underställ_ 2017_norska

10 superundertøy som er best i test!

Varmt og deilig eller svettesikkert og ventilerende? Testpanelet vårt guider deg i riktig retning av sesongens superundertøy i ull og syntet. Her er de 10 superundertøyene for damer som er best i test! 

Å ha et bra superundertøy er et must for å kunne nyte vinterens utendørsaktiviteter. Det er det laget med klær du har nærmest kroppen når du skal trene i kulda, som passer på at du holder deg varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy gjelder det å tenke etter, ettersom materialene og egenskapene skiller seg kraftig fra hverandre. Jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy best. Ved gåturer og alpin skikjøring er ull fantastisk, fordi da trenger du ekstra varme.  

Tenk slik: Syntetiske materialer hjelper kroppen til å regulere varmen den allerede har og er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått, fordi da bygges det en reaksjon som frigir varme. Vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. Derfor kan det være bra å ha både et superundertøy i ull og et i syntet i garderoben. Testpanelet vårt guider deg rett! 

SYNTET

Mest prisgunstig!

underställ

Test av: Wyte, og 

Ordinær pris: 299 kroner/overdel og 249 kr/underdel

Testpanelets  uttalelse:

Design:

Den kroppsnære passformen sitter som et skudd! Deilig med en glidelås i halsen som beskytter mot kulde og som kan bli dratt ned om du blir varm. Er du følsom for glidelåser mot halsen så finnes det en variant av den samme genseren som ikke har den høye halsen. 

Fukttransport:

Puster og transporterer bort svette fra kroppen på en veldig bra måte. Det passer bra både ved høy pulsaktiviteter og ved middels intensitetstrening. 

Komfort:

Det mest komfortable superundertøyet i testen. Det myke og stretchy materialet  og de flate sømmene gjør dette til en drøm å ha på seg. Smarte silikonstriper på innsiden av genseren og midjen på buksa gjør at plaggene sitter der de skal uansett aktivitet. 

Varme:

Et stort pluss med dette superundertøyet er at det varmer til tross for at det er laget av syntet. Stoffes føles ganske tykt og er ikke gjennomsiktig i det hele tatt. 

Kort oppsummert:

En ordentlig budsjettfavoritt! Er deilig på kroppen og har den perfekte lengden på både beina og armene, som dessuten er utstyrt med smarte tommelhull. Ettersom stoffet er så stretchy synes både de med kurvete og flat figur at det sitter som støpt. Her får du både bra funksjonsmateriale og varme i en god kombinasjon for en billig penge.  

Føles som et ekstra hudlag 

odlo

Test av: Odlo, og 

Ordinær pris: 699 kr/overdel og 699 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Om den perfekte lilla nyansen eksisterer er det nok denne kuløren. Kult med farge, samtidig som det føles stilrent.  

Fukttransport:

Dette syntetiske superundertøyet varmer på riktige steder og ventilerer der du svetter mest. Smart strikket! 

Komfort:

Passformen er superstram, men er takket være seamless-stoffet veldig stretchy og gir full bevegelsesfrihet. Flate sømmer, så det gnager ingen steder. 

Varme:

Dette er et uvanlig varmt superundertøy til å være laget av syntet. Det gjør det ideelt for høy og middels intensitet på kalde dager. 

Kort oppsummert:

Wow, for et superundertøy! Materialet er utrolig deilig og ekstremt tøyelig. Sitter litt stramt under armene og over brystet, men det føles som et hudlag nummer to. Perfekt lengde på armene og beina for deg som er gjennomsnittlig høy. Veldig bra funksjon, det tørker raskt og er perfekt når du løper eller sykler i kaldt vær. 

Transporterer bort svette

craft

Test av: Craft, og 

Ordinær pris: 349 kr/overdel og 349 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Fint design som finnes i mange ulike farger, men nettopp denne rosa nyansen ble litt for mye. Du føler deg litt som en reke når du har det på deg.  

Fukttransport:

Det regulerer temperaturen din effektivt, slik at du holder deg tørr uansett hvor svett aktivitet du utøver.

Komfort:

Høy komfort! Utrolig deilig å ha på seg. Midjen går høyt opp, over navelen til og med, og har en bred, deilig linning. Stoffet er stretchy, mykt og deilig og gir full bevegelsesfrihet.  

Varme:

I stedet for å varme så holder det deg tørr. Det gjør selvfølgelig at du blir varmere enn om du hadde blitt svett, våt og kald, men om du er ute etter varme må du komplettere med for eksempel en fleecegenser som mellomplagg. 

Kort oppsummert:

Craft Active Comfort er en favoritt for mange, og det er lett å forstå hvorfor. Du får mye for pengene når du kjøper dette superundertøyet i syntet. Bra fukttransport gjør det perfekt for langrennsløping og løping hvor pulsen slår i taket. Det eneste minuset er at superundertøyet har litt vel lange armer og bein. Takket være at det er så stretchy får også du med en kurvete kropp plass uten problem. Testpanelet savner dog det lille ekstra. 

Maks mønster!

eivy

Test av: Eivy, och

Ordinær pris: 649 kr/overdel og 599 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Det svenske merket Eivy har laget et syntetisk superundertøy med verdens fineste mønster. Perfekt på våren! 

Fukttransport:

Dette stoffet suger opp svetten fra kroppen slik at du holder deg tørr.  

Komfort:

Åh, for et fantastisk stoff som føles som silke mot kroppen! Som en fin bonus har genseren en høy hals med fleece på innsiden. Det eneste minuset er detaljen på beinet som skjærer litt inn i låret. 

Varme:

Du får en avkjølende følelse når du trener i dette superundertøyet, men det varmer litt. Ikke minst takket være den koselige kragen. 

Kort oppsummert:

Hvor fint kan et superundertøy egentlig bli? Du føler deg så fin i dette superundertøyet, uten tvil noe du vil drikke et glass sprudlevin i på afterski! Dessuten er det veldig funksjonelt. Testpanelet anbefaler det en kald vinterdag når du går på langrenn. Genseren har ganske lange armer, med integrerte tommelhull. Tommel opp!  

Tåler høy intensitetstrening 

helly hansen

Test av: Helly Hansen, og 

Ordinær pris: 399 kr/overdel og 399 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Designet føles litt retro og minner om klassiske sporty superundertøy. Bred og fin linning i midjen i en neonrosa koralfarge som testpanelet elsker. Fine høstfarger og hvitt ellers, så det føles fortsatt voksent nedtonet. Genseren har perfekt lengde og flate sømmer minimerer risikoen for gnaging. 

Fukttransport: 

Veldig bra! Du kan til og med se de mikroskopiske hullene i stoffet som slipper ut varme og fukt fra kroppen. Uansett hvor svett aktivitet du driver med kan du regne med å holde deg tørr. 

Komfort: 

Stoffet er ikke det absolutt mykeste og deiligste vi har testet, men er heller ikke ubehagelig. Det merkes at fokuset er til 100 prosent på funksjon. Genseren har en fin passform og er litt løsere, buksa derimot sitter stramt og er litt liten i størrelsen. 

Varme:

Dette er ikke noe som varmer en kald vinterdag, det er heller et superundertøy som du skal bruke når du vil transportere bort svette fra kroppen.

Kort oppsummert:

Et syntetisk superundertøy hvor den største egenskapen er at det puster veldig bra. Passer perfekt ved høyintensitetstrening, som for eksempel løping. Det går fint an å bruke til og med når det er kaldt ute, men da bør du kombinere det med et varmende mellomplagg. Har du litt større rumpe og lår bør du vurdere å gå opp en størrelse på underdelen. 

ULL

Perfekt når temperaturen ligger rundt null

icebreaker

Test av: Icebreaker,

Ordinær pris: 1 400 kroner/sett

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Dette er et bra valg for deg som liker stilrene baseplagg. Hele superundertøyet er svart og det er ingen detaljer som skiller seg ut. Litt lange armer, men beina er normalt lange. Sitter litt løst ved anklene.  

Fukttransport:

Holder seg fin lenge og puster bra. Sannheten er at en person i testpanelet synes at det holder seg luktfritt lenge om du dropper deodoranten. 

Komfort:

Klør ikke i det hele tatt. Ikke engang den følsomme testeren reagerer på materialet. Strikket i livet er ganske tynt og er derfor ikke så flatterende, men det gjør også til at buksa sitter skikkelig på plass. 

Varme:

Stoffet er veldig tynt og litt gjennomsiktig på buksa, men til tross for det så varmer det fint. Det er et perfekt superundertøy når temperaturen er rundt null.  

Kort oppsummert:

Er du på jakt etter et tynt superundertøy i ull som føles som bomull mot huden har du funnet rett. Merino er ikke like spenstig som syntet, men dette sitter nærme kroppen uten å føles for stramt. Superundertøyet er allsidig og fungerer like bra i skibakken som på fjellturen. Har du en skireise planlagt mot våren og foretrekker ull fremfor syntet, da kan dette være et perfekt valg for deg. 

Et bra basic superundertøy 

smartwool

Test av: Smartwool, og

Rekommenderat pris: 699 kr/overdel og 699 kr/underdel

Testpanelets uttalelse:  

Design:

Litt kjedelig utseende kan noen mene, men et helsvart superundertøy har sine fordeler ettersom det passer til alt. Det er dessuten strikket på en flatterende måte. Passformen er veldig bra og buksa går høyt opp i livet. 

Fukttransport:

Takket være merinoullens egenskaper puster det veldig bra. Det er så tynt at det til og med er litt gjennomsiktig noen steder. Regn med at det transporterer bort svetten bra slik at du kan holde deg tørr, uansett aktivitet. 

Komfort:

Veldig behagelig synes de aller fleste, men om du er veldig følsom mot ull som klør kan dette føles litt stikkete. Ganske lange armer og bein.  

Varme:

Et tynt superundertøy i ull som varmer ganske bra når det er kaldt ute. Takket være at det transporterer bort fukt på en så effektiv måte kommer du til å holde deg varm og tørr.

Kort oppsummert:

Har du ingen superundertøy i ull enda så er dette et veldig bra sett å begynne med. Det er litt varmere enn superundertøy i syntet, men ikke veldig varmt og krever et varmende mellomplagg om du står på ski i norske fjell. Det er et like bra valg for løping utendørs når været begynner å bli kaldere, som på en solrik dag på fjellet i de Italienske Alpene når du nyter et glass Prosecco. Det eneste minuset er prisen. 

Oversize-superundertøy som skiller seg ut 

mons royale

Test av: Mons Royale, og 

Ordinær pris: 899 kr/overdel og 799 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Passformen er oversize. Fine farger og kult met et superundertøy som føles litt tøffere i designet og ikke er så supersøtt. 

Fukttransport:

Bare litt varmere enn syntetisk materiale på å transportere bort fukten fra kroppen. Veldig bra til å være et superundertøy i ull! 

Komfort:

Mons Royales superundertøy i tynn merinoull føles litt som å ha en pyjamas på seg. Er du følsom mot ull kan du reagere på at det klør litt.

Varme:

Til tross for at det er så tynt så varmer det veldig bra, perfekt når du står utfor på ski og får opp pulsen i bakken og deretter sitter stille i heisen.

Kort oppsummert: 

Det som utmerker seg med dette superundertøyet er passformen. Genseren går ned over rumpa, har mye vidde i armene og er utstyrt med smarte tommelhull som gjør det lettere å ta på flere plagg. Buksa har en normal passform og går ned til anklene. Dette superundertøyet er som din beste venn på skireisen. Er også deilig å bruke som et mellomplagg over et syntetisk superundertøy om det bare er noen få minusgrader. 

En nett-nyhet!

björn

Test av: Bjørn Dæhlie, og 

Ordinær pris: 899 kr/overdel og 799 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Kult med noe helt nytt på markedet - superundertøy i nett! Å kle seg i nett kan føles litt rart, men tenk på at selv om rumpa kanskje ikke ser så bra ut i det, så er det heller ingen som trenger å se deg i superundertøyet ettersom du kommer til å ha en type bukse over. Når du først har på deg superundertøyet sitter det som et skudd, testpanelet har aldri tidligere testet et superundertøy i ull som er så nøyaktig i passformen. 

Fukttransport:

Veldig bra! Perfekt for deg som svetter veldig mye men fortsatt ønsker et superundertøy i merino. 

Komfort:

Slim-fit er en undervurdering, det sitter veldig stramt. Det sydd på en måte som gjør at det først og fremst passer nette personer som står mye på langrenn. Er du mellom to størrelser bør du gå opp en størrelse. 

Varme:

Et mer avkjølende superundertøy i ull kan man ikke finne og grunntanken er bra. Det varmer med merino når du trenger varme, og der du trenger maksimal ventilasjon er det bare nett. 

Kort oppsummert:

“Hva er dette?" spurte hele testpanelet når de fikk se superundertøyet i nett fra Bjørn Dæhlie den første gangen. Det er ikke så mange som hadde testet superundertøy i nett før, men det er faktisk veldig smart og et bra alternativ for deg som vil ha noe avkjølende men helst unngår syntetisk superundertøy. Skal du bare kjøpe et eneste superundertøy bør du kanskje kjøpe noe mer basic - dette er for deg som egentlig allerede har alt og vil teste noe nytt. 

LES MER:
 Tilbake

News Feed

K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

1 dag siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

1 dag siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

2 dager siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

4 dager siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

6 dager siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
more news
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

1 dag siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

1 dag siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

2 dager siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

4 dager siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

6 dager siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

12 nov 2019
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender