Header-dam-löpartights.jpg

5 løpetight til henne som er best i test

Glad i å løpe? Halve jobben er allerede gjort hvis du løper i riktige klær! Her er løpetightsene som hjelper deg litt ekstra denne våren.

Selvfølgelig kan du begi deg ut i løpesporet i hvilken som helst tights, men sannheten er at løpingen blir så mye bedre i en modell som er skapt for formålet. I motsetning til andre treningstights, er løpemodellene ofte utstyrt med praktiske detaljer, slik som reflekser og lommer. Men det som hovedsakelig skal gi deg en behagelig løpetur, det er komforten på tightsen. At den sitter bra på kroppen uten å gnage eller gli ned er alfa og omega for å holde humøret på topp.  

Utenom komfort er fukttransport og ventilasjon to egenskaper du bør legge ekstra merke til. Jo bedre funksjonsmateriale du løper i, desto mindre tenker du på klærne når du løper. Vårt testpanel har løpt i fem nye løpetights for å finne ut om de holder målet for sesongens løpeøkter. 

Samtlige modeller i testen har en lavere kompresjonssgrad enn hva rene kompresjonstights har. Hvis du ser etter en slik modell, kan du sjekke ut vår test av kompresjonstights


DAM Nike Air 7-8 Tight.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 529 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og passform: Modellen har en 7/8-benlengde som sitter som et skudd på deg som er litt lav. Midjen er i det strammeste laget. Den sitter der den skal, men kan trykke litt mye. 

De beste egenskapene:

 • De store mesh-partiene på bena er absolutt fine. De tar tightsen til et helt nytt nivå. Hvis du ser nøye nok vil du se at det er bittesmå striper som bidrar til at du ikke føler deg naken, til tross for at meshen er litt gjennomsiktig. 
 • Stoffet er mykt og følsomt uten den minste antydning til gnaging eller irriterende sømmer, til tross for at to av de går ganske rett over lårene.  
 • Kombinasjonen av det tynne og ventilerende stoffet og det at tightsen er helt squatproof, er som magi. Bra jobbet, Nike! 
Dårlig egenskap: Litt mer kompresjon i materialet kunne vært bra, til og med for å gjøre de drevne løperne fornøyde. Modellen har en stram passform, men savner den støtten for musklene som er nødvendig når du nærmer deg en mil.

Design: Svart og diskret tights som fortsatt skiller seg ut med sine detaljer i mesh. Den ultimate kompliment-magneten når du trener ute. 

Kort oppsummert: Et svalt og ventilerende alternativ for de hurtige løperne under vår- og sommermånedene. Tightsen sitter stramt på kroppen og har en enda strammere midje som ikke glir ned når du løper. Modellen tar seg bra ut for middels lange runder opp til en mil, siden materialet savner kompresjon. Derimot kan du trene innendørs i tightsen siden den er så fleksibel og ventilerende. Med tanke på det populære designet og de smarte lommene foran og bak, med plass til både mobil og nøkler, får du mye tights for pengene. 

DAM Wyte Anja.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og komfort: Litt stor i størrelsen rundt midjen og lårene, stram passform på leggene. Derimot er det glidelåser ved anklene som gjør det lett å ta tightsen av og på. Materialet savner kompresjon og gir i stedet høy følsomhet når du løper. 

De beste egenskapene: 
 • En veldig høy midje som sitter over hoftebena og sitter på plass under hele løpeturen. Praktisk stamming som du selv kan justere. 
 • Følsomheten er utrolig. Denne modellen er akkurat like tøyelig som en seamless-tights eller yogatights, absolutt ingenting som forstyrrer eller hindrer deg når du løper. I kombinasjon med at materialet er mot den tykkere retningen, kjenner du fortsatt en viss ettersittende følelse, spesielt rundt leggene. 
 • Stort pluss for de praktiske detaljene. Tightsen har for eksempel to lommer på sidene av lårene, hvor du får plass til en telefon (og ja, den ligger stille når du jogger). Modellen har også en lomme med glidelås bak på ryggen. 

Dårlig egenskap: Midjepartiet kunne hatt en litt strammere passform for å gi en slim og stram følelse når du løper. Nå får du mer frihet enn du ønsker rundt midjen og magen, med mindre du går ned en størrelse. 

Design: Fine refleksdetaljer i form av små prikker på leggene. Det kunne derimot vært flere av dem og de kunne vært større for å lyse enda mer opp på mørke kvelder. Rosa og mørkeblått er en perfekt fargekombinasjon.  

Kort oppsummert: Det første som utmerker seg ved denne tightsen er det litt tykkere materialet, det egner seg best når det er rundt fem til ti plussgrader. Hvis det er varmere kan det gå utover ventilasjonen. Anja er et bra valg for mosjonisten som gjerne har med seg telefonen på løpeturen. Utenom løping kan du også ta med deg tightsen når du skal trene styrke. Siden du bør unngå glovarme sommerturer i denne, kan det være lurt å droppe de mest intensive øktene på treningssenteret. Stort sett alt annet kan du gjøre i denne tightsen. Det beste med modellen? Den fantastiske passformen!  

DAM adidas Run 3S Tgt W.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 379 kroner. 
Finnes i fargene: og 

Størrelse og passform: True to size, velger du din vanlige tights-størrelse vil den sitte perfekt. Modellen er laget i et av testens tynneste materialer og har en middels høy midje.  

De beste egenskapene: 

 • Veldig, veldig deilig tights! Så fort du får på deg modellen kommer du til å elske den. Det tynne, stretchy materialet sitter passe stramt på kroppen uten at det klemmer og følger hver eneste bevegelse du tar. Topp!  
 • Den middels høye og justerbare midjen sitter som et skudd når du beveger på deg. Ekstra pluss for at midjen går litt høyere opp på ryggen. 
 • Tightsen er laget i Adidas sitt materiale Climalite, et lett stoff som sitter tett mot kroppen og har en god pusteevne. Med andre ord kan du svette skikkelig uten at du kommer hjem fra løpeturen som en våt hund i regnet. 

Dårlig egenskap: Mangelen på kompresjon samt at midjen ikke er kjempehøy, er det som trekker ned helhetsvurderingen på den ellers veldig populære løpetightsen. 

Design: Enkelt, fint og klassisk design med de tre stripene til Adidas på utsidene av bena. Det er ikke nødvendig med mer enn som så. 

Kort oppsummert: For en tights! Den er prisgunstig, følsom og ekstremt fin. Dette er en modell som holder målet både stilmessig og funksjonelt. Det er bare eliteløperne som bør titte videre, siden denne modellen savner kompresjon i materialet. Alle andre kan være glade for at ventilasjonen er på topp, og det gjør denne løpetightsen til en ny favoritt på våren og sommeren! Er den da tilstrekkelig bra til trening innendørs? Ja, Adidas har tenkt på alt. Du kan svette skikkelig uten at du hverken føler deg innestengt eller for svett. En bra tights til en billig pris som gjerne får følge med på alle middels lange runder.

DAM Puma Elite Speed Tight.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 699 kroner. 
Finnes i fargene:

Størrelse og passform: Stor i størrelsen, gå derfor ned et hakk for optimal passform. Ser man nærmere på stretchen, er det svarte hovedmaterialet litt løsere enn de turkise detaljene.  

De beste egenskapene: 

 • Solid, stabil og høy midje som sitter på plass under hele løpeturen.
 • Tightsen er laget i Pumas Drycell-materiale med et formål om å transportere bort fuktighet samtidig som plagget tørket veldig raskt. Stoffet holder deg tørr og komfortabel. 
 • Følsomheten er det som utmerker denne tightsen. Her kan du virkelig ta ut løpesteget uten at du merker noe motstand. 
Dårlig egenskap: Deler av testpanelet synes ikke hovedmaterialet og de turkise detaljene samspiller når det kommer til komforten. Hovedmaterialet er litt løsere i passformen enn detaljene, og det kan derfor oppleves som at noen deler av tightsen er strammere enn andre. Modellen sitter ellers bra på kroppen, og etter noen burpees som oppvarming kan vi love at du ikke tenker noe mer på det. 

Design: En ungdommelig look for deg som gjerne glir rundt i tightsen din i byen. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Puma leverer plagg med kule og særegne design. Elite Speed Tight er en fin modell med turkise detaljer og mesh-partier som hylles av store deler av testpanelet. Andre mener derimot at modellen er litt for ungdommelig, derav den lavere design-scoren. Denne modellen retter seg hovedsakelig mot deg som ser etter en tights med et bredt bruksområde, og vil ha den samme modellen til både løping, trening og hverdagsbruk. Takket være den høye midjen og høye følsomheten, føler du deg komfortabel i modellen uansett hva du gjør. Til løping anbefaler testpanelet middels lange runder i et rolig tempo. 

DAM Blacc Lava Compression Tights.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Størrelse og komfort: Normal størrelse med en stram passform som krever litt innsats for å få modellen ordentlig opp i skrittet. Praktisk stramming i midjen som holder modellen på plass under løpeturen. Normale ben. 

De beste egenskapene: 
 • Materialet har en skinnende finish og virker nesten litt glatt på innsiden mot huden. Det gjør at du føler deg både rask og smidig.
 • Reflekterende logoer på leggene som er veldig synlige og oppfyller dermed sin funksjon med bravur. I denne tightsen kan du løpe på tidlige kvelder uten å være redd for at andre løpere og bilister ikke skal se deg.
 • Det kompakte kompresjonsmaterialet beskytter mot vind på et godkjent nivå, bedre enn hvordan de andre modellene i testen klarer seg. 

Dårlig egenskap: Til å være en kompresjonstights merker du ikke kompresjonen i den grad du ønsker. Du får en slim og ettersittende tights, men du savner det siste trykket fra kompresjonen. 

Design: Veldig fin tights for deg som gjerne kjører på med en helsvart modell, men samtidig er åpen for kule detaljer. Refleksene på leggene, i form av solstråler, får full pott! 

Kort oppsummert: Prisgunstig kompresjonstights som sitter som et skudd på kroppen og gir en sval følelse under hele løpeturen. Perfekt som løpetights på våren på grunn av det kompakte materialet som beskytter mot vind og at refleks-logoene er synlige i mørket. Som en fin bonus kan man utmerket trene i den på treningssenteret og ved HIIT-økter. Sannheten er at den skinnende finishen får vektstangen til å gli fint over lårene når du tar markløft. Du kan derimot ikke være redd for en stram passform. Denne tightsen er litt vrien å ta på, men sitter i gjengjeld som et skudd når den først er på.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

1 dag siden
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

1 dag siden
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

1 dag siden
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

4 dager siden
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

4 dager siden
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

5 dager siden
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

6 dager siden
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

6 dager siden
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mote & trender

5 løpetight til henne som er best i test

01 apr 2019
Wyte
Mote & trender

Her er årets bademote 2019

30 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

Mid season sale – her er de 7 beste løpeskoene til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mote & trender

Video: Et par sneakers – flere stiler

29 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

7 fargerike løpesko du finner på Mid Season Sale

29 mar 2019
Plock tights dam
Mote & trender

Vårtrend! Mesh tights tar over markedet

27 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mote & trender

Vi ønsker våren velkommen i 8 treningsjakker

27 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Sesongens skalljakker som er best i test

26 mar 2019
Regnställ
Mote & trender

TEST: Vårens regntøy til barna

26 mar 2019
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

22 mar 2019
Nike Axis
Mote & trender

Derfor er Nike Air Max så hypet

21 mar 2019
Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

20 mar 2019
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

18 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

18 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

16 mar 2019
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

15 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mote & trender

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mote & trender

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

09 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg
Mote & trender

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

09 mar 2019
Nike Tanjun
Mote & trender

9 fine damesneakers våren 2019

07 mar 2019
more news
Haglöfs

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

Er en softshelljakke det samme som en skalljakke? Det er på tide å finne ut hva som er forskjellen mellom de to typene.

Mote & trender
Hoka One One header

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

Minimalistiske løpesko? Nei takk! Hoka One One har gjort suksess med sin overdimensjonerte mellomsåle og uslåelige demping. Her er nyhetene som triller inn på Sportamore denne våren.

Mote & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

Vanntett, lett å pakke og komfortabel på. Duffelbagen er ofte en undervurdert godbit som er helt perfekt til korte helgeturer.

Mote & trender
Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Mote & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Mote & trender
Elvine

Her er vårens jakketrender for ham

Bomberjakke, grønt eller ryddig – hvilken jakketrend skal du satse på denne våren? Her har vi listet opp de tre viktigste trendene å holde styr på!

Mote & trender
Asics löparskor

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

Når påsken står for tur er det beleilig at Asics lanserer nye farger på deres to mest populære løpesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt du bør vite om skoene!

Mote & trender
Kari Traa

Her er tre vårlige jakketrender for henne

Det er på tide å finne frem den tynne jakken for et fint antrekk i byen. Her har vi listet opp tre hotte trender denne våren. Kombiner friluftsliv med fashion!

Mote & trender
Adidas Primeknit

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

Ingenting er bedre enn å rusle rundt i treningsklær som sitter som støpt på kroppen. Nå lanserer Adidas sin nye Primeknit-kolleksjon, og vi elsker den allerede!

Mote & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender fra Adidas

Snart er våren her og vi lengter etter sol, varme og nye sneakers. Her er tre av de største skotrendene fra Adidas som vi mer enn gjerne har på føttene.

Mote & trender
TESTBILD

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

All ære til fashion, men hvor squatvennlige er egentlig de trendy treningsklærne fra motemerkene? Treningsprofilen Sara Wiss har testet tre fine outfit for å se hvor bra de er.

Mote & trender
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sesongens survival kit for ham

Hva trenger du egentlig for at dette skal bli din beste vår noensinne? Vi har satt sammen det ultimate utstyret du trenger til forsommerens eventyr.

Mote & trender
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

Alt du trenger for å rocke sesongens hverdagslook er duse pastellfarger og en blanding av materialer. Her er 8 vårfavoritter!

Mote & trender
New Balance löparskor

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

Zante vs. 1080. Hva er egentlig forskjellen mellom de mest populære løpeskoene fra New Balance? Vi har fått hjelp av en superløper for å finne svaret!

Mote & trender
Nike Free

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

Du som har kjennskap til Nike Free vet at det er løpesko for deg som vil ha den naturlige barfot-følelsen. Sjekk ut de to nye modellene som er mer fleksible enn noensinne!

Mote & trender