Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

Fem modeller til fem ulike personligheter – vi har testet sesongens parkaser til ham. Foretrekker du en modell som har masse detaljer eller en enkel jakke som passer perfekt til dress? Sjekk testen vår og finn din nye favorittjakke.

For a night out 

Smith Jacket Svea

Test av: ,  

Finnes i fargene: , og 

Kort oppsummert: Klassisk dunparkas som er like fin som den er stilren. 

Størrelse: Dette er en kort parkas som går til midten av rumpa. Størrelsen er normal og passformen er veldig slim og rett. Hvis du ønsker flere lag under, bør du imidlertid gå opp en størrelse.  

Materiale: Yttermaterialet er laget av 60% bomull og 40% nylon. Fôret med 100% nylon og fylling av 80% dun samt 20% fjær. 

Testpanelets vurdering: Smith er, i motsetning til den klassiske damemodellen Svea Miss Smith, rett i passformen og retter seg derfor til både menn og kvinner. Unisex-modellen har et stilrent design med de viktigste detaljene i form av stramming i midjen, justerbar hette og praktiske lommer. Fuskepelsen på hetta er myk og varmer. Du kan enkelt ta den vekk dersom du synes den gir et litt for feminint inntrykk, som deler av det mannlige testpanelet mener.  

Dette er en parkas fylt med dun, men den er ikke supervarm. En passe vinterjakke som krever et varmende mellomlag når temperaturen synker. Et pluss for de solide mansjettene ved håndleddene og den deilige fleecen i lommene, noe som varmer kalde hender når du har glemt vantene hjemme. 

Designet er stilrent og nedtonet, noe som betyr at modellen passer når det er snøstorm ute, men også på en kald kveld i byen. Sannheten er at gråfargen passer veldig bra sammen med en dress og ser veldig luksuriøs ut. 

Minus med jakken: Fuskepelsen og den slimme passformen faller ikke i smak hos alle, men heldigvis kan du lett ta bort fuskepelsen.

De beste egenskapene ved jakken: Det beste med modellen er at det er en luksuriøs jakke som er ekstremt holdbar, den holder i mange sesonger hvis du tar vare på den. 

All in one-jakke 

Jofama Carlos

Test av: ,  

Finnes i fargen:

Kort oppsummert: En solid vinterjakke med mange detaljer. 

Størrelse: Litt stram og slim passform som hovedsakelig sitter etter rundt skuldrene og armene. Jakken er romsligere nederst og minner litt om en kjegle i passformen.

Materiale: Yttermaterialet består av 95% bomull og 5% spandex. Fôringen består av 100% polyester. 

Testpanelets vurdering: Vinterjakke, innervest og en billett til militæret – her får du mye materiale for pengene. Jakken har blant annet en innebygd "falsk vest" med hette som du enkelt kan ta bort med glidelåser , dersom du ønsker det. Du får en illusjon av lag på lag, men egentlig er det ingen hel vest under jakken, det bare ser sånn ut. Det er veldig trendy med en linerjakke under en parkas.

Jakken har flere detaljer som ikke har noen direkte funksjoner, annet enn at det ser bra ut designmessig, som glidelåsen på kragen og en falsk lomme på den ene armen. Når det er sagt, så får du også mange velfungerende lommer, snøre i midjen samt solide glidelåser og knapper for optimal lukking av både jakken og hetten.

Testpanelet hyller designet, i form av alle detaljene, som gjør at jakken ser dyr ut, selv om prisen ligger på et middels nivå. Designet skiller seg ut og er veldig armyinspirert. Det merkes at militæret har spilt inn i modellen, den er ekstremt varm og er både holdbar og beskytter mot vinterværet. 

Minus med jakken: Det ytre materialet på jakken, i form av vokset canvas (bomull), bidrar til den gode varmeevnen. Jakken er imidlertid ikke like god når det gjelder å slippe ut overskuddsvarme, så unngå denne modellen på varme vinterdager. 

De beste egenskapene ved jakken: Slitesterk, robust og ekstra alt. Dette er virkelig en modell for den modige! 

Less is more 

Jack & Jones Parkas

Test av: ,

Finnes i fargen: .  

Kort oppsummert: Klassisk høstparkas uten noen unødvendige detaljer som tar for mye fokus. 

Størrelse: Litt liten i størrelsen med korte ermer. Hvis du har lange armer, bør du gå opp en størrelse. Ellers en rett og slim passform som er litt lengre foran enn bak.

Materiale: Både yttermaterialet og fôret består av 100% polyester. 

Testpanelets vurdering: Hvis du er på jakt etter en fin, prisgunstig og klokkeren høstparkas har du kommet riktig. Denne modellen er deilig og varm om høsten og våren, men litt for kald på de kaldeste vinterdagene. Hvis du vil kunne bruke den hele vintersesongen, anbefaler vi at du skaffer en varm linerjakke samt underklær. 

Dette er en enkel og nedtonet modell, både når det kommer til prislappen, men også detaljene. Prisen er veldig lommebokvennlig og du får mye for pengene. Når det kommer til detaljene, eller kanskje mangelen på detaljer, ser vi et fåtall lommer, snøre i midjen samt en hette. Ellers er modellen klassisk og slitesterk.

Jakken har et mer vennlig design som gjør at modellen passer minst like bra til en sporty stil som en kveld på byen. De nedtonede detaljene gjør at du kan matche modellen med så og si hva som helst. 

Minus med jakken: I motsetning til mange andre parkaser, har denne jakken litt korte ermer, noe som er verdt å tenke på når du velger størrelse. Testpanelet vil også advare mot pelsen i hetta som kan miste formen sin før det slitesterke yttermaterialet gjør det. 

De beste egenskapene ved jakken: Kombinasjonen av den blå kuløren og den hvite innsiden på hetta er kjempefin. Sammen med den nedtonede looken, er dette en veldig prisgunstig, enkel modell som passer de fleste. 

Stylish first! 

Jofama Parkas

Test av: ,  

Finnes i fargen:

Kort oppsummert: En sporty og stilsikker versjon av en parkas. 

Størrelse: Så lenge du kjører på med din vanlige størrelse, kommer passformen til å være super. Normal til litt løs. Jakken slutter akkurat under rumpa og kan, sammen med den litt korte passformen, oppleves som litt posete på kroppen.

Materiale: Yttermaterialet består av 50% polyester, 46% nylon og 4% spandex. Fôringen består av 100% polyester.  

Testpanelets vurdering: Dette er en spennende modell som lett kan misforståes som noe annet enn den faktisk er. For det første har den ikke det samme robuste yttermaterialet som en parkas ofte har, den oppleves mer som en sportswear-jakke. Varmen er derimot alt annet enn det den er ved en sportswear-modell. Denne jakken er veldig varm og kommer til å beskytte deg fra kulden hele vintersesongen.  

Selv om designet er rent, så har denne modellen alle funksjonene du ser etter ved en jakke – snøring nederst, justerbar hette, lommer og en solid glidelås.  

Noe av det beste med modellen er at den er superlett. Du blir nok engang lurt til å tro at det er en tynn høstjakke, men sannheten er at den er supervarm. 

Minus med jakken: Siden yttermaterialet skiller seg fra mange andre parkaser, oppleves denne jakken som litt raslete. Deler av testpanelet savner følelsen i yttermaterialet som vanligvis holder jakken slett.

De beste egenskapene ved jakken: Den er fin og lett, men samtidig veldig varm. Du får mye varme i forhold til den lave vekten. Ekstra pluss for det bomberjakke-lignende designet som føles veldig trendy.  

Back to black 

Wyte parkas

Test av: 

Finnes i fargene:  og 

Kort oppsummert: Lommebokvennlig og klassisk modell som fungerer til det meste. 

Størrelse: Litt romslig passform med en lengde som går nedenfor rumpa.  

Materiale: Yttermaterialet består av 85% polyester og 15% bomull. Fyllet består av 100% polyester. 

Testpanelets vurdering: En passe varm parkas for en mild vinter. Hvis det blir veldig kaldt ute, bør du kombinere modellen med en linerjakke under. Jakken sitter veldig bra på kroppen, det er absolutt ingenting å klage på der. Noe testpanelet hyller veldig, er proporsjonene på jakken. Det ser hverken ut som at du har en posete passform eller har presset på deg en for liten jakke. Dette er en jakke som passer de fleste kroppsfasonger.

Designet er enkelt og nedtonet for å passe til de fleste anledninger og antrekk. Det er fint med en jakke som ikke har alt for mye ting som forstyrrer. Fortsatt finnes det mest nødvendige i form av lommer på ut- og innsiden, snøring i midjen samt snøring som justerer passformen på hetta. 

Hvis du er en person som synes det kan være litt kjedelig med en svart jakke, kan du glede deg over at modellen også finnes i kamuflasje-mønster, så du kan selv avgjøre hvor mye du vil synes i (eller gå i ett med!) omgivelsene. 

Minus med jakken: Kvaliteten på detaljene oser ikke luksus på samme måte som ved modeller med en tredoblet prislapp. Glidelåsen kunne gjerne vært litt grovere for å passe på en såpass solid jakke. Til og med de hvite snørene ved hetta kunne vært i et annet materiale for å gi et litt mer luksuriøst preg. 

De beste egenskapene ved jakken: Du får en stilren, robust og fin vinterjakke til en veldig lav pris. Mye jakke for pengene! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

19 timer siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

2 dager siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

3 dager siden
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

4 dager siden
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
paul tunn dunjacka
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
more news
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

19 timer siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

2 dager siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

3 dager siden
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

4 dager siden
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender
Header vinterlöparskor

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

Vil du løpe rundt i snø og sludd med løpesko som egner seg om våren og sommeren? Nei, takk! Testpanelet vårt har løpt i vinterløpesko fra blant annet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er resultatet!

26 oct 2019
Mote & trender
HEADER.jpg

Best i test! Superundertøy

Underklær er kanskje den viktigste delen av vinterantrekket ditt, uansett om du skal suse frem i langrennsløypa eller ta en løpetur over stokk og stein. Vi har testet superundertøy – her er de beste plaggene!

25 oct 2019
Mote & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løpeskoen som takler raske sideforflytninger bedre enn noen andre løpesko. Nå er den her i en helt ny variant! Her er Pulseboost Winterized.

24 oct 2019
Mote & trender