Test baddräkter

Badedrakten som er best i test

Vil du ta svømmetreningen din til neste nivå? Da er det på tide å investere i en funksjonell badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen.

Når du svømmer så trener du kroppen på en effektiv men samtidig skånsom måte – og en bra badedrakt gjør det enda mer smidig. Det viktigste når du kjøper en badedrakt som skal anvendes i svømmehallen og åpent hav snarere enn stranden, er passformen.  

– Du vil i aller høyeste grad unngå luftbobler både ved brystet og bak på ryggen, ettersom det fungerer som motstand når du svømmer. En badedrakt skal sitte så stramt at du ikke tenker over at du har noe på deg, sier svømmelæreren Anna-Karin Lundin, grunnleggeren av den svenske svømmetrenings-tjenesten .  

Den skal med andre ord ikke gnage eller ha harde skulderstropper, ettersom det tar fokuset vekk fra svømmingen. Der spiller også skjæringen på badedrakten en rolle, selv om det stort sett er et individuelt spørsmål.  

– Det er ikke bra med en badedrakt som har for stor utringning ved brystet siden det lett fører til at badedrakten slipper inn vann, som igjen fører til at du svømmer langsommere. Ta med deg regelen om at badedrakten skal sitte som et andre hudlag. 

Når du har funnet en badedrakt som har alle egenskapene du vil ha, så er det viktig at den passer for deg. Det er viktig at du liker badedrakten, for dersom den ikke sitter komfortabelt og fint på så kommer du ikke til å anvende den. Om du derimot finner en modell som du forelsker deg i, så skal du unngå å vaske plagget hver gang ettersom det påvirker holdbarhetstiden.  

– Det holder at du skyller den med ferskvann, du behøver ikke å ta den i vaskemaskinen hver gang. Badedrakten blir derimot ikke ødelagt av at du bruker den på ferien og soler deg samt bader i den, alle badedraktene i testen tåler det. Derimot kan du være litt forsiktig så du ikke får solkrem på den. 

Anna-Karin Lundin, som blant annet har 4 VM-gull i brystsvømming i aldersgruppen sin, har svømt i seks av våre mest populære badedrakter. Vil du vite mer om "Simcoachen"? Sjekk ut deres  eller

BADEDRAKTENE SOM ER TESTET

Perfekt passform

Test baddräkter Nike no

Test av: , Nike

Ordinær pris: 699 kroner 

Størrelse: Hverken liten eller stor i størrelsen, men litt løs bakpå. 

Passform: Bra og ettersittende passform uten at den skjærer inn noen steder. Litt stor bak, noe som er bra dersom du liker det. Stoffet på badedrakten gir en mer slim effekt. 

Tykkelse: Dette klorresistente materialet er fôret samtidig som det er normalt til på grensen til tynt, som igjen gir et komfortabelt preg.  

Føyelig: Badedrakten sitter der den skal ved vending og start samt ved alle svømmeteknikker, uansett om du svømmer langsomt eller raskt. 

Kompresjon: Ettersom det er en drakt med fôring så fører det til at ting holdes inn takket være det. Ellers er det ingen spesiell kompresjon i badedrakten.  

Støtte til bysten: En badedrakt uten støtte til bysten, som derfor passer best for deg med litt mindre byste.

Tørketid: En badedrakt med fôr tar alltid litt lengre tid å tørke, men det er ikke en ekstrem tørketid på noen som helst måte.

Kommentar: 

Dette er en badedrakt med middels høy utringning i et klorresistent materiale med en stor, innsydd Nike-logo. Den passer perfekt for deg som er mosjonist eller som trener svømming. Den passer også fint til dykking, trening og bevegelsesfriheten er stor. Avhengig av hvilken kroppsfasong du har, så kan det bli litt overflødig stoff bakpå. Badedrakten er fôret og sitter som et skudd når du svømmer – du får ingen gnagsår eller luftbobler hverken i bysten eller på ryggen. Det eneste minuset er vaskelappen som er alt for hard og det er alt for mange, så de må du klippe av.  

Innebygd sportstopp

Test baddräkter Speedo no

Test av: , Speedo

Ordinær pris: 499 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, muligens litt ettersittende sportstopp. 

Passform: Sitter fint uten at den skjærer inn noen steder. Det gjør at sportstoppen som er innebygd i badedrakten egentlig føles litt unødvendig, for de fleste ville bysten vært på plass takket være formen på modellen. 

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men ettersom det er en innebygd sportstopp så er den litt tykkere der. 

Føyelig: Badedrakten sitter på plass under vending og start samt alle måter å svømme på. Det blir derimot et lite minus fordi sportstoppen sitter litt for hardt over brystet og ryggen. 

Kompresjon: Ingen spesiell kompresjon, men den er heller ikke løs takket være en god fasthet i stoffet. 

Støtte til bysten: Her er støtten på topp takket være den innebygde sportstoppen! Uansett hvilken størrelse du har på brystene, så gir denne badedrakten riktig støtte når du svømmer. 

Tørketid: Den tørker raskt, inkludert toppen. 

Kommentar:

Dette er et bra valg for deg med store bryster, ettersom badedrakten har en innebygd sportstopp. Men det er også sportstoppen som splitter testpanelet i to lag. For noen føltes det litt unødvendig med en sportstopp i en badedrakt, og det kan føles ut som at det strammer litt rundt brystpartiet om du ikke er vant til det. Den passer utmerket for deg som er mosjonist og for deg som trener svømming. Den er utmerket å dykke og vende i, og du kan svømme på alle mulige måter siden den sitter så bra og bevegelsesfriheten er på topp. Denne treningsdrakten har en middels stor utringning og er laget i et materiale med fireveis-stretch som i tillegg er klorresistent.

For mosjonisten 

Test baddräkter abecita no

Test av: , Abecita

Ordinær pris: 699 kroner

Størrelse: Fin i størrelsen, så velg det du pleier å ha. 

Passform: Lav skjæring ved bena, litt utringet og vann kommer dermed inn. Stropper som går i kryss på ryggen og høy skjæring på ryggen.  

Tykkelse: Badedrakten har en tynn fôring, spesielt foran. Innebygde cuper for brystene.  

Føyelig: Den er smidig og fleksibel uten å lekke inn vann. Stroppene som krysses ruller akkurat over skulderbladene, noe som forstyrrer farten og følelsen av mobilitet for skuldrene.  

Kompresjon: Ingen spesiell kompresjon, men den er smidig på kroppen på grunn av det tynne fôret.

Støtte til bysten: Takket være de vatterte cupene og et bånd under bysten, så sørger badedrakten for å gi deg den støtten du behøver. Deilig for deg med store bryst som vil holde dem på plass! 

Tørketid: Den blir fort tørr!  

Kommentar: 

Denne badedrakten har et veldig fint design med et klassisk snitt, lav skjæring, høy rygg, fine stropper som krysses på ryggen og striper som oser 50-tallet. Et kjempebra valg for deg som bare svømmer litt innimellom eller er mosjonist og svømmer litt mer regelmessig, men som samtidig vil bruke samme badedrakt på stranden og fortsatt føle deg fin. Det er en fin passform som holder inne det meste, og badedrakten har vatterte cuper. Den fôrede forsiden gir støtte og shaping-effekt. Dette er derimot feil badedrakt dersom du er seriøs med svømmingen, det er ingenting for deg som vil se rask ut. 

Super kompresjon! 

Test baddräkter Head no

Test av: , Head

Ordinær pris: 559 kroner 

Størrelse: Veldig liten i størrelsen, du må mest sannsynlig gå opp en hel størrelse! 

Passform: Ettersom den er så liten i størrelsen, så kommer din vanlige størrelse til å være veldig stram og skjære inn både i lårene og over ryggen. Men når du finner riktig størrelse så sitter den fint – den er lavt skåret i ryggen og høyt skåret ved hofta. 

Tykkelse: Veldig tynn! Den føles som et hudlag nummer to, og materialet minner om papir. 

Føyelig: Veldig føyelig og ettersittende. Den føyer seg etter kroppen og bevegelsene når du svømmer.  

Kompresjon: Ekstremt komprimerende! Det er derfor størrelsen føles litt liten også. Men den skal ikke sitte så stramt at den blir ukomfortabel og hindrer mobiliteten. 

Støtte til bysten: Ingen støtte, men takket være kompresjonen så sitter alt stramt og på plass. 

Tørketid: Ekstremt hurtigtørkende materiale! 

Kommentar: 

Dette er en konkurransedrakt i et tynt materiale med høy kompresjon, og den passer for deg som vil konkurrere i svømming. Tenk på at den er veldig liten i størrelsen, og det er viktig at du finner riktig størrelse ettersom en for liten badedrakt begrenser bevegelsene. Den har et klassisk snitt og passer ikke bare til konkurranser, den passer også til trening. Den er klorresistent på en utmerket måte, og formen på badedrakten holder lenge. Stoffet har et belegg som øker glidegenskaper og motvirker at vannet absorberes, noe som fører til at den er lett og minsker tørketiden.  

Fantastisk budsjettfavoritt!

Test baddräkter Adidas no

Test av: , Adidas


Ordinær pris: 399 kroner

Størrelse: Helt normal i størrelsen.

Passform: Bra og basic modell som sitter der den skal. Ingenting irriterer mens du svømmer. 

Tykkelse: Et tykkere materiale som delvis består av gjenvunnet fiskegarn, som er miljøvennlig. Pluss for det! 

Føyelig: Badedrakten sitter der den skal ved vendinger og start samt alle måter å svømme på, uansett om du svømmer raskt eller langsomt. Perfekt!  

Kompresjon: Til tross for at den ikke har noen spesiell kompresjon, så holder drakten sammen alt.

Støtte til bysten: Denne badedrakten har ingen spesiell støtte for brystene. Derfor passer den best for deg med mindre byste som ikke krever så mye støtte. 

Tørketid: Den tørker veldig fort! 

Kommentar: 

Smidig og føyelig badedrakt som ikke skiller seg ut, men den gjør derimot jobben sin. Ingen problemer med gnaging eller luftbobler som trenger seg inn. Skjæringen er medium. Drakten er laget i et kloravstøtende materiale, men som i tillegg er veldig flatt. Materialet består av gamle fiskegarn som har blitt hentet opp fra havet og annen nylon som har blitt gjenvunnet, noe som selvfølgelig føles bra ettersom en svømmer kanskje bryr seg ekstra mye om havene. Testpanelet liker også designet som er helsvart med Adidas tre hvite striper på sidene. 

Passer for litt eldre personer

Test baddräkter zoggs no

Test av: , Zoggs

Ordinær pris: 549 kroner

Størrelse: True to size! 

Passform: En drakt som dekker det meste og det er noe som den litt eldre målgruppen som oftest foretrekker. Det er lav skjæring og dyp utringning. Litt preg av en sløyfe på brystet samt innebygd BH. Høy i ryggen. 

Tykkelse: Badedrakten har en shapingeffekt med vatterte cuper som gjør stoffet veldig tykt sammenlignet med de andre modellene i testen. Tykkelsen passer perfekt for de som gjerne svømmer i noe som holder alt på plass. Vatteringen i BH-en kan tas ut. 

Føyelig: Vann lekker inn foran ettersom badedrakten har en dyp utringning. Skulderstroppene glir ned når du svømmer og hindrer mobiliteten når de glir langt ut på skuldrene. Den nedre delen er derimot grei.  

Kompresjon: Materialet er tynt men shapingeffekten gjør badedrakten veldig solid. 

Støtte til bysten: Her får du ikke bare støtte, du får også push ettersom badedrakten har en innebygd sportstopp. 

Tørketid: Til tross for sports-BH'en og vattering, så har denne badedrakten en helt grei tørketid. 

Kommentar: 

Dette er en klassisk "damedrakt" og er ikke for deg som vil svømme for å konkurrere. Designet og funksjonen er like mye til for å holde inne og forme kroppen som for å gjøre det enkelt å svømme. Den er nesten mer flatterende enn praktisk. Sitter komfortabelt og designet er så fint at du til og med kan ha den på stranden.  

LES MER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

1 dag siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

2 dager siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

1 dag siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

2 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender