Vandringsryggsäckar header

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

Skal du ut på nye eventyr i sommer? Testpanelet vårt har gått tur med sesongens tursekker fra Salomon, Lundhags og True North. Dette mener de om modellene!

For dagsturer anbefaler man vanligvis en tursekk på mellom 25 og 55 liter. Hvor i det spannet du skal legge deg, kan variere av forskjellige grunner – for eksempel trenger du kanskje en stor sekk hvis det regner og du må pakke mange skift, men det kan også variere alt ettersom du er mann eller kvinne, har med deg matpakke eller stormkjøkken. Tursekkene vi har testet ligger på mellom 25 og 34 liter. Scroll nedover for å lese hva testpanelet vårt synes om dem! 

GÅ DIREKTE TIL:

Hvordan skal en tursekk sitte?

  • En tursekk skal ikke være for høy. Du skal kunne lene hodet bakover for å se opp mot himmelen, uten at ryggsekken hindrer bevegelsen.
  • En tursekk bør heller ikke være for lang, slik at den strekker seg ned over korsryggen og mot rumpa. Du skal kunne ta et langt steg uten at rumpa gnager mot sekken. 
  • Ofte kjøper fremfor alt kvinner for brede tursekker. Hvis den er for bred, kommer den til å hindre deg fra å pendle med armene. Du har riktig størrelse hvis du kan bevege armene fritt.
  • Den nederste bæreremmen skal sitte rett over hofta, ikke under og ikke i midjen. Ellers avlaster den ikke som den skal.
  • Brystremmen skal ikke være for lav, slik at den sitter rundt brystkassen og strammer til. Det påvirker pusten. Mange kvinner liker heller ikke når den sitter over bysten, slik at den gjør det tyngre. Rett over er en god retningslinje. Husk også at formålet med remmen er å holde sammen skulderremmene slik at de ikke må strammes spesielt mye. 
  • Ideelt sett skal ikke skulderstroppene sitte for bredt eller tett sammen. Hvis de gjør det, kan de overbelaste skuldrene dine eller gnage mot nakken. Husk at de skal sitte mellom nakken og spissen av skulderen. 
  • Generelt kan man si at en tursekk skal sitte og oppleves som en forlengelse av deg selv. Hvis den spretter eller skaper gliper noen steder, eventuelt gnager eller irriterer, har du fått feil størrelse.

Justerbar tursekk til dame

Salomon out night

Test: ,

Antall liter: 28 med 5 ekstra i lokket

Finnes også ... i en .

Passer til: kvinner

Sammendrag:

Det tar en hel evighet å gå gjennom alle spenner, lommer og funksjoner i denne tursekken, selv om det er den minste i testen. Den egenskapen havner imidlertid på sekkens store pluss-konto og er ikke et minus. Til å være en så liten tursekk, er den overraskende avansert! 

- Jeg er helt overbevist om at jeg kunne brukt denne ryggsekken en hel uke, og etter det fortsatt funnet en lomme jeg tidligere ikke hadde oppdaget! utbryter en testperson.

Foruten de mange og praktiske lommene, er hovedfordelen at den er designet for kvinner og ikke er en unisex-modell. Det betyr at den passer til færre, men sitter desto bedre på de den er designet for.

- Det merkes at denne ryggsekken er laget for kvinner, sier en testperson, og fortsetter:

- Skulderremmene er bredere og mykere, noe som betyr at du får plass til en stor byste uten at remmene skjærer inn i eller trykker ned brystet. Brystremmen skiller seg også ut fordi den går rett over bysten og ikke ovenfor, noe jeg ofte synes er tilfellet med andre sekker.  

I tillegg til en bærerem ved hoftene og en rem over brystet, kan du tilpasse sekken slik at den sitter etter mot ryggen, samt løfte og senke brystremmen etter eget ønske. Den sitter også bra ved skuldrene og begrenser ikke armenes bevegelser, slik andre tursekker kan gjøre. Det er fordelen med å ikke se på unisex-modeller! 

- Størrelse M/L passer bra til deg som er middels lang eller rett over middels. Ellers vil jeg gi den plusspoeng fordi den er veldig myk, spesielt platen ved ryggen som vanligvis er hardere i de fleste modeller jeg har testet, forteller en testperson.

I tillegg får Salomons tursekk et pluss for designet som ser profesjonell ut, men ikke altfor sporty.

Psst! I fjor høst testet vi tvillingsekken Outday under en langhelg i de svenske fjellene i Åre. 

Fargerik skjønnhet (også tilgjengelig i andre farger)

True norht

Test: ,

Antall liter: 30

Også tilgjengelig ... i flere farger: , og .

Passer til: unisex.

Sammendrag:

En virkelig budsjettvennlig sekk som passer de fleste og fungerer til dagsturer i skogen så vel som på fjellet. Den har de essensielle funksjonene og sitter bra på deg som er kort til middels lang. 

- Jeg vil si at den passer personer som er under 170 centimeter lange. Ellers er det fare for at den oppleves som litt kort. Perfekt til ungdommene i familien! 

På testpersonene over 170 centimeter, har sekken en tendens til å gli opp og stoppe i midjen, selv om hoftebeltet (akkurat som ordet antyder) skal gå tvers over hoftene. Selv om man løsner skulderremmene for å rette det til, får ikke de lange testpersonene våre den passformen de ønsker. 

- Den kan også virke litt hard dersom du er litt ømfintlig eller skal gå tur i flere dager rad. Hvis du nettopp har begynt med fotturer og ikke er så vant til en tursekk, kan denne oppleves som litt hard. Jeg tror det imidlertid gir seg med tiden!

Fargen er helt klart oppsiktsvekkende, noe som kanskje kan skremme noen. Hvis du imidlertid har en bra sikkerhetsmentalitet, vet du at det ikke skader med noe som er ekstra synlig i naturen. 

- Å, jeg liker fargen. Den skiller seg ut fra resten av sortimentet, som ellers er så kjedelig i naturfarger og veldig ensformig! sier en testperson.

Ellers kan denne tursekken være stolt over flere smarte detaljer som faller i smak hos testpanelet – blant annet en lomme for snacks på hoftebeltet, plass til vannflaske på siden og øvrige nødvendige lommer for at du lettere skal få tilgang på tingene dine. Bra jobbet! 

Passe stor tursekk i resirkulert polyester

vandringsryggsäck lundhags

Test: ,

Antall liter: 34

Også tilgjengelig ... i en , så vel som i .

Passer til: unisex.

Sammendrag:

Det første testpanelet legger merke til er hvor hardt bakstykket er, det er litt som å bære rundt på et kjøleskap, men du forstår raskt finessen med det hele. Den stive ryggen gjør at sekken ikke sitter klistret mot kroppen. 

- Du får en slags ventilerende beskyttelse ved ryggen, i form av et lite mellomrom der sval luft kan krype inn, forteller en i testpanelet.

På den måten sikrer tursekken fra Lundhags at du aldri blir for varm når du går, et problem som mange sannsynligvis har opplevd før. Det gjør den spesielt bra hvis du skal gå i varmt klima.

- Med tanke på hvor hard ryggen er, trodde jeg virkelig at jeg skulle merke sekken mye mer, men det gjør jeg ikke, utbryter en testperson! 

Denne ryggsekken fra Lundhags får med andre ord god score for komforten. Igjen har de lange testpersonene litt problemer med en komfortabel passform, der de må løsne på skulderremmene helt for at hoftebeltet skal sitte over hoften. Hvis du er middels lang, er det desto lettere å få den til å sitte riktig. Selv om det er en unisex-modell, anbefales den hovedsakelig for kvinner. Menn burde se på den litt  som har lengre rygg.

- Sekken har en lomme for snacks på beltet, men ingen flere lommer foran på skulderremmene. På sidene er det plass til drikke som du lett får tak i, forteller en i testpanelet. 

Selv om ryggsekken er så hard, vil testpanelet fortsatt si at bevegelsesfriheten er 10 av 10. Siden den ikke sitter helt etter på kroppen, får du en god frihetsfølelse.

- Utformingen av denne sekken oppleves som hard core. Jeg liker den. Man føler seg profesjonell, selv om du bare skal på en dagsetappe. 

Ellers får sekken plusspoeng for å være laget av 100% resirkulert polyester – ikke verst!

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Header
Friluft & Velvære

Test: Friluftsbukser til dame og herre

28 aug 2020
salomon vandring natur
Friluft & Velvære

Pakkeliste til fotturen

04 jul 2020
Vandringsryggsäckar header
Friluft & Velvære

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

02 jul 2020
outline salomon
Friluft & Velvære

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

26 jun 2020
Hypersphere test
Friluft & Velvære

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

25 jun 2020
Test tält
Friluft & Velvære

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

25 jun 2020
vandringssandaler header
Friluft & Velvære

Vi tester tursandaler til dame og herre

16 jun 2020
Kajak
Friluft & Velvære

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

15 jun 2020
Vandra med familjen
Friluft & Velvære

Slik gjennomfører du en fottur med barn

07 may 2020
Header.jpg
Friluft & Velvære

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

06 may 2020
Yoga för löpare 1
Friluft & Velvære

7 yogastillinger for løpere

04 may 2020
golfs
Friluft & Velvære

Slik behandler du en golfalbue

28 apr 2020
salomon berg
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

25 apr 2020
Flytväst bäst i test
Friluft & Velvære

Den beste flytevesten til barn og voksne

25 apr 2020
Sportamore
Friluft & Velvære

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vandring_2017
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige vandresko

19 apr 2020
vaya vandringssko
Friluft & Velvære

Bare for kvinner: Den vanntette turskoen Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Friluft & Velvære

Video: 30 minutter med rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Friluft & Velvære

Friluftsbuksene som er best i test!

29 mar 2020
Bergans of Norway
Friluft & Velvære

Vandring er sesongens familieeventyr

27 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Friluft & Velvære

Nyhet: Rimelige friluftsklær fra Scandi Nomad

17 feb 2020
Träna hjärtat
Friluft & Velvære

Eksperten svarer: Slik trener du hjertet

13 feb 2020
yogamatta casall
Friluft & Velvære

Stor kjøpe- og vedlikeholdsguide til yogamatter

22 jan 2020
STefan_2
Friluft & Velvære

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

20 jan 2020
Yoga Nidra
Friluft & Velvære

Trendspaning: Finn roen med yoga nidra

19 jan 2020
Kinesiotejp knä
Friluft & Velvære

Video: Slik taper du kneet etter en skade

18 jan 2020
nacke
Friluft & Velvære

Derfor bør du ikke knekke opp ryggen selv

18 jan 2020
sträckning baksida lår
Friluft & Velvære

Slik behandler du en muskelstrekk

17 jan 2020
Säkerhet på berget
Friluft & Velvære

Slik kjører du trygt off-piste

23 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Friluft & Velvære

Hvordan skal jeg pakke tursekken min?

08 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Friluft & Velvære

Video: Slik skal tursekken din sitte

08 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Friluft & Velvære

Kan jeg vaske skallplaggene mine i vaskemaskinen?

08 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Friluft & Velvære

Video: Dette bør du ha med deg på dagstur

30 sep 2019
vandring
Friluft & Velvære

Slik unngår du gnagsår i turskoene dine

25 sep 2019
Escape the noise
Friluft & Velvære

Kjenn på friheten – Escape the noise

16 sep 2019
Adidas Free Hiker
Friluft & Velvære

Naturentusiasten: Så bra er turskoen Adidas Free Hiker – jeg har testet den!

13 sep 2019
Vandringstights
Friluft & Velvære

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

26 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Friluft & Velvære

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

02 jul 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

06 jun 2019
Petra Månström
Friluft & Velvære

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

06 jun 2019
more news
Header

Test: Friluftsbukser til dame og herre

Trenger du en slitesterk og behagelig friluftsbukse når du skal bygge terrasse eller plukke sopp i skogen? Da har du kommet riktig!

28 aug 2020
Friluft & Velvære
salomon vandring natur

Pakkeliste til fotturen

Skal du på dagstur eller en lengre fottur? Her er de ultimate pakkelistene basert på hvor lenge du skal være borte!

04 jul 2020
Friluft & Velvære
Vandringsryggsäckar header

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

Skal du ut på nye eventyr i sommer? Testpanelet vårt har gått tur med sesongens tursekker fra Salomon, Lundhags og True North. Dette mener de om modellene!

02 jul 2020
Friluft & Velvære
outline salomon

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

Som en blanding mellom løpesko og tursko. Bli kjent med walkingsko, en favoritt når du går tur!

26 jun 2020
Friluft & Velvære
Hypersphere test

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

Her er massasjeverktøyet som gir bedre massasje enn partneren din! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i den nederste delen av ryggen, utsiden av hoften og setet.

25 jun 2020
Friluft & Velvære
Test tält

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

Hvor går eventyret ditt i sommer? Vi har testet både et tremannstelt og firemannstelt som enkelt kan pakkes med på norgesferien!

25 jun 2020
Friluft & Velvære
vandringssandaler header

Vi tester tursandaler til dame og herre

Skal du ut på tur i sommer? Er fotsvette noe av det verste du vet om? Her tester vi tekniske sandaler til fotturer, som holder føttene svale under lange turer i sommer.

16 jun 2020
Friluft & Velvære
Kajak

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

Det er morsomt å padle kajakk – og det er en kunst å gjøre det riktig. Her får du alle tipsene du trenger for en vellykket tur i sommer.

15 jun 2020
Friluft & Velvære
Vandra med familjen

Slik gjennomfører du en fottur med barn

Synes du det er vanskelig å lokke barna ut i naturen? Les ekspertens beste tips til hvordan du kan gjøre skogsturen til et morsomt eventyr!

07 may 2020
Friluft & Velvære
Header.jpg

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

Ut på tur, aldri sur! Hold humøret oppe med riktige tursko på føttene. Her er årets beste modeller til dame og herre i 2020.

06 may 2020
Friluft & Velvære
Yoga för löpare 1

7 yogastillinger for løpere

Løping er en ganske ensformig treningsform som både sliter og bygger opp kroppen på samme kontinuerlige måte. Her er syv yogaøvelser alle løpere bør teste for bedre mobilitet.

04 may 2020
Friluft & Velvære
golfs

Slik behandler du en golfalbue

Golfalbue er en overbelastning som kan være forårsaket av både golfspill og trening. Lær deg øvelsene og behandlingen som lindrer symptomene.

28 apr 2020
Friluft & Velvære
salomon berg

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

Hvordan velger du riktige tursko som forbedrer turopplevelsen din? Få hjelp av vår store guide sammen med Salomon.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Flytväst bäst i test

Den beste flytevesten til barn og voksne

Hvilken flytevest er best i test? Hva står betegnelsen 100N for? Med vår store guide kan du finne riktig flyte- og redningsvest til både voksne og barn.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Sportamore

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En suksesshistorie som startet i et mørkt kjellerlokale. Slik gikk vi fra “det kommer aldri til å gå" til det du ser foran deg i dag – Nordens største sportsbutikk på nettet.

20 apr 2020
Friluft & Velvære