vandringssandaler header

Vi tester tursandaler til dame og herre

Skal du ut på tur i sommer? Er fotsvette noe av det verste du vet om? Her tester vi tekniske sandaler til fotturer, som holder føttene svale under lange turer i sommer.

Det er herlig med fotturer, men alle som har gått tur om sommeren, vet at man etter tyve minutter er klissvåt på føttene. I tursandaler holder imidlertid føttene seg både komfortable og svale, i motsetning til hvis du går i vanlige tursko.  

SHOP MED EN GANG: og

Tursandaler til dame

Psst! Bla ned for å finne sandaler til ham.

Ecco off-road

Test: ,

Finnes også i fargene: , , og .

Det beste med sandalen: Pålitelighet – den er stabil, komfortabel og ser ut som man forventer av en sandal fra Ecco.

Sammendrag: Du vet alle de feriebildene mammaen og pappaen din har fra de var unge? Sannsynligvis så sandalene de hadde på seg ut som Offroad fra Ecco. Overdelen er sandfarget og klar til alt fra ørkenvandring og sandstrender til en sommer i de skandinaviske fjellene eller skjærgården. Til tross for sterke "tysk turist"-vibber, er testpanelet virkelig fornøyd.

- Passformen kan justeres flere steder, og den sitter derfor perfekt. Det er også små oppbygninger i innersålen som liksom støper foten fast, i tillegg til at den er utstyrt med en oppbygning for fotbuen. Det er supert hvis du skal gå langt og føttene blir trøtte, sier en testperson og en annen legger til:

- Jeg liker også yttersålen. Mønsteret er grovt og når jeg går i lett terreng, merker jeg knapt noen forskjell mellom disse og de vanlige turskoene mine.

Foruten en perfekt passform, er komforten den største fordelen med denne sandalen. Spennene bak hælen og over foten er harde og stive for at foten skal sitte på plass, men på innsiden er det et mykt syntetisk stoff. Det betyr at spennen knapt merkes på foten.

- Jeg finner kun én ulempe, og det er at det myke stoffet på innsiden kan suge til seg en del fuktighet, som svette eller vann hvis det er vått ute. 

Ellers er Ecco Offroad-sandalen litt mindre enn normal i størrelsen. Ta den største størrelsen hvis du står mellom to.

salomon speedcross sandal

Test: ,

Finnes også i fargen: .

Det beste med sandalen: Grepet, uten tvil!

Sammendrag: Hvis du skal gå i fjellet med sandaler, bør det være denne modellen, mener testpanelet. Tursandalen, med det samme navnet som Salomons populære terrengsko, er utstyrt med ekstra alt. 

- Ok, wow, ler en testperson så fort skoen pakkes opp av skoesken.

Grepet på Salomon Speedcross Sandal er grov, akkurat som en ordentlig terrengsko. Testpanelet kan ikke se hvordan det kan være noen forskjell. Sålen er også oppbygd langs kantene for å beskytte tærne mot steiner og annet du kan sparke til på turstien.

- Sålen er også anatomisk, i den grad at det er en oppbygning for fotbuen. Passformen kan justeres flere steder, noe som er fantastisk.

Ved fotbuen og på utsiden av foten dekkes dessuten overflaten hvor steiner ofte finner veien inn. På den måten slipper du å tråkke på skarpe steiner som har kommet seg inn mellom sandalen og foten.

- Dempingen er god! Den er myk på alle underlag, men samtidig veldig stabil takket være overdelen som virkelig holder foten på plass. 

Størrelsesmessig er sandalen true to size, noe som innebærer at du kan kjøpe den størrelsen du bruker i andre sko. Hvis du allerede er Salomon-fan, kan det være lurt å vite at denne sandalen kan oppleves som litt større enn andre sko fra merket. Det er fordi Salomon vanligvis er litt små i størrelsen.

Elle backstrap

Test: ,

Finnes også i fargen: .

Det beste med sandalen: At den er relativt trendy!

Sammendrag: Designet er det første testpanelet henger seg opp i. Overdelen på Keen-sandalen er laget av et grovt elastisk bånd som går over foten, og har en såle med lett platå. 

- Hvis jeg har planer om å gå i byen, kan jeg helt klart velge denne sandalen. Den føles litt som noe man kunne sett en influencer posere med på Instagram, sier en testperson.

Passformen kan ikke justeres, og denne sandalen er derfor litt dårligere enn de andre modellene i testen. Testerne anbefaler den hverken til turer i fjellet eller lange skogsturer.

- Jeg synes kanskje at det elastiske båndet bak hælen kunne vært plassert litt høyere. Båndet sitter akkurat midt på hælen min og ikke over, noe som betyr at det føles som om den glipper litt.

En annen ting testpanelet fremhever som positivt, er dempingen. Det betyr at sandalen fra Keen får tildelt høy score for både komfort og design. Mønsteret på undersiden av skoen er ikke spesielt grovt, noe som betyr at den passer best i lett terreng. Der får den på den andre siden utmerket grep på alt fra brostein til grusvei og asfalt.

- Den er helt perfekt i størrelsen og bredden, så kjøp det du vanligvis bruker!

Sist, men ikke minst, kan det legges til at overdelen delvis er laget av plast fra resirkulerte PET-flasker. Hvor bra er ikke det? 

District mendi

Test: ,

Finnes også i fargene: og .

Det beste med sandalen: Minimalismen.

Sammendrag: En mye nettere tursandal enn modellene ovenfor. Merrell er kjent for både sine terrengsko og tursko, men her har de satset på minimalisme i form av en tynn såle som passer bra til byvandring.

- Dette er en litt finere tursandal til de tilfellene hvor du skal gå fra turistbussen til attraksjonen, men ikke så mye lenger enn som så. 

Det er ikke noe mønster i det hele tatt på undersiden, så grepet er best på flate underlag hvor det er liten risiko for å miste festet. Sålen er heller ikke den mest ergonomiske i denne testen, men kommer med en markant fordel – den er tynn og kan lett pakkes når du skal på tur.

- Komforten er god. Sandalen er veldig behagelig på foten og har en lav vekt. Den er også ekstremt luftig i kontrast til både Salomon-sandalen og Ecco-sandalen, siden overdelen er så nett.

Størrelsesmessig er den true to size. Kjøp samme størrelse som du bruker i andre sko. Det bør også nevnes at sålen er hvit, noe som er bra for deg som skal ha med sandaler i en båt, der svarte såler lett kan etterlate seg merker.

hurricane drift

Test: ,

Finnes også i fargene: og .

Det beste med sandalen: Holdbarheten og vekten.

Sammendrag: Denne tursandalen i EVA er på alle mulige måter veldig praktisk. Siden den er laget av plast, tåler den vann (og flyter), noe som er veldig bra. 

- Det føles ikke ut som jeg har noe på meg. De veier liksom ingenting, påpeker en testperson, allerede etter noen få skritt. 

Dette er også en minimalistisk tursandal, men ikke på samme måte som den fra Merrell. Her er minimalismen i form av materialet. Sandalen er laget av det samme hele veien: plast. Det gir veldig mange fordeler. Den er blant annet komfortabel, har mye demping og lav vekt. Husk imidlertid at du ikke skal etterlate sandalene i solen.

- Jeg brente nesten føttene mine da jeg tok dem på meg igjen etter en pause. De ble fort veldig varme, sier en testperson.  

Som nevnt er sålen myk og godt dempet, og har en viss oppbygning ved fotbuen. Under hælen er det en liten oppbygning som gjør at du kommer litt frem på foten. 

- For meg er dette hovedsakelig en bra sandal å bruke utenlands på ferie, siden det da er praktisk med sandaler som er lette å pakke med seg, og det er viktig at sandalene da tåler både sand og fuktighet.

Designet er litt kjedelig, men på den annen side er ikke dette modellen du velger for designet. En perfekt "bruk og kast"-sandal, rett og slett! Størrelsen er litt mot den større retningen. Prøv å gå ned en størrelse hvis du står mellom to. 

Tursandaler til herre

tech sandal

Test: ,

Finnes også i fargen: .

Det beste med sandalen: At den er veldig enkel å få av og på, og kan reguleres flere steder.

Sammendrag: En fin og smidig sandal til lett terreng. Det merkes at Salomon er et ordentlig friluftsmerke, men likevel er designet passe moteriktig.

- Skoen er veldig fin til å være en tursandal, og den er ikke like sporty som visse tekniske sandaler ofte er, sier en testperson. 

Størrelsen er true to size og passer deg med normal bredde til smale føtter. 

- En litt smalere sandal. Hvis du har brede føtter, kan det hende du må se på en annen modell, sier en testperson som kjenner seg igjen i sin egen beskrivelse.

Testpersonene identifiserer én ulempe, og det er at båndet på overdelen ikke kan låses. Det er derfor fare for at båndet kan gå opp mens du er på tur. 

- Ellers er den veldig stabil. Det er også litt oppbygning ved fotbuen, selv om det ikke vil tilfredsstille deg som overpronerer.

Sist, men ikke minst, er sålen litt oppbygd ved tærne, noe som beskytter mot steiner som du ellers kan sparke inn mellom sandalen og foten. Behagelig! 

merell kahuna web

Test: ,

Det beste med sandalen: Komforten og det klassiske sandal-designet.

Sammendrag: En veldig pålitelig og stabil sandal som stabiliserer foten i det vanskeligste terrenget. Testpanelet ble direkte imponert av vridningsstivheten i sålen, noe som betyr at du kan gå over stokk og stein uten å være redd for å vrikke foten.  

- Det er litt jaktpreg over denne sandalen, med den skogsgrønne fargen og innslag av en orange varselfarge her og der, hevder en testperson. 

- Det er også mange steder man kan justere passformen. Det liker vi alltid, legger en annen muntert til.

Ellers roses denne tursandalen fra Merrell for den grove sålen med godt grep, som passer til alt fra middels vanskelig til vanskelig terreng. Selv inni sandalen har testpanelet ros å tildele. Der er den nemlig ikke flat, men formet etter undersiden av en fot. Deilig!

- Hælen er polstret med mykt stoff, og jeg fikk ikke gnagsår da jeg prøvde den for første gang. 

Ulempen med den polstrede innsiden på reimene, er at de kan suge til seg en god del fuktighet – det er prisen man må betale for den gode komforten sandalen ellers tilbyr.

keen

Test: ,

Det beste med sandalen: At den virkelig beskytter foten mot undervegetasjon og steiner.

Sammendrag: Ja, er dette en tursko eller sandal? Det er det beste fra to verdener, spør du testpanelet vårt.

- Skal du være alene på turstien? Da er den perfekt, sier en testperson og ler.

- Nei da, fra spøk til alvor, men designet er ikke det mest tiltalende. 

Sånn er det, men ellers presterer denne tursandalen bra og de fleste testpersonene verdsetter den. Ved fotbuen er det en lett oppbygning som passer til testpersonene med en høy fotbue.

- Den er veldig stabilt, noe jeg virkelig liker, og foten holder seg veldig stødig på plass.

I tillegg til det har den smarte åpninger på nøyaktig de stedene hvor du svetter mest, samtidig som du beskytter foten din mot grus og andre ting som kan gjøre vondt hvis det finner veien innunder foten.

- Grepet er veldig bra, med en solid såle og dypt mønster.

Sist, men ikke minst, får denne sandalen plusspoeng for snøringen. I stedet for å knyte sløyfe, kan du enkelt bare dra snøringen til deg og begi deg ut. 

Ecco off-road

Test: ,

Finnes også i fargene: , og .

Det beste med sandalen: At du vet nøyaktig hva du får når du kjøper den – en ordentlig turist-look, med god kvalitet. 

Sammendrag: Dette er en ekte pappa-sandal, mener testpanelet vårt. Overdelen har tre reguleringsmuligheter som tilpasser størrelsen, og sålen er så praktisk som en såle kan bli. Den er anatomisk oppbygd på en måte som gjør at foten føles som klistret mot materialet.

- For meg er dette testvinneren. For meg føler jeg at Ecco-sandaler er de grunnleggende sandalene, altså originalen! Selv om de egentlig kanskje ikke er det, sier en testperson.

Sålen er stabil og beskytter mot enhver vrikking av foten. Ulempen er at den oppleves som litt varm og er fôret med et mykt syntetisk stoff som suger opp fuktighet.

- Her vil jeg advare litt mot området ved fotbuen, forteller en testperson.

Ellers er den true to size, men kanskje sitter båndet bak hælen litt vel lavt. På noen av testpersonene havner den midt på hælen i stedet for over den. 

- Det er også gøy at skoen er tilgjengelig i fire ulike farger, da kan man velge og vrake, sier en testperson.

teva hurricane

Test: ,

Finnes også i fargen: .

Det beste med sandalen: Holdbarheten og vekten.

Sammendrag: Til å begynne med var det nesten som et sjokk for testpanelet å ta på seg sandalen fra Teva. Den er så lett at du knapt merker at du har den på deg.

- Dette er en bra "bruk og kast"-sandal. En slik modell kan du bruke på stranden eller i gjørme, og bare skylle av den etterpå, sier en testperson. Det er 100 prosent riktig.

Denne enkle tursandalen er laget av plasten EVA. Det innebærer at den er vanntett og kan kjøres i bilvasken, uten å bli ødelagt (vel, nesten). Ellers vil testpanelet advare om passformen.

- Man kan bare tilpasse passformen ett sted, noe som er veldig synd. Det betyr at det er veldig viktig å finne riktig størrelse.

Ellers er den lett å pakke med seg og veier ingenting i kofferten. Det er også greit å vite at den ikke bør etterlates i solen, da den har en tendens til å bli ekstremt varm hvis den ligger i sollys.

SHOP NÅ:

LES MER HER:

 Tilbake

News Feed

Header
Friluft & Velvære

Test: Friluftsbukser til dame og herre

28 aug 2020
salomon vandring natur
Friluft & Velvære

Pakkeliste til fotturen

04 jul 2020
Vandringsryggsäckar header
Friluft & Velvære

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

02 jul 2020
outline salomon
Friluft & Velvære

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

26 jun 2020
Hypersphere test
Friluft & Velvære

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

25 jun 2020
Test tält
Friluft & Velvære

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

25 jun 2020
vandringssandaler header
Friluft & Velvære

Vi tester tursandaler til dame og herre

16 jun 2020
Kajak
Friluft & Velvære

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

15 jun 2020
Vandra med familjen
Friluft & Velvære

Slik gjennomfører du en fottur med barn

07 may 2020
Header.jpg
Friluft & Velvære

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

06 may 2020
Yoga för löpare 1
Friluft & Velvære

7 yogastillinger for løpere

04 may 2020
golfs
Friluft & Velvære

Slik behandler du en golfalbue

28 apr 2020
salomon berg
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

25 apr 2020
Flytväst bäst i test
Friluft & Velvære

Den beste flytevesten til barn og voksne

25 apr 2020
Sportamore
Friluft & Velvære

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vandring_2017
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige vandresko

19 apr 2020
vaya vandringssko
Friluft & Velvære

Bare for kvinner: Den vanntette turskoen Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Friluft & Velvære

Video: 30 minutter med rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Friluft & Velvære

Friluftsbuksene som er best i test!

29 mar 2020
Bergans of Norway
Friluft & Velvære

Vandring er sesongens familieeventyr

27 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Friluft & Velvære

Nyhet: Rimelige friluftsklær fra Scandi Nomad

17 feb 2020
Träna hjärtat
Friluft & Velvære

Eksperten svarer: Slik trener du hjertet

13 feb 2020
yogamatta casall
Friluft & Velvære

Stor kjøpe- og vedlikeholdsguide til yogamatter

22 jan 2020
STefan_2
Friluft & Velvære

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

20 jan 2020
Yoga Nidra
Friluft & Velvære

Trendspaning: Finn roen med yoga nidra

19 jan 2020
Kinesiotejp knä
Friluft & Velvære

Video: Slik taper du kneet etter en skade

18 jan 2020
nacke
Friluft & Velvære

Derfor bør du ikke knekke opp ryggen selv

18 jan 2020
sträckning baksida lår
Friluft & Velvære

Slik behandler du en muskelstrekk

17 jan 2020
Säkerhet på berget
Friluft & Velvære

Slik kjører du trygt off-piste

23 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Friluft & Velvære

Hvordan skal jeg pakke tursekken min?

08 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Friluft & Velvære

Video: Slik skal tursekken din sitte

08 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Friluft & Velvære

Kan jeg vaske skallplaggene mine i vaskemaskinen?

08 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Friluft & Velvære

Video: Dette bør du ha med deg på dagstur

30 sep 2019
vandring
Friluft & Velvære

Slik unngår du gnagsår i turskoene dine

25 sep 2019
Escape the noise
Friluft & Velvære

Kjenn på friheten – Escape the noise

16 sep 2019
Adidas Free Hiker
Friluft & Velvære

Naturentusiasten: Så bra er turskoen Adidas Free Hiker – jeg har testet den!

13 sep 2019
Vandringstights
Friluft & Velvære

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

26 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Friluft & Velvære

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

02 jul 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

06 jun 2019
Petra Månström
Friluft & Velvære

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

06 jun 2019
more news
Header

Test: Friluftsbukser til dame og herre

Trenger du en slitesterk og behagelig friluftsbukse når du skal bygge terrasse eller plukke sopp i skogen? Da har du kommet riktig!

28 aug 2020
Friluft & Velvære
salomon vandring natur

Pakkeliste til fotturen

Skal du på dagstur eller en lengre fottur? Her er de ultimate pakkelistene basert på hvor lenge du skal være borte!

04 jul 2020
Friluft & Velvære
Vandringsryggsäckar header

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

Skal du ut på nye eventyr i sommer? Testpanelet vårt har gått tur med sesongens tursekker fra Salomon, Lundhags og True North. Dette mener de om modellene!

02 jul 2020
Friluft & Velvære
outline salomon

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

Som en blanding mellom løpesko og tursko. Bli kjent med walkingsko, en favoritt når du går tur!

26 jun 2020
Friluft & Velvære
Hypersphere test

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

Her er massasjeverktøyet som gir bedre massasje enn partneren din! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i den nederste delen av ryggen, utsiden av hoften og setet.

25 jun 2020
Friluft & Velvære
Test tält

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

Hvor går eventyret ditt i sommer? Vi har testet både et tremannstelt og firemannstelt som enkelt kan pakkes med på norgesferien!

25 jun 2020
Friluft & Velvære
vandringssandaler header

Vi tester tursandaler til dame og herre

Skal du ut på tur i sommer? Er fotsvette noe av det verste du vet om? Her tester vi tekniske sandaler til fotturer, som holder føttene svale under lange turer i sommer.

16 jun 2020
Friluft & Velvære
Kajak

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

Det er morsomt å padle kajakk – og det er en kunst å gjøre det riktig. Her får du alle tipsene du trenger for en vellykket tur i sommer.

15 jun 2020
Friluft & Velvære
Vandra med familjen

Slik gjennomfører du en fottur med barn

Synes du det er vanskelig å lokke barna ut i naturen? Les ekspertens beste tips til hvordan du kan gjøre skogsturen til et morsomt eventyr!

07 may 2020
Friluft & Velvære
Header.jpg

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

Ut på tur, aldri sur! Hold humøret oppe med riktige tursko på føttene. Her er årets beste modeller til dame og herre i 2020.

06 may 2020
Friluft & Velvære
Yoga för löpare 1

7 yogastillinger for løpere

Løping er en ganske ensformig treningsform som både sliter og bygger opp kroppen på samme kontinuerlige måte. Her er syv yogaøvelser alle løpere bør teste for bedre mobilitet.

04 may 2020
Friluft & Velvære
golfs

Slik behandler du en golfalbue

Golfalbue er en overbelastning som kan være forårsaket av både golfspill og trening. Lær deg øvelsene og behandlingen som lindrer symptomene.

28 apr 2020
Friluft & Velvære
salomon berg

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

Hvordan velger du riktige tursko som forbedrer turopplevelsen din? Få hjelp av vår store guide sammen med Salomon.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Flytväst bäst i test

Den beste flytevesten til barn og voksne

Hvilken flytevest er best i test? Hva står betegnelsen 100N for? Med vår store guide kan du finne riktig flyte- og redningsvest til både voksne og barn.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Sportamore

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En suksesshistorie som startet i et mørkt kjellerlokale. Slik gikk vi fra “det kommer aldri til å gå" til det du ser foran deg i dag – Nordens største sportsbutikk på nettet.

20 apr 2020
Friluft & Velvære