Jackor test

Best i test! 11 tynne dunjakker du kommer til å elske

Når temperaturen passerer null er det på tide å tørke støv av den tynne dunjakken. Eller kanskje investere i en ny modell. Her er 11 favoritter for dame og herre!

Til henne:

Test av:

ADIDAS DAM.jpgMerke: Adidas 
Modell: Veiledende pris: 1 295 kroner
Finnes i fargene: , og  
Materiale: andedun 

+ Feminin passform med lange armer. Du som er veldig lang kan dermed nyte denne jakken.  

+ Modellen sitter veldig, veldig bra på kroppen. Jakken er både myk og komfortabel – nøyaktig hva du ønsker når det kommer til tynne dunjakker. 

+ Kul, sporty look med luftig dunpolstring. Du som elsker 90-talls looken, kan matche din WCT-dress med denne jakken for å booste trenden! 

- Selv om designet hylles, faller ikke den skinnende finishen i smak hos alle testpersonene. De eldre kvinnene mener modellen er for ungdommelig. 

Kort oppsummert: En kul jakke som sitter veldig bra på kroppen. Den er en av de varmere jakkene i testen. Modellen tar seg best ut når det er plussgrader utendørs. Utenom at jakken sitter veldig bra, så har den en deilig hette og er ekstremt lett. Perfekt i sportssammenheng eller ute med venner!  

Test av:  

NO-SVEA DAM.jpgMärke: Svea
Modell: Veiledende pris: 2 695 kroner 
Finnes i fargene:  og 
Materiale: andedun

+ I likhet med modellen fra Adidas, så er dette en varm jakke som tar seg best ut tidlig på våren når det er et par plussgrader ute. 

+ Lissabon Jacket har to smarte detaljer testpanelet vil løfte litt ekstra. Den har en mansjett ved nakken som lukker jakken og varmer godt, i tillegg til stramming nederst på jakken som gir deg en justerbar passform. 

+ Komforten er på topp. Innsiden av jakken er silkemyk og vatteringen er perfekt luftig og myk.  

- Det er en veldig kort modell som havner ovenfor hoften om du strammer den inn nederst. Det er ikke nødvendigvis noe negativt om du ser etter en slik modell, men deler av testpanelet hadde foretrukket et par centimeter til for optimal komfort.  

Kort oppsummert: Lissabon Jacket har en fin og stilren look, luftig dunpolstring og minner litt om en bomberjakke i passformen. Dette er ikke førstevalget om du skal på en lengre tur, den tar seg bedre ut til og fra skolen eller jobben. En fin jakke som varmer godt når det er et par plussgrader ute, og du kan gjerne matche den med noen fine solbriller.

Test av:

2117 DAM.jpgMerke: 2117 of Sweden 
Modell:
Veiledende pris: 1 495 kroner 
Finnes i fargene:  og  
Materiale: andedun 

+ En pakkbar jakke. Den er veldig tynn og ekstremt lett, du kan til og med få plass til jakken i en av lommene. En perfekt modell å ta med seg på reisen!

+ Vallen Jacket er et gitt mellomlag. Den varmer litt, men kommer ikke opp til det samme nivået som modellen fra Peak Performance. Derfor tar jakken seg best ut i kombinasjon med superundertøy og en skalljakke. 

+ Modellen sitter overraskende bra på. Armene er tilstrekkelig lange, så den passer bra til de lange testpersonene. Passformen er både komfortabel og flatterende, uansett kroppsfasong. 

- Fargen er mer neonlysende i virkeligheten enn det ser ut som på bildet, og får mange til å assosiere jakken med en refleksvest. Det er et stort pluss at du er synlig i mørket, og den lysende fargen tar seg mye bedre ut på kroppen enn på bildet. Fortsatt er det bare fargen og den litt rynkete utsiden som trekker ned helhetsvurderingen. 

Kort oppsummert: Akkurat som modellen fra Kari Traa, så er dette et perfekt mellomlag. Jakken er tynn og lett, sitter bra på kroppen og kan lett kombineres med flere lag uten å bli klumpete. Hetta er derimot litt overflødig, siden du helst unngår den detaljen på et mellomlag.  

Test av:

PEAK DAM.jpgMerke: Peak Performance 
Modell:
Veiledende pris: 2 395 kroner 
Finnes i fargene: , , , og .  
Materiale: andedun 

+ Polstringen i andedun gir den perfekte luftige følelsen og varmer veldig bra når det er null grader utendørs, uten at jakken blir hverken tung eller klumpete. 

+ Holdbarheten for Helium Hood Jacket er på topp. Denne modellen er både lett vannavvisende, tåler vind og beskytter mot dagligdags slitasje. Grener er det eneste som kan komme seg gjennom yttermaterialet. 

+ En skikkelig trendsetter. Hvis du er motebevisst, så vet du at de lette jakkene fra Peak Performance er helt rett i år. Hvis sjokkrosa derimot ikke er fargen din, så finnes det andre diskrete farger å velge blant.

- Passformen er true to Peak, det vil si litt liten i størrelsen og passer først og fremst en rett kroppstype. Jakken blir litt stram for personer med brede hofter. 

Kort oppsummert: Peak Performance leverer alltid høy kvalitet i et fint utført produkt. Det er ingen tvil om at denne modellen er en drøm for øyet. Modellen er myk mot huden og veldig følsom, til tross for at jakken ikke er spesielt stretchy. Helium Hood Jacket sitter som støpt på deg med en rett figur, men gå gjerne opp en størrelse dersom du har litt former.

Test av:

KARI TRAA DAM.jpgMerke: Kari Traa 
Modell:
Veiledende pris: 1 495 kroner 
Finnes i fargene: , og 
Materiale: andedun 

+ Feminin og gjennomtenkt passform med god plass for byste og hofte. De forlengede armene med tommelhull øker komforten ytterligere. 

+ Fleecepanelene på sidene sørger for at plagget puster på en måte ingen andre modeller i testen gjør. Pakk derfor med deg Tove Midlayer på gåturen, den tar seg veldig bra ut i kombinasjon med superundertøy og en skalljakke. 

+ Ekstremt deilig jakke som følger bevegelsene dine. Modellen er lett og myk. 

- Testpanelet synes det er vanskelig å finne noe negativt med jakken. Noen av testerne skulle derimot ønske designet var litt mer gjennomtenkt, med et design som skiller seg mer ut og dermed gjør jakken mer brukbar som et ytterplagg.

Kort oppsummert: Kari Traa har gjort det igjen, levert et topprodukt! Uten hette og med høy pusteevne er dette en jakke du kan få opp varmen i uten å føle deg innestengt. Det ultimate mellomlaget som sitter stramt og bra på kroppen uten at den oppleves som klumpete.

Test av:

WYTE DAM.jpgMerke: Wyte 
Modell:  
Veiledende pris: 999 kroner
Finnes i fargene: , , og 
Materiale: andedun

+ Mykt materiale med akkurat den fluffy finishen du vil ha når det gjelder en dunjakke. Innsiden er myk mot kroppen og polstringen varmer perfekt når det er et par plussgrader.

+ Lett jakke som har en betydelig lettere vekt enn man skulle tro. 

+ En romslig passform som først og fremst passer for deg med brede hofter. Du med en rett figur kan gå ned i størrelse for en strammere passform. Win win! 

- Mangel på smarte detaljer som en justerbar hette og stramming nederst på jakken, det begrenser bruken. Dette er ikke det ultimate valget for lengre turer når du vil at jakken skal sitte stramt på kroppen. 

Kort oppsummert: Testens budsjettvariant er en tynn dunjakke i en klassisk passform og fin, blå kulør. Modellen tar seg best ut i bymiljø, har en romslig passform og en myk innside. Testpanelet gir den fluffy finishen høy score. Et perfekt valg til og fra jobben når det er et par plussgrader ute. 

Til ham: 

Test av:

2117 HERR.jpgMerke: 2117 of Sweden
Modell:
Veiledende pris: 1 495 kroner 
Finnes i fargen: 
Materiale: andedun

+ Ekstremt lett jakke i et tynt polyamid-materiale med polstring bestående av andedun. Du må helt ærlig titte ned på jakken for å se at du har den på deg.

+ Veldig deilig modell som gir deg full bevegelsesfrihet uten noe som gnager. En av de svaleste jakkene, og den tar seg best ut i kombinasjon med superundertøy.

+ Dobbelt bruksområde. Selv om hetta kan være litt i veien under en skalljakke, så vil testpanelet slå et slag for at jakken fungerer supert som et mellomlag. 

- Passformen er ikke som hånden i hansken for alle testpersonene. Det er en romslig modell med plass til både armer og mage. I kombinasjon med den korte ryggen og det smale strikket nederst, som setter seg over hofta, får du med smal midje en litt klumpete passform.

Kort oppsummert: En vårlig modell som er perfekt når du ikke vet om du skal ta med deg en jakke eller ei, siden den er så lett å pakke med seg. Du kan til og med pakke ned hele jakken i en av lommene. Ulempen med at du lett kan krølle sammen modellen, er at utsiden blir skrukkete. Ellers en behagelig jakke som tar seg best ut i kombinasjon med superundertøy og skalljakke når du skal på tur. 

