Header-dam-löpartights.jpg

5 løpetight til henne som er best i test

Glad i å løpe? Halve jobben er allerede gjort hvis du løper i riktige klær! Her er løpetightsene som hjelper deg litt ekstra denne våren.

Selvfølgelig kan du begi deg ut i løpesporet i hvilken som helst tights, men sannheten er at løpingen blir så mye bedre i en modell som er skapt for formålet. I motsetning til andre treningstights, er løpemodellene ofte utstyrt med praktiske detaljer, slik som reflekser og lommer. Men det som hovedsakelig skal gi deg en behagelig løpetur, det er komforten på tightsen. At den sitter bra på kroppen uten å gnage eller gli ned er alfa og omega for å holde humøret på topp.  

Utenom komfort er fukttransport og ventilasjon to egenskaper du bør legge ekstra merke til. Jo bedre funksjonsmateriale du løper i, desto mindre tenker du på klærne når du løper. Vårt testpanel har løpt i fem nye løpetights for å finne ut om de holder målet for sesongens løpeøkter. 

Samtlige modeller i testen har en lavere kompresjonssgrad enn hva rene kompresjonstights har. Hvis du ser etter en slik modell, kan du sjekke ut vår test av kompresjonstights


DAM Nike Air 7-8 Tight.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 529 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og passform: Modellen har en 7/8-benlengde som sitter som et skudd på deg som er litt lav. Midjen er i det strammeste laget. Den sitter der den skal, men kan trykke litt mye. 

De beste egenskapene:

 • De store mesh-partiene på bena er absolutt fine. De tar tightsen til et helt nytt nivå. Hvis du ser nøye nok vil du se at det er bittesmå striper som bidrar til at du ikke føler deg naken, til tross for at meshen er litt gjennomsiktig. 
 • Stoffet er mykt og følsomt uten den minste antydning til gnaging eller irriterende sømmer, til tross for at to av de går ganske rett over lårene.  
 • Kombinasjonen av det tynne og ventilerende stoffet og det at tightsen er helt squatproof, er som magi. Bra jobbet, Nike! 
Dårlig egenskap: Litt mer kompresjon i materialet kunne vært bra, til og med for å gjøre de drevne løperne fornøyde. Modellen har en stram passform, men savner den støtten for musklene som er nødvendig når du nærmer deg en mil.

Design: Svart og diskret tights som fortsatt skiller seg ut med sine detaljer i mesh. Den ultimate kompliment-magneten når du trener ute. 

Kort oppsummert: Et svalt og ventilerende alternativ for de hurtige løperne under vår- og sommermånedene. Tightsen sitter stramt på kroppen og har en enda strammere midje som ikke glir ned når du løper. Modellen tar seg bra ut for middels lange runder opp til en mil, siden materialet savner kompresjon. Derimot kan du trene innendørs i tightsen siden den er så fleksibel og ventilerende. Med tanke på det populære designet og de smarte lommene foran og bak, med plass til både mobil og nøkler, får du mye tights for pengene. 

DAM Wyte Anja.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og komfort: Litt stor i størrelsen rundt midjen og lårene, stram passform på leggene. Derimot er det glidelåser ved anklene som gjør det lett å ta tightsen av og på. Materialet savner kompresjon og gir i stedet høy følsomhet når du løper. 

De beste egenskapene: 
 • En veldig høy midje som sitter over hoftebena og sitter på plass under hele løpeturen. Praktisk stamming som du selv kan justere. 
 • Følsomheten er utrolig. Denne modellen er akkurat like tøyelig som en seamless-tights eller yogatights, absolutt ingenting som forstyrrer eller hindrer deg når du løper. I kombinasjon med at materialet er mot den tykkere retningen, kjenner du fortsatt en viss ettersittende følelse, spesielt rundt leggene. 
 • Stort pluss for de praktiske detaljene. Tightsen har for eksempel to lommer på sidene av lårene, hvor du får plass til en telefon (og ja, den ligger stille når du jogger). Modellen har også en lomme med glidelås bak på ryggen. 

Dårlig egenskap: Midjepartiet kunne hatt en litt strammere passform for å gi en slim og stram følelse når du løper. Nå får du mer frihet enn du ønsker rundt midjen og magen, med mindre du går ned en størrelse. 

Design: Fine refleksdetaljer i form av små prikker på leggene. Det kunne derimot vært flere av dem og de kunne vært større for å lyse enda mer opp på mørke kvelder. Rosa og mørkeblått er en perfekt fargekombinasjon.  

Kort oppsummert: Det første som utmerker seg ved denne tightsen er det litt tykkere materialet, det egner seg best når det er rundt fem til ti plussgrader. Hvis det er varmere kan det gå utover ventilasjonen. Anja er et bra valg for mosjonisten som gjerne har med seg telefonen på løpeturen. Utenom løping kan du også ta med deg tightsen når du skal trene styrke. Siden du bør unngå glovarme sommerturer i denne, kan det være lurt å droppe de mest intensive øktene på treningssenteret. Stort sett alt annet kan du gjøre i denne tightsen. Det beste med modellen? Den fantastiske passformen!  

DAM adidas Run 3S Tgt W.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 379 kroner. 
Finnes i fargene: og 

Størrelse og passform: True to size, velger du din vanlige tights-størrelse vil den sitte perfekt. Modellen er laget i et av testens tynneste materialer og har en middels høy midje.  

De beste egenskapene: 

 • Veldig, veldig deilig tights! Så fort du får på deg modellen kommer du til å elske den. Det tynne, stretchy materialet sitter passe stramt på kroppen uten at det klemmer og følger hver eneste bevegelse du tar. Topp!  
 • Den middels høye og justerbare midjen sitter som et skudd når du beveger på deg. Ekstra pluss for at midjen går litt høyere opp på ryggen. 
 • Tightsen er laget i Adidas sitt materiale Climalite, et lett stoff som sitter tett mot kroppen og har en god pusteevne. Med andre ord kan du svette skikkelig uten at du kommer hjem fra løpeturen som en våt hund i regnet. 

Dårlig egenskap: Mangelen på kompresjon samt at midjen ikke er kjempehøy, er det som trekker ned helhetsvurderingen på den ellers veldig populære løpetightsen. 

Design: Enkelt, fint og klassisk design med de tre stripene til Adidas på utsidene av bena. Det er ikke nødvendig med mer enn som så. 

Kort oppsummert: For en tights! Den er prisgunstig, følsom og ekstremt fin. Dette er en modell som holder målet både stilmessig og funksjonelt. Det er bare eliteløperne som bør titte videre, siden denne modellen savner kompresjon i materialet. Alle andre kan være glade for at ventilasjonen er på topp, og det gjør denne løpetightsen til en ny favoritt på våren og sommeren! Er den da tilstrekkelig bra til trening innendørs? Ja, Adidas har tenkt på alt. Du kan svette skikkelig uten at du hverken føler deg innestengt eller for svett. En bra tights til en billig pris som gjerne får følge med på alle middels lange runder.

DAM Puma Elite Speed Tight.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 699 kroner. 
Finnes i fargene:

Størrelse og passform: Stor i størrelsen, gå derfor ned et hakk for optimal passform. Ser man nærmere på stretchen, er det svarte hovedmaterialet litt løsere enn de turkise detaljene.  

De beste egenskapene: 

 • Solid, stabil og høy midje som sitter på plass under hele løpeturen.
 • Tightsen er laget i Pumas Drycell-materiale med et formål om å transportere bort fuktighet samtidig som plagget tørket veldig raskt. Stoffet holder deg tørr og komfortabel. 
 • Følsomheten er det som utmerker denne tightsen. Her kan du virkelig ta ut løpesteget uten at du merker noe motstand. 
Dårlig egenskap: Deler av testpanelet synes ikke hovedmaterialet og de turkise detaljene samspiller når det kommer til komforten. Hovedmaterialet er litt løsere i passformen enn detaljene, og det kan derfor oppleves som at noen deler av tightsen er strammere enn andre. Modellen sitter ellers bra på kroppen, og etter noen burpees som oppvarming kan vi love at du ikke tenker noe mer på det. 

Design: En ungdommelig look for deg som gjerne glir rundt i tightsen din i byen. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Puma leverer plagg med kule og særegne design. Elite Speed Tight er en fin modell med turkise detaljer og mesh-partier som hylles av store deler av testpanelet. Andre mener derimot at modellen er litt for ungdommelig, derav den lavere design-scoren. Denne modellen retter seg hovedsakelig mot deg som ser etter en tights med et bredt bruksområde, og vil ha den samme modellen til både løping, trening og hverdagsbruk. Takket være den høye midjen og høye følsomheten, føler du deg komfortabel i modellen uansett hva du gjør. Til løping anbefaler testpanelet middels lange runder i et rolig tempo. 

DAM Blacc Lava Compression Tights.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Størrelse og komfort: Normal størrelse med en stram passform som krever litt innsats for å få modellen ordentlig opp i skrittet. Praktisk stramming i midjen som holder modellen på plass under løpeturen. Normale ben. 

De beste egenskapene: 
 • Materialet har en skinnende finish og virker nesten litt glatt på innsiden mot huden. Det gjør at du føler deg både rask og smidig.
 • Reflekterende logoer på leggene som er veldig synlige og oppfyller dermed sin funksjon med bravur. I denne tightsen kan du løpe på tidlige kvelder uten å være redd for at andre løpere og bilister ikke skal se deg.
 • Det kompakte kompresjonsmaterialet beskytter mot vind på et godkjent nivå, bedre enn hvordan de andre modellene i testen klarer seg. 

Dårlig egenskap: Til å være en kompresjonstights merker du ikke kompresjonen i den grad du ønsker. Du får en slim og ettersittende tights, men du savner det siste trykket fra kompresjonen. 

Design: Veldig fin tights for deg som gjerne kjører på med en helsvart modell, men samtidig er åpen for kule detaljer. Refleksene på leggene, i form av solstråler, får full pott! 

Kort oppsummert: Prisgunstig kompresjonstights som sitter som et skudd på kroppen og gir en sval følelse under hele løpeturen. Perfekt som løpetights på våren på grunn av det kompakte materialet som beskytter mot vind og at refleks-logoene er synlige i mørket. Som en fin bonus kan man utmerket trene i den på treningssenteret og ved HIIT-økter. Sannheten er at den skinnende finishen får vektstangen til å gli fint over lårene når du tar markløft. Du kan derimot ikke være redd for en stram passform. Denne tightsen er litt vrien å ta på, men sitter i gjengjeld som et skudd når den først er på.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

15 timer siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

1 dag siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

1 dag siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

4 dager siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

6 dager siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

6 dager siden
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
more news
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

15 timer siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

1 dag siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

1 dag siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

4 dager siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

6 dager siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

6 dager siden
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender