header träningsbyxor

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

Hvor mange personlige rekorder klarer du på treningssenteret i år? Sportamores testpanel har prøvd ulike tights, shorts og treningsbukser som du kan gi jernet i. 

Det er viktig at en ny treningsbukse er komfortabel på, at du kan bevege deg fritt og at den holder seg så tørr og fresh som overhodet mulig under en hel økt. Det bør du tenke på når du skal gå til innkjøp av en ny underdel. I denne testen har testpanelet løftet tungt, løpt fort og svettet i treningsbukser fra Adidas, Nike, Craft, Reebok og Under Armour.

Treningsbukser for menn

En treningsbukse bør du vanligvis velge når du skal på treningssenteret eller til å ha over shortsen på vei til og fra fotballtreningen. Siden en treningsbukse er heldekkende og ofte litt tykk, passer den veldig bra til treningsøkter med lav intensitet siden den ekstra varmen blir et stort pluss! Mange treningsbukser er også et supert alternativ til trening utendørs når det er kaldt. I motsetning til treningstights og mange shorts, er det én ekstra stor fordel med treningsbukser – de har som oftest lommer. 

#1 Lett å like!

byxor nike

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsbuksa fra Nike er litt stor i størrelsen og har en fin, avslappet passform. Hvis du liker ettersittende bukser, bør du gå ned en størrelse.

Fukttransport & ventilasjon: Denne buksa gjør jobben sin når det gjelder ventilasjonsevne og fukttransport. En slik bukse kan selvfølgelig aldri måle seg med fukttransporten i en treningstights med meshpaneler, men passer desto bedre for deg som trener lange og rolige økter på treningssenteret, snarere enn intensiv x-fit.

Komfort & design: I tillegg sitter den veldig komfortabelt på. Passformen er som sagt avslappet, og gir full bevegelsesfrihet. Det er derfor ingen trening denne treningsbuksa ikke egner seg for. Designmessig er den kanskje litt for enkel,  ifølge noen testpersoner. På den annen side kan den matches med det meste, noe som er en klar fordel!

Sammendrag: Enkel i designet og lett å like! Denne treningsbuksa er et utmerket valg for deg som henger rundt de frie vektene og driver med andre treningsøkter med lav intensitet. Den kan matches med de fleste plagg og gir gjennomgående gode resultater, uansett hvilke utfordringer du utsetter den for. 

#2 Myk, behagelig og praktisk

byxor craft

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsbuksa er perfekt for deg som vil bruke en bukse til og fra treningsøkter, hvor du i tillegg får plass til en shorts under. Den har en løs passform og er litt stor i størrelsen. Du kan fint gå ned en størrelse hvis du hviler mellom to.

Fukttransport & ventilasjon: Treningsbuksa fra Craft puster veldig godt, noe som betyr at den fungerer fint både til treningsøkter med høy intensitet og mindre svette aktiviteter. 

Komfort & design: I virkeligheten er treningsbuksa fra Craft akkurat som på bildet. Den er vid hele veien, noe som betyr at du fint får plass til ekstra plagg under. Den passer veldig bra hvis du vil trene utendørs, siden flekker ikke er like synlige.

Sammendrag: Det beste med denne buksa er at den puster så bra og er veldig komfortabel. Testpanelet finner raskt ut at de like gjerne kunne brukt den hjemme på sofaen. Det er også et supert alternativ for deg som bruker shorts under treningsbuksa på vei til treningen, men som tar den av deg når pulsen har går opp under oppvarmingen.  

#3 De tre klassiske stripene fra Adidas

adidas byxor

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne klassiske treningsbuksa fra Adidas er akkurat passe i størrelsen, slik at du kan kjøpe den størrelsen du vanligvis bruker i bukser. Når det gjelder passformen, så er den litt strammere enn de andre modellene i testen. Derfor er den bedre egnet for løping og annen trening hvor du trenger å ta noen løpesteg.

Fukttransport & ventilasjon: Alle som har spilt fotball gjenkjenner sikkert denne modellen, som er klassifisert som en treningsbukse for fotball. Siden den er ment å brukes til utendørs trening, tempererer den veldig godt. Den fører bort svetten og holder deg tørr, men slipper ikke inn mye luft slik at du blir kald.

Komfort & design: Designet er veldig klassisk for å være Adidas. På sidene er de tre ikoniske Adidas-stripene, som redder en ellers helt svart bukse fra å være kjedelig. Den har en slank passform som gir et smidigere inntrykk enn andre alternativer. Det gjør den også veldig behagelig, spesielt for deg som liker ettersittende underdeler, men som ikke tør å bruke tights helt enda. 

Sammendrag: En veldig tradisjonell treningsbukse for menn. Nederst på bena er det glidelås for at du kan bruke buksa under oppvarmingen, men deretter å ta den av når du har fått opp varmen, uten at du trenger å ta av deg skoene. Det absolutt beste er imidlertid hvor bra den lufter, og at den har lommer som du kan lukke med glidelås. 

Treningsshorts for menn

Fordelene med en shorts er at den (selvfølgelig) er luftigere enn en langbukse. Shorts er som regel laget av et tynnere stoff slik at du kan bruke den til trening med høy intensitet. Vi anbefaler å trene i shorts hvis du skal delta i for eksempel x-fit eller andre treningsøkter hvor det er full fart.

#4 Treningsshorts i en lengre modell

shorts ua

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningsshortsen er normal i størrelsen, noe som betyr at du enkelt kan kjøpe størrelsen du vanligvis bruker. Den har en løs og ledig passform, så du kan ta alt fra boxjumps til burpees, uten at du føler deg begrenset i bevegelsene. 

Fukttransport & ventilasjon: Denne shortsen er et bra valg for deg som vil kunne svette i treningsklærne dine, uten å føle deg for våt. Deler av shortsen er laget av et nettingmateriale, noe som betyr at det er bittesmå hull i materialet som slipper luften gjennom.

Komfort & design: Testpanelet er veldig begeistret over hvor fin denne shortsen er. Den får derfor totalt 10 av 10 poeng for komforten! I tillegg til det, så roser testpanelet også designet. Den er enkel, men det er fortsatt fint at den ikke er klassisk svart. Testpanelet gir tommelen opp fordi den er litt lengre i modellen.

Sammendrag: Superkul treningsshorts som egentlig bare har fordeler. Den er luftig, ganske lang og skiller seg ut fra resten av sortimentet ved at den ikke er kjedelig svart. Hvis du vil skille deg litt ekstra ut, så er den også tilgjengelig i en lyseblå variant. 

#5 Kort, luftig CrossFit-shorts

shorts reebok

Modell: ,

Størrelse & passform: Treningsshortsen fra Reebok er litt stor i størrelsen, men ikke så stor at det er verdt å gå ned en hel størrelse. Hvis du hviler mellom to størrelser, kan du imidlertid gå for den minste.

Fukttransport & ventilasjon: I likhet med shortsen fra Under Armour, er både fukttransporten og ventilasjonen to av de fremste egenskapene ved denne shortsen. Den er laget av et lett og luftig materiale som gjør den ypperlig til svette treningsøkter.  

Komfort & design: Denne shortsene er en ren komfortdrøm! I designet er den relativt kort og stopper litt over knærne. Du kan derfor bevege deg helt fritt i den. Perfekt hvis du skal ta olympiske løft som snatch eller squat cleans.

Sammendrag: Det er tydelig at Reebok er et klesmerke som retter seg mot trening med høy intensitet. Treningsshortsen er luftig, veier ingenting og sitter som en skudd! Dette er et veldig bra alternativ for deg som elsker CrossFit. Reebok vet hva de gjør!

#6 Fin modell fra det nye merket til Sportamore

frontier shorts

Modell: ,

Størrelse & passform: Den er litt stor i størrelsen, så du bør gå ned dersom du hviler mellom to størrelser. Passformen er så løs og ledig at du uansett kommer til å trives i den. 

Fukttransport & ventilasjon: Siden dette er en luftig shorts, presterer den selvfølgelig akkurat som den skal hva gjelder å holde deg kjølig mens du trener. 

Komfort & design: Det som fremfor alt hever helhetsvurderingen til denne shortsen, er komforten. Takket være et mykt og tøyelig stoff kan du drive med alt fra x-fit til tung løfting eller løping i denne treningsshortsen. Designet er en annen stor fordel. Testpanelet blir aldri lei av militærgrønt!

Sammendrag: En trendy og komfortabel treningsshorts, hvis eneste ulempe er at den er litt stor i størrelsen. På baksiden er det en liten lomme hvor du kan oppbevare nøkler. Ellers er det et fint valg for all slags trening, bortsett fra utetrening om vinteren. Da bør du heller se etter en tights eller vanlig treningsbukse. 

Treningstights for menn

Det er mange fordeler ved å trene i tights, men passformen er den fremste. En tights er aldri i veien heller siden den er ettersittende. Med andre ord, hvis du vil føle deg smidig mens du trener, bør du velge en treningstights. I tillegg har de fleste tights også utmerket fukttransport og ventilasjon. Ulempen? En tights er vanligvis ikke utstyrt med store lommer.  

#7 Prisgunstig kvalitet

tights craft

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningstightsen fra Craft er normal i størrelsen og har en normal passform. Du kan kjøpe din vanlige størrelse, helt uten problemer.

Fukttransport & ventilasjon: Materialet føles veldig tynt og lufter derfor veldig godt. På den annen side, hvis du trener om vinteren, anbefales en shorts over for å unngå forkjølelse. På et vanlig treningssenter er den imidlertid en drøm, takket være måten den slipper gjennom luft på.

Komfort & design: Designet er av det enklere slaget og passer deg som ikke er glad i for mye oppmerksomhet. Når det gjelder komfort, er den nærmest perfekt.

Sammendrag: En enkel, men veldig komfortabel tights som har alle de funksjonene en treningstights bør ha. Den egner seg blant annet til det meste av blant annet trening, løping og styrketrening. Testpanelet konstaterer også at den har en veldig god pris, spesielt for å være en tights av så god kvalitet.

#8 Rett og slett et veldig bra valg

tights nike

Modell: ,

Størrelse & passform: Denne treningstightsen er også i utgangspunktet normal i størrelsen. Hvis du imidlertid står mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du kjøper den største av de to. 

Fukttransport & ventilasjon: Denne tightsen har både ventilasjonsevne og fuktavledende egenskaper som nesten kan konkurrere med shortsene i testen! Med denne tightsen fra Nike er det absolutt ingen fare for at du skal føle deg våt mens du trener. 

Komfort & design: Komforten er en stor fordel med denne modellen. Pro Tights er en klassisk tights som ikke skuffer noen! Utseendemessig ser den ut som akkurat alle andre treningstights – den er svart, stilren og veldig enkelt å matche med andre plagg.

Sammendrag: Vi anbefaler denne tightsen til deg som ser etter en gammel klassiker. Den holder deg tørr mens du trener, gir passe mengde med luft og sitter kjempedeilig på. Testpanelet deler også ut et ekstra plusspoeng siden den ikke er alt for stram, men snarere komfortabel på.

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

1 dag siden
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

1 dag siden
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

2 dager siden
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

5 dager siden
padeltennis header
Mote & trender

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

5 dager siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

5 dager siden
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

6 dager siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

16 feb 2020
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

16 feb 2020
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

14 feb 2020
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

14 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

12 feb 2020
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
more news
Header dam adidas

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

De tre stripene fra Adidas går som en rød tråd gjennom denne testen. Testpanelet vårt har vurdert våre 5 mest populære plagg fra Adidas.

1 dag siden
Mote & trender
Header adidas

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

En drømmetest av crème de la crème fra Adidas. Skoene Ultraboost, en padelracket med maksimal kontroll og en t-skjorte som kan brukes til trening og hverdags. Disse svarte Adidas-favorittene vil du ikke gå glipp av!

1 dag siden
Mote & trender
Barnskor

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

Passform, materialvalg, størrelse og hvilke sko som tilhører hvilken sesong – her svarer vi på alle spørsmål vedrørende barnesko fra Adidas.

2 dager siden
Mote & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

5 dager siden
Mote & trender
padeltennis header

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

Hvem spiller du som oftest padel med? Kjenn på smaken av seier med en helt ny padelracket, nye padelsko og kanskje til og med et helt nytt antrekk! Her er 10 padelfavoritter du ikke kan gå glipp av.

5 dager siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

5 dager siden
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

6 dager siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

16 feb 2020
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

16 feb 2020
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

14 feb 2020
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

14 feb 2020
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride Energy 2 fra Reebok perfekt for deg!

12 feb 2020
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

11 feb 2020
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

11 feb 2020
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

11 feb 2020
Mote & trender