Vandring

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

Skal du på fottur i sommer? Dette er skoene du trenger denne sesongen.

Før sommerens fotturer har vi testet tre middels høy tursko som du kan dra nytte av under eventyret. Alle tre er vanntette, men forskjeller er stabiliteten og gripefaktoren. Finn din favoritt!

TEST AV:

Salomon X-Chase Mid GTX DAM.jpg

Merke:

Veiledende pris: 1 795 kroner.

Passer til: Denne modellen er utmerket for deg som vil ha noen lette og middels høye tursko som passer til mange ulike typer av eventyr, også på varmere årstider. Et stabilt grep under gir deg den støtten du vil ha når du for eksempel er ute på steinete og glatt terreng i fjellene, men de fungerer også perfekt til dagsturer hvor du trenger noen tursko som ikke gjør steget ditt tyngre.  

Komfort: Salomon X chase Mid oppleves som en av de mer stabile støvlene i testen, samtidig som modellen også er fleksibel og gir en lett løpesko-følelse. En del av testerne opplever at det kreves litt tid å gå inn skoene, og at de kan oppleves som litt stive i starten. Likevel er denne anatomiske mellomsålen et stort pluss siden du får god støtte og demping. Et pluss på komfortsiden er det at du kan stramme til lissene veldig hardt, som igjen fører til at foten omsluttes helt, samtidig som det gir ekstra stabilitet øverst. 

Størrelse: Disse turskoene er ganske små i størrelsen, og du bør kanskje gå opp en hel størrelse hvis du vil få plass til en ekstra strømpe og fortsatt ha litt plass foran.

Kort oppsummert: Lette, allsidige og vanntette! Dette er noen tursko som du med en gang kjenner igjen, hvis du har oversikt over Salomons klassiske utvalg. Designet gjør at Solomon X chase Mid minner litt om noen sporty løpesko, og ikke noen tunge tursko. De passer derfor til mange ulike gåturer, både i fjellet og til en mer urban bytur. Disse støvlene er utstyrt med Gore-tex, noe som gjør at de tåler regnfulle forhold. Testerne opplever at denne modellen ventilerer godt siden de er utstyrt med tynt mesh på overdelen. Selv om materialet er tynt, så er det ingenting som virker ømfintlig. Dette er heller noen sko som faktisk fungerer til store fjelltopper. Deilig demping med litt svikt er perfekt for noen trette føtter etter et par mil. Støvlene er også forsterket med gummi og beskyttelse over tærne, de egner seg derfor ekstra mye til miljøer som krever litt mer. Superbra allround-tursko! 


TEST AV:

Hagl├Âfs Ridge Mid GT DAM.jpg

Merke: 

Veiledende pris: 1 895 kroner. 

Passer til: Er du ute etter noen trofaste sko til lange turer i fjellet? Da er dette skoene for deg. Testpanelet opplever at de sitter som et skudd allerede fra første stund! Haglöfs Ridge Mid GT utmerker seg med sålen sin, siden piggene under er rettet mot ulike hull, som gir et veldig stabilt steg. Med andre ord er dette noen tursko som tåler glatte, sølete fjellområder på en veldig god måte. Samtidig er de nette og lette, og fungerer fint til dagsturer som ikke nødvendigvis er like belastende.

Komfort: Her snakker vi stabilitet! Haglöfs modell sitter veldig bra rundt foten. Innersålen har støtte for fotbuen, noe som er veldig bra for de testerne som trenger litt ekstra støtte. Siden støvlene er laget i lær gir de også en litt stivere følelse i starten, men det gir seg med tiden. Testerne opplever heller ikke at dette er noen sko som du risikerer å forstue foten i, siden det knapt er mulig å bøye foten feil, uansett hvor mye du prøver! 

Størrelse: Denne modellen er true to size. Hvis du derimot har litt brede føtter kan det være lurt å gå dem inn litt slik at læret klarer å forme seg etter føttene før du drar på tur. 

Kort oppsummert: Disse trofaste støvlene er en av Haglöfs bestselgere til de som elsker fotturer. Testpanelet vårt mener det er en av de mest slitesterke modellene i testen. Støvlene er laget i lær og kan dermed oppleves som litt varme under sommersesongen. Derimot er lær et naturmateriale og de blir derfor ikke for varme. Materialet i seg selv er grunnen til at Ridge Mid GT takler de tøffeste fjellturene, uten at du risikerer å slite hull i dem så fort. Du risikerer heller ikke at vann slipper inn, da denne modellen har membran i Gore-tex. Siden de er forsterket med gummi foran takler de også belastende områder med fuktighet og søle. Støtdempingen i den bakre delen gir god svikt samtidig som mellomsålen gir deg god støtdemping under hele foten. Denne modellen fra Haglöfs er verdt hver eneste krone! 


TEST AV:

Merrel MQM Flex Mid GTX DAM.jpg

Merke:

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passer til: Denne modellen fra Merell er en lett, ventilerende og fleksibel sko og er derfor optimal når man vil komme seg fort frem. Testpanelet synes at de passer perfekt til lettere dagsturer på kartlagte stier eller veier på varme sommerdager. Testerne mener også at skoene kunne hatt litt bedre grep under for å virke optimale på fjellet eller glatte områder. 

Komfort: Merell MQM Mid GTX oppleves som litt flat i sålen, i motsetning til de andre skoene i testen. Hvis du vil ha noen spenstige sko kan det være lurt å satse på noen med enda bedre demping. At de er bøyelige og formbare synes testerne er positivt, siden det gjør skoene veldig komfortable. Derimot er det kanskje ikke like optimalt hvis du skal begi deg ut på en tur hvor det er lett å tråkke feil.

Størrelse: Denne modellen er romslig i størrelsen, noe som er behagelig for deg med litt bredere føtter. Hvis du ønsker en strammere passform kan du trenge en ekstra såle eller bruke et ekstra par med strømper. Siden skoene er laget i myk mesh er materialet veldig komfortabelt rundt føttene, og har ingen skjulte sømmer eller kanter som klemmer noen steder. Damemodellen går ganske høyt opp på ankelen, men det gjør ingenting siden de er såpass myke. 

Kort oppsummert: Dette regnes som en av Merrells hybridsko for deg som vil ha noen raske sko med litt mer beskyttelse. De er også lette og smidige, noe man tydelig merker med tanke på fleksibiliteten. Testerne synes at dette er noen tursko som er optimale på varme dager siden det tynne materialet virkelig puster. Samtidig stopper ikke sommerregn disse støvlene med det første, membranen innvendig er utstyrt med vannbeskyttende Gore-tex. Helt klart et kupp for den som vil ha noen prisgunstige sko! 

SHOP HER:

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Vandringstights
Friluft & Velvære

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

26 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Friluft & Velvære

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

02 jul 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

06 jun 2019
Petra Månström
Friluft & Velvære

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

06 jun 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av 3 lette tursko til ham

05 jun 2019
Fritidsbyxor
Friluft & Velvære

Fritidsbuksen som er best i test 2019

24 apr 2019
Test fritidsbyxor herr
Friluft & Velvære

Vi har testet sesongens beste fritidsbukser til ham

24 apr 2019
Huvudvärk
Friluft & Velvære

Derfor får du hodepine når du trener

09 apr 2019
Sara Hoy
Friluft & Velvære

Yoga for å lindre ryggsmertene dine

07 apr 2019
Bergans of Norway
Friluft & Velvære

Vandring er sesongens familieeventyr

27 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Friluft & Velvære

Tren bort spenningshodepinen

20 mar 2019
Sfinx.png
Friluft & Velvære

Yin yoga: 3 stillinger for kontorrotten

07 feb 2019
13090412_O_1.jpg
Friluft & Velvære

Myk opp kroppen med yin yoga

07 feb 2019
iStock-182912411.jpg
Friluft & Velvære

Forskeren: “Derfor er det ikke lønnsomt å slanke seg"

25 jan 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Friluft & Velvære

Slik blir du en yogi i 2019

16 jan 2019
278356.jpg
Friluft & Velvære

Derfor skal du bade i kaldt vann

13 jan 2019
Hälsoångest
Friluft & Velvære

Har du helseangst?

10 jan 2019
Massage
Friluft & Velvære

Vondt i ryggen? Test denne ryggmassasjen

10 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Friluft & Velvære

5 helsetrender i 2019

09 jan 2019
Nackmassage
Friluft & Velvære

Enkel massasje for en anspent nakke

14 dec 2018
Blacc yoga tights
Friluft & Velvære

Video: Fri deg fra julestresset med yoga

10 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Friluft & Velvære

Vintertrøtt og kaffeelsker? Ta en nappucino!

