header träningsbyxor

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

Hvor mange personlige rekorder klarer du på treningssenteret i år? Sportamores testpanel har prøvd ulike tights, shorts og treningsbukser som du kan gi jernet i. 

Det er viktig at en ny treningsbukse er komfortabel på, at du kan bevege deg fritt og at den holder seg så tørr og fresh som overhodet mulig under en hel økt. Det bør du tenke på når du skal gå til innkjøp av en ny underdel. I denne testen har testpanelet løftet tungt, løpt fort og svettet i treningsbukser fra Adidas, Nike, Craft, Reebok og Under Armour.

Treningsbukser for menn

En treningsbukse bør du vanligvis velge når du skal på treningssenteret eller til å ha over shortsen på vei til og fra fotballtreningen. Siden en treningsbukse er heldekkende og ofte litt tykk, passer den veldig bra til treningsøkter med lav intensitet siden den ekstra varmen blir et stort pluss! Mange treningsbukser er også et supert alternativ til trening utendørs når det er kaldt. I motsetning til treningstights og mange shorts, er det én ekstra stor fordel med treningsbukser – de har som oftest lommer. 

#1 Lett å like!

byxor nike

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsbuksa fra Nike er litt stor i størrelsen og har en fin, avslappet passform. Hvis du liker ettersittende bukser, bør du gå ned en størrelse.

Fukttransport & ventilasjon: Denne buksa gjør jobben sin når det gjelder ventilasjonsevne og fukttransport. En slik bukse kan selvfølgelig aldri måle seg med fukttransporten i en treningstights med meshpaneler, men passer desto bedre for deg som trener lange og rolige økter på treningssenteret, snarere enn intensiv x-fit.

Komfort & design: I tillegg sitter den veldig komfortabelt på. Passformen er som sagt avslappet, og gir full bevegelsesfrihet. Det er derfor ingen trening denne treningsbuksa ikke egner seg for. Designmessig er den kanskje litt for enkel,  ifølge noen testpersoner. På den annen side kan den matches med det meste, noe som er en klar fordel!

Sammendrag: Enkel i designet og lett å like! Denne treningsbuksa er et utmerket valg for deg som henger rundt de frie vektene og driver med andre treningsøkter med lav intensitet. Den kan matches med de fleste plagg og gir gjennomgående gode resultater, uansett hvilke utfordringer du utsetter den for. 

#2 Myk, behagelig og praktisk

byxor craft

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsbuksa er perfekt for deg som vil bruke en bukse til og fra treningsøkter, hvor du i tillegg får plass til en shorts under. Den har en løs passform og er litt stor i størrelsen. Du kan fint gå ned en størrelse hvis du hviler mellom to.

Fukttransport & ventilasjon: Treningsbuksa fra Craft puster veldig godt, noe som betyr at den fungerer fint både til treningsøkter med høy intensitet og mindre svette aktiviteter. 

Komfort & design: I virkeligheten er treningsbuksa fra Craft akkurat som på bildet. Den er vid hele veien, noe som betyr at du fint får plass til ekstra plagg under. Den passer veldig bra hvis du vil trene utendørs, siden flekker ikke er like synlige.

Sammendrag: Det beste med denne buksa er at den puster så bra og er veldig komfortabel. Testpanelet finner raskt ut at de like gjerne kunne brukt den hjemme på sofaen. Det er også et supert alternativ for deg som bruker shorts under treningsbuksa på vei til treningen, men som tar den av deg når pulsen har går opp under oppvarmingen.  

#3 De tre klassiske stripene fra Adidas

adidas byxor

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne klassiske treningsbuksa fra Adidas er akkurat passe i størrelsen, slik at du kan kjøpe den størrelsen du vanligvis bruker i bukser. Når det gjelder passformen, så er den litt strammere enn de andre modellene i testen. Derfor er den bedre egnet for løping og annen trening hvor du trenger å ta noen løpesteg.

Fukttransport & ventilasjon: Alle som har spilt fotball gjenkjenner sikkert denne modellen, som er klassifisert som en treningsbukse for fotball. Siden den er ment å brukes til utendørs trening, tempererer den veldig godt. Den fører bort svetten og holder deg tørr, men slipper ikke inn mye luft slik at du blir kald.

Komfort & design: Designet er veldig klassisk for å være Adidas. På sidene er de tre ikoniske Adidas-stripene, som redder en ellers helt svart bukse fra å være kjedelig. Den har en slank passform som gir et smidigere inntrykk enn andre alternativer. Det gjør den også veldig behagelig, spesielt for deg som liker ettersittende underdeler, men som ikke tør å bruke tights helt enda. 

Sammendrag: En veldig tradisjonell treningsbukse for menn. Nederst på bena er det glidelås for at du kan bruke buksa under oppvarmingen, men deretter å ta den av når du har fått opp varmen, uten at du trenger å ta av deg skoene. Det absolutt beste er imidlertid hvor bra den lufter, og at den har lommer som du kan lukke med glidelås. 

Treningsshorts for menn

Fordelene med en shorts er at den (selvfølgelig) er luftigere enn en langbukse. Shorts er som regel laget av et tynnere stoff slik at du kan bruke den til trening med høy intensitet. Vi anbefaler å trene i shorts hvis du skal delta i for eksempel x-fit eller andre treningsøkter hvor det er full fart.

#4 Treningsshorts i en lengre modell

shorts ua

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsshortsen er normal i størrelsen, noe som betyr at du enkelt kan kjøpe størrelsen du vanligvis bruker. Den har en løs og ledig passform, så du kan ta alt fra boxjumps til burpees, uten at du føler deg begrenset i bevegelsene. 

Fukttransport & ventilasjon: Denne shortsen er et bra valg for deg som vil kunne svette i treningsklærne dine, uten å føle deg for våt. Deler av shortsen er laget av et nettingmateriale, noe som betyr at det er bittesmå hull i materialet som slipper luften gjennom.

Komfort & design: Testpanelet er veldig begeistret over hvor fin denne shortsen er. Den får derfor totalt 10 av 10 poeng for komforten! I tillegg til det, så roser testpanelet også designet. Den er enkel, men det er fortsatt fint at den ikke er klassisk svart. Testpanelet gir tommelen opp fordi den er litt lengre i modellen.

Sammendrag: Superkul treningsshorts som egentlig bare har fordeler. Den er luftig, ganske lang og skiller seg ut fra resten av sortimentet ved at den ikke er kjedelig svart. Hvis du vil skille deg litt ekstra ut, så er den også tilgjengelig i en lyseblå variant. 

#5 Kort, luftig CrossFit-shorts

shorts reebok

Modell: ,

Størrelse & passform: Treningsshortsen fra Reebok er litt stor i størrelsen, men ikke så stor at det er verdt å gå ned en hel størrelse. Hvis du hviler mellom to størrelser, kan du imidlertid gå for den minste.

Fukttransport & ventilasjon: I likhet med shortsen fra Under Armour, er både fukttransporten og ventilasjonen to av de fremste egenskapene ved denne shortsen. Den er laget av et lett og luftig materiale som gjør den ypperlig til svette treningsøkter.  

Komfort & design: Denne shortsene er en ren komfortdrøm! I designet er den relativt kort og stopper litt over knærne. Du kan derfor bevege deg helt fritt i den. Perfekt hvis du skal ta olympiske løft som snatch eller squat cleans.

Sammendrag: Det er tydelig at Reebok er et klesmerke som retter seg mot trening med høy intensitet. Treningsshortsen er luftig, veier ingenting og sitter som en skudd! Dette er et veldig bra alternativ for deg som elsker CrossFit. Reebok vet hva de gjør!

#6 Fin modell fra det nye merket til Sportamore

frontier shorts

Modell: ,

Størrelse & passform: Den er litt stor i størrelsen, så du bør gå ned dersom du hviler mellom to størrelser. Passformen er så løs og ledig at du uansett kommer til å trives i den. 

Fukttransport & ventilasjon: Siden dette er en luftig shorts, presterer den selvfølgelig akkurat som den skal hva gjelder å holde deg kjølig mens du trener. 

Komfort & design: Det som fremfor alt hever helhetsvurderingen til denne shortsen, er komforten. Takket være et mykt og tøyelig stoff kan du drive med alt fra x-fit til tung løfting eller løping i denne treningsshortsen. Designet er en annen stor fordel. Testpanelet blir aldri lei av militærgrønt!

Sammendrag: En trendy og komfortabel treningsshorts, hvis eneste ulempe er at den er litt stor i størrelsen. På baksiden er det en liten lomme hvor du kan oppbevare nøkler. Ellers er det et fint valg for all slags trening, bortsett fra utetrening om vinteren. Da bør du heller se etter en tights eller vanlig treningsbukse. 

Treningstights for menn

Det er mange fordeler ved å trene i tights, men passformen er den fremste. En tights er aldri i veien heller siden den er ettersittende. Med andre ord, hvis du vil føle deg smidig mens du trener, bør du velge en treningstights. I tillegg har de fleste tights også utmerket fukttransport og ventilasjon. Ulempen? En tights er vanligvis ikke utstyrt med store lommer.  

#7 Prisgunstig kvalitet

tights craft

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningstightsen fra Craft er normal i størrelsen og har en normal passform. Du kan kjøpe din vanlige størrelse, helt uten problemer.

Fukttransport & ventilasjon: Materialet føles veldig tynt og lufter derfor veldig godt. På den annen side, hvis du trener om vinteren, anbefales en shorts over for å unngå forkjølelse. På et vanlig treningssenter er den imidlertid en drøm, takket være måten den slipper gjennom luft på.

Komfort & design: Designet er av det enklere slaget og passer deg som ikke er glad i for mye oppmerksomhet. Når det gjelder komfort, er den nærmest perfekt.

Sammendrag: En enkel, men veldig komfortabel tights som har alle de funksjonene en treningstights bør ha. Den egner seg blant annet til det meste av blant annet trening, løping og styrketrening. Testpanelet konstaterer også at den har en veldig god pris, spesielt for å være en tights av så god kvalitet.

#8 Rett og slett et veldig bra valg

tights nike

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningstightsen er også i utgangspunktet normal i størrelsen. Hvis du imidlertid står mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du kjøper den største av de to. 

Fukttransport & ventilasjon: Denne tightsen har både ventilasjonsevne og fuktavledende egenskaper som nesten kan konkurrere med shortsene i testen! Med denne tightsen fra Nike er det absolutt ingen fare for at du skal føle deg våt mens du trener. 

Komfort & design: Komforten er en stor fordel med denne modellen. Pro Tights er en klassisk tights som ikke skuffer noen! Utseendemessig ser den ut som akkurat alle andre treningstights – den er svart, stilren og veldig enkelt å matche med andre plagg.

Sammendrag: Vi anbefaler denne tightsen til deg som ser etter en gammel klassiker. Den holder deg tørr mens du trener, gir passe mengde med luft og sitter kjempedeilig på. Testpanelet deler også ut et ekstra plusspoeng siden den ikke er alt for stram, men snarere komfortabel på.

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

4 dager siden
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

5 dager siden
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
more news
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

4 dager siden
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

5 dager siden
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

26 jun 2020
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea barn

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

Vi har plukket ut et lite utvalg av hva du kan finne til barn på det store SALGET vårt. Her er de beste kuppene til både store og små barn.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea herr

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

En ny padelracket, løpesko eller sandaler? Vi har plukket ut noen av våre beste tips til ham, som du nå finner på sommersalget vårt.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

Det kan være lettere sagt enn gjort å ta vare på sommersko. Eksperten fra Birkenstock gir deg de beste tipsene til hvordan du kan holde sandalene fine!

10 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

Med utgangspunkt i komfort og bærekraft, har vel ingen gått glipp av Birkenstocks populære sandaler. Slik ser årets sandaltrender ut i 2020!

10 jun 2020
Mote & trender
daddräkt simning

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

Vil du ta svømmingen til et nytt nivå? Da er det på tide å investere i en teknisk badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen. Les testen av årets beste modeller i 2020.

09 jun 2020
Mote & trender