Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

Fem modeller til fem ulike personligheter – vi har testet sesongens parkaser til ham. Foretrekker du en modell som har masse detaljer eller en enkel jakke som passer perfekt til dress? Sjekk testen vår og finn din nye favorittjakke.

For a night out 

Smith Jacket Svea

Test av: ,  

Finnes i fargene: , og 

Kort oppsummert: Klassisk dunparkas som er like fin som den er stilren. 

Størrelse: Dette er en kort parkas som går til midten av rumpa. Størrelsen er normal og passformen er veldig slim og rett. Hvis du ønsker flere lag under, bør du imidlertid gå opp en størrelse.  

Materiale: Yttermaterialet er laget av 60% bomull og 40% nylon. Fôret med 100% nylon og fylling av 80% dun samt 20% fjær. 

Testpanelets vurdering: Smith er, i motsetning til den klassiske damemodellen Svea Miss Smith, rett i passformen og retter seg derfor til både menn og kvinner. Unisex-modellen har et stilrent design med de viktigste detaljene i form av stramming i midjen, justerbar hette og praktiske lommer. Fuskepelsen på hetta er myk og varmer. Du kan enkelt ta den vekk dersom du synes den gir et litt for feminint inntrykk, som deler av det mannlige testpanelet mener.  

Dette er en parkas fylt med dun, men den er ikke supervarm. En passe vinterjakke som krever et varmende mellomlag når temperaturen synker. Et pluss for de solide mansjettene ved håndleddene og den deilige fleecen i lommene, noe som varmer kalde hender når du har glemt vantene hjemme. 

Designet er stilrent og nedtonet, noe som betyr at modellen passer når det er snøstorm ute, men også på en kald kveld i byen. Sannheten er at gråfargen passer veldig bra sammen med en dress og ser veldig luksuriøs ut. 

Minus med jakken: Fuskepelsen og den slimme passformen faller ikke i smak hos alle, men heldigvis kan du lett ta bort fuskepelsen.

De beste egenskapene ved jakken: Det beste med modellen er at det er en luksuriøs jakke som er ekstremt holdbar, den holder i mange sesonger hvis du tar vare på den. 

All in one-jakke 

Jofama Carlos

Test av: ,  

Finnes i fargen:

Kort oppsummert: En solid vinterjakke med mange detaljer. 

Størrelse: Litt stram og slim passform som hovedsakelig sitter etter rundt skuldrene og armene. Jakken er romsligere nederst og minner litt om en kjegle i passformen.

Materiale: Yttermaterialet består av 95% bomull og 5% spandex. Fôringen består av 100% polyester. 

Testpanelets vurdering: Vinterjakke, innervest og en billett til militæret – her får du mye materiale for pengene. Jakken har blant annet en innebygd "falsk vest" med hette som du enkelt kan ta bort med glidelåser , dersom du ønsker det. Du får en illusjon av lag på lag, men egentlig er det ingen hel vest under jakken, det bare ser sånn ut. Det er veldig trendy med en linerjakke under en parkas.

Jakken har flere detaljer som ikke har noen direkte funksjoner, annet enn at det ser bra ut designmessig, som glidelåsen på kragen og en falsk lomme på den ene armen. Når det er sagt, så får du også mange velfungerende lommer, snøre i midjen samt solide glidelåser og knapper for optimal lukking av både jakken og hetten.

Testpanelet hyller designet, i form av alle detaljene, som gjør at jakken ser dyr ut, selv om prisen ligger på et middels nivå. Designet skiller seg ut og er veldig armyinspirert. Det merkes at militæret har spilt inn i modellen, den er ekstremt varm og er både holdbar og beskytter mot vinterværet. 

Minus med jakken: Det ytre materialet på jakken, i form av vokset canvas (bomull), bidrar til den gode varmeevnen. Jakken er imidlertid ikke like god når det gjelder å slippe ut overskuddsvarme, så unngå denne modellen på varme vinterdager. 

De beste egenskapene ved jakken: Slitesterk, robust og ekstra alt. Dette er virkelig en modell for den modige! 

Less is more 

Jack & Jones Parkas

Test av: ,

Finnes i fargen: .  

Kort oppsummert: Klassisk høstparkas uten noen unødvendige detaljer som tar for mye fokus. 

Størrelse: Litt liten i størrelsen med korte ermer. Hvis du har lange armer, bør du gå opp en størrelse. Ellers en rett og slim passform som er litt lengre foran enn bak.

Materiale: Både yttermaterialet og fôret består av 100% polyester. 

Testpanelets vurdering: Hvis du er på jakt etter en fin, prisgunstig og klokkeren høstparkas har du kommet riktig. Denne modellen er deilig og varm om høsten og våren, men litt for kald på de kaldeste vinterdagene. Hvis du vil kunne bruke den hele vintersesongen, anbefaler vi at du skaffer en varm linerjakke samt underklær. 

Dette er en enkel og nedtonet modell, både når det kommer til prislappen, men også detaljene. Prisen er veldig lommebokvennlig og du får mye for pengene. Når det kommer til detaljene, eller kanskje mangelen på detaljer, ser vi et fåtall lommer, snøre i midjen samt en hette. Ellers er modellen klassisk og slitesterk.

Jakken har et mer vennlig design som gjør at modellen passer minst like bra til en sporty stil som en kveld på byen. De nedtonede detaljene gjør at du kan matche modellen med så og si hva som helst. 

Minus med jakken: I motsetning til mange andre parkaser, har denne jakken litt korte ermer, noe som er verdt å tenke på når du velger størrelse. Testpanelet vil også advare mot pelsen i hetta som kan miste formen sin før det slitesterke yttermaterialet gjør det. 

De beste egenskapene ved jakken: Kombinasjonen av den blå kuløren og den hvite innsiden på hetta er kjempefin. Sammen med den nedtonede looken, er dette en veldig prisgunstig, enkel modell som passer de fleste. 

Stylish first! 

Jofama Parkas

Test av: ,  

Finnes i fargen:

Kort oppsummert: En sporty og stilsikker versjon av en parkas. 

Størrelse: Så lenge du kjører på med din vanlige størrelse, kommer passformen til å være super. Normal til litt løs. Jakken slutter akkurat under rumpa og kan, sammen med den litt korte passformen, oppleves som litt posete på kroppen.

Materiale: Yttermaterialet består av 50% polyester, 46% nylon og 4% spandex. Fôringen består av 100% polyester.  

Testpanelets vurdering: Dette er en spennende modell som lett kan misforståes som noe annet enn den faktisk er. For det første har den ikke det samme robuste yttermaterialet som en parkas ofte har, den oppleves mer som en sportswear-jakke. Varmen er derimot alt annet enn det den er ved en sportswear-modell. Denne jakken er veldig varm og kommer til å beskytte deg fra kulden hele vintersesongen.  

Selv om designet er rent, så har denne modellen alle funksjonene du ser etter ved en jakke – snøring nederst, justerbar hette, lommer og en solid glidelås.  

Noe av det beste med modellen er at den er superlett. Du blir nok engang lurt til å tro at det er en tynn høstjakke, men sannheten er at den er supervarm. 

Minus med jakken: Siden yttermaterialet skiller seg fra mange andre parkaser, oppleves denne jakken som litt raslete. Deler av testpanelet savner følelsen i yttermaterialet som vanligvis holder jakken slett.

De beste egenskapene ved jakken: Den er fin og lett, men samtidig veldig varm. Du får mye varme i forhold til den lave vekten. Ekstra pluss for det bomberjakke-lignende designet som føles veldig trendy.  

Back to black 

Wyte parkas

Test av: 

Finnes i fargene:  og 

Kort oppsummert: Lommebokvennlig og klassisk modell som fungerer til det meste. 

Størrelse: Litt romslig passform med en lengde som går nedenfor rumpa.  

Materiale: Yttermaterialet består av 85% polyester og 15% bomull. Fyllet består av 100% polyester. 

Testpanelets vurdering: En passe varm parkas for en mild vinter. Hvis det blir veldig kaldt ute, bør du kombinere modellen med en linerjakke under. Jakken sitter veldig bra på kroppen, det er absolutt ingenting å klage på der. Noe testpanelet hyller veldig, er proporsjonene på jakken. Det ser hverken ut som at du har en posete passform eller har presset på deg en for liten jakke. Dette er en jakke som passer de fleste kroppsfasonger.

Designet er enkelt og nedtonet for å passe til de fleste anledninger og antrekk. Det er fint med en jakke som ikke har alt for mye ting som forstyrrer. Fortsatt finnes det mest nødvendige i form av lommer på ut- og innsiden, snøring i midjen samt snøring som justerer passformen på hetta. 

Hvis du er en person som synes det kan være litt kjedelig med en svart jakke, kan du glede deg over at modellen også finnes i kamuflasje-mønster, så du kan selv avgjøre hvor mye du vil synes i (eller gå i ett med!) omgivelsene. 

Minus med jakken: Kvaliteten på detaljene oser ikke luksus på samme måte som ved modeller med en tredoblet prislapp. Glidelåsen kunne gjerne vært litt grovere for å passe på en såpass solid jakke. Til og med de hvite snørene ved hetta kunne vært i et annet materiale for å gi et litt mer luksuriøst preg. 

De beste egenskapene ved jakken: Du får en stilren, robust og fin vinterjakke til en veldig lav pris. Mye jakke for pengene! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

fotbollsskor header
Mote & trender

Sesongens 10 beste fotballsko fra Adidas, Nike og Puma

5 timer siden
Casall tights
Mote & trender

Derfor bør du trene i Casalls myke treningstights

1 dag siden
Header prommenadskor
Mote & trender

Test! De beste gåskoene som gir maksimal komfort

1 dag siden
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg
Mote & trender

Treningstøy fra Nike som du bare må ha

1 dag siden
Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

4 dager siden
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

4 dager siden
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

5 dager siden
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

18 feb 2020
padeltennis header
Mote & trender

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

18 feb 2020
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

18 feb 2020
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

17 feb 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

16 feb 2020
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

16 feb 2020
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

14 feb 2020
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

14 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

12 feb 2020
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
more news
fotbollsskor header

Sesongens 10 beste fotballsko fra Adidas, Nike og Puma

Gjør deg klar for sesongstart med nye fotballsko. Her har vi samlet våre favoritter fra Nike, Puma og Adidas.

5 timer siden
Mote & trender
Casall tights

Derfor bør du trene i Casalls myke treningstights

Hva ser du etter når du skal gå til innkjøp av en ny treningstights? En myk og ettersittende passform, høy midje og et trendy mønster? Da er Casalls tights noe for deg!

1 dag siden
Mote & trender
Header prommenadskor

Test! De beste gåskoene som gir maksimal komfort

Finnes det noen gode gåsko, uansett om man skal gå på asfalt, turstier eller i duskregn? Selvfølgelig! Testpanelet vårt har prøvd både vanntette og komfortable gåsko.

1 dag siden
Mote & trender
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg

Treningstøy fra Nike som du bare må ha

Noen klesplagg er helt uerstattelige i enhver kvinnelig treningsgarderobe. Her er de beste treningsklærne fra Nike som definitivt bør flytte inn hos deg!

1 dag siden
Mote & trender
Header dam adidas

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

De tre stripene fra Adidas går som en rød tråd gjennom denne testen. Testpanelet vårt har vurdert våre 5 mest populære plagg fra Adidas.

4 dager siden
Mote & trender
Header adidas

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

En drømmetest av crème de la crème fra Adidas. Skoene Ultraboost, en padelracket med maksimal kontroll og en t-skjorte som kan brukes til trening og hverdags. Disse svarte Adidas-favorittene vil du ikke gå glipp av!

4 dager siden
Mote & trender
Barnskor

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

Passform, materialvalg, størrelse og hvilke sko som tilhører hvilken sesong – her svarer vi på alle spørsmål vedrørende barnesko fra Adidas.

5 dager siden
Mote & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

18 feb 2020
Mote & trender
padeltennis header

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

Hvem spiller du som oftest padel med? Kjenn på smaken av seier med en helt ny padelracket, nye padelsko og kanskje til og med et helt nytt antrekk! Her er 10 padelfavoritter du ikke kan gå glipp av.

18 feb 2020
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

18 feb 2020
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

17 feb 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

16 feb 2020
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

16 feb 2020
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

14 feb 2020
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

14 feb 2020
Mote & trender