på ski og skal ta med jakken ut på eventyr, så vil jeg anbefale at du investerer i en ordentlig dunliner siden du ofte behøver en skalljakke over som kan beskytte mot vind og fuktighet, sier Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellomlag er det viktig at du kler deg riktig under og over for optimal komfort og varme.  

– Om vi tar skikjøring i de svenske fjellene som et eksempel, så anbefaler jeg at du har superundertøy i merinoull nærmest kroppen. Over det kan du ha en slags fleecegenser som ikke er for tykk. Deretter tar du lineren din og til slutt en skalljakke. Det er en perfekt kombinasjon for de kaldeste dagene i Sverige, fra Lucia til februar.  

Når du kjøper en liner jakke i dun bør du tenke litt ekstra etter. Hold utkikk etter markeringen Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS sikrer at fuglene får tilgang til bad og ikke tvangsfôres. For miljøets skyld skal du også velge en jakke med Bluesign-sertifisering, som regulerer hvilke kjemikalier som anvendes i produksjonen og hvordan bruken av vann og energi ser ut. 

– På kvalitetsjakker kommer det frem hvor dunet stammer fra. Sporbart dun er et etisk bra valg som garanterer at dunet er et biprodukt til matindustrien og at ingen fugler fødes kun for dunets skyld. Når det gjelder syntetisk materiale, så velg gjerne gjenvunnet polyester, nylon eller lignende for å legge igjen så få spor på jorden som overhodet mulig.  

Dun vs. syntet

DUN
+ Lettere enn syntet 
+ Puster veldig bra
– Lengre tørketid

SYNTET
+ Tørker raskt om det blir vått 
+ Har vanskelig for å trekke til seg fukt 
– Puster ikke like bra som dun 

Varmt og holdbart

PEAK DAM_no.jpgTest av:  

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , ,  og

Størrelse: Jakken kan oppleves som litt liten i størrelsen sammen med den stramme passformen. Gå opp en størrelse for en romlig passform.  

Passform: Slim passform som er på sitt strammeste over hofta. Den er mer romslig rundt magen. Denne modellen sitter best på deg med en rett kroppsfasong.  

Tykkelse: Tynt materiale med vattering av andedun som gir en fin, fluffy følelse uten at den blir upraktisk.  

Vekt: Den letteste jakken i testen. Denne modellen merker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellomlag uten at den tilfører ekstra vekt på kroppen. 

Temperatur: Her går det unna. Du får fort opp varmen i denne modellen og behøver ikke å bekymre deg for å fryse på kalde høstdager. Jakken er varm til å være en tynnere modell. 

Slitesterkt materiale: God kvalitet hvor det ytterste materiale både er lett vannavvisende og tåler vind. Materialet holder om det ikke utsettes for direkte skader i form av kroker og taggete busker.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke som er glatt mot huden. Til tross for at materialet ikke er stretchy, så er det veldig føyelig.  

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke utskillende detaljer eller fargerike mønster for å skille deg ut. Helium Hood Jacket er stilren og trendy. 

Kommentar: Du som henger med på moten vet at de lette jakkene fra Peak Performance er veldig trendy. De bølgete sømmene gir nytt liv til jakken og passformen er perfekt for deg med en rett figur. Jakken er både varm og til en viss grad vannavvisende og vindtett. Denne modellen kan du ha som høstjakke til temperaturen synker under null og som mellomlag etter det. Den korte passformen kan du best matche med langt superundertøy når du er ute på tur. Pluss for den justerbare hetten. 

God komfort 

KARI TRAA DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og

Størrelse: True to size, så gå for din vanlige størrelse. 

Passform: Litt lengre bak, jakken går helt ned til midten av rumpa. Passformen er gjennomtenkt og feminin slik at du får plass til både en stor byste og brede hofter i denne modellen. Pluss for de forlengede ermene med tommelhull, både praktisk og deilig.

Tykkelse: Ekstremt tynt stoff. Jakken er polstret med 80 prosent andedun og 20 prosent fjær av høyeste kvalitet samt har partier i slett fleece.  

Vekt: En lett jakke man knapt merker på. Du får full bevegelsesfrihet i denne modellen.  

Temperatur: Jakken holder deg passe varm på starten av høsten men tar seg best ut som mellomlag når den varmende effekten kombineres med superundertøy og skalljakke. Panelene i fleece sørger for at jakken puster veldig bra. 

Slitesterkt materiale: Fleecematerialet slites ikke ut med det første. Til og med yttersiden i polyamid har en høy kvalitet og virker holdbart. 

Komfort: Veldig deilig jakke som omfavner høstens koselige følelse samtidig som den sitter både komfortabelt og fint på. Det er ingenting å klage på når det gjelder sømmer som gnager eller materialer som stritter imot.  

Design: Herlige høstfarger i kombinasjon med lysende orange, we love it! Jakken virker gitt for den moderne kvinnen som vil fremheve sine kvinnelige former.  

Kommentar: Sitter som et skudd på, er ekstremt deilig og har smarte detaljer. Denne jakken kan anses å være for fin til å tildekkes med en skalljakke, men sannheten er at den er det ultimate mellomlaget. Uten hette som tar opp plass, med forlengede ermer og paneler i fleece som øker bevegelsesfriheten, så er denne modellen en vinner på turen. Takket være fleecematerialet som øker pusteevnen, kan du til og med ta burpees eller klatre på turen mot fjelltoppen.

Tight passform 

8848 DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene:  og   

Størrelse: Litt liten i størrelsen, først og fremst rundt skulderpartiet. Du som er bredskuldret kan vurdere å gå opp i størrelsen om du ikke ønsker en ettersittende passform. 

Passform: Denne jakken har en stram passform med stretchy paneler langs sidene i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en komfortabel måte. Testpanelet skulle derimot ønske at ermene var litt strammere rundt håndleddene for å forhindre at luft kommer inn. 

Tykkelse: Det syntetiske materialet skaper en tynn og silkeglatt jakke som er deilig på kroppen. Perfekt tykkelse for lag-på-lag prinsippet. 

Vekt: Det er ingenting å snakke om, dette er en lett jakke som du smidig kan ha med deg i vesken siden den hverken tar opp spesielt mye plass eller legger til ekstra tyngde.  

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men den varmende Primaloft-vattering holder målet som mellomlag. Materialet har en god pusteevne og er vannavvisende.

Slitesterkt materiale: Dette er ingen jakke som du stikker ut i rosebuskene med. Materialet holder for vanlig slitasje, men klarer seg aller best under en skalljakke. 

Komfort: Deilig jakke uten at den skaper en wow-følelse. Den tar seg best ut i kombinasjon med et mykt superundertøy. Jakken blir også mykere jo mer du anvender den.

Design: Minner litt om en fin ridejakke med det firkantede mønsteret av sømmer, men den tar seg derimot bedre ut i virkeligheten enn på bildet. Testpanelet skulle derimot ønske det var en annen fargekombinasjon.  

Kommentar: Ser du etter et mellomlag som varmer, puster og transporterer bort fukt på en godkjent måte? Yes, da er Theresia Primaloft et alternativ for deg. Denne syntetiske jakken, som dessuten er laget av 70 prosent gjenvunnet materiale, sitter deilig og komfortabelt på, men vi savner det lille ekstra som gjør jakken magisk. Takket være det tynne materialet kan du med fordel ha denne jakken under en skalljakke uten at du føler deg for påkledd. En slim fit-modell som fyller sin funksjon som mellomlag snarere enn som en fin høstjakke i byen. 

Budsjettfavoritt! 

NO-WYTE DAM.jpgTest av:

Veiledende pris: 999 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Denne jakken er litt stor i størrelsen og har en romslig passform. Hvis du står mellom to størrelser bør du velge den minste av dem. 

Passform: En rett passform som gir god romslighet for brede hofter og mage. I denne jakken kommer du ikke til å få noen klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel ha en tykk genser under uten at hverken midjen eller ermene virker for stramme. 

Tykkelse: Et tynt materiale som samtidig oppleves som mykt og fluffy takket være polstringen som består av 90 prosent andedun og 10 prosent fjær.  

Vekt: At en så fluffy jakke kan være så lett! Testpanelet ble overrasket over den nette vekten, noe som er et stort pluss. Perfekt å pakke med på reisen uten at det tar unødig ekstra vekt. 

Temperatur: Ikke den varmeste jakken i testen, men heller ikke den kaldeste. Fungerer når temperaturen er rundt null. Med en mindre størrelse og en strammere passform kan du i tillegg bruke den som et mellomlag, men det er ikke derfor du kjøper jakken.  

Slitesterkt materiale: Materialet oppleves som relativt slitesterkt. Unngå turer med tette greiner, så holder du jakken fra unødig slitasje.

Komfort: Jakken føles ut som en deilig sky på kroppen. Innsiden er deilig mot huden, jakken er passe føyelig og den litt romslige passformen gir deg full bevegelsesfrihet. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra morsom i den røde fargen. Pluss for yttersiden som ikke er så glinsete, noe som lett kan oppleves som plastaktig.  

Kommentar: Testens budsjettvariant overrasket testpanelet. En romslig passform som også passer for deg med bredere hofter, men du kan gå ned en størrelse for å få en strammere passform. Jakken sitter behagelig på kroppen og har generøs armlengde. Materialet er tynt men oppleves som fluffy takket være dunpolstringen. Pluss for at dunet kommer som restprodukt fra matindustrien. Denne jakken varmer på en behagelig måte og passer først og fremst som høstjakke. Bra med en litt høyere krage og hette, testpanelet skulle derimot ønsket seg en justerbar hette. 

Funksjonelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 2 295 kroner.

Finnes i fargene: , og

Størrelse: Normal i størrelsen men litt strammere rundt skuldrene og bysten. Hvis du står mellom to størrelser kan du som er bredskuldret velge den største. 

Passform: Romslig passform rundt magen og ryggen, normal lengde på ermene og litt strammere øverst. Pluss for den høye kragen som varmer og den tilpasningsbare hetten som stenger vind og kulde ute. 

Tykkelse: En lett jakke med syntetisk fyll som gir et fluffy inntrykk. (Finnes kule videoer på YouTube om Mimic-materialet!)

Vekt: Veldig lett jakke som du knapt merker på kroppen. Til tross for det fluffy inntrykket, så kan du ha denne jakken i kombinasjon med flere lag uten at det føles ut som at du har 100 kilo stoff på deg.  

Temperatur: Til å være en tynn dunjakke kommer denne syntetiske modellen til å holde deg varm på kjølige dager. Varmen er høyere enn andre modeller i testen og denne jakken kan du ha lengre ut på vinteren før du må bytte til en tykkere variant. 

Slitesterkt materiale: Veldig bra kvalitet! Til tross for at materialet på tynne dunjakker er litt skjørt, så er ytterdelen på denne modellen veldig slitesterk.

Komfort: En veldig komfortabel jakke. Den sitter deilig på kroppen og innsiden av jakken er veldig myk, ikke rart at dette ble en toppselger så fort den ble lansert.

Design: Vil du skille deg ut og elsker farge, da er denne modellen en fulltreffer. Oppleves derimot som litt ungdommelig blant deltakerne i testpanelet. Du som ser etter en litt enklere jakke kan satse på den svarte varianten.

Kommentar: Med et lett, slitesterkt materiale som tåler vind passer denne jakken perfekt på kalde høstdager. Stort pluss for den høye kragen og justerbare hetta. Passformen er bra og passer først og fremst for deg som ikke er veldig bredskuldret. Du som tar en eller annen pull up ekstra kan vurdere å gå opp en størrelse for optimal passform. En veldig outdoor-tilpasset jakke hvor de små funksjonene forbedrer helheten. Dette er ingen jakke du løper rundt i byen med, den tar seg bedre ut i villmarken. Pluss for at jakken er laget i et gjenvunnet og fluorkarbonfritt materiale.

Sporty look 

ADIDAS DAM_no.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene:

Størrelse: Normal i størrelsen, så sats på din vanlige Adidas-size. 

Passform: En litt kortere jakke med en feminin passform hvor jakken går inn litt i midjen. Romslig øverst og generøse ermer.  

Tykkelse: Materialet er tynnere enn man skulle tro i denne modellen. Fyllet som består av 80 prosent andedun og 20 prosent fjær gir en fluffy følelse. 

Vekt: Du kommer til å merke hvor lett modellen er slik at du tar på deg jakken. 

Temperatur: En ganske varm jakke. Dunet gjør jobben sin og holder deg varm på kalde høstdager.  

Slitesterkt materiale: Et veldig slitesterkt materiale. Det virker som at Adidas Varilite Hood Jacket kan være med på mye før materialet skades.  

Komfort: Ekstremt deilig jakke. Den føles som en gitt vinner på bussen hjem etter en bortekamp i fotball eller innebandy. En myk og varm jakke som du gjerne vil pakke deg inn i! 

Design: En klassisk sporty jakke som omfavner den trendy 90-tallsfølelsen. Den glinsete finishen på jakken er ikke like blendende som på bildet, men gir fortsatt et skinnende inntrykk som deler av testpanelet mener er litt for mye. 

Kommentar: Førsteinntrykket er at dette er en typisk sportsjakke som hele fotballaget kan ha på seg på vei til og fra en kamp. Når vi får bort den tanken kommer den trendy 90-tallsfølelsen inn. Passformen er veldig bra, jakken er myk, varm og gir en perfekt fluffy finish takket være dunpolstringen. Denne jakken anvendes først og fremst som et ytterplagg og materialet har høy kvalitet til alle utendørsaktiviteter på høsten. Pluss for logoen i reflekterende materiale og den litt høye kragen som varmer. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Mote & trender

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

21 timer siden
Puma Jaab XT
Mote & trender

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

22 timer siden
Saucony.png
Mote & trender

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

1 dag siden
Blacc yoga
Mote & trender

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

2 dager siden
TommySport
Mote & trender

Hei Tommy Sport!

5 dager siden
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mote & trender

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

6 dager siden
Sport-bh Nike Tech Pack
Mote & trender

Sportamores store guide til riktig sports-BH

10 feb 2019
Seamlesstights
Mote & trender

Endelig! Vi tester seamless tights

08 feb 2019
Miniband
Mote & trender

Test: Våre beste miniband

08 feb 2019
Adidas Exhibit Pack
Mote & trender

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

05 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mote & trender

12 røde kjøp til Valentinsdagen

01 feb 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

01 feb 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mote & trender

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

31 jan 2019
JR BLACKBURN
Mote & trender

Pakkeliste til fjellturen med barna

30 jan 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg
Mote & trender

8 ting du må ha med deg på solferien

30 jan 2019
No_adidas_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Så bra er den nye vindjakken fra Adidas

30 jan 2019
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

30 jan 2019
Nike TechPack1.png
Mote & trender

Fremtidens treningskolleksjon er her

28 jan 2019
adidas quarterstrike.jpg
Mote & trender

8 must-haves for ham

25 jan 2019
björn borg pants.jpg
Mote & trender

10 nyheter til henne

25 jan 2019
Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg
Mote & trender

Café x Björn Borg

25 jan 2019
Byks_Karitraa.png
Mote & trender

Vårens sneakersnyheter fra Kari Traa

25 jan 2019
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg
Mote & trender

Nyheten Craft Studio Collection er her!

22 jan 2019
Puma XT Fuse
Mote & trender

De beste håndballskoene i 2019

20 jan 2019
NO_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester X-fitsko fra Nike

20 jan 2019
UA Hovr
Mote & trender

Løpeskoene du ikke vil gå glipp av i 2019

20 jan 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

18 jan 2019
NO-Header.jpg
Mote & trender

Best i test! Vinterens varme parkas

18 jan 2019
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg
Mote & trender

Slik tar du vare på din sports-BH

16 jan 2019
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mote & trender

8 tightsnyheter 2019

15 jan 2019
NO-header.jpg
Mote & trender

Stor test! Treningstights med høy midje

15 jan 2019
Salomon.jpg
Mote & trender

8 sklisikre sko på vinteren

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test: Superundertøy til langrennsløping!

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester Wytes mest populære jakker

07 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mote & trender

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mote & trender

8 nye treningsfavoritter for henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mote & trender

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

02 jan 2019
NO-DAM-Header.jpg
Mote & trender

TEST! Våre beste kompresjonstights

28 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Sports-BH med mye støtte

28 dec 2018
K2 pjäxor
Mote & trender

Finn de rette damestøvlene fra K2

25 dec 2018
more news
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

Endelig finner du et større utvalg av størrelser fra Nike hos oss på Sportamore. Her er alt du vil vite om Nikes Plus size-kolleksjon.

Mote & trender
Puma Jaab XT

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

Puma lanserer nå sitt nyeste tilskudd i treningsgarderoben, med bokseringen som inspirasjon. Nyheten Jaab XT er en perfekt kombinasjon av komfort, fleksibilitet og demping.

Mote & trender
Saucony.png

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

I anledning 10-års jubileet til Sauconys bestselgende løpesko, Kinvara, gir vi deg 10 grunner til hvorfor denne modellen er så bra.

Mote & trender
Blacc yoga

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

Solen har endelig begynt å titte frem og det feirer vi med vårnyheter fra Blacc yoga. Her er plaggene du ikke bør gå glipp av!

Mote & trender
TommySport

Hei Tommy Sport!

Det amerikanske merket Tommy Hilfiger har lansert en sporty kolleksjon, og nå finnes Tommy Sport hos oss på Sportamore.

Mote & trender
Peak Chill Zip Hood Womanpng

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

Den er myk, den er varm og den fungerer til alt. Chill Zip Hood fra Peak Performance har alt man ser etter i en bra genser.

Mote & trender
Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores store guide til riktig sports-BH

Hvis du er usikker på hvilken sports-BH som passer til hva og hvordan den egentlig skal sitte, så er dette guiden for deg.

Mote & trender
Seamlesstights

Endelig! Vi tester seamless tights

Nyt neste treningsøkt med en myk, fleksibel og sømløs treningstights. Vi har testet sesongens favoritter.

Mote & trender
Miniband

Test: Våre beste miniband

Trening med miniband har aldri vært mer populært. Vår PT forklarer forskjellen mellom motstanden og hvordan du kan bruke hver modell.

Mote & trender
Adidas Exhibit Pack

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

Det trenger ikke være så vanskelig å kjøpe fotballsko på nettet. Testpanelet vårt guider deg blant Adidas sine signaturmodeller.

Mote & trender
svea_sneakers.jpg

12 røde kjøp til Valentinsdagen

Feel the love! Rødt er ikke bare en fin farge, det er også kjærlighetens farge. Bestill disse favorittene til noen du liker, eller unn deg selv noe fint på Valentinsdagen.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

Det er ikke bare smak og behag som styrer hva man går til innkjøp av når det gjelder treningsklær. Man skal også ta hensyn til lommeboken! Her er fem prisgunstige sports-BH'er fra Blacc.

Mote & trender
Nike Epic React Flyknit2.png

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

Med Nikes mykeste demping noen gang er Epic React Flyknit en skomodell helt utenom det vanlige. Nå har superskoen blitt oppdatert.

Mote & trender
JR BLACKBURN

Pakkeliste til fjellturen med barna

Vinterferien nærmer seg med stormskritt, og du er kanskje en av dem som skal stå på ski med familien? Dette må du ha med deg.

Mote & trender
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 ting du må ha med deg på solferien

Vi har to ting å si om du og familien drar til varmere strøk i vinterferien: Heldiggriser! Og ikke glem å pakke med disse åtte tingene.

Mote & trender