Test baddräkter

Badedrakten som er best i test

Vil du ta svømmetreningen din til neste nivå? Da er det på tide å investere i en funksjonell badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen.

Når du svømmer så trener du kroppen på en effektiv men samtidig skånsom måte – og en bra badedrakt gjør det enda mer smidig. Det viktigste når du kjøper en badedrakt som skal anvendes i svømmehallen og åpent hav snarere enn stranden, er passformen.  

– Du vil i aller høyeste grad unngå luftbobler både ved brystet og bak på ryggen, ettersom det fungerer som motstand når du svømmer. En badedrakt skal sitte så stramt at du ikke tenker over at du har noe på deg, sier svømmelæreren Anna-Karin Lundin, grunnleggeren av den svenske svømmetrenings-tjenesten .  

Den skal med andre ord ikke gnage eller ha harde skulderstropper, ettersom det tar fokuset vekk fra svømmingen. Der spiller også skjæringen på badedrakten en rolle, selv om det stort sett er et individuelt spørsmål.  

– Det er ikke bra med en badedrakt som har for stor utringning ved brystet siden det lett fører til at badedrakten slipper inn vann, som igjen fører til at du svømmer langsommere. Ta med deg regelen om at badedrakten skal sitte som et andre hudlag. 

Når du har funnet en badedrakt som har alle egenskapene du vil ha, så er det viktig at den passer for deg. Det er viktig at du liker badedrakten, for dersom den ikke sitter komfortabelt og fint på så kommer du ikke til å anvende den. Om du derimot finner en modell som du forelsker deg i, så skal du unngå å vaske plagget hver gang ettersom det påvirker holdbarhetstiden.  

– Det holder at du skyller den med ferskvann, du behøver ikke å ta den i vaskemaskinen hver gang. Badedrakten blir derimot ikke ødelagt av at du bruker den på ferien og soler deg samt bader i den, alle badedraktene i testen tåler det. Derimot kan du være litt forsiktig så du ikke får solkrem på den. 

Anna-Karin Lundin, som blant annet har 4 VM-gull i brystsvømming i aldersgruppen sin, har svømt i seks av våre mest populære badedrakter. Vil du vite mer om "Simcoachen"? Sjekk ut deres  eller

BADEDRAKTENE SOM ER TESTET

Perfekt passform

Test baddräkter Nike no

Test av: , Nike

Ordinær pris: 699 kroner 

Størrelse: Hverken liten eller stor i størrelsen, men litt løs bakpå. 

Passform: Bra og ettersittende passform uten at den skjærer inn noen steder. Litt stor bak, noe som er bra dersom du liker det. Stoffet på badedrakten gir en mer slim effekt. 

Tykkelse: Dette klorresistente materialet er fôret samtidig som det er normalt til på grensen til tynt, som igjen gir et komfortabelt preg.  

Føyelig: Badedrakten sitter der den skal ved vending og start samt ved alle svømmeteknikker, uansett om du svømmer langsomt eller raskt. 

Kompresjon: Ettersom det er en drakt med fôring så fører det til at ting holdes inn takket være det. Ellers er det ingen spesiell kompresjon i badedrakten.  

Støtte til bysten: En badedrakt uten støtte til bysten, som derfor passer best for deg med litt mindre byste.

Tørketid: En badedrakt med fôr tar alltid litt lengre tid å tørke, men det er ikke en ekstrem tørketid på noen som helst måte.

Kommentar: 

Dette er en badedrakt med middels høy utringning i et klorresistent materiale med en stor, innsydd Nike-logo. Den passer perfekt for deg som er mosjonist eller som trener svømming. Den passer også fint til dykking, trening og bevegelsesfriheten er stor. Avhengig av hvilken kroppsfasong du har, så kan det bli litt overflødig stoff bakpå. Badedrakten er fôret og sitter som et skudd når du svømmer – du får ingen gnagsår eller luftbobler hverken i bysten eller på ryggen. Det eneste minuset er vaskelappen som er alt for hard og det er alt for mange, så de må du klippe av.  

Innebygd sportstopp

Test baddräkter Speedo no

Test av: , Speedo

Ordinær pris: 499 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, muligens litt ettersittende sportstopp. 

Passform: Sitter fint uten at den skjærer inn noen steder. Det gjør at sportstoppen som er innebygd i badedrakten egentlig føles litt unødvendig, for de fleste ville bysten vært på plass takket være formen på modellen. 

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men ettersom det er en innebygd sportstopp så er den litt tykkere der. 

Føyelig: Badedrakten sitter på plass under vending og start samt alle måter å svømme på. Det blir derimot et lite minus fordi sportstoppen sitter litt for hardt over brystet og ryggen. 

Kompresjon: Ingen spesiell kompresjon, men den er heller ikke løs takket være en god fasthet i stoffet. 

Støtte til bysten: Her er støtten på topp takket være den innebygde sportstoppen! Uansett hvilken størrelse du har på brystene, så gir denne badedrakten riktig støtte når du svømmer. 

Tørketid: Den tørker raskt, inkludert toppen. 

Kommentar:

Dette er et bra valg for deg med store bryster, ettersom badedrakten har en innebygd sportstopp. Men det er også sportstoppen som splitter testpanelet i to lag. For noen føltes det litt unødvendig med en sportstopp i en badedrakt, og det kan føles ut som at det strammer litt rundt brystpartiet om du ikke er vant til det. Den passer utmerket for deg som er mosjonist og for deg som trener svømming. Den er utmerket å dykke og vende i, og du kan svømme på alle mulige måter siden den sitter så bra og bevegelsesfriheten er på topp. Denne treningsdrakten har en middels stor utringning og er laget i et materiale med fireveis-stretch som i tillegg er klorresistent.

For mosjonisten 

Test baddräkter abecita no

Test av: , Abecita

Ordinær pris: 699 kroner

Størrelse: Fin i størrelsen, så velg det du pleier å ha. 

Passform: Lav skjæring ved bena, litt utringet og vann kommer dermed inn. Stropper som går i kryss på ryggen og høy skjæring på ryggen.  

Tykkelse: Badedrakten har en tynn fôring, spesielt foran. Innebygde cuper for brystene.  

Føyelig: Den er smidig og fleksibel uten å lekke inn vann. Stroppene som krysses ruller akkurat over skulderbladene, noe som forstyrrer farten og følelsen av mobilitet for skuldrene.  

Kompresjon: Ingen spesiell kompresjon, men den er smidig på kroppen på grunn av det tynne fôret.

Støtte til bysten: Takket være de vatterte cupene og et bånd under bysten, så sørger badedrakten for å gi deg den støtten du behøver. Deilig for deg med store bryst som vil holde dem på plass! 

Tørketid: Den blir fort tørr!  

Kommentar: 

Denne badedrakten har et veldig fint design med et klassisk snitt, lav skjæring, høy rygg, fine stropper som krysses på ryggen og striper som oser 50-tallet. Et kjempebra valg for deg som bare svømmer litt innimellom eller er mosjonist og svømmer litt mer regelmessig, men som samtidig vil bruke samme badedrakt på stranden og fortsatt føle deg fin. Det er en fin passform som holder inne det meste, og badedrakten har vatterte cuper. Den fôrede forsiden gir støtte og shaping-effekt. Dette er derimot feil badedrakt dersom du er seriøs med svømmingen, det er ingenting for deg som vil se rask ut. 

Super kompresjon! 

Test baddräkter Head no

Test av: , Head

Ordinær pris: 559 kroner 

Størrelse: Veldig liten i størrelsen, du må mest sannsynlig gå opp en hel størrelse! 

Passform: Ettersom den er så liten i størrelsen, så kommer din vanlige størrelse til å være veldig stram og skjære inn både i lårene og over ryggen. Men når du finner riktig størrelse så sitter den fint – den er lavt skåret i ryggen og høyt skåret ved hofta. 

Tykkelse: Veldig tynn! Den føles som et hudlag nummer to, og materialet minner om papir. 

Føyelig: Veldig føyelig og ettersittende. Den føyer seg etter kroppen og bevegelsene når du svømmer.  

Kompresjon: Ekstremt komprimerende! Det er derfor størrelsen føles litt liten også. Men den skal ikke sitte så stramt at den blir ukomfortabel og hindrer mobiliteten. 

Støtte til bysten: Ingen støtte, men takket være kompresjonen så sitter alt stramt og på plass. 

Tørketid: Ekstremt hurtigtørkende materiale! 

Kommentar: 

Dette er en konkurransedrakt i et tynt materiale med høy kompresjon, og den passer for deg som vil konkurrere i svømming. Tenk på at den er veldig liten i størrelsen, og det er viktig at du finner riktig størrelse ettersom en for liten badedrakt begrenser bevegelsene. Den har et klassisk snitt og passer ikke bare til konkurranser, den passer også til trening. Den er klorresistent på en utmerket måte, og formen på badedrakten holder lenge. Stoffet har et belegg som øker glidegenskaper og motvirker at vannet absorberes, noe som fører til at den er lett og minsker tørketiden.  

Fantastisk budsjettfavoritt!

Test baddräkter Adidas no

Test av: , Adidas


Ordinær pris: 399 kroner

Størrelse: Helt normal i størrelsen.

Passform: Bra og basic modell som sitter der den skal. Ingenting irriterer mens du svømmer. 

Tykkelse: Et tykkere materiale som delvis består av gjenvunnet fiskegarn, som er miljøvennlig. Pluss for det! 

Føyelig: Badedrakten sitter der den skal ved vendinger og start samt alle måter å svømme på, uansett om du svømmer raskt eller langsomt. Perfekt!  

Kompresjon: Til tross for at den ikke har noen spesiell kompresjon, så holder drakten sammen alt.

Støtte til bysten: Denne badedrakten har ingen spesiell støtte for brystene. Derfor passer den best for deg med mindre byste som ikke krever så mye støtte. 

Tørketid: Den tørker veldig fort! 

Kommentar: 

Smidig og føyelig badedrakt som ikke skiller seg ut, men den gjør derimot jobben sin. Ingen problemer med gnaging eller luftbobler som trenger seg inn. Skjæringen er medium. Drakten er laget i et kloravstøtende materiale, men som i tillegg er veldig flatt. Materialet består av gamle fiskegarn som har blitt hentet opp fra havet og annen nylon som har blitt gjenvunnet, noe som selvfølgelig føles bra ettersom en svømmer kanskje bryr seg ekstra mye om havene. Testpanelet liker også designet som er helsvart med Adidas tre hvite striper på sidene. 

Passer for litt eldre personer

Test baddräkter zoggs no

Test av: , Zoggs

Ordinær pris: 549 kroner

Størrelse: True to size! 

Passform: En drakt som dekker det meste og det er noe som den litt eldre målgruppen som oftest foretrekker. Det er lav skjæring og dyp utringning. Litt preg av en sløyfe på brystet samt innebygd BH. Høy i ryggen. 

Tykkelse: Badedrakten har en shapingeffekt med vatterte cuper som gjør stoffet veldig tykt sammenlignet med de andre modellene i testen. Tykkelsen passer perfekt for de som gjerne svømmer i noe som holder alt på plass. Vatteringen i BH-en kan tas ut. 

Føyelig: Vann lekker inn foran ettersom badedrakten har en dyp utringning. Skulderstroppene glir ned når du svømmer og hindrer mobiliteten når de glir langt ut på skuldrene. Den nedre delen er derimot grei.  

Kompresjon: Materialet er tynt men shapingeffekten gjør badedrakten veldig solid. 

Støtte til bysten: Her får du ikke bare støtte, du får også push ettersom badedrakten har en innebygd sportstopp. 

Tørketid: Til tross for sports-BH'en og vattering, så har denne badedrakten en helt grei tørketid. 

Kommentar: 

Dette er en klassisk "damedrakt" og er ikke for deg som vil svømme for å konkurrere. Designet og funksjonen er like mye til for å holde inne og forme kroppen som for å gjøre det enkelt å svømme. Den er nesten mer flatterende enn praktisk. Sitter komfortabelt og designet er så fint at du til og med kan ha den på stranden.  

LES MER:

 Tilbake

News Feed

test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

2 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

3 dager siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

3 dager siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

6 dager siden
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

6 dager siden
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
more news
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

2 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

3 dager siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

3 dager siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

6 dager siden
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

6 dager siden
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender
Babolat

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

Årets morsomste fredag er her! På Black Friday kan du klikke hjem alt på ønskelisten til en ekstra bra pris. Her er 7 favoritter til ham.

21 nov 2019
Mote & trender
Nike Metcon 5

7 svarte tilbud på Black Friday

7 favoritter fra 7 populære merker. Disse svarte kuppene bør du bestille nå under Black Friday weekend!

21 nov 2019
Mote & trender