Jackor test

Best i test! 11 tynne dunjakker du kommer til å elske

Når temperaturen passerer null er det på tide å tørke støv av den tynne dunjakken. Eller kanskje investere i en ny modell. Her er 11 favoritter for dame og herre!

Til henne:

Test av:

ADIDAS DAM.jpgMerke: Adidas 
Modell: Veiledende pris: 1 295 kroner
Finnes i fargene: , og  
Materiale: andedun 

+ Feminin passform med lange armer. Du som er veldig lang kan dermed nyte denne jakken.  

+ Modellen sitter veldig, veldig bra på kroppen. Jakken er både myk og komfortabel – nøyaktig hva du ønsker når det kommer til tynne dunjakker. 

+ Kul, sporty look med luftig dunpolstring. Du som elsker 90-talls looken, kan matche din WCT-dress med denne jakken for å booste trenden! 

- Selv om designet hylles, faller ikke den skinnende finishen i smak hos alle testpersonene. De eldre kvinnene mener modellen er for ungdommelig. 

Kort oppsummert: En kul jakke som sitter veldig bra på kroppen. Den er en av de varmere jakkene i testen. Modellen tar seg best ut når det er plussgrader utendørs. Utenom at jakken sitter veldig bra, så har den en deilig hette og er ekstremt lett. Perfekt i sportssammenheng eller ute med venner!  

Test av:  

NO-SVEA DAM.jpgMärke: Svea
Modell: Veiledende pris: 2 695 kroner 
Finnes i fargene:  og 
Materiale: andedun

+ I likhet med modellen fra Adidas, så er dette en varm jakke som tar seg best ut tidlig på våren når det er et par plussgrader ute. 

+ Lissabon Jacket har to smarte detaljer testpanelet vil løfte litt ekstra. Den har en mansjett ved nakken som lukker jakken og varmer godt, i tillegg til stramming nederst på jakken som gir deg en justerbar passform. 

+ Komforten er på topp. Innsiden av jakken er silkemyk og vatteringen er perfekt luftig og myk.  

- Det er en veldig kort modell som havner ovenfor hoften om du strammer den inn nederst. Det er ikke nødvendigvis noe negativt om du ser etter en slik modell, men deler av testpanelet hadde foretrukket et par centimeter til for optimal komfort.  

Kort oppsummert: Lissabon Jacket har en fin og stilren look, luftig dunpolstring og minner litt om en bomberjakke i passformen. Dette er ikke førstevalget om du skal på en lengre tur, den tar seg bedre ut til og fra skolen eller jobben. En fin jakke som varmer godt når det er et par plussgrader ute, og du kan gjerne matche den med noen fine solbriller.

Test av:

2117 DAM.jpgMerke: 2117 of Sweden 
Modell:
Veiledende pris: 1 495 kroner 
Finnes i fargene:  og  
Materiale: andedun 

+ En pakkbar jakke. Den er veldig tynn og ekstremt lett, du kan til og med få plass til jakken i en av lommene. En perfekt modell å ta med seg på reisen!

+ Vallen Jacket er et gitt mellomlag. Den varmer litt, men kommer ikke opp til det samme nivået som modellen fra Peak Performance. Derfor tar jakken seg best ut i kombinasjon med superundertøy og en skalljakke. 

+ Modellen sitter overraskende bra på. Armene er tilstrekkelig lange, så den passer bra til de lange testpersonene. Passformen er både komfortabel og flatterende, uansett kroppsfasong. 

- Fargen er mer neonlysende i virkeligheten enn det ser ut som på bildet, og får mange til å assosiere jakken med en refleksvest. Det er et stort pluss at du er synlig i mørket, og den lysende fargen tar seg mye bedre ut på kroppen enn på bildet. Fortsatt er det bare fargen og den litt rynkete utsiden som trekker ned helhetsvurderingen. 

Kort oppsummert: Akkurat som modellen fra Kari Traa, så er dette et perfekt mellomlag. Jakken er tynn og lett, sitter bra på kroppen og kan lett kombineres med flere lag uten å bli klumpete. Hetta er derimot litt overflødig, siden du helst unngår den detaljen på et mellomlag.  

Test av:

PEAK DAM.jpgMerke: Peak Performance 
Modell:
Veiledende pris: 2 395 kroner 
Finnes i fargene: , , , og .  
Materiale: andedun 

+ Polstringen i andedun gir den perfekte luftige følelsen og varmer veldig bra når det er null grader utendørs, uten at jakken blir hverken tung eller klumpete. 

+ Holdbarheten for Helium Hood Jacket er på topp. Denne modellen er både lett vannavvisende, tåler vind og beskytter mot dagligdags slitasje. Grener er det eneste som kan komme seg gjennom yttermaterialet. 

+ En skikkelig trendsetter. Hvis du er motebevisst, så vet du at de lette jakkene fra Peak Performance er helt rett i år. Hvis sjokkrosa derimot ikke er fargen din, så finnes det andre diskrete farger å velge blant.

- Passformen er true to Peak, det vil si litt liten i størrelsen og passer først og fremst en rett kroppstype. Jakken blir litt stram for personer med brede hofter. 

Kort oppsummert: Peak Performance leverer alltid høy kvalitet i et fint utført produkt. Det er ingen tvil om at denne modellen er en drøm for øyet. Modellen er myk mot huden og veldig følsom, til tross for at jakken ikke er spesielt stretchy. Helium Hood Jacket sitter som støpt på deg med en rett figur, men gå gjerne opp en størrelse dersom du har litt former.

Test av:

KARI TRAA DAM.jpgMerke: Kari Traa 
Modell:
Veiledende pris: 1 495 kroner 
Finnes i fargene: , og 
Materiale: andedun 

+ Feminin og gjennomtenkt passform med god plass for byste og hofte. De forlengede armene med tommelhull øker komforten ytterligere. 

+ Fleecepanelene på sidene sørger for at plagget puster på en måte ingen andre modeller i testen gjør. Pakk derfor med deg Tove Midlayer på gåturen, den tar seg veldig bra ut i kombinasjon med superundertøy og en skalljakke. 

+ Ekstremt deilig jakke som følger bevegelsene dine. Modellen er lett og myk. 

- Testpanelet synes det er vanskelig å finne noe negativt med jakken. Noen av testerne skulle derimot ønske designet var litt mer gjennomtenkt, med et design som skiller seg mer ut og dermed gjør jakken mer brukbar som et ytterplagg.

Kort oppsummert: Kari Traa har gjort det igjen, levert et topprodukt! Uten hette og med høy pusteevne er dette en jakke du kan få opp varmen i uten å føle deg innestengt. Det ultimate mellomlaget som sitter stramt og bra på kroppen uten at den oppleves som klumpete.

Test av:

WYTE DAM.jpgMerke: Wyte 
Modell:  
Veiledende pris: 999 kroner
Finnes i fargene: , , og 
Materiale: andedun

+ Mykt materiale med akkurat den fluffy finishen du vil ha når det gjelder en dunjakke. Innsiden er myk mot kroppen og polstringen varmer perfekt når det er et par plussgrader.

+ Lett jakke som har en betydelig lettere vekt enn man skulle tro. 

+ En romslig passform som først og fremst passer for deg med brede hofter. Du med en rett figur kan gå ned i størrelse for en strammere passform. Win win! 

- Mangel på smarte detaljer som en justerbar hette og stramming nederst på jakken, det begrenser bruken. Dette er ikke det ultimate valget for lengre turer når du vil at jakken skal sitte stramt på kroppen. 

Kort oppsummert: Testens budsjettvariant er en tynn dunjakke i en klassisk passform og fin, blå kulør. Modellen tar seg best ut i bymiljø, har en romslig passform og en myk innside. Testpanelet gir den fluffy finishen høy score. Et perfekt valg til og fra jobben når det er et par plussgrader ute. 

Til ham: 

Test av:

2117 HERR.jpgMerke: 2117 of Sweden
Modell:
Veiledende pris: 1 495 kroner 
Finnes i fargen: 
Materiale: andedun

+ Ekstremt lett jakke i et tynt polyamid-materiale med polstring bestående av andedun. Du må helt ærlig titte ned på jakken for å se at du har den på deg.

+ Veldig deilig modell som gir deg full bevegelsesfrihet uten noe som gnager. En av de svaleste jakkene, og den tar seg best ut i kombinasjon med superundertøy.

+ Dobbelt bruksområde. Selv om hetta kan være litt i veien under en skalljakke, så vil testpanelet slå et slag for at jakken fungerer supert som et mellomlag. 

- Passformen er ikke som hånden i hansken for alle testpersonene. Det er en romslig modell med plass til både armer og mage. I kombinasjon med den korte ryggen og det smale strikket nederst, som setter seg over hofta, får du med smal midje en litt klumpete passform.

Kort oppsummert: En vårlig modell som er perfekt når du ikke vet om du skal ta med deg en jakke eller ei, siden den er så lett å pakke med seg. Du kan til og med pakke ned hele jakken i en av lommene. Ulempen med at du lett kan krølle sammen modellen, er at utsiden blir skrukkete. Ellers en behagelig jakke som tar seg best ut i kombinasjon med superundertøy og skalljakke når du skal på tur. 

Test av: ADIDAS HERR.jpg

Merke: Adidas 
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner 
Finnes i fargene: , og 
Materiale: andedun

+ Veldig, veldig deilig modell som er lett og myk mot kroppen. Det er heller ikke noe som gnager. Jakken passer best når det er rundt 5-10 plussgrader, og beskytter virkelig mot vindfulle vårdager. 

+ Den skinnende finishen føles sporty og gjør denne modellen perfekt på fotballtribunen eller for athleisure-elskeren. 

+ Passformen lener seg mot den figursydde retning og sitter som et skudd på deg med brede skuldre og en smal midje. 

- Flere testpersoner synes hetta er litt vel liten til å sitte behagelig på hodet. Det fører til at hetta mister funksjonen sin. 

Kort oppsummert: Varilite Hood Jacken er det ultimate valget for aktiviteter utendørs og i sportssammenheng. Den fluffy dunjakken har et rent utseende med en skinnende finish som gjør at du skiller deg ut i byen. Den varmer perfekt når det er fem plussgrader og sitter både godt og behagelig på kroppen.

Test av:

PEAK HERR.jpgMerke: Peak Performance 
Modell:
Veiledende pris: 2 395 kroner
Finnes i fargene: , , og  
Materiale: andedun

+ En ettersittende passform som sitter perfekt på deg med en smal midje og ikke vil ha for mye plass mellom jakken og kroppen. 

+ Med 90 prosent andedun og 10 prosent fjær, varmer Helium Hood Jacket godt når temperaturen ligger rundt null.  

+ La oss være ærlige, denne jakken er veldig fin og kjøpes stort sett for å vinne stilpoeng. Det er en ikonisk jakke som passer like bra i sportssammenheng som på vei til restauranten. 

- Modellen er for tykk og klumpete til å fungere som et mellomlag på gåturen. Dette er en ytterjakke og bør brukes som det. 

Sammanfattning: En klokkeren jakke som er en av de varmeste modellene i testen. Utenom den justerbare hetta, hylles pusteevnen og det at jakken delvis beskytter mot både vann og vind. Hvis du er ute etter en modell du ikke blir lei av, så er dette noe for deg! 

Test av:

WYTE HERR.jpgMerke: Wyte
Modell:  
Veiledende pris: 999 kroner
Finnes i fargene: , og 
Materiale: andedun

+ Lett jakke som knapt merkes på kroppen. Vatteringen i andedun gir en fluffy følelse og varmer akkurat passe når det er ti plussgrader utendørs. 

+ Et rent utseende som passer til så og si alle, et trygt kort i garderoben. 

+ Romslig passform med plass til både armer og mage, samtidig som modellen holder seg innenfor den normale størrelsesskalaen.

- Jakken kunne derimot fått høyere score om det hadde vært strikk nederst, det hadde holdt jakken tettere mot kroppen. Jakken vil bli litt stor nederst hvis du ikke har en rett kroppsfasong.

Kort oppsummert: Testens budsjettvariant Jonathan har en romslig passform uten mansjett nederst, derfor retter jakken seg hovedsakelig mot deg med en bredere kroppsfasong som kan fylle ut jakken. Hetta er litt liten og det ytterste materialet er for skjørt for skarpe grener. Derimot er modellen ekstra deilig, passer til alle tilfeller og har en fin, fluffy finish.

Test av: 

HAGLÖFS HERR.jpgMerke: Haglöfs 
Modell:
Veiledende pris: 2 295 kroner 
Finnes i fargene:  og 
Materiale: resirkulert polyester

+ En tynn og lett syntetisk jakke som har en overraskende bra evne til å varme. Friluftslivet blir aldri så bra som når denne modellen får følge med.

+ Smarte detaljer i form av en justerbar hette og stretchpaneler under armene, som gir en skreddersydd passform som følger bevegelsene dine. 

+ Det er en ekstra god følelse når man vet at jakken er laget i et resirkulert syntetisk materiale!  

- Detaljene og designet viser tydelig at denne modellen hører hjemme på turer og begrenser derfor bruken av modellen. Du tar ikke denne på deg når du skal tilbringe en dag i byen. 

Kort oppsummert: Den syntetiske polstringen, QuadFusion Mimic, har de samme varmende egenskapene som dun, og det viser Haglöfs med Essens Mimic Hood. Dette er en av de varmeste jakkene i testen, som tar seg veldig bra ut sammen med superundertøy og mellomlag når det er null grader. En vinner i skogen som du kan ha i mange, mange år.

SHOP HER:  

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

2 dager siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

4 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

4 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

4 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

6 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

6 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

6 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

6 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

2 dager siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

4 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

4 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

4 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

6 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

6 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

6 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

6 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

13 oct 2019
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender