Header-dam-löpartights.jpg

5 løpetight til henne som er best i test

Glad i å løpe? Halve jobben er allerede gjort hvis du løper i riktige klær! Her er løpetightsene som hjelper deg litt ekstra denne våren.

Selvfølgelig kan du begi deg ut i løpesporet i hvilken som helst tights, men sannheten er at løpingen blir så mye bedre i en modell som er skapt for formålet. I motsetning til andre treningstights, er løpemodellene ofte utstyrt med praktiske detaljer, slik som reflekser og lommer. Men det som hovedsakelig skal gi deg en behagelig løpetur, det er komforten på tightsen. At den sitter bra på kroppen uten å gnage eller gli ned er alfa og omega for å holde humøret på topp.  

Utenom komfort er fukttransport og ventilasjon to egenskaper du bør legge ekstra merke til. Jo bedre funksjonsmateriale du løper i, desto mindre tenker du på klærne når du løper. Vårt testpanel har løpt i fem nye løpetights for å finne ut om de holder målet for sesongens løpeøkter. 

Samtlige modeller i testen har en lavere kompresjonssgrad enn hva rene kompresjonstights har. Hvis du ser etter en slik modell, kan du sjekke ut vår test av kompresjonstights


DAM Nike Air 7-8 Tight.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 529 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og passform: Modellen har en 7/8-benlengde som sitter som et skudd på deg som er litt lav. Midjen er i det strammeste laget. Den sitter der den skal, men kan trykke litt mye. 

De beste egenskapene:

 • De store mesh-partiene på bena er absolutt fine. De tar tightsen til et helt nytt nivå. Hvis du ser nøye nok vil du se at det er bittesmå striper som bidrar til at du ikke føler deg naken, til tross for at meshen er litt gjennomsiktig. 
 • Stoffet er mykt og følsomt uten den minste antydning til gnaging eller irriterende sømmer, til tross for at to av de går ganske rett over lårene.  
 • Kombinasjonen av det tynne og ventilerende stoffet og det at tightsen er helt squatproof, er som magi. Bra jobbet, Nike! 
Dårlig egenskap: Litt mer kompresjon i materialet kunne vært bra, til og med for å gjøre de drevne løperne fornøyde. Modellen har en stram passform, men savner den støtten for musklene som er nødvendig når du nærmer deg en mil.

Design: Svart og diskret tights som fortsatt skiller seg ut med sine detaljer i mesh. Den ultimate kompliment-magneten når du trener ute. 

Kort oppsummert: Et svalt og ventilerende alternativ for de hurtige løperne under vår- og sommermånedene. Tightsen sitter stramt på kroppen og har en enda strammere midje som ikke glir ned når du løper. Modellen tar seg bra ut for middels lange runder opp til en mil, siden materialet savner kompresjon. Derimot kan du trene innendørs i tightsen siden den er så fleksibel og ventilerende. Med tanke på det populære designet og de smarte lommene foran og bak, med plass til både mobil og nøkler, får du mye tights for pengene. 

DAM Wyte Anja.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og komfort: Litt stor i størrelsen rundt midjen og lårene, stram passform på leggene. Derimot er det glidelåser ved anklene som gjør det lett å ta tightsen av og på. Materialet savner kompresjon og gir i stedet høy følsomhet når du løper. 

De beste egenskapene: 
 • En veldig høy midje som sitter over hoftebena og sitter på plass under hele løpeturen. Praktisk stamming som du selv kan justere. 
 • Følsomheten er utrolig. Denne modellen er akkurat like tøyelig som en seamless-tights eller yogatights, absolutt ingenting som forstyrrer eller hindrer deg når du løper. I kombinasjon med at materialet er mot den tykkere retningen, kjenner du fortsatt en viss ettersittende følelse, spesielt rundt leggene. 
 • Stort pluss for de praktiske detaljene. Tightsen har for eksempel to lommer på sidene av lårene, hvor du får plass til en telefon (og ja, den ligger stille når du jogger). Modellen har også en lomme med glidelås bak på ryggen. 

Dårlig egenskap: Midjepartiet kunne hatt en litt strammere passform for å gi en slim og stram følelse når du løper. Nå får du mer frihet enn du ønsker rundt midjen og magen, med mindre du går ned en størrelse. 

Design: Fine refleksdetaljer i form av små prikker på leggene. Det kunne derimot vært flere av dem og de kunne vært større for å lyse enda mer opp på mørke kvelder. Rosa og mørkeblått er en perfekt fargekombinasjon.  

Kort oppsummert: Det første som utmerker seg ved denne tightsen er det litt tykkere materialet, det egner seg best når det er rundt fem til ti plussgrader. Hvis det er varmere kan det gå utover ventilasjonen. Anja er et bra valg for mosjonisten som gjerne har med seg telefonen på løpeturen. Utenom løping kan du også ta med deg tightsen når du skal trene styrke. Siden du bør unngå glovarme sommerturer i denne, kan det være lurt å droppe de mest intensive øktene på treningssenteret. Stort sett alt annet kan du gjøre i denne tightsen. Det beste med modellen? Den fantastiske passformen!  

DAM adidas Run 3S Tgt W.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 379 kroner. 
Finnes i fargene: og 

Størrelse og passform: True to size, velger du din vanlige tights-størrelse vil den sitte perfekt. Modellen er laget i et av testens tynneste materialer og har en middels høy midje.  

De beste egenskapene: 

 • Veldig, veldig deilig tights! Så fort du får på deg modellen kommer du til å elske den. Det tynne, stretchy materialet sitter passe stramt på kroppen uten at det klemmer og følger hver eneste bevegelse du tar. Topp!  
 • Den middels høye og justerbare midjen sitter som et skudd når du beveger på deg. Ekstra pluss for at midjen går litt høyere opp på ryggen. 
 • Tightsen er laget i Adidas sitt materiale Climalite, et lett stoff som sitter tett mot kroppen og har en god pusteevne. Med andre ord kan du svette skikkelig uten at du kommer hjem fra løpeturen som en våt hund i regnet. 

Dårlig egenskap: Mangelen på kompresjon samt at midjen ikke er kjempehøy, er det som trekker ned helhetsvurderingen på den ellers veldig populære løpetightsen. 

Design: Enkelt, fint og klassisk design med de tre stripene til Adidas på utsidene av bena. Det er ikke nødvendig med mer enn som så. 

Kort oppsummert: For en tights! Den er prisgunstig, følsom og ekstremt fin. Dette er en modell som holder målet både stilmessig og funksjonelt. Det er bare eliteløperne som bør titte videre, siden denne modellen savner kompresjon i materialet. Alle andre kan være glade for at ventilasjonen er på topp, og det gjør denne løpetightsen til en ny favoritt på våren og sommeren! Er den da tilstrekkelig bra til trening innendørs? Ja, Adidas har tenkt på alt. Du kan svette skikkelig uten at du hverken føler deg innestengt eller for svett. En bra tights til en billig pris som gjerne får følge med på alle middels lange runder.

DAM Puma Elite Speed Tight.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 699 kroner. 
Finnes i fargene:

Størrelse og passform: Stor i størrelsen, gå derfor ned et hakk for optimal passform. Ser man nærmere på stretchen, er det svarte hovedmaterialet litt løsere enn de turkise detaljene.  

De beste egenskapene: 

 • Solid, stabil og høy midje som sitter på plass under hele løpeturen.
 • Tightsen er laget i Pumas Drycell-materiale med et formål om å transportere bort fuktighet samtidig som plagget tørket veldig raskt. Stoffet holder deg tørr og komfortabel. 
 • Følsomheten er det som utmerker denne tightsen. Her kan du virkelig ta ut løpesteget uten at du merker noe motstand. 
Dårlig egenskap: Deler av testpanelet synes ikke hovedmaterialet og de turkise detaljene samspiller når det kommer til komforten. Hovedmaterialet er litt løsere i passformen enn detaljene, og det kan derfor oppleves som at noen deler av tightsen er strammere enn andre. Modellen sitter ellers bra på kroppen, og etter noen burpees som oppvarming kan vi love at du ikke tenker noe mer på det. 

Design: En ungdommelig look for deg som gjerne glir rundt i tightsen din i byen. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Puma leverer plagg med kule og særegne design. Elite Speed Tight er en fin modell med turkise detaljer og mesh-partier som hylles av store deler av testpanelet. Andre mener derimot at modellen er litt for ungdommelig, derav den lavere design-scoren. Denne modellen retter seg hovedsakelig mot deg som ser etter en tights med et bredt bruksområde, og vil ha den samme modellen til både løping, trening og hverdagsbruk. Takket være den høye midjen og høye følsomheten, føler du deg komfortabel i modellen uansett hva du gjør. Til løping anbefaler testpanelet middels lange runder i et rolig tempo. 

DAM Blacc Lava Compression Tights.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Størrelse og komfort: Normal størrelse med en stram passform som krever litt innsats for å få modellen ordentlig opp i skrittet. Praktisk stramming i midjen som holder modellen på plass under løpeturen. Normale ben. 

De beste egenskapene: 
 • Materialet har en skinnende finish og virker nesten litt glatt på innsiden mot huden. Det gjør at du føler deg både rask og smidig.
 • Reflekterende logoer på leggene som er veldig synlige og oppfyller dermed sin funksjon med bravur. I denne tightsen kan du løpe på tidlige kvelder uten å være redd for at andre løpere og bilister ikke skal se deg.
 • Det kompakte kompresjonsmaterialet beskytter mot vind på et godkjent nivå, bedre enn hvordan de andre modellene i testen klarer seg. 

Dårlig egenskap: Til å være en kompresjonstights merker du ikke kompresjonen i den grad du ønsker. Du får en slim og ettersittende tights, men du savner det siste trykket fra kompresjonen. 

Design: Veldig fin tights for deg som gjerne kjører på med en helsvart modell, men samtidig er åpen for kule detaljer. Refleksene på leggene, i form av solstråler, får full pott! 

Kort oppsummert: Prisgunstig kompresjonstights som sitter som et skudd på kroppen og gir en sval følelse under hele løpeturen. Perfekt som løpetights på våren på grunn av det kompakte materialet som beskytter mot vind og at refleks-logoene er synlige i mørket. Som en fin bonus kan man utmerket trene i den på treningssenteret og ved HIIT-økter. Sannheten er at den skinnende finishen får vektstangen til å gli fint over lårene når du tar markløft. Du kan derimot ikke være redd for en stram passform. Denne tightsen er litt vrien å ta på, men sitter i gjengjeld som et skudd når den først er på.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

1 dag siden
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

4 dager siden
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
more news
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

1 dag siden
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

4 dager siden
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender
blacc running

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

Blacc har gjort det igjen – nå er den nye løpekolleksjonen her. Plaggene er funksjonelle, trendy og passer til alle løpere. Uansett om du løper 3 kilometer eller 3 mil, bør du sjekke ut denne testen som har satt noen av plaggene i kolleksjonen på prøve!

02 aug 2019
Mote & trender
Magväskor

Trend: Rumpetasken alle snakker om

Har du ikke fått med deg at rumpetasken er tilbake i motebildet? Sannsynligvis har du det! Her er alt du bør vite om sesongens mest trendy tilbehør.

31 jul 2019
Mote & trender
Reebok löparskor

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

Våre Reebok running-ambassadører har løpt i Reebok sine løpesko hele sommeren. Her evaluerer de passform, komfort og funksjon ved de tre mest populære modellene.

31 jul 2019
Mote & trender
Trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

Safarilook, blandede tiår og en bucket hat – her er sesongens nyheter som du ikke kan gå glipp av.

30 jul 2019
Mote & trender
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

Det er ingen tvil om at man skal satse på neon i høst. Motegiganten Puma har lansert tre nye treningstights med kule detaljer. Testpanelet vårt har testet ut samtlige på treningssenteret og på løpetur.

24 jul 2019
Mote & trender
didriksons

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

En veldig bra skalljakke er et must ved aktivitet og lek. Her er alt du bør å tenke over.

24 jul 2019
Mote & trender
Sneakers på bröllop

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

Bryllupssesongen er her og det blir stadig vanskeligere å vite hva man skal ha på seg for å være riktig kledd. Er det greit med sneakers i bryllup? Moteeksperten svarer!

23 jul 2019
Mote & trender
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

17 jul 2019
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

16 jul 2019
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender