Header-dam-löpartights.jpg

5 løpetight til henne som er best i test

Glad i å løpe? Halve jobben er allerede gjort hvis du løper i riktige klær! Her er løpetightsene som hjelper deg litt ekstra denne våren.

Selvfølgelig kan du begi deg ut i løpesporet i hvilken som helst tights, men sannheten er at løpingen blir så mye bedre i en modell som er skapt for formålet. I motsetning til andre treningstights, er løpemodellene ofte utstyrt med praktiske detaljer, slik som reflekser og lommer. Men det som hovedsakelig skal gi deg en behagelig løpetur, det er komforten på tightsen. At den sitter bra på kroppen uten å gnage eller gli ned er alfa og omega for å holde humøret på topp.  

Utenom komfort er fukttransport og ventilasjon to egenskaper du bør legge ekstra merke til. Jo bedre funksjonsmateriale du løper i, desto mindre tenker du på klærne når du løper. Vårt testpanel har løpt i fem nye løpetights for å finne ut om de holder målet for sesongens løpeøkter. 

Samtlige modeller i testen har en lavere kompresjonssgrad enn hva rene kompresjonstights har. Hvis du ser etter en slik modell, kan du sjekke ut vår test av kompresjonstights


DAM Nike Air 7-8 Tight.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 529 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og passform: Modellen har en 7/8-benlengde som sitter som et skudd på deg som er litt lav. Midjen er i det strammeste laget. Den sitter der den skal, men kan trykke litt mye. 

De beste egenskapene:

 • De store mesh-partiene på bena er absolutt fine. De tar tightsen til et helt nytt nivå. Hvis du ser nøye nok vil du se at det er bittesmå striper som bidrar til at du ikke føler deg naken, til tross for at meshen er litt gjennomsiktig. 
 • Stoffet er mykt og følsomt uten den minste antydning til gnaging eller irriterende sømmer, til tross for at to av de går ganske rett over lårene.  
 • Kombinasjonen av det tynne og ventilerende stoffet og det at tightsen er helt squatproof, er som magi. Bra jobbet, Nike! 
Dårlig egenskap: Litt mer kompresjon i materialet kunne vært bra, til og med for å gjøre de drevne løperne fornøyde. Modellen har en stram passform, men savner den støtten for musklene som er nødvendig når du nærmer deg en mil.

Design: Svart og diskret tights som fortsatt skiller seg ut med sine detaljer i mesh. Den ultimate kompliment-magneten når du trener ute. 

Kort oppsummert: Et svalt og ventilerende alternativ for de hurtige løperne under vår- og sommermånedene. Tightsen sitter stramt på kroppen og har en enda strammere midje som ikke glir ned når du løper. Modellen tar seg bra ut for middels lange runder opp til en mil, siden materialet savner kompresjon. Derimot kan du trene innendørs i tightsen siden den er så fleksibel og ventilerende. Med tanke på det populære designet og de smarte lommene foran og bak, med plass til både mobil og nøkler, får du mye tights for pengene. 

DAM Wyte Anja.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse og komfort: Litt stor i størrelsen rundt midjen og lårene, stram passform på leggene. Derimot er det glidelåser ved anklene som gjør det lett å ta tightsen av og på. Materialet savner kompresjon og gir i stedet høy følsomhet når du løper. 

De beste egenskapene: 
 • En veldig høy midje som sitter over hoftebena og sitter på plass under hele løpeturen. Praktisk stamming som du selv kan justere. 
 • Følsomheten er utrolig. Denne modellen er akkurat like tøyelig som en seamless-tights eller yogatights, absolutt ingenting som forstyrrer eller hindrer deg når du løper. I kombinasjon med at materialet er mot den tykkere retningen, kjenner du fortsatt en viss ettersittende følelse, spesielt rundt leggene. 
 • Stort pluss for de praktiske detaljene. Tightsen har for eksempel to lommer på sidene av lårene, hvor du får plass til en telefon (og ja, den ligger stille når du jogger). Modellen har også en lomme med glidelås bak på ryggen. 

Dårlig egenskap: Midjepartiet kunne hatt en litt strammere passform for å gi en slim og stram følelse når du løper. Nå får du mer frihet enn du ønsker rundt midjen og magen, med mindre du går ned en størrelse. 

Design: Fine refleksdetaljer i form av små prikker på leggene. Det kunne derimot vært flere av dem og de kunne vært større for å lyse enda mer opp på mørke kvelder. Rosa og mørkeblått er en perfekt fargekombinasjon.  

Kort oppsummert: Det første som utmerker seg ved denne tightsen er det litt tykkere materialet, det egner seg best når det er rundt fem til ti plussgrader. Hvis det er varmere kan det gå utover ventilasjonen. Anja er et bra valg for mosjonisten som gjerne har med seg telefonen på løpeturen. Utenom løping kan du også ta med deg tightsen når du skal trene styrke. Siden du bør unngå glovarme sommerturer i denne, kan det være lurt å droppe de mest intensive øktene på treningssenteret. Stort sett alt annet kan du gjøre i denne tightsen. Det beste med modellen? Den fantastiske passformen!  

DAM adidas Run 3S Tgt W.jpgMerke:
Modell: Veiledende pris: 379 kroner. 
Finnes i fargene: og 

Størrelse og passform: True to size, velger du din vanlige tights-størrelse vil den sitte perfekt. Modellen er laget i et av testens tynneste materialer og har en middels høy midje.  

De beste egenskapene: 

 • Veldig, veldig deilig tights! Så fort du får på deg modellen kommer du til å elske den. Det tynne, stretchy materialet sitter passe stramt på kroppen uten at det klemmer og følger hver eneste bevegelse du tar. Topp!  
 • Den middels høye og justerbare midjen sitter som et skudd når du beveger på deg. Ekstra pluss for at midjen går litt høyere opp på ryggen. 
 • Tightsen er laget i Adidas sitt materiale Climalite, et lett stoff som sitter tett mot kroppen og har en god pusteevne. Med andre ord kan du svette skikkelig uten at du kommer hjem fra løpeturen som en våt hund i regnet. 

Dårlig egenskap: Mangelen på kompresjon samt at midjen ikke er kjempehøy, er det som trekker ned helhetsvurderingen på den ellers veldig populære løpetightsen. 

Design: Enkelt, fint og klassisk design med de tre stripene til Adidas på utsidene av bena. Det er ikke nødvendig med mer enn som så. 

Kort oppsummert: For en tights! Den er prisgunstig, følsom og ekstremt fin. Dette er en modell som holder målet både stilmessig og funksjonelt. Det er bare eliteløperne som bør titte videre, siden denne modellen savner kompresjon i materialet. Alle andre kan være glade for at ventilasjonen er på topp, og det gjør denne løpetightsen til en ny favoritt på våren og sommeren! Er den da tilstrekkelig bra til trening innendørs? Ja, Adidas har tenkt på alt. Du kan svette skikkelig uten at du hverken føler deg innestengt eller for svett. En bra tights til en billig pris som gjerne får følge med på alle middels lange runder.

DAM Puma Elite Speed Tight.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 699 kroner. 
Finnes i fargene:

Størrelse og passform: Stor i størrelsen, gå derfor ned et hakk for optimal passform. Ser man nærmere på stretchen, er det svarte hovedmaterialet litt løsere enn de turkise detaljene.  

De beste egenskapene: 

 • Solid, stabil og høy midje som sitter på plass under hele løpeturen.
 • Tightsen er laget i Pumas Drycell-materiale med et formål om å transportere bort fuktighet samtidig som plagget tørket veldig raskt. Stoffet holder deg tørr og komfortabel. 
 • Følsomheten er det som utmerker denne tightsen. Her kan du virkelig ta ut løpesteget uten at du merker noe motstand. 
Dårlig egenskap: Deler av testpanelet synes ikke hovedmaterialet og de turkise detaljene samspiller når det kommer til komforten. Hovedmaterialet er litt løsere i passformen enn detaljene, og det kan derfor oppleves som at noen deler av tightsen er strammere enn andre. Modellen sitter ellers bra på kroppen, og etter noen burpees som oppvarming kan vi love at du ikke tenker noe mer på det. 

Design: En ungdommelig look for deg som gjerne glir rundt i tightsen din i byen. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Puma leverer plagg med kule og særegne design. Elite Speed Tight er en fin modell med turkise detaljer og mesh-partier som hylles av store deler av testpanelet. Andre mener derimot at modellen er litt for ungdommelig, derav den lavere design-scoren. Denne modellen retter seg hovedsakelig mot deg som ser etter en tights med et bredt bruksområde, og vil ha den samme modellen til både løping, trening og hverdagsbruk. Takket være den høye midjen og høye følsomheten, føler du deg komfortabel i modellen uansett hva du gjør. Til løping anbefaler testpanelet middels lange runder i et rolig tempo. 

DAM Blacc Lava Compression Tights.jpgMerke:
Modell:
Veiledende pris: 499 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Størrelse og komfort: Normal størrelse med en stram passform som krever litt innsats for å få modellen ordentlig opp i skrittet. Praktisk stramming i midjen som holder modellen på plass under løpeturen. Normale ben. 

De beste egenskapene: 
 • Materialet har en skinnende finish og virker nesten litt glatt på innsiden mot huden. Det gjør at du føler deg både rask og smidig.
 • Reflekterende logoer på leggene som er veldig synlige og oppfyller dermed sin funksjon med bravur. I denne tightsen kan du løpe på tidlige kvelder uten å være redd for at andre løpere og bilister ikke skal se deg.
 • Det kompakte kompresjonsmaterialet beskytter mot vind på et godkjent nivå, bedre enn hvordan de andre modellene i testen klarer seg. 

Dårlig egenskap: Til å være en kompresjonstights merker du ikke kompresjonen i den grad du ønsker. Du får en slim og ettersittende tights, men du savner det siste trykket fra kompresjonen. 

Design: Veldig fin tights for deg som gjerne kjører på med en helsvart modell, men samtidig er åpen for kule detaljer. Refleksene på leggene, i form av solstråler, får full pott! 

Kort oppsummert: Prisgunstig kompresjonstights som sitter som et skudd på kroppen og gir en sval følelse under hele løpeturen. Perfekt som løpetights på våren på grunn av det kompakte materialet som beskytter mot vind og at refleks-logoene er synlige i mørket. Som en fin bonus kan man utmerket trene i den på treningssenteret og ved HIIT-økter. Sannheten er at den skinnende finishen får vektstangen til å gli fint over lårene når du tar markløft. Du kan derimot ikke være redd for en stram passform. Denne tightsen er litt vrien å ta på, men sitter i gjengjeld som et skudd når den først er på.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

1 dag siden
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

3 dager siden
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
more news
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

1 dag siden
Mote & trender
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

3 dager siden
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender
Nike träningssko

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver nyheten Varsity Compete TR 2 som en skomodell med godt grep og stabilitet, og som egner seg til de fleste anledninger. Vi lot PT-en Chand Smith svette i de nye skoene for å se om modellen holder hva de lover. Så bra er modellen, ifølge ham!

06 jun 2019
Mote & trender
Kari Traa

Guide: Velg riktig treningsveske

Plass til matpakke og laptop? Ryggsekk eller skulderveske? Slik finner du treningsvesken med de riktige funksjonene for deg.

06 jun 2019
Mote & trender
header-väskor.jpg

TEST: De beste treningsveskene våre

En bra treningsveske kan gjøre det lettere for deg med jobb, trening, pendling og alt det innebærer. Vi har testet åtte ulike treningsvesker, se hvilken som passer best til deg!

06 jun 2019
Mote & trender
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

Den nyeste oppdateringen av Nike-klassikeren Pegasus har landet! Modellen er lettere, raskere og finere enn noensinne.

06 jun 2019
Mote & trender
yogatights blacc

Slik velger du yogatights

Når du utøver yoga skal du aldri føle deg hindret i bevegelsene dine, derfor bør du stille høye krav til tightsen du har på deg. Her er detaljene du skal se etter når du velger yogatights.

06 jun 2019
Mote & trender
Superga 2750

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

Trendy sneakers som er vennlige mot lommeboken og som aldri går av moten, vi snakker selvfølgelig om tøyskoene fra Superga. Her er historien bak merket og de tre mest populære modellene du ikke vil gå glipp av.

30 may 2019
Mote & trender
Saint Loye

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

Lengter du etter varme rideturer på sommeren? Maksimer opplevelsen for deg og hesten din i riktig ridebukse. Eksperten forklarer hvordan du skal tenke rundt valg av passform, forsterkninger og ikke minst hvordan du vasker buksen for lang holdbarhet.

29 may 2019
Mote & trender
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

Vær snill med føttene til barna dine og gjør lekingen utendørs til en fryd i et par løpesko. Eksperten forklarer hvorfor det er like viktig med løpesko til barn som til voksne.

29 may 2019
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

28 may 2019
Mote & trender
Teva Hurricane

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

Det er lett å få gnagsår av våte sokker i sneakers. Hva sier du til å droppe det i år og gå over til et par ventilerende og funksjonelle sandaler, som er like svale som de er komfortable.

27 may 2019
Mote & trender
segling

Guide: Kle deg riktig for seiling

Er det på tide å kaste loss og dra til sjøs? Gjør seilturen enda mer behagelig ved å være utstyrt med riktige klær. Her er guiden som holder deg på riktig kurs!

27 may 2019
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

24 may 2019
Mote & trender