Test fritidsbyxor herr

Vi har testet sesongens beste friluftsbukser til ham

Gjør deg klar for årets dagsturer eller lange eventyr. Her er friluftsbuksene til herre som er best i test.

En bukse med mange bruksområder. Selv om disse friluftsbuksene virker opplagte på fotturer, passer de også bra til hjemmebruk, hagearbeid og friluftseventyr. Les hva vårt mannlige testpanel mener om våre fem mest populære modeller for våren og sommeren 2020.

Klar for shopping? 

TEST AV:

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Pro Pant.jpg

Finnes i fargene: 

Passer til: Alt fra turer til hardt hagearbeid eller klargjøring av båten før den skal settes ut på havet. Slitestyrken i denne modellen er helt utmerket. 

Det beste med buksa: Røft design, røft materiale.  

Sammendrag: Det første testpanelet noterer seg er hvor grovt materialet er i denne friluftsbuksa. Det skal mye til før noe kan skade de forsterkede partiene på buksebena. 

– Med tanke på hvor grov den er, forventet jeg nesten at den skulle være ukomfortabel. Det er den ikke i det hele tatt, sier en fornøyd testperson.

Når det er sagt, er den i det stivere laget over lårene, men materialet i skrittet og ved hofta er elastisk. Denne  kjøper du hovedsakelig når du skal gjøre grovt hagearbeid, men den passer også til lette fotturer. 

– Den får pluss fordi den er elastisk på de viktigste stedene, der den også ventilerer bra.

Et annet pluss er passformen som kan justeres nederst, om det for eksempel begynner å blåse. På den måten kan ingen bris krype seg innenfor buksebena og et varmt luftlag kan dermed bygges opp.

– Alle lommene er utstyrt med glidelåser, noe som er kjempebra. Da ramler ingenting ut! 

TEST AV: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Zip Off Pants.jpg

Finnes i fargen: 

Passer til: Fotturer om sommeren, høsten og våren, samt hagearbeid eller lignende. 

Det beste med buksa: Funksjonaliteten, da den kan forvandles til shorts.

Sammendrag: Det første testpanelet merker seg, er at Adventure Zip Off Pants er true to size, men sitter strammere enn modellen over gjør. Du får derfor en litt mindre boksete silhuett i denne buksa. 

– Nei, er det en sånn bukse som kan gjøres om til en shorts, utbryter en testperson når han legger merke til glidelåsene ved knærne. 

At du enkelt kan forvandle denne  fra en bukse til en shorts, er selvfølgelig et stort pluss. På den måten er du mindre utsatt dersom været skifter, samt at du kan gå langt ut på kvelden, uten å skifte fra shorts til bukse. 

– Den føles også veldig slitesterk, jeg tror ikke mye kan ødelegge stoffet, sier en annen testperson.  

Ytterligere en fordel som fremheves som veldig positivt, er lommene på friluftsbuksa. Den har to store lommer på forsiden av låret, samt baklommer og de vanlige lommene på forsiden av hofta. Supert!  

TEST AV: 

Herr - Hagl├Âfs Rugged Flex Pant.jpg

Finnes i fargene: 

Passer til: Fotturer og gåturer takket være at den både er fin og komfortabel. 

Det beste med buksa: Komforten er på topp på grunn av det elastiske materialet ved skrittet og knærne. 

Sammendrag: Først og fremst, gå opp en størrelse fra det du vanligvis bruker. Ellers er det fare for at denne  sitter som en tights. Forutsatt at du finner riktig størrelse, er det derimot et kjempebra valg. 

– Når du finner riktig størrelse er den ekstremt deilig, spesielt takket være det fleksible stoffet, anmerker en testperson. 

Ellers har denne turbuksa bra ventilasjonsevne, er sval og behagelig. Det betyr at den passer til fotturer under både kjølige og varme omstendigheter. Akkurat som skalljakker, kan du med fordel bruke ett eller to lag under buksa for å holde på varmen i kaldere temperaturer. En annen fordel er overflatebehandlingen som er helt fri fra flourcarboner, noe som gjør den mer miljøvennlig enn visse andre alternativer. 

– Det eneste minuset er at den ikke er så holdbar. Jeg ville nok ikke jobbet i hagen med den, men heller brukt den til turer (som er nettopp grunnen til at du kjøper den)!  

Nederst på buksebenet kan passformen justeres, noe testpanelet liker. Alt i alt er det komforten som utgjør helhetsvurderingen av denne friluftsbuksa, men designet er også et pluss. 

– Den er finere enn de grovere turbuksene. Her får du en mer pyntet følelse, avslutter en testperson.  

TEST AV: 

Herr - Lundhags Makke Pant.jpg

Finnes i fargene: 

Passer til: Trekking, lette fotturer og gåturer. 

Det beste med buksa: Materialet. Makke Pant er laget av økologisk bomull og resirkulert polyester.  

Sammendrag: Først og fremst skal det sies at modellen ser stram ut, og modellen er minst like stram som den over. Den sitter betydelig strammere en produktbildet vitner om. 

– Jeg vil si at hvis du ikke vil at den skal være stram, bør du gå opp en størrelse mot det du vanligvis bruker, konstaterer en i testpanelet. 

En enorm fordel med  er at det nederst på buksebenet er en glidelås som gjør at du kan åpne opp hele leggen. Fotturer på varme sommerdager er med andre ord en bagatell!  

– Den er definitivt tilstrekkelig varm til bruk om høsten eller tidlig om våren, men med tanke på ventilasjonsmulighetene, ser jeg ingen problemer med å bruke denne på sommeren heller. 

Ellers er turbuksa fra Lundhags deilig, men har et ganske lavt skritt. 

– Til slutt vil jeg berømme forsterkningene nederst, noe som gjør at den takler tettpakket terreng, avslutter en positiv testperson.

TEST AV: 

Herr - Dobsom Moss Pants.jpg

Finnes i fargen: 

Passer til: Fotturer og gåturer. 

Det beste med buksa: Designet. Ved første øyekast ser den nesten ut som en dressbukse!  

Sammendrag: Selv om designet er det første testpanelet falt for, er denne buksa dessuten testens store vinner hva gjelder komfort. Testpanelet deler nesten direkte ut 9 poeng, av 10 mulige.  

– Oj, dette var uventet. Den er ikke som de andre buksene i testen, den er mye mykere og behagelig. 

Ulempen med  er at den mangler forsterkninger. Derfor vil du ikke sitte på knærne eller rumpa. Da er det fare for slitasje og du kan bli våt. 

– Buksa har snøring nederst på buksebena, noe som betyr at du kan stramme til passformen. På den måten sitter den litt mer som en turbukse pleier å gjøre. Hvis ikke blir den mer rett i modellen.  

Og over til designet, som er en av de tingene testpanelet legger mest merke til. 

– Den ser ut som en dressbukse, bare en veldig deilig dressbukse. 

Denne turbuksa har, som allerede sagt, en ekstremt høy komfort og passer alt fra lange fotturer til avslapping hjemme eller til en ikke alt for pyntet dag i byen. Siden den i tillegg fikk gode poeng for ventilasjonsevnen, blir helhetsvurderingen også høy. 

TEST AV: 

Herr - Peak Performance Light Softshell Pants.jpg

Finnes i fargene: 

Passer til: Alt fra fotturer og gåturer til fjellklatring. 

Det beste med buksa: Fleksibiliteten. Dette er en softshellbukse som er i prinsipp myk nok til å bruke på treningssenteret når du tar benbøy og utfallssteg (selv om den ikke er ment for det). 

Sammendrag: For å gjøre det enkelt for deg, kan vi si det sånn: ikke engang en yogabukse kan gi deg mer bevegelsesfrihet. Denne  fra Peak Performance blir du garantert ikke misfornøyd med når du er på fottur. 

– Den er stram, men også veldig fleksibel, så det er ikke et stort problem, sier en testperson. 

Ellers er den true to size og har en normal høyde i skrittet og midjen. Den er heller ikke spesielt varm, den egner seg fint sent om våren, tidlig om høsten eller om sommeren. Den eneste ulempen er at den ikke er så slitesterk. Hvis du skal ta deg gjennom buskas eller jobbe i hagen, trenger du kanskje en litt grovere modell. 

– Dette er det riktige valget hvis du vil ha et friluftspreg i hverdagen. Den er veldig fin for å være en turbukse, forteller en i testpanelet, mens en annen legger til: 

– En detalj jeg liker godt er gylfen og kneppingen. Det er en ekstra hempe som gjør at gylfen ikke glir ned. Ellers kan en buksesmekk lett gå opp når man setter seg ned på huk i en bukse med så mye elastisitet. 

Det er virkelig vanskelig å bli skuffet over Peak Performance, spesielt når denne turbuksa er så myk, deilig og fleksibel at du til og med kan ta dype benbøy. Når det er sagt, bør du kanskje spare energien, alt ettersom hvor langt du skal gå! Velg denne modellen når du skal av gårde på en lang ferd.

Ta vare på turklærne dine: 

Tro det eller ei, men selv om du er ute i frisk luft, er det mye som kan tette igjen porene i dine vannavstøtende turbukser- og jakker – blant annet smuss. Derfor kan det være en god idé å friske opp impregneringen i plagget i ny og ned. Det kan du gjøre på to måter: enten gjennom en spray eller gjennom spesielle vaskemidler fra .

  1.  – du sprayer på impregneringen og henger deretter ut plagget for at det skal tørke. OrganoTex er et svensk varemerke som jobber helt uten PFC i impregneringsmidlene sine. 
  2.  – i stedet for å spraye på impregneringen, kan du helle det i vaskemaskinen. Vask som vanlig med dette biologisk nedbrytbare impregneringsmiddel og vips, så er vanntettheten tilbake igjen! 
  3. Tips!  – for å få vannresistensen i plagget til å holde lenger, kan du også vaske det med et skånsomt vaskemiddel. Dette PFC-frie vaskemiddelet reaktiverer impregneringen slik at du slipper å impregnere plagget like ofte. 

SHOP HER: 

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Vandra med familjen
Friluft & Velvære

Slik gjennomfører du en fottur med barn

07 may 2020
Header.jpg
Friluft & Velvære

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

06 may 2020
Yoga för löpare 1
Friluft & Velvære

7 yogastillinger for løpere

04 may 2020
golfs
Friluft & Velvære

Slik behandler du en golfalbue

28 apr 2020
salomon berg
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

25 apr 2020
Flytväst bäst i test
Friluft & Velvære

Den beste flytevesten til barn og voksne

25 apr 2020
Sportamore
Friluft & Velvære

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vandring_2017
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige vandresko

19 apr 2020
vaya vandringssko
Friluft & Velvære

Bare for kvinner: Den vanntette turskoen Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Friluft & Velvære

Video: 30 minutter med rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Friluft & Velvære

Friluftsbuksene som er best i test!

29 mar 2020
Bergans of Norway
Friluft & Velvære

Vandring er sesongens familieeventyr

27 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Friluft & Velvære

Nyhet: Rimelige friluftsklær fra Scandi Nomad

17 feb 2020
Träna hjärtat
Friluft & Velvære

Eksperten svarer: Slik trener du hjertet

13 feb 2020
yogamatta casall
Friluft & Velvære

Stor kjøpe- og vedlikeholdsguide til yogamatter

22 jan 2020
STefan_2
Friluft & Velvære

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

20 jan 2020
Yoga Nidra
Friluft & Velvære

Trendspaning: Finn roen med yoga nidra

19 jan 2020
Kinesiotejp knä
Friluft & Velvære

Video: Slik taper du kneet etter en skade

18 jan 2020
nacke
Friluft & Velvære

Derfor bør du ikke knekke opp ryggen selv

18 jan 2020
sträckning baksida lår
Friluft & Velvære

Slik behandler du en muskelstrekk

17 jan 2020
Säkerhet på berget
Friluft & Velvære

Slik kjører du trygt off-piste

23 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Friluft & Velvære

Hvordan skal jeg pakke tursekken min?

08 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Friluft & Velvære

Video: Slik skal tursekken din sitte

08 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Friluft & Velvære

Kan jeg vaske skallplaggene mine i vaskemaskinen?

08 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Friluft & Velvære

Video: Dette bør du ha med deg på dagstur

30 sep 2019
vandring
Friluft & Velvære

Slik unngår du gnagsår i turskoene dine

25 sep 2019
Escape the noise
Friluft & Velvære

Kjenn på friheten – Escape the noise

16 sep 2019
Adidas Free Hiker
Friluft & Velvære

Naturentusiasten: Så bra er turskoen Adidas Free Hiker – jeg har testet den!

13 sep 2019
Vandringstights
Friluft & Velvære

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

26 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Friluft & Velvære

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

02 jul 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

06 jun 2019
Petra Månström
Friluft & Velvære

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

06 jun 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av 3 lette tursko til ham

05 jun 2019
Fritidsbyxor
Friluft & Velvære

Fritidsbuksen som er best i test 2019

24 apr 2019
Huvudvärk
Friluft & Velvære

Derfor får du hodepine når du trener

09 apr 2019
Sara Hoy
Friluft & Velvære

Yoga for å lindre ryggsmertene dine

07 apr 2019
Test fritidsbyxor herr
Friluft & Velvære

Vi har testet sesongens beste friluftsbukser til ham

03 apr 2019
Spänningshuvudvärk
Friluft & Velvære

Tren bort spenningshodepinen

20 mar 2019
Sfinx.png
Friluft & Velvære

Yin yoga: 3 stillinger for kontorrotten

07 feb 2019
13090412_O_1.jpg
Friluft & Velvære

Myk opp kroppen med yin yoga

07 feb 2019
more news
Vandra med familjen

Slik gjennomfører du en fottur med barn

Synes du det er vanskelig å lokke barna ut i naturen? Les ekspertens beste tips til hvordan du kan gjøre skogsturen til et morsomt eventyr!

07 may 2020
Friluft & Velvære
Header.jpg

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

Ut på tur, aldri sur! Hold humøret oppe med riktige tursko på føttene. Her er årets beste modeller til dame og herre i 2020.

06 may 2020
Friluft & Velvære
Yoga för löpare 1

7 yogastillinger for løpere

Løping er en ganske ensformig treningsform som både sliter og bygger opp kroppen på samme kontinuerlige måte. Her er syv yogaøvelser alle løpere bør teste for bedre mobilitet.

04 may 2020
Friluft & Velvære
golfs

Slik behandler du en golfalbue

Golfalbue er en overbelastning som kan være forårsaket av både golfspill og trening. Lær deg øvelsene og behandlingen som lindrer symptomene.

28 apr 2020
Friluft & Velvære
salomon berg

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

Hvordan velger du riktige tursko som forbedrer turopplevelsen din? Få hjelp av vår store guide sammen med Salomon.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Flytväst bäst i test

Den beste flytevesten til barn og voksne

Hvilken flytevest er best i test? Hva står betegnelsen 100N for? Med vår store guide kan du finne riktig flyte- og redningsvest til både voksne og barn.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Sportamore

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En suksesshistorie som startet i et mørkt kjellerlokale. Slik gikk vi fra “det kommer aldri til å gå" til det du ser foran deg i dag – Nordens største sportsbutikk på nettet.

20 apr 2020
Friluft & Velvære
vandring_2017

Guide: Velg riktige vandresko

Det kan være vanskelig å velge sko til vandring, men vi vet hvilke støvler og sko som passer når. Her er skoguiden for deg som skal ut på tur!

19 apr 2020
Friluft & Velvære
vaya vandringssko

Bare for kvinner: Den vanntette turskoen Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Salomons nye, vanntette tursko som er skreddersydd spesielt for kvinnelige føtter. Kjøp Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Friluft & Velvære
Vinyasa yoga

Video: 30 minutter med rolig yoga for hele kroppen

Stiv etter mye stillesitting? Myk opp kroppen din med Sofie Krafts 30 minutters vinyasa yoga.

08 apr 2020
Friluft & Velvære
Dam - Header - Dam.jpg

Friluftsbuksene som er best i test!

Enten du går mil etter mil på turstien eller bare raker løv i hagen, er det én ting som er sikkert og visst – du trenger en friluftsbukse!

29 mar 2020
Friluft & Velvære
Bergans of Norway

Vandring er sesongens familieeventyr

Naturen byr på fantastiske opplevelser for både voksne og barn. Bergans of Norway vet hvordan du på best mulig måte får med hele familien på vandretur!

27 mar 2020
Friluft & Velvære
Scandi nomad header mellanlager

Nyhet: Rimelige friluftsklær fra Scandi Nomad

Superundertøy av bambus, friluftsjakker med membran og mellomlag i deilig teddy fleece. Det er bare noen av godbitene som det nye merket Scandi Nomad har å tilby.

17 feb 2020
Friluft & Velvære
Träna hjärtat

Eksperten svarer: Slik trener du hjertet

Usunn mat, inaktivitet, stress og sigaretter er skadelig for kroppen og kan føre til forskjellige hjerte- og karsykdommer. Eksperten forklarer viktigheten av å trene hjertet!

13 feb 2020
Friluft & Velvære
yogamatta casall

Stor kjøpe- og vedlikeholdsguide til yogamatter

Hvis du allerede er en rutinert yogi, vet du kanskje alt om yogamatter. For eksempel at de finnes i forskjellige tykkelser, hvordan du tar vare på en yogamatte eller hvor mye den bør koste. Hvis ikke, les dette!

22 jan 2020
Friluft & Velvære