Test baddräkter

Badedrakten som er best i test

Vil du ta svømmetreningen din til neste nivå? Da er det på tide å investere i en funksjonell badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen.

Når du svømmer så trener du kroppen på en effektiv men samtidig skånsom måte – og en bra badedrakt gjør det enda mer smidig. Det viktigste når du kjøper en badedrakt som skal anvendes i svømmehallen og åpent hav snarere enn stranden, er passformen.  

– Du vil i aller høyeste grad unngå luftbobler både ved brystet og bak på ryggen, ettersom det fungerer som motstand når du svømmer. En badedrakt skal sitte så stramt at du ikke tenker over at du har noe på deg, sier svømmelæreren Anna-Karin Lundin, grunnleggeren av den svenske svømmetrenings-tjenesten .  

Den skal med andre ord ikke gnage eller ha harde skulderstropper, ettersom det tar fokuset vekk fra svømmingen. Der spiller også skjæringen på badedrakten en rolle, selv om det stort sett er et individuelt spørsmål.  

– Det er ikke bra med en badedrakt som har for stor utringning ved brystet siden det lett fører til at badedrakten slipper inn vann, som igjen fører til at du svømmer langsommere. Ta med deg regelen om at badedrakten skal sitte som et andre hudlag. 

Når du har funnet en badedrakt som har alle egenskapene du vil ha, så er det viktig at den passer for deg. Det er viktig at du liker badedrakten, for dersom den ikke sitter komfortabelt og fint på så kommer du ikke til å anvende den. Om du derimot finner en modell som du forelsker deg i, så skal du unngå å vaske plagget hver gang ettersom det påvirker holdbarhetstiden.  

– Det holder at du skyller den med ferskvann, du behøver ikke å ta den i vaskemaskinen hver gang. Badedrakten blir derimot ikke ødelagt av at du bruker den på ferien og soler deg samt bader i den, alle badedraktene i testen tåler det. Derimot kan du være litt forsiktig så du ikke får solkrem på den. 

Anna-Karin Lundin, som blant annet har 4 VM-gull i brystsvømming i aldersgruppen sin, har svømt i seks av våre mest populære badedrakter. Vil du vite mer om "Simcoachen"? Sjekk ut deres  eller

BADEDRAKTENE SOM ER TESTET

Perfekt passform

Test baddräkter Nike no

Test av: , Nike

Ordinær pris: 699 kroner 

Størrelse: Hverken liten eller stor i størrelsen, men litt løs bakpå. 

Passform: Bra og ettersittende passform uten at den skjærer inn noen steder. Litt stor bak, noe som er bra dersom du liker det. Stoffet på badedrakten gir en mer slim effekt. 

Tykkelse: Dette klorresistente materialet er fôret samtidig som det er normalt til på grensen til tynt, som igjen gir et komfortabelt preg.  

Føyelig: Badedrakten sitter der den skal ved vending og start samt ved alle svømmeteknikker, uansett om du svømmer langsomt eller raskt. 

Kompresjon: Ettersom det er en drakt med fôring så fører det til at ting holdes inn takket være det. Ellers er det ingen spesiell kompresjon i badedrakten.  

Støtte til bysten: En badedrakt uten støtte til bysten, som derfor passer best for deg med litt mindre byste.

Tørketid: En badedrakt med fôr tar alltid litt lengre tid å tørke, men det er ikke en ekstrem tørketid på noen som helst måte.

Kommentar: 

Dette er en badedrakt med middels høy utringning i et klorresistent materiale med en stor, innsydd Nike-logo. Den passer perfekt for deg som er mosjonist eller som trener svømming. Den passer også fint til dykking, trening og bevegelsesfriheten er stor. Avhengig av hvilken kroppsfasong du har, så kan det bli litt overflødig stoff bakpå. Badedrakten er fôret og sitter som et skudd når du svømmer – du får ingen gnagsår eller luftbobler hverken i bysten eller på ryggen. Det eneste minuset er vaskelappen som er alt for hard og det er alt for mange, så de må du klippe av.  

Innebygd sportstopp

Test baddräkter Speedo no

Test av: , Speedo

Ordinær pris: 499 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, muligens litt ettersittende sportstopp. 

Passform: Sitter fint uten at den skjærer inn noen steder. Det gjør at sportstoppen som er innebygd i badedrakten egentlig føles litt unødvendig, for de fleste ville bysten vært på plass takket være formen på modellen. 

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men ettersom det er en innebygd sportstopp så er den litt tykkere der. 

Føyelig: Badedrakten sitter på plass under vending og start samt alle måter å svømme på. Det blir derimot et lite minus fordi sportstoppen sitter litt for hardt over brystet og ryggen. 

Kompresjon: Ingen spesiell kompresjon, men den er heller ikke løs takket være en god fasthet i stoffet. 

Støtte til bysten: Her er støtten på topp takket være den innebygde sportstoppen! Uansett hvilken størrelse du har på brystene, så gir denne badedrakten riktig støtte når du svømmer. 

Tørketid: Den tørker raskt, inkludert toppen. 

Kommentar:

Dette er et bra valg for deg med store bryster, ettersom badedrakten har en innebygd sportstopp. Men det er også sportstoppen som splitter testpanelet i to lag. For noen føltes det litt unødvendig med en sportstopp i en badedrakt, og det kan føles ut som at det strammer litt rundt brystpartiet om du ikke er vant til det. Den passer utmerket for deg som er mosjonist og for deg som trener svømming. Den er utmerket å dykke og vende i, og du kan svømme på alle mulige måter siden den sitter så bra og bevegelsesfriheten er på topp. Denne treningsdrakten har en middels stor utringning og er laget i et materiale med fireveis-stretch som i tillegg er klorresistent.

For mosjonisten 

Test baddräkter abecita no

Test av: , Abecita

Ordinær pris: 699 kroner

Størrelse: Fin i størrelsen, så velg det du pleier å ha. 

Passform: Lav skjæring ved bena, litt utringet og vann kommer dermed inn. Stropper som går i kryss på ryggen og høy skjæring på ryggen.  

Tykkelse: Badedrakten har en tynn fôring, spesielt foran. Innebygde cuper for brystene.  

Føyelig: Den er smidig og fleksibel uten å lekke inn vann. Stroppene som krysses ruller akkurat over skulderbladene, noe som forstyrrer farten og følelsen av mobilitet for skuldrene.  

Kompresjon: Ingen spesiell kompresjon, men den er smidig på kroppen på grunn av det tynne fôret.

Støtte til bysten: Takket være de vatterte cupene og et bånd under bysten, så sørger badedrakten for å gi deg den støtten du behøver. Deilig for deg med store bryst som vil holde dem på plass! 

Tørketid: Den blir fort tørr!  

Kommentar: 

Denne badedrakten har et veldig fint design med et klassisk snitt, lav skjæring, høy rygg, fine stropper som krysses på ryggen og striper som oser 50-tallet. Et kjempebra valg for deg som bare svømmer litt innimellom eller er mosjonist og svømmer litt mer regelmessig, men som samtidig vil bruke samme badedrakt på stranden og fortsatt føle deg fin. Det er en fin passform som holder inne det meste, og badedrakten har vatterte cuper. Den fôrede forsiden gir støtte og shaping-effekt. Dette er derimot feil badedrakt dersom du er seriøs med svømmingen, det er ingenting for deg som vil se rask ut. 

Super kompresjon! 

Test baddräkter Head no

Test av: , Head

Ordinær pris: 559 kroner 

Størrelse: Veldig liten i størrelsen, du må mest sannsynlig gå opp en hel størrelse! 

Passform: Ettersom den er så liten i størrelsen, så kommer din vanlige størrelse til å være veldig stram og skjære inn både i lårene og over ryggen. Men når du finner riktig størrelse så sitter den fint – den er lavt skåret i ryggen og høyt skåret ved hofta. 

Tykkelse: Veldig tynn! Den føles som et hudlag nummer to, og materialet minner om papir. 

Føyelig: Veldig føyelig og ettersittende. Den føyer seg etter kroppen og bevegelsene når du svømmer.  

Kompresjon: Ekstremt komprimerende! Det er derfor størrelsen føles litt liten også. Men den skal ikke sitte så stramt at den blir ukomfortabel og hindrer mobiliteten. 

Støtte til bysten: Ingen støtte, men takket være kompresjonen så sitter alt stramt og på plass. 

Tørketid: Ekstremt hurtigtørkende materiale! 

Kommentar: 

Dette er en konkurransedrakt i et tynt materiale med høy kompresjon, og den passer for deg som vil konkurrere i svømming. Tenk på at den er veldig liten i størrelsen, og det er viktig at du finner riktig størrelse ettersom en for liten badedrakt begrenser bevegelsene. Den har et klassisk snitt og passer ikke bare til konkurranser, den passer også til trening. Den er klorresistent på en utmerket måte, og formen på badedrakten holder lenge. Stoffet har et belegg som øker glidegenskaper og motvirker at vannet absorberes, noe som fører til at den er lett og minsker tørketiden.  

Fantastisk budsjettfavoritt!

Test baddräkter Adidas no

Test av: , Adidas


Ordinær pris: 399 kroner

Størrelse: Helt normal i størrelsen.

Passform: Bra og basic modell som sitter der den skal. Ingenting irriterer mens du svømmer. 

Tykkelse: Et tykkere materiale som delvis består av gjenvunnet fiskegarn, som er miljøvennlig. Pluss for det! 

Føyelig: Badedrakten sitter der den skal ved vendinger og start samt alle måter å svømme på, uansett om du svømmer raskt eller langsomt. Perfekt!  

Kompresjon: Til tross for at den ikke har noen spesiell kompresjon, så holder drakten sammen alt.

Støtte til bysten: Denne badedrakten har ingen spesiell støtte for brystene. Derfor passer den best for deg med mindre byste som ikke krever så mye støtte. 

Tørketid: Den tørker veldig fort! 

Kommentar: 

Smidig og føyelig badedrakt som ikke skiller seg ut, men den gjør derimot jobben sin. Ingen problemer med gnaging eller luftbobler som trenger seg inn. Skjæringen er medium. Drakten er laget i et kloravstøtende materiale, men som i tillegg er veldig flatt. Materialet består av gamle fiskegarn som har blitt hentet opp fra havet og annen nylon som har blitt gjenvunnet, noe som selvfølgelig føles bra ettersom en svømmer kanskje bryr seg ekstra mye om havene. Testpanelet liker også designet som er helsvart med Adidas tre hvite striper på sidene. 

Passer for litt eldre personer

Test baddräkter zoggs no

Test av: , Zoggs

Ordinær pris: 549 kroner

Størrelse: True to size! 

Passform: En drakt som dekker det meste og det er noe som den litt eldre målgruppen som oftest foretrekker. Det er lav skjæring og dyp utringning. Litt preg av en sløyfe på brystet samt innebygd BH. Høy i ryggen. 

Tykkelse: Badedrakten har en shapingeffekt med vatterte cuper som gjør stoffet veldig tykt sammenlignet med de andre modellene i testen. Tykkelsen passer perfekt for de som gjerne svømmer i noe som holder alt på plass. Vatteringen i BH-en kan tas ut. 

Føyelig: Vann lekker inn foran ettersom badedrakten har en dyp utringning. Skulderstroppene glir ned når du svømmer og hindrer mobiliteten når de glir langt ut på skuldrene. Den nedre delen er derimot grei.  

Kompresjon: Materialet er tynt men shapingeffekten gjør badedrakten veldig solid. 

Støtte til bysten: Her får du ikke bare støtte, du får også push ettersom badedrakten har en innebygd sportstopp. 

Tørketid: Til tross for sports-BH'en og vattering, så har denne badedrakten en helt grei tørketid. 

Kommentar: 

Dette er en klassisk "damedrakt" og er ikke for deg som vil svømme for å konkurrere. Designet og funksjonen er like mye til for å holde inne og forme kroppen som for å gjøre det enkelt å svømme. Den er nesten mer flatterende enn praktisk. Sitter komfortabelt og designet er så fint at du til og med kan ha den på stranden.  

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

1 dag siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

3 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

3 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

3 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

5 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

5 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

5 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

5 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

5 dager siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

1 dag siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

3 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

3 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

3 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

5 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

5 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

5 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

5 dager siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender