Header

Test: Friluftsbukser til dame og herre

Trenger du en slitesterk og behagelig friluftsbukse når du skal bygge terrasse eller plukke sopp i skogen? Da har du kommet riktig!

Avhengig av hva du skal gjøre i den nye friluftsbuksa, stilles det forskjellige krav. Her har testpersonene våre prøvd tre bukser til ham og henne – en tøyelig modell, en slitesterk modell og den gyldne middelvei. Se hva de synes om friluftsbuksa fra Haglöfs, Dobsom og Scandi Nomad.

SHOP MED EN GANG: 

Test: Friluftsbukser (dame)

Psst! Scroll ned for å se herremodellene ...

,

Friluftsbyxor

Tilgjengelig i fargen: .

Passer til: å plukke sopp, gå tur og korte skogseventyr.

Testpersonene mener:

Dette er desidert testens mest elastiske friluftsbukse. Det betyr at den er suveren for deg som prioriterer komfort når du er ute på tur.

- Den største fordelen? Stretchen, helt klart! Her kan jeg sitte dypt på huk for å nå soppen i skogen, uten å sprekke sømmene, sier en testperson og fortsetter:

- Ulempen? At den ikke har forsterkninger. Setter du deg ned i en våt skog, blir du også våt.

Dobsom har lagt vekt på å skape den mest komfortable opplevelsen, men alle testpersonene er enige om at du ikke bør slå deg ned på bar bakke. Det myke materialet er hverken spesielt vanntett eller holdbart.

- Jeg hadde ikke brukt denne modellen hvis du skulle ut og fikse i hagen eller bygge en terrasse. Det er stor fare for at du lager hull i materialet, sier en testperson, som raskt får medhold.

- Ja, og det er ikke nok lommer til at du kan gå rundt med en skrutrekker, linjal og andre ting du trenger når du gjør litt grovere ting utendørs.

Nei, denne buksa vil hovedsakelig brukes under lufteturer med hunden og korte skogsturer. For slike formål er den imidlertid perfekt.

- Designet er veldig stilig, nesten litt som en dressbukse. Jeg kunne lett gått på handletur på Meny i den, uten å skamme meg, sier en i testpanelet.

Sist, men ikke minst, mener testpersonene at passformen er litt strammere over rumpa og hoftene, men blir løsere ved leggene og anklene. Størrelsesmessig går den litt i den mindre retningen, men er langt i fra liten. Kjøp din vanlige størrelse.

,

haglöfs dam

Tilgjengelig i fargene: og .

Passer til: turgåing, soppturer, dagsturer og til en viss grad grove gjøremål. 

Testpersonene mener:

- Dette er definitivt favoritten min i testen! utbryter en testperson med en gang.

Friluftsbuksa fra Haglöfs er designet med et rett snitt, og er stilrent designet med grå forsterkninger på svart grunnfarge. Midjen har elastikk, noe som betyr at du slipper å bruke belte – kan det bli bedre, spør testpanelet vårt?

- Jeg, som er ganske kurvete, har alltid problemer med midjen på friluftsbukser. De sitter vanligvis aldri bra nok, og da må jeg stramme buksa med et belte til det blir rynker, sier en testperson og fortsetter:

- Det slipper jeg med denne. Jeg kan faktisk la beltet være hjemme. Stort pluss!

Materialet i buksa er stort sett veldig elastisk, men på forsiden er den likevel forsterket. Det gjør den myk og bevegelig, men gir også litt slitestyrke. Du kan lett gå ned på knærne i skogen for å plukke opp sopp, uten å bekymre deg for å bli for våt.

- Jeg har vanskelig for å se hvordan jeg kan lage hull foran på denne buksa. Det betyr at jeg slipper å være redd for den i hagen, sier en testperson.

Det er synd at buksa ikke er forsterket på rumpa – da kunne du også satt deg ned for å spise matpakken din ute i skogen, uten å være forsiktig med hvor du sitter.

- Det beste med denne modellen er fortsatt at jeg føler meg litt fin, selv om jeg bruker den til litt grove gjøremål. Jeg vil si at den er en perfekt kombinasjon av fin og teknisk.

,

scandi nomad dam

Tilgjengelig i fargene: , , , , og .

Passer til: alt fra å bygge terrasse til å klippe ned rosebusken! 

Testpersonene mener:

Wow, ok. Det er langt fra lett å ta på seg denne buksa. Materialet, som dekker både forsiden og baksiden av bena, er så grovt at du kan gli nedover en sag, og fortsatt ikke trenge gjennom materialet (ikke prøv det hjemme). 

- Vanskelig å få på, men etter det vokser den virkelig i mine øyne, fastslår en i testpanelet.

Buksa fra Scandi Nomad er langt fra tøyelig og er faktisk ganske uegnet for å gå i terreng – hvis du skal reise deg opp fra knestående, må du ta ordentlig i. Det er imidlertid en perfekt bukse til litt grovere gjøremål, ikke bare fordi den tåler mye. 

- Ja, endelig! Her snakker vi ordentlige lommer. Det verste med å putte tommestokken i lommen, er at den sitter for høyt, sier en testperson og fortsetter: 

- Når du deretter tar et skritt, går den rett opp i lysken! Det slipper du her. Lommene sitter i perfekt høyde på låret, og har dessuten glidelås.

Testpanelet ønsker imidlertid å advare mot en liten detalj. Adventure Pro Pants er veldig liten i størrelsen. Siden den heller ikke er spesielt tøyelig, kan det bli vanskelig for deg som står mellom to størrelser. Sats på den største størrelsen du vurderer!

- Foruten det, har den mange smarte detaljer. Den har blant annet en hank nederst som du kan feste i skolissene, ventilasjonslommer på låret og en stor, bred strikk i midjen og mansjetter nederst som kan strammes til.

Bra jobbet, Scandi Nomad!

Test: Friluftsbukser (herre)

,

Friluftsbyxor

Tilgjengelig i fargen: .

Passer til: soppturer, fotturer og turer med hunden.

Testpersonene mener:

Testpanelet står lenge foran speilet og lurer på hva de ser – er denne friluftsbuksa ekstremt stilig eller egentlig ganske stygg? Det ender med delte meninger.

- Jeg sier at den er veldig fin! Enkel, ensfarget og ingen triks og miks i form av fargerike detaljer. Hva kan vel være feil med det? spør en testperson, mens en annen er mer kritisk: 

- Det er passformen som ikke overbeviser meg. På lårene og rumpa sitter den etter, mens den svinger ut ved lårene og anklene, i noe som nesten ser ut som en boot-cut. Nja, sier jeg! 

Bortsett fra uenigheten om designet, får Moss Pant fra Dobsom god score. Akkurat som testpanelets kvinner, oppdager også mennene hvor utrolig mykt og tøyelig materialet er.

- Jeg kan nesten gå ut og løpe i denne buksa – nei, jeg tuller ikke! ler en testperson.

Den er med andre ord perfekt til alle aktiviteter hvor du vil føle deg bevegelig. På den annen side er den ikke optimal til gjøremål som kan slite på buksa.

- Materialet imponerer meg ikke. Tenk deg å sage en planke med denne på. Sagflis vil være synlig som mel på en svart t-skjorte. Hvis jeg i tillegg setter meg fast i en busk, oppleves det som at stoffet kan vike, sier en testperson, men mykner fort.

Når det er sagt, vil jeg fortsatt bruke denne flittig til turer med hunden, eller i skogen. Den er perfekt til anledninger hvor du vil være mer komfortabel enn i en olabukse, men finere enn i en arbeidsbukse.

,

haglöfs dam

Tilgjengelig i fargene: , og .

Passer til: fotturer, dagsturer og hagearbeid.

Testpersonene mener:

- Haglöfs, nå snakker vi! utbryter en merkefiksert testperson, som snart får rett i sin entusiasme.

Friluftsbuksa fra Haglöfs holder målet på alle mulige måter. Den har grove forsterkninger som gjør at den tåler nok til at du endelig kan ta ned den stygge tujahekken, men den er også tøyelig nok til at du kan bevege deg fritt i den. 

- Finnes den i flere farger? Jeg kommer nok til å bruke den flittig, sier en testperson. 

Akkurat som damepanelet, konstaterer mennene at designet på alle mulige måter faller i smak. Dessuten er passformen fin og kledelig, med det rette snittet. Til og med størrelsen oppfyller stort sett det den lover.

- Kanskje den er litt kort i bena for meg. Hadde jeg valgt en størrelse mindre, hadde jeg blottet hele mønsteret på mine Happy Socks, sier en testperson, som er godt over gjennomsnittet høydemessig.

En annen, terrasse-fokusert testperson, er ikke like rask med å skryte buksa opp i skyene. 

- Ok, nå er jeg litt pirkete. Men av erfaring, kan jeg si at lommene er litt for små og litt for få. I lommene på hoftene kan du putte små skruer, muligens en penn, men det er den eneste lommen på låret som faktisk rommer store ting. Det hadde vært fint med en til romslig lomme hvis du skal jobbe i hagen.

Bortsett fra en slik bagatell, får buksa god score for alt fra komfort til ventilasjonsevne. I livet sitter det to strikk som gjør at du kan etterlate beltet hjemme, og nederst kan passformen tilpasses med borrelås.

- Et bra valg hvis du skal gå tur i byen eller i naturen. Jeg liker den veldig godt!

,

scandi nomad herr

Tilgjengelig i fargene: , , , og .

Passer til: grove gjøremål i hagen.

Testpersonene mener:

Dette er en ordentlig panserbukse! Til og med håndverkerne i panelet er imponert over tykkelsen på materialet.

- Jeg skled en gang med boret mitt og lagde hull i friluftsbuksa jeg hadde på meg da – og i huden på benet. Hadde jeg hatt på meg denne buksa, er jeg sikker på at det hadde vært umulig.

Det er selvfølgelig ikke en ordentlig arbeidsbukse for håndverkere, selv om den helt klart kommer nærmest i testen. Lommene på låret får mange tomler opp av panelet, akkurat som lufthullene som kan åpnes langsetter bena. Når det gjelder design, er panelets synspunkter imidlertid delt, slik som smaken (og baken) tradisjonelt er.

- Hm, jeg liker ikke kamuflasjemønsteret. Sammen med skjegget mitt, føler jeg meg som dratt ut av de sørlige områdene i Amerika. Det er bare en rød caps som mangler.

Andre testpersoner er desto mer fornøyde.

- Nei, jeg synes den er fin! Jeg liker at den ikke bare er svart og grå, slik som resten er. Kult at Scandi Nomad tør å bryte mønsteret, med mønster.

For de som ikke er fan av kamuflasje, er Adventure Pro Pant også tilgjengelig i en mengde andre farger. Bare finn din favoritt, og kjøp den størrelsen du vanligvis bruker.

- Den er normal i størrelsen og passe bred, hverken mer eller mindre, sier en testperson.

I likhet med damepanelet, oppdager også mennene fordelene buksen gir i form av smarte funksjoner. Blant annet roses hempen som kan hektes i lissene på skoene, sammen med strikken i midjen som gjør det unødvendig med belte.

SE MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Header
Friluft & Velvære

Test: Friluftsbukser til dame og herre

28 aug 2020
salomon vandring natur
Friluft & Velvære

Pakkeliste til fotturen

04 jul 2020
Vandringsryggsäckar header
Friluft & Velvære

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

02 jul 2020
outline salomon
Friluft & Velvære

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

26 jun 2020
Hypersphere test
Friluft & Velvære

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

25 jun 2020
Test tält
Friluft & Velvære

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

25 jun 2020
vandringssandaler header
Friluft & Velvære

Vi tester tursandaler til dame og herre

16 jun 2020
Kajak
Friluft & Velvære

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

15 jun 2020
Vandra med familjen
Friluft & Velvære

Slik gjennomfører du en fottur med barn

07 may 2020
Header.jpg
Friluft & Velvære

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

06 may 2020
Yoga för löpare 1
Friluft & Velvære

7 yogastillinger for løpere

04 may 2020
golfs
Friluft & Velvære

Slik behandler du en golfalbue

28 apr 2020
salomon berg
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

25 apr 2020
Flytväst bäst i test
Friluft & Velvære

Den beste flytevesten til barn og voksne

25 apr 2020
Sportamore
Friluft & Velvære

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vandring_2017
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige vandresko

19 apr 2020
vaya vandringssko
Friluft & Velvære

Bare for kvinner: Den vanntette turskoen Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Friluft & Velvære

Video: 30 minutter med rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Friluft & Velvære

Friluftsbuksene som er best i test!

29 mar 2020
Bergans of Norway
Friluft & Velvære

Vandring er sesongens familieeventyr

27 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Friluft & Velvære

Nyhet: Rimelige friluftsklær fra Scandi Nomad

17 feb 2020
Träna hjärtat
Friluft & Velvære

Eksperten svarer: Slik trener du hjertet

13 feb 2020
yogamatta casall
Friluft & Velvære

Stor kjøpe- og vedlikeholdsguide til yogamatter

22 jan 2020
STefan_2
Friluft & Velvære

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

20 jan 2020
Yoga Nidra
Friluft & Velvære

Trendspaning: Finn roen med yoga nidra

19 jan 2020
Kinesiotejp knä
Friluft & Velvære

Video: Slik taper du kneet etter en skade

18 jan 2020
nacke
Friluft & Velvære

Derfor bør du ikke knekke opp ryggen selv

18 jan 2020
sträckning baksida lår
Friluft & Velvære

Slik behandler du en muskelstrekk

17 jan 2020
Säkerhet på berget
Friluft & Velvære

Slik kjører du trygt off-piste

23 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Friluft & Velvære

Hvordan skal jeg pakke tursekken min?

08 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Friluft & Velvære

Video: Slik skal tursekken din sitte

08 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Friluft & Velvære

Kan jeg vaske skallplaggene mine i vaskemaskinen?

08 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Friluft & Velvære

Video: Dette bør du ha med deg på dagstur

30 sep 2019
vandring
Friluft & Velvære

Slik unngår du gnagsår i turskoene dine

25 sep 2019
Escape the noise
Friluft & Velvære

Kjenn på friheten – Escape the noise

16 sep 2019
Adidas Free Hiker
Friluft & Velvære

Naturentusiasten: Så bra er turskoen Adidas Free Hiker – jeg har testet den!

13 sep 2019
Vandringstights
Friluft & Velvære

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

26 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Friluft & Velvære

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

02 jul 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

06 jun 2019
Petra Månström
Friluft & Velvære

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

06 jun 2019
more news
Header

Test: Friluftsbukser til dame og herre

Trenger du en slitesterk og behagelig friluftsbukse når du skal bygge terrasse eller plukke sopp i skogen? Da har du kommet riktig!

28 aug 2020
Friluft & Velvære
salomon vandring natur

Pakkeliste til fotturen

Skal du på dagstur eller en lengre fottur? Her er de ultimate pakkelistene basert på hvor lenge du skal være borte!

04 jul 2020
Friluft & Velvære
Vandringsryggsäckar header

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

Skal du ut på nye eventyr i sommer? Testpanelet vårt har gått tur med sesongens tursekker fra Salomon, Lundhags og True North. Dette mener de om modellene!

02 jul 2020
Friluft & Velvære
outline salomon

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

Som en blanding mellom løpesko og tursko. Bli kjent med walkingsko, en favoritt når du går tur!

26 jun 2020
Friluft & Velvære
Hypersphere test

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

Her er massasjeverktøyet som gir bedre massasje enn partneren din! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i den nederste delen av ryggen, utsiden av hoften og setet.

25 jun 2020
Friluft & Velvære
Test tält

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

Hvor går eventyret ditt i sommer? Vi har testet både et tremannstelt og firemannstelt som enkelt kan pakkes med på norgesferien!

25 jun 2020
Friluft & Velvære
vandringssandaler header

Vi tester tursandaler til dame og herre

Skal du ut på tur i sommer? Er fotsvette noe av det verste du vet om? Her tester vi tekniske sandaler til fotturer, som holder føttene svale under lange turer i sommer.

16 jun 2020
Friluft & Velvære
Kajak

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

Det er morsomt å padle kajakk – og det er en kunst å gjøre det riktig. Her får du alle tipsene du trenger for en vellykket tur i sommer.

15 jun 2020
Friluft & Velvære
Vandra med familjen

Slik gjennomfører du en fottur med barn

Synes du det er vanskelig å lokke barna ut i naturen? Les ekspertens beste tips til hvordan du kan gjøre skogsturen til et morsomt eventyr!

07 may 2020
Friluft & Velvære
Header.jpg

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

Ut på tur, aldri sur! Hold humøret oppe med riktige tursko på føttene. Her er årets beste modeller til dame og herre i 2020.

06 may 2020
Friluft & Velvære
Yoga för löpare 1

7 yogastillinger for løpere

Løping er en ganske ensformig treningsform som både sliter og bygger opp kroppen på samme kontinuerlige måte. Her er syv yogaøvelser alle løpere bør teste for bedre mobilitet.

04 may 2020
Friluft & Velvære
golfs

Slik behandler du en golfalbue

Golfalbue er en overbelastning som kan være forårsaket av både golfspill og trening. Lær deg øvelsene og behandlingen som lindrer symptomene.

28 apr 2020
Friluft & Velvære
salomon berg

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

Hvordan velger du riktige tursko som forbedrer turopplevelsen din? Få hjelp av vår store guide sammen med Salomon.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Flytväst bäst i test

Den beste flytevesten til barn og voksne

Hvilken flytevest er best i test? Hva står betegnelsen 100N for? Med vår store guide kan du finne riktig flyte- og redningsvest til både voksne og barn.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Sportamore

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En suksesshistorie som startet i et mørkt kjellerlokale. Slik gikk vi fra “det kommer aldri til å gå" til det du ser foran deg i dag – Nordens største sportsbutikk på nettet.

20 apr 2020
Friluft & Velvære