underställ_ 2017_norska

10 superundertøy som er best i test!

Varmt og deilig eller svettesikkert og ventilerende? Testpanelet vårt guider deg i riktig retning av sesongens superundertøy i ull og syntet. Her er de 10 superundertøyene for damer som er best i test! 

Å ha et bra superundertøy er et must for å kunne nyte vinterens utendørsaktiviteter. Det er det laget med klær du har nærmest kroppen når du skal trene i kulda, som passer på at du holder deg varm og tørr. 

Når du skal velge superundertøy gjelder det å tenke etter, ettersom materialene og egenskapene skiller seg kraftig fra hverandre. Jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale skal du velge. Om du løper, står på langrenn eller sykler passer et syntetisk superundertøy best. Ved gåturer og alpin skikjøring er ull fantastisk, fordi da trenger du ekstra varme.  

Tenk slik: Syntetiske materialer hjelper kroppen til å regulere varmen den allerede har og er bedre på å transportere bort fukt og varme. Ull derimot gir varme og holder deg varm selv om det blir vått, fordi da bygges det en reaksjon som frigir varme. Vil du at superundertøyet skal kjøle ned kroppen velger du tynn syntet, vil du ha maksimal varme velger du tykk ull. Derfor kan det være bra å ha både et superundertøy i ull og et i syntet i garderoben. Testpanelet vårt guider deg rett! 

SYNTET

Mest prisgunstig!

underställ

Test av: Wyte, og 

Ordinær pris: 299 kroner/overdel og 249 kr/underdel

Testpanelets  uttalelse:

Design:

Den kroppsnære passformen sitter som et skudd! Deilig med en glidelås i halsen som beskytter mot kulde og som kan bli dratt ned om du blir varm. Er du følsom for glidelåser mot halsen så finnes det en variant av den samme genseren som ikke har den høye halsen. 

Fukttransport:

Puster og transporterer bort svette fra kroppen på en veldig bra måte. Det passer bra både ved høy pulsaktiviteter og ved middels intensitetstrening. 

Komfort:

Det mest komfortable superundertøyet i testen. Det myke og stretchy materialet  og de flate sømmene gjør dette til en drøm å ha på seg. Smarte silikonstriper på innsiden av genseren og midjen på buksa gjør at plaggene sitter der de skal uansett aktivitet. 

Varme:

Et stort pluss med dette superundertøyet er at det varmer til tross for at det er laget av syntet. Stoffes føles ganske tykt og er ikke gjennomsiktig i det hele tatt. 

Kort oppsummert:

En ordentlig budsjettfavoritt! Er deilig på kroppen og har den perfekte lengden på både beina og armene, som dessuten er utstyrt med smarte tommelhull. Ettersom stoffet er så stretchy synes både de med kurvete og flat figur at det sitter som støpt. Her får du både bra funksjonsmateriale og varme i en god kombinasjon for en billig penge.  

Føles som et ekstra hudlag 

odlo

Test av: Odlo, og 

Ordinær pris: 699 kr/overdel og 699 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Om den perfekte lilla nyansen eksisterer er det nok denne kuløren. Kult med farge, samtidig som det føles stilrent.  

Fukttransport:

Dette syntetiske superundertøyet varmer på riktige steder og ventilerer der du svetter mest. Smart strikket! 

Komfort:

Passformen er superstram, men er takket være seamless-stoffet veldig stretchy og gir full bevegelsesfrihet. Flate sømmer, så det gnager ingen steder. 

Varme:

Dette er et uvanlig varmt superundertøy til å være laget av syntet. Det gjør det ideelt for høy og middels intensitet på kalde dager. 

Kort oppsummert:

Wow, for et superundertøy! Materialet er utrolig deilig og ekstremt tøyelig. Sitter litt stramt under armene og over brystet, men det føles som et hudlag nummer to. Perfekt lengde på armene og beina for deg som er gjennomsnittlig høy. Veldig bra funksjon, det tørker raskt og er perfekt når du løper eller sykler i kaldt vær. 

Transporterer bort svette

craft

Test av: Craft, og 

Ordinær pris: 349 kr/overdel og 349 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Fint design som finnes i mange ulike farger, men nettopp denne rosa nyansen ble litt for mye. Du føler deg litt som en reke når du har det på deg.  

Fukttransport:

Det regulerer temperaturen din effektivt, slik at du holder deg tørr uansett hvor svett aktivitet du utøver.

Komfort:

Høy komfort! Utrolig deilig å ha på seg. Midjen går høyt opp, over navelen til og med, og har en bred, deilig linning. Stoffet er stretchy, mykt og deilig og gir full bevegelsesfrihet.  

Varme:

I stedet for å varme så holder det deg tørr. Det gjør selvfølgelig at du blir varmere enn om du hadde blitt svett, våt og kald, men om du er ute etter varme må du komplettere med for eksempel en fleecegenser som mellomplagg. 

Kort oppsummert:

Craft Active Comfort er en favoritt for mange, og det er lett å forstå hvorfor. Du får mye for pengene når du kjøper dette superundertøyet i syntet. Bra fukttransport gjør det perfekt for langrennsløping og løping hvor pulsen slår i taket. Det eneste minuset er at superundertøyet har litt vel lange armer og bein. Takket være at det er så stretchy får også du med en kurvete kropp plass uten problem. Testpanelet savner dog det lille ekstra. 

Maks mønster!

eivy

Test av: Eivy, och

Ordinær pris: 649 kr/overdel og 599 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Det svenske merket Eivy har laget et syntetisk superundertøy med verdens fineste mønster. Perfekt på våren! 

Fukttransport:

Dette stoffet suger opp svetten fra kroppen slik at du holder deg tørr.  

Komfort:

Åh, for et fantastisk stoff som føles som silke mot kroppen! Som en fin bonus har genseren en høy hals med fleece på innsiden. Det eneste minuset er detaljen på beinet som skjærer litt inn i låret. 

Varme:

Du får en avkjølende følelse når du trener i dette superundertøyet, men det varmer litt. Ikke minst takket være den koselige kragen. 

Kort oppsummert:

Hvor fint kan et superundertøy egentlig bli? Du føler deg så fin i dette superundertøyet, uten tvil noe du vil drikke et glass sprudlevin i på afterski! Dessuten er det veldig funksjonelt. Testpanelet anbefaler det en kald vinterdag når du går på langrenn. Genseren har ganske lange armer, med integrerte tommelhull. Tommel opp!  

Tåler høy intensitetstrening 

helly hansen

Test av: Helly Hansen, og 

Ordinær pris: 399 kr/overdel og 399 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Designet føles litt retro og minner om klassiske sporty superundertøy. Bred og fin linning i midjen i en neonrosa koralfarge som testpanelet elsker. Fine høstfarger og hvitt ellers, så det føles fortsatt voksent nedtonet. Genseren har perfekt lengde og flate sømmer minimerer risikoen for gnaging. 

Fukttransport: 

Veldig bra! Du kan til og med se de mikroskopiske hullene i stoffet som slipper ut varme og fukt fra kroppen. Uansett hvor svett aktivitet du driver med kan du regne med å holde deg tørr. 

Komfort: 

Stoffet er ikke det absolutt mykeste og deiligste vi har testet, men er heller ikke ubehagelig. Det merkes at fokuset er til 100 prosent på funksjon. Genseren har en fin passform og er litt løsere, buksa derimot sitter stramt og er litt liten i størrelsen. 

Varme:

Dette er ikke noe som varmer en kald vinterdag, det er heller et superundertøy som du skal bruke når du vil transportere bort svette fra kroppen.

Kort oppsummert:

Et syntetisk superundertøy hvor den største egenskapen er at det puster veldig bra. Passer perfekt ved høyintensitetstrening, som for eksempel løping. Det går fint an å bruke til og med når det er kaldt ute, men da bør du kombinere det med et varmende mellomplagg. Har du litt større rumpe og lår bør du vurdere å gå opp en størrelse på underdelen. 

ULL

Perfekt når temperaturen ligger rundt null

icebreaker

Test av: Icebreaker,

Ordinær pris: 1 400 kroner/sett

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Dette er et bra valg for deg som liker stilrene baseplagg. Hele superundertøyet er svart og det er ingen detaljer som skiller seg ut. Litt lange armer, men beina er normalt lange. Sitter litt løst ved anklene.  

Fukttransport:

Holder seg fin lenge og puster bra. Sannheten er at en person i testpanelet synes at det holder seg luktfritt lenge om du dropper deodoranten. 

Komfort:

Klør ikke i det hele tatt. Ikke engang den følsomme testeren reagerer på materialet. Strikket i livet er ganske tynt og er derfor ikke så flatterende, men det gjør også til at buksa sitter skikkelig på plass. 

Varme:

Stoffet er veldig tynt og litt gjennomsiktig på buksa, men til tross for det så varmer det fint. Det er et perfekt superundertøy når temperaturen er rundt null.  

Kort oppsummert:

Er du på jakt etter et tynt superundertøy i ull som føles som bomull mot huden har du funnet rett. Merino er ikke like spenstig som syntet, men dette sitter nærme kroppen uten å føles for stramt. Superundertøyet er allsidig og fungerer like bra i skibakken som på fjellturen. Har du en skireise planlagt mot våren og foretrekker ull fremfor syntet, da kan dette være et perfekt valg for deg. 

Et bra basic superundertøy 

smartwool

Test av: Smartwool, og

Rekommenderat pris: 699 kr/overdel og 699 kr/underdel

Testpanelets uttalelse:  

Design:

Litt kjedelig utseende kan noen mene, men et helsvart superundertøy har sine fordeler ettersom det passer til alt. Det er dessuten strikket på en flatterende måte. Passformen er veldig bra og buksa går høyt opp i livet. 

Fukttransport:

Takket være merinoullens egenskaper puster det veldig bra. Det er så tynt at det til og med er litt gjennomsiktig noen steder. Regn med at det transporterer bort svetten bra slik at du kan holde deg tørr, uansett aktivitet. 

Komfort:

Veldig behagelig synes de aller fleste, men om du er veldig følsom mot ull som klør kan dette føles litt stikkete. Ganske lange armer og bein.  

Varme:

Et tynt superundertøy i ull som varmer ganske bra når det er kaldt ute. Takket være at det transporterer bort fukt på en så effektiv måte kommer du til å holde deg varm og tørr.

Kort oppsummert:

Har du ingen superundertøy i ull enda så er dette et veldig bra sett å begynne med. Det er litt varmere enn superundertøy i syntet, men ikke veldig varmt og krever et varmende mellomplagg om du står på ski i norske fjell. Det er et like bra valg for løping utendørs når været begynner å bli kaldere, som på en solrik dag på fjellet i de Italienske Alpene når du nyter et glass Prosecco. Det eneste minuset er prisen. 

Oversize-superundertøy som skiller seg ut 

mons royale

Test av: Mons Royale, og 

Ordinær pris: 899 kr/overdel og 799 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Passformen er oversize. Fine farger og kult met et superundertøy som føles litt tøffere i designet og ikke er så supersøtt. 

Fukttransport:

Bare litt varmere enn syntetisk materiale på å transportere bort fukten fra kroppen. Veldig bra til å være et superundertøy i ull! 

Komfort:

Mons Royales superundertøy i tynn merinoull føles litt som å ha en pyjamas på seg. Er du følsom mot ull kan du reagere på at det klør litt.

Varme:

Til tross for at det er så tynt så varmer det veldig bra, perfekt når du står utfor på ski og får opp pulsen i bakken og deretter sitter stille i heisen.

Kort oppsummert: 

Det som utmerker seg med dette superundertøyet er passformen. Genseren går ned over rumpa, har mye vidde i armene og er utstyrt med smarte tommelhull som gjør det lettere å ta på flere plagg. Buksa har en normal passform og går ned til anklene. Dette superundertøyet er som din beste venn på skireisen. Er også deilig å bruke som et mellomplagg over et syntetisk superundertøy om det bare er noen få minusgrader. 

En nett-nyhet!

björn

Test av: Bjørn Dæhlie, og 

Ordinær pris: 899 kr/overdel og 799 kr/underdel

Testpanelets uttalelse: 

Design:

Kult med noe helt nytt på markedet - superundertøy i nett! Å kle seg i nett kan føles litt rart, men tenk på at selv om rumpa kanskje ikke ser så bra ut i det, så er det heller ingen som trenger å se deg i superundertøyet ettersom du kommer til å ha en type bukse over. Når du først har på deg superundertøyet sitter det som et skudd, testpanelet har aldri tidligere testet et superundertøy i ull som er så nøyaktig i passformen. 

Fukttransport:

Veldig bra! Perfekt for deg som svetter veldig mye men fortsatt ønsker et superundertøy i merino. 

Komfort:

Slim-fit er en undervurdering, det sitter veldig stramt. Det sydd på en måte som gjør at det først og fremst passer nette personer som står mye på langrenn. Er du mellom to størrelser bør du gå opp en størrelse. 

Varme:

Et mer avkjølende superundertøy i ull kan man ikke finne og grunntanken er bra. Det varmer med merino når du trenger varme, og der du trenger maksimal ventilasjon er det bare nett. 

Kort oppsummert:

“Hva er dette?" spurte hele testpanelet når de fikk se superundertøyet i nett fra Bjørn Dæhlie den første gangen. Det er ikke så mange som hadde testet superundertøy i nett før, men det er faktisk veldig smart og et bra alternativ for deg som vil ha noe avkjølende men helst unngår syntetisk superundertøy. Skal du bare kjøpe et eneste superundertøy bør du kanskje kjøpe noe mer basic - dette er for deg som egentlig allerede har alt og vil teste noe nytt. 

LES MER:
 Tilbake

News Feed

Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

3 dager siden
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

5 dager siden
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
more news
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

3 dager siden
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

5 dager siden
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

26 jun 2020
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea barn

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

Vi har plukket ut et lite utvalg av hva du kan finne til barn på det store SALGET vårt. Her er de beste kuppene til både store og små barn.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea herr

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

En ny padelracket, løpesko eller sandaler? Vi har plukket ut noen av våre beste tips til ham, som du nå finner på sommersalget vårt.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

Det kan være lettere sagt enn gjort å ta vare på sommersko. Eksperten fra Birkenstock gir deg de beste tipsene til hvordan du kan holde sandalene fine!

10 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

Med utgangspunkt i komfort og bærekraft, har vel ingen gått glipp av Birkenstocks populære sandaler. Slik ser årets sandaltrender ut i 2020!

10 jun 2020
Mote & trender
daddräkt simning

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

Vil du ta svømmingen til et nytt nivå? Da er det på tide å investere i en teknisk badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen. Les testen av årets beste modeller i 2020.

09 jun 2020
Mote & trender