Test av: ADIDAS HERR.jpg

Merke: Adidas 
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner 
Finnes i fargene: , og 
Materiale: andedun

+ Veldig, veldig deilig modell som er lett og myk mot kroppen. Det er heller ikke noe som gnager. Jakken passer best når det er rundt 5-10 plussgrader, og beskytter virkelig mot vindfulle vårdager. 

+ Den skinnende finishen føles sporty og gjør denne modellen perfekt på fotballtribunen eller for athleisure-elskeren. 

+ Passformen lener seg mot den figursydde retning og sitter som et skudd på deg med brede skuldre og en smal midje. 

- Flere testpersoner synes hetta er litt vel liten til å sitte behagelig på hodet. Det fører til at hetta mister funksjonen sin. 

Kort oppsummert: Varilite Hood Jacken er det ultimate valget for aktiviteter utendørs og i sportssammenheng. Den fluffy dunjakken har et rent utseende med en skinnende finish som gjør at du skiller deg ut i byen. Den varmer perfekt når det er fem plussgrader og sitter både godt og behagelig på kroppen.

Test av:

PEAK HERR.jpgMerke: Peak Performance 
Modell:
Veiledende pris: 2 395 kroner
Finnes i fargene: , , og  
Materiale: andedun

+ En ettersittende passform som sitter perfekt på deg med en smal midje og ikke vil ha for mye plass mellom jakken og kroppen. 

+ Med 90 prosent andedun og 10 prosent fjær, varmer Helium Hood Jacket godt når temperaturen ligger rundt null.  

+ La oss være ærlige, denne jakken er veldig fin og kjøpes stort sett for å vinne stilpoeng. Det er en ikonisk jakke som passer like bra i sportssammenheng som på vei til restauranten. 

- Modellen er for tykk og klumpete til å fungere som et mellomlag på gåturen. Dette er en ytterjakke og bør brukes som det. 

Sammanfattning: En klokkeren jakke som er en av de varmeste modellene i testen. Utenom den justerbare hetta, hylles pusteevnen og det at jakken delvis beskytter mot både vann og vind. Hvis du er ute etter en modell du ikke blir lei av, så er dette noe for deg! 

Test av:

WYTE HERR.jpgMerke: Wyte
Modell:  
Veiledende pris: 999 kroner
Finnes i fargene: , og 
Materiale: andedun

+ Lett jakke som knapt merkes på kroppen. Vatteringen i andedun gir en fluffy følelse og varmer akkurat passe når det er ti plussgrader utendørs. 

+ Et rent utseende som passer til så og si alle, et trygt kort i garderoben. 

+ Romslig passform med plass til både armer og mage, samtidig som modellen holder seg innenfor den normale størrelsesskalaen.

- Jakken kunne derimot fått høyere score om det hadde vært strikk nederst, det hadde holdt jakken tettere mot kroppen. Jakken vil bli litt stor nederst hvis du ikke har en rett kroppsfasong.

Kort oppsummert: Testens budsjettvariant Jonathan har en romslig passform uten mansjett nederst, derfor retter jakken seg hovedsakelig mot deg med en bredere kroppsfasong som kan fylle ut jakken. Hetta er litt liten og det ytterste materialet er for skjørt for skarpe grener. Derimot er modellen ekstra deilig, passer til alle tilfeller og har en fin, fluffy finish.

Test av: 

HAGLÖFS HERR.jpgMerke: Haglöfs 
Modell:
Veiledende pris: 2 295 kroner 
Finnes i fargene:  og 
Materiale: resirkulert polyester

+ En tynn og lett syntetisk jakke som har en overraskende bra evne til å varme. Friluftslivet blir aldri så bra som når denne modellen får følge med.

+ Smarte detaljer i form av en justerbar hette og stretchpaneler under armene, som gir en skreddersydd passform som følger bevegelsene dine. 

+ Det er en ekstra god følelse når man vet at jakken er laget i et resirkulert syntetisk materiale!  

- Detaljene og designet viser tydelig at denne modellen hører hjemme på turer og begrenser derfor bruken av modellen. Du tar ikke denne på deg når du skal tilbringe en dag i byen. 

Kort oppsummert: Den syntetiske polstringen, QuadFusion Mimic, har de samme varmende egenskapene som dun, og det viser Haglöfs med Essens Mimic Hood. Dette er en av de varmeste jakkene i testen, som tar seg veldig bra ut sammen med superundertøy og mellomlag når det er null grader. En vinner i skogen som du kan ha i mange, mange år.

SHOP HER:  

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

2 dager siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

2 dager siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

2 dager siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

2 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender