Dam - Header.jpg

Løpetightsen som er best i test 2020

Våren er her og lokker oss ut i løpesporet. Testpanelet vårt har løpt i løpetights fra Asics, 2XU, Adidas og Nike!

Tights med høy midje, mye kompresjon eller en løpetights fra Asics til dame? Uansett om du har spesielle preferanser eller bare ser etter tightsen som er best i test, kommer du til å finne din nye favoritt til løping her.

KLAR FOR Å SHOPPE? 

Dam - adidas How We Do Tight.jpg

Test av: 

Finnes i fargene:  og flere. 

Det beste med tightsen: At den ventilerer på en kjempebra måte.  

Sammendrag: How We Do Tight er en klassiker i sporet. Den finnes i hele 14 forskjellige farger, og testpanelet konstaterer med en gang at den på bildet virkelig passer perfekt til løpeskoen Ultraboost 20, som ble lansert samtidig. Den er selvfølgelig fin til andre løpesko også.

– Jeg liker denne fargen, men det var også andre farger jeg likte da jeg sjekker ut tightsen på hjemmesiden, forteller en testperson. 

Ellers ventilerer den veldig bra takket være detaljer i mesh ved blant annet baksiden av kneet. Materialet er Adidas sitt eget materiale, Climalite, og fører effektivt bort svetten under alt fra lange distanser til harde intervalløkter.  

– Jeg vil si at den er normal i midjen. Pluss for at det i tillegg er en snor i midjen, slik at du kan tilpasse passformen.  

Sist, men ikke minst, er tightsen veldig tynn og passer fantastisk bra om våren og sommeren. Til løping om vinteren, bør du imidlertid velge en annen tights.

Dam - ASICS Tokyo Train Tight.jpg

Test av: 

Finnes i fargene:  og .

Det beste med tightsen: Et utrolig materiale, fint design, sitter ikke for hardt etter i midjen.  

Sammendrag: Passformen i denne løpetightsen er så og si helt perfekt. Materialet er slik at det omslutter leggene og lårene, uten at det blir for stramt. Dessverre mangler den en snor i midjen, men det spiller egentlig ingen rolle, gitt at du har riktig størrelse. 

– Jeg har virkelig sett etter en tights som holder seg på plass, uten at jeg må stramme inn midjen – og det er akkurat det denne gjør, forteller en testperson.

Designmessig er løpetightsen fra Asics også en fulltreffer. Tokyo Train Tights har hentet sin inspirasjon fra OS 2020. Sagda OS kommer til å bli avlyst på grunn av koronaviruset. Det er imidlertid ingen grunn til ikke å bestille denne tightsen!  

– Designet er perfekt tidsmessig, synes jeg. Den er sporty og flatterende, uten å bli for crazy. 

Ellers er den på grensen til litt stor i størrelsen. Hvis du er over middels høy, kommer du likevel til å oppleve at den er kortere i bena. Et stort pluss for den høye midjen, som er både behagelig og flatterende på.  

Dam - Nike Air 7-8 Hr Tight.jpg

Test av: 

Finnes i fargene:  og .

Det beste med tightsen: Komforten, som materialet hovedsakelig står for! 

Sammendrag: En veldig deilig løpetights i et solid og påkostet materiale, som holder en behagelig temperatur gjennom hele løpeturen. Den er imidlertid litt lengre enn benlengden 7/8 tilsier. 

– 7/8-dels lengde blir nesten lang på meg som er 175 centimeter. Hvis du er rundt 165 centimeter høy, kommer du til å få en lang tights. Nike opererer generelt med lengre ben enn for eksempel Reebok og Adidas, noe som er verdt å nevne, sier en testperson.

Den sitter veldig behagelig på kroppen, er veldig elastisk og fleksibel, noe som betyr at du kan ta ut løpesteget ditt uten noen problem. Den høye midjen, som har et dobbelt lag med stoff, oppleves som komfortabel og holder seg oppe. 

Tightsen er også litt stor i størrelsen. Våre testpersoner som ligger mellom S og M kunne lett valgt S i denne modellen. Tightsen får også plusspoeng for lommen i korsryggen, som fint rommer en mobiltelefon og beskytter den mot svette.

Dam - 2XU Mid-Rise Compression.jpg

Test av: 

Finnes i fargene: .

Det beste med tightsen: Den graderte kompresjonen som holder musklene på plass, samt at den finnes i tall-størrelser.

Sammendrag: Dette er testens mest avanserte tights. 2XU bruker det som kalles for medisinsk gradert kompresjon, noe som innebærer at tightsen fordeler et trykk over musklene dine. Det bidrar til at blodtilførselen øker og gir oksygen til musklene dine. 

– Kjempebra at man kan få den med litt lengre ben. For meg som er over 170 centimeter, kan mange tights ellers bli litt korte, forteller en glad testperson. 

Størrelsesmessig er den normal og veldig stram, slik alle kompresjonstights er. Ikke bli redd for den stramme passformen, det er et tegn på at kompresjonen fungerer. Når du først har fått på deg tightsen, er den kjempedeilig og smidig. 

– Materialet i tightsen virker i seg selv veldig kaldt, nesten litt avkjølende. Jeg opplever heller ikke at den føles spesielt fuktig når jeg har trent i den, noe som selvfølgelig er et stort pluss. 

Designet er et siste pluss som testpanelet vil løfte fram. 2XU har beholdt den stilrene X-en på siden av låret år etter år, og flaks er nå det, for testpanelet elsker det. Slik skal en stilren tights se ut designmessig!  

Dam - Nike 7-8 Swoosh Run Tight.jpg

Test av: 

Finnes i fargen: 

Det beste med tightsen: Materialet, som er utrolig behagelig. 

Sammendrag: Ved første øyekast synes testpanelet at denne tightsen ikke ser helt ut som en løpetights. Den mangler blant annet glidelås ved ankelen, samt snor i midjen. Men skinnet kan bedra! 

– Den virker mer som en treningstights, men passer perfekt til løping. Stoffet er virkelig fantastisk!  

Materialet er en av de største fordelene med denne tightsen. Den svarte fargen er mørk, stoffet oppleves som lett og den er ikke gjennomsiktig i det hele tatt. At den er så deilig og dessuten utrolig fint, betyr at du vil bruke den også når du ikke løper, mener testpanelet.  

– Den er mitt førstevalg når jeg skal gå tur og når jeg vil ha en avslappet sportswear-stil med en stor hettegenser til.

I korsryggen er det en skjult lomme, som er praktisk for oppbevaring av nøkler, men som dessverre mangler glidelås. Ellers har testpanelet vanskeligheter med å finne noe negativt. Er du ute etter maksimal komfort og en tights du kan bruke både til løping, trening og daglig – ja, da er dette et kjempebra alternativ.  

Dam - BLACC Vera Tights.jpg

Test av: 

Finnes i fargene: .

Det beste med tightsen: Den høye, komfortable midjen! 

Sammendrag: En fin tights i en lang lengde. Du som er over middels høy kommer med en gang til å elske at den er litt lengre. Ellers er midjebåndet bredt og består av et dobbelt lag med stoff, noe som betyr at den holder seg på plass. Midjen er dessuten høy, noe man alltid liker.

– Jeg ble positivt overrasket da jeg tok på meg tightsen, siden den sitter like fint som på bildet. Detaljene fremhever virkelig kroppen på en fin måte. 

De tre beste egenskapene med denne tightsen er helt klart høyden på midjen, detaljene i designet og at den ikke glir ned når du løper.  

– Det som er litt negativt, er imidlertid sømmene som omringer meshpartiet bak kneet, som er litt stive. Det trekker ned vurderingen av komforten.

Sømmene glemmer man imidlertid jo lenger inn i runden man kommer. Deretter er tightsen Vera, fra merket Blacc, gjennomgående et veldig bra kjøp – som dessuten er veldig rimelig! 

Dam - adidas Run It Tight.jpg

Test av: 

Finnes i fargene: .

Det beste med tightsen: Lengden på bena, da denne tightsen er litt cropped og passer om våren og sommeren. 

Sammendrag: En veldig fin og stilren tights med detaljer i form av de tre ikoniske stripene til Adidas. I midjen er det en snor, som for mange er et must på løpetights.

– Etter en stund fant jeg en lur, liten lomme ved midjen. Den rommer et treningskort eller nøkler. Den er ikke synlig, med mindre du vet at den er der. Det er veldig fint, sier en testperson.

Midjen på denne tightsen er relativt lav. Hvis du er en av mange som liker en høy midje, bør du kanskje satse på en annen modell. Hvis høyden på midjen spiller en mindre rolle, er denne utmerket. 

– På sidene er det meshpaneler som bidrar til at den holder seg sval og behagelig. Det blir heller ingen svetteflekker på dette materialet, konstaterer en i testpanelet.  

Hvis denne tightsen hadde en høyere midje, hadde den kanskje fått full pott av samtlige i testpanelet. Til tross for den lave midjen, presterer den imidlertid ikke dårlig, den får en kjempebra score for alt fra designet til smidigheten og komforten. 

Dam - Wyte Anja.jpg

Test av: 

Finnes i fargene: 

Det beste med tightsen: De reflekterende detaljene som gjør at du lyser opp under sene løpeturer om sommeren.

Sammendrag: Nederst på bena er tightsen utstyrt med glidelås slik at det er lettere å ta den av og på. Anja er derimot litt vanskelig i størrelsen, i tillegg til at den er litt løs rundt midjen og lårene. Hvis du står mellom to størrelser, kan du med fordel velge den minste.

– Fine reflekterende detaljer, i form av små prikker, langs leggene. Det er veldig bra når det er mørkt ute, sier en testperson.  

En annen ting som utmerker seg med tightsen fra Wyte, er at den er litt tykkere i materialet. Den passer derfor bedre om høsten og våren enn om sommeren. 

– Jeg tok også med meg denne tightsen på treningssenteret, og jeg opplevde at den passet perfekt til styrkeøkter. 

Sist, men ikke minst, får tightsen et plusspoeng for lommen i korsryggen. Den er større enn mange lommer på tights vanligvis er, men er likevel ikke alt for synlig. Praktisk!  

SHOP HER: 

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

2 dager siden
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

2 dager siden
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
more news
Saucony Triumph 18

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

Støtdempende mellomsåle, ettersittende hælkappe og en vinnende løpsfølelse – her er grunnene til hvorfor du bør løpe i den nye løpeskoen Triumph 18 fra Saucony.

2 dager siden
Mote & trender
jenny freed

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

Det kan være litt vanskelig å velge en sports-BH. La eksperten Jenny Svedberg Freéd hjelpe deg.

2 dager siden
Mote & trender
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

01 jul 2020
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

26 jun 2020
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea herr

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

En ny padelracket, løpesko eller sandaler? Vi har plukket ut noen av våre beste tips til ham, som du nå finner på sommersalget vårt.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea barn

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

Vi har plukket ut et lite utvalg av hva du kan finne til barn på det store SALGET vårt. Her er de beste kuppene til både store og små barn.

14 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

Det kan være lettere sagt enn gjort å ta vare på sommersko. Eksperten fra Birkenstock gir deg de beste tipsene til hvordan du kan holde sandalene fine!

10 jun 2020
Mote & trender