header träningsbyxor

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

Hvor mange personlige rekorder klarer du på treningssenteret i år? Sportamores testpanel har prøvd ulike tights, shorts og treningsbukser som du kan gi jernet i. 

Det er viktig at en ny treningsbukse er komfortabel på, at du kan bevege deg fritt og at den holder seg så tørr og fresh som overhodet mulig under en hel økt. Det bør du tenke på når du skal gå til innkjøp av en ny underdel. I denne testen har testpanelet løftet tungt, løpt fort og svettet i treningsbukser fra Adidas, Nike, Craft, Reebok og Under Armour.

Treningsbukser for menn

En treningsbukse bør du vanligvis velge når du skal på treningssenteret eller til å ha over shortsen på vei til og fra fotballtreningen. Siden en treningsbukse er heldekkende og ofte litt tykk, passer den veldig bra til treningsøkter med lav intensitet siden den ekstra varmen blir et stort pluss! Mange treningsbukser er også et supert alternativ til trening utendørs når det er kaldt. I motsetning til treningstights og mange shorts, er det én ekstra stor fordel med treningsbukser – de har som oftest lommer. 

#1 Lett å like!

byxor nike

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsbuksa fra Nike er litt stor i størrelsen og har en fin, avslappet passform. Hvis du liker ettersittende bukser, bør du gå ned en størrelse.

Fukttransport & ventilasjon: Denne buksa gjør jobben sin når det gjelder ventilasjonsevne og fukttransport. En slik bukse kan selvfølgelig aldri måle seg med fukttransporten i en treningstights med meshpaneler, men passer desto bedre for deg som trener lange og rolige økter på treningssenteret, snarere enn intensiv x-fit.

Komfort & design: I tillegg sitter den veldig komfortabelt på. Passformen er som sagt avslappet, og gir full bevegelsesfrihet. Det er derfor ingen trening denne treningsbuksa ikke egner seg for. Designmessig er den kanskje litt for enkel,  ifølge noen testpersoner. På den annen side kan den matches med det meste, noe som er en klar fordel!

Sammendrag: Enkel i designet og lett å like! Denne treningsbuksa er et utmerket valg for deg som henger rundt de frie vektene og driver med andre treningsøkter med lav intensitet. Den kan matches med de fleste plagg og gir gjennomgående gode resultater, uansett hvilke utfordringer du utsetter den for. 

#2 Myk, behagelig og praktisk

byxor craft

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsbuksa er perfekt for deg som vil bruke en bukse til og fra treningsøkter, hvor du i tillegg får plass til en shorts under. Den har en løs passform og er litt stor i størrelsen. Du kan fint gå ned en størrelse hvis du hviler mellom to.

Fukttransport & ventilasjon: Treningsbuksa fra Craft puster veldig godt, noe som betyr at den fungerer fint både til treningsøkter med høy intensitet og mindre svette aktiviteter. 

Komfort & design: I virkeligheten er treningsbuksa fra Craft akkurat som på bildet. Den er vid hele veien, noe som betyr at du fint får plass til ekstra plagg under. Den passer veldig bra hvis du vil trene utendørs, siden flekker ikke er like synlige.

Sammendrag: Det beste med denne buksa er at den puster så bra og er veldig komfortabel. Testpanelet finner raskt ut at de like gjerne kunne brukt den hjemme på sofaen. Det er også et supert alternativ for deg som bruker shorts under treningsbuksa på vei til treningen, men som tar den av deg når pulsen har går opp under oppvarmingen.  

#3 De tre klassiske stripene fra Adidas

adidas byxor

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne klassiske treningsbuksa fra Adidas er akkurat passe i størrelsen, slik at du kan kjøpe den størrelsen du vanligvis bruker i bukser. Når det gjelder passformen, så er den litt strammere enn de andre modellene i testen. Derfor er den bedre egnet for løping og annen trening hvor du trenger å ta noen løpesteg.

Fukttransport & ventilasjon: Alle som har spilt fotball gjenkjenner sikkert denne modellen, som er klassifisert som en treningsbukse for fotball. Siden den er ment å brukes til utendørs trening, tempererer den veldig godt. Den fører bort svetten og holder deg tørr, men slipper ikke inn mye luft slik at du blir kald.

Komfort & design: Designet er veldig klassisk for å være Adidas. På sidene er de tre ikoniske Adidas-stripene, som redder en ellers helt svart bukse fra å være kjedelig. Den har en slank passform som gir et smidigere inntrykk enn andre alternativer. Det gjør den også veldig behagelig, spesielt for deg som liker ettersittende underdeler, men som ikke tør å bruke tights helt enda. 

Sammendrag: En veldig tradisjonell treningsbukse for menn. Nederst på bena er det glidelås for at du kan bruke buksa under oppvarmingen, men deretter å ta den av når du har fått opp varmen, uten at du trenger å ta av deg skoene. Det absolutt beste er imidlertid hvor bra den lufter, og at den har lommer som du kan lukke med glidelås. 

Treningsshorts for menn

Fordelene med en shorts er at den (selvfølgelig) er luftigere enn en langbukse. Shorts er som regel laget av et tynnere stoff slik at du kan bruke den til trening med høy intensitet. Vi anbefaler å trene i shorts hvis du skal delta i for eksempel x-fit eller andre treningsøkter hvor det er full fart.

#4 Treningsshorts i en lengre modell

shorts ua

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsshortsen er normal i størrelsen, noe som betyr at du enkelt kan kjøpe størrelsen du vanligvis bruker. Den har en løs og ledig passform, så du kan ta alt fra boxjumps til burpees, uten at du føler deg begrenset i bevegelsene. 

Fukttransport & ventilasjon: Denne shortsen er et bra valg for deg som vil kunne svette i treningsklærne dine, uten å føle deg for våt. Deler av shortsen er laget av et nettingmateriale, noe som betyr at det er bittesmå hull i materialet som slipper luften gjennom.

Komfort & design: Testpanelet er veldig begeistret over hvor fin denne shortsen er. Den får derfor totalt 10 av 10 poeng for komforten! I tillegg til det, så roser testpanelet også designet. Den er enkel, men det er fortsatt fint at den ikke er klassisk svart. Testpanelet gir tommelen opp fordi den er litt lengre i modellen.

Sammendrag: Superkul treningsshorts som egentlig bare har fordeler. Den er luftig, ganske lang og skiller seg ut fra resten av sortimentet ved at den ikke er kjedelig svart. Hvis du vil skille deg litt ekstra ut, så er den også tilgjengelig i en lyseblå variant. 

#5 Kort, luftig CrossFit-shorts

shorts reebok

Modell: ,

Størrelse & passform: Treningsshortsen fra Reebok er litt stor i størrelsen, men ikke så stor at det er verdt å gå ned en hel størrelse. Hvis du hviler mellom to størrelser, kan du imidlertid gå for den minste.

Fukttransport & ventilasjon: I likhet med shortsen fra Under Armour, er både fukttransporten og ventilasjonen to av de fremste egenskapene ved denne shortsen. Den er laget av et lett og luftig materiale som gjør den ypperlig til svette treningsøkter.  

Komfort & design: Denne shortsene er en ren komfortdrøm! I designet er den relativt kort og stopper litt over knærne. Du kan derfor bevege deg helt fritt i den. Perfekt hvis du skal ta olympiske løft som snatch eller squat cleans.

Sammendrag: Det er tydelig at Reebok er et klesmerke som retter seg mot trening med høy intensitet. Treningsshortsen er luftig, veier ingenting og sitter som en skudd! Dette er et veldig bra alternativ for deg som elsker CrossFit. Reebok vet hva de gjør!

#6 Fin modell fra det nye merket til Sportamore

frontier shorts

Modell: ,

Størrelse & passform: Den er litt stor i størrelsen, så du bør gå ned dersom du hviler mellom to størrelser. Passformen er så løs og ledig at du uansett kommer til å trives i den. 

Fukttransport & ventilasjon: Siden dette er en luftig shorts, presterer den selvfølgelig akkurat som den skal hva gjelder å holde deg kjølig mens du trener. 

Komfort & design: Det som fremfor alt hever helhetsvurderingen til denne shortsen, er komforten. Takket være et mykt og tøyelig stoff kan du drive med alt fra x-fit til tung løfting eller løping i denne treningsshortsen. Designet er en annen stor fordel. Testpanelet blir aldri lei av militærgrønt!

Sammendrag: En trendy og komfortabel treningsshorts, hvis eneste ulempe er at den er litt stor i størrelsen. På baksiden er det en liten lomme hvor du kan oppbevare nøkler. Ellers er det et fint valg for all slags trening, bortsett fra utetrening om vinteren. Da bør du heller se etter en tights eller vanlig treningsbukse. 

Treningstights for menn

Det er mange fordeler ved å trene i tights, men passformen er den fremste. En tights er aldri i veien heller siden den er ettersittende. Med andre ord, hvis du vil føle deg smidig mens du trener, bør du velge en treningstights. I tillegg har de fleste tights også utmerket fukttransport og ventilasjon. Ulempen? En tights er vanligvis ikke utstyrt med store lommer.  

#7 Prisgunstig kvalitet

tights craft

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningstightsen fra Craft er normal i størrelsen og har en normal passform. Du kan kjøpe din vanlige størrelse, helt uten problemer.

Fukttransport & ventilasjon: Materialet føles veldig tynt og lufter derfor veldig godt. På den annen side, hvis du trener om vinteren, anbefales en shorts over for å unngå forkjølelse. På et vanlig treningssenter er den imidlertid en drøm, takket være måten den slipper gjennom luft på.

Komfort & design: Designet er av det enklere slaget og passer deg som ikke er glad i for mye oppmerksomhet. Når det gjelder komfort, er den nærmest perfekt.

Sammendrag: En enkel, men veldig komfortabel tights som har alle de funksjonene en treningstights bør ha. Den egner seg blant annet til det meste av blant annet trening, løping og styrketrening. Testpanelet konstaterer også at den har en veldig god pris, spesielt for å være en tights av så god kvalitet.

#8 Rett og slett et veldig bra valg

tights nike

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningstightsen er også i utgangspunktet normal i størrelsen. Hvis du imidlertid står mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du kjøper den største av de to. 

Fukttransport & ventilasjon: Denne tightsen har både ventilasjonsevne og fuktavledende egenskaper som nesten kan konkurrere med shortsene i testen! Med denne tightsen fra Nike er det absolutt ingen fare for at du skal føle deg våt mens du trener. 

Komfort & design: Komforten er en stor fordel med denne modellen. Pro Tights er en klassisk tights som ikke skuffer noen! Utseendemessig ser den ut som akkurat alle andre treningstights – den er svart, stilren og veldig enkelt å matche med andre plagg.

Sammendrag: Vi anbefaler denne tightsen til deg som ser etter en gammel klassiker. Den holder deg tørr mens du trener, gir passe mengde med luft og sitter kjempedeilig på. Testpanelet deler også ut et ekstra plusspoeng siden den ikke er alt for stram, men snarere komfortabel på.

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Hitta rätt löparskor
Mote & trender

Kjøpeguide: Finn riktige løpesko

4 timer siden
Loparskor asfalt
Mote & trender

De beste løpeskoene for deg som løper på asfalt

15 timer siden
När byta löparskor
Mote & trender

Hvor ofte bør jeg bytte ut løpesko?

1 dag siden
Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

4 dager siden
Dam - Trailtest.jpg
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

4 dager siden
Herr - Header - Löparjackor.jpg
Mote & trender

Test: Løpejakker til herre i 2020

5 dager siden
Dam - Header - Löparjackor.jpg
Mote & trender

Stor test: De beste løpejakkene til dame i 2020

5 dager siden
Hur tvättar man sneakers?
Mote & trender

Video: Hvordan vasker man sneakers?

5 dager siden
fenix 6 pro solar header
Mote & trender

Fenix 6X Pro Solar – pulsklokken som er best i test

6 dager siden
Supperrep go test
Mote & trender

Vi tester: Treningsskoen SuperRep Go fra Nike

01 apr 2020
superrep go
Mote & trender

Gi alt under sirkeløkten med den nye treningsskoen Nike SuperRep Go

01 apr 2020
reima regnkläder flera barn
Mote & trender

Kan man vaske regntøy?

31 mar 2020
Adidas Solarboost
Mote & trender

Derfor får Adidas Solarboost toppscore!

30 mar 2020
Header.jpg
Mote & trender

Best i test: Yogabukser 2020

28 mar 2020
wyte badshorts
Mote & trender

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

25 mar 2020
mss löparskor header
Mote & trender

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mote & trender

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mote & trender

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mote & trender

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

20 mar 2020
Linnen dam
Mote & trender

12 vårlige treningssingleter til henne

20 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

19 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Test: Årets fineste sneakers 2020

17 mar 2020
reebok royal turbo header
Mote & trender

Seks stilige sneakers fra Reebok

17 mar 2020
Kari Traa
Mote & trender

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mote & trender

Den nye trenden: Glinsende treningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

15 mar 2020
Padelskor header
Mote & trender

Best i test! Padelsko til menn

15 mar 2020
sport bh header
Mote & trender

Best i test: Sports-BH for store bryster

14 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Vårens beste sports-BH'er 2020

12 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

9 løpesko for menn som er best i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene for dame i 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Topp 5 beste friluftsklær fra Peak Performance

10 mar 2020
adidas core sneakers
Mote & trender

Sneakers-trender i 2020

10 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mote & trender

Årets fineste sneakers til dame, herre og barn i 2020

07 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mote & trender

Sesongens beste kjøp: Den nye hybridjakken fra Peak Performance

06 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mote & trender

Hvordan skal en skalljakke sitte?

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mote & trender

Hvilke treningssko er best til funksjonell trening?

05 mar 2020
suunto 7 header
Mote & trender

TEST! Så bra er den nye pulsklokken Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mote & trender

Slik får du best effekt av funksjonell trening med riktige treningssko

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mote & trender

Guide: Hvilket regntøy bør barnet mitt bruke?

02 mar 2020
more news
Hitta rätt löparskor

Kjøpeguide: Finn riktige løpesko

Hvordan skal løpesko sitte på foten? Hvordan bør jeg tenke når det kommer til demping, støtte og grep? Eliteløper Charlotte Karlsson svarer på alt!

4 timer siden
Mote & trender
Loparskor asfalt

De beste løpeskoene for deg som løper på asfalt

Leter du etter løpesko som egner seg for løping på asfalt? Eksperten tipser om hvilke løpesko du bør bruke.

15 timer siden
Mote & trender
När byta löparskor

Hvor ofte bør jeg bytte ut løpesko?

Etter en sesong, når det har blitt hull i overdelen eller når sålen begynner å bli stiv? Vi vet når du bør skaffe deg nye løpesko.

1 dag siden
Mote & trender
Herr - Trailtest.jpg

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming og Hoka One One.

4 dager siden
Mote & trender
Dam - Trailtest.jpg

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Nike, Adidas, Salomon, Asics, New Balance og Hoka One One. Se hvilken modell som er best i test!

4 dager siden
Mote & trender
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Løpejakker til herre i 2020

På tide å begi deg ut i sporet? Ikke glem løpejakken! Vårt raske testpanel har prøvd sesongens beste løpejakker til herre – her er resultatet.

5 dager siden
Mote & trender
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stor test: De beste løpejakkene til dame i 2020

Sportamores egen eliteløper, Charlotte Karlsson, har testet vårens beste løpejakker. Dette mener hun om å løpe i de ulike jakkene.

5 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hvordan vasker man sneakers?

Det er mange som lurer på hvordan man kan få skoene sine hvite igjen. Hvordan skal de egentlig rengjøres? Vi sitter på svaret.

5 dager siden
Mote & trender
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar – pulsklokken som er best i test

Nå har testpanelet satt pulsklokken Fenix 6X Pro Solar på prøve! Så bra er monsterklokken fra Garmin!

6 dager siden
Mote & trender
Supperrep go test

Vi tester: Treningsskoen SuperRep Go fra Nike

Det Metcon er for crosstraining er SuperRep for gruppetimer. Tidligere i år ble den splitter nye Nike-skoen lansert. Nå slippes lillesøsteren SuperRep Go.

01 apr 2020
Mote & trender
superrep go

Gi alt under sirkeløkten med den nye treningsskoen Nike SuperRep Go

Treningsskoen Nike SuperRep har fått en lillesøster – si hei til SuperRep Go!

01 apr 2020
Mote & trender
reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøy?

Noen ganger må man gjøre rent regntøyet sitt, men kan man egentlig vaske regntøy i vaskemaskinen? Vi har svaret.

31 mar 2020
Mote & trender
Adidas Solarboost

Derfor får Adidas Solarboost toppscore!

Trodde du ikke Adidas kunne lage bedre løpesko? Da har du ikke sett Solarboost. Du kommer til å falle helt pladask!

30 mar 2020
Mote & trender
Header.jpg

Best i test: Yogabukser 2020

Når du trener yoga, vil du ha yogaklær som gir deg full bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Vårt yogi-testpanel har tatt solhilsen i årets beste yogabukser.

28 mar 2020
Mote & trender
wyte badshorts

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

Vi ønsker våren velkommen med Mid Season Sale! Benytt anledningen til å handle klær, sko og vesker til deg selv, en venn eller noen andre du er glad i.

25 mar 2020
Mote & trender