08 dec 2018
Workout_sleeping
Friluft & Velvære

Slik bør du trene for å sove bedre

03 oct 2018
Sova_träna
Friluft & Velvære

Slik påvirker søvnen treningen din

02 oct 2018
276153.jpg
Friluft & Velvære

PT-Olga: “Heller en massasje enn en bootcamp-klasse”

15 aug 2018
Anti-stressdeg
Friluft & Velvære

DIY: Lag din egen anti-stressdeig

08 aug 2018
Simpendlar
Friluft & Velvære

Gjør som Anna og svøm til jobben!

15 jul 2018
Sovsäck guide
Friluft & Velvære

Stor guide: Finn riktig sovepose til turen

31 may 2018
AbsolutStefan_yogaposes
Friluft & Velvære

3 krevende yogastillinger

31 may 2018
helly hansen
Friluft & Velvære

Flytevesten som er best i test 2018

30 may 2018
Så behandlar du en hälsporre
Friluft & Velvære

Dette skal du gjøre dersom du sliter med hælspore

28 may 2018
Absolutstefan
Friluft & Velvære

Finn roen og styrken med yoga

27 may 2018
STefan_2
Friluft & Velvære

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

27 may 2018
LIM Comp_I4A9634.jpg
Friluft & Velvære

Den ultimate guiden: Slik finner du riktige tursko

12 may 2018
Gym_woman
Friluft & Velvære

Treningssenteret – den beste plassen for forbedring

09 apr 2018
Gubbvad
Friluft & Velvære

Slik behandler du en "gubbelegg"

16 mar 2018
gopro
Friluft & Velvære

5 grunner til at alle bør eie en GoPro

12 mar 2018
Vasaloppet
Friluft & Velvære

Slik skal du spise før Vasaloppet

24 feb 2018
Bjørn Dæhlie
Friluft & Velvære

Slik kler du deg for et skiløp

19 feb 2018
turdell
Friluft & Velvære

Kristofer Turdell: ”Jeg leter etter den vanskeligste veien ned”

19 feb 2018
more news
Vandringstights

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

Hvor viktig er det egentlig med en skallbukse på dagsturer? Fungerer en treningstights like bra? Eksperten fra Haglöfs forklarer hvorfor utstyret er viktigere enn du tror.

26 jul 2019
Friluft & Velvære
Salomon outdoor outfit

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

Treningsentusiastene og tvillingene Ida og Elin Kjos foretrekker et aktivt liv hvor naturen ligger nært. De har vært på vandretur i de populære friluftsklærne fra Salomon. Her er resultatet!

02 jul 2019
Friluft & Velvære
Vandring

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

Skal du på fottur i sommer? Dette er skoene du trenger denne sesongen.

06 jun 2019
Friluft & Velvære
Petra Månström

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

Det er lettere sagt enn gjort å aktivere barna og redusere skjermtiden. Supermammaen Petra Månström deler sine beste tips til hvordan du kan få mer aktivitet inn i hverdagen.

06 jun 2019
Friluft & Velvære
Vandring

Test av 3 lette tursko til ham

Skal du ut på fottur? Dette er turskoene du bør ha oversikt over sommeren 2019!

05 jun 2019
Friluft & Velvære
Fritidsbyxor

Fritidsbuksen som er best i test 2019

For å få mest mulig ut av vandringen, er det nødvendig med en bra bukse. Vårt kvinnelige testpanel har studert våre fem mest populære fritidsbukser, og de vet nøyaktig når og hvor du kan bruke de ulike modellene.

24 apr 2019
Friluft & Velvære
Test fritidsbyxor herr

Vi har testet sesongens beste fritidsbukser til ham

Trenger du en ny fritidsbukse til fotturen? Eller ser du etter en modell som du kan bygge terrassen i? Vårt mannlige testpanel har prøvd fem sesongfavoritter!

24 apr 2019
Friluft & Velvære
Huvudvärk

Derfor får du hodepine når du trener

Får du vondt i hodet når du trener? Da er det mest sannsynlig anstrengelseshodepine. Men ingen grunn til bekymring, det er ikke farlig og du kan gjøre noe med det.

09 apr 2019
Friluft & Velvære
Sara Hoy

Yoga for å lindre ryggsmertene dine

Yoga er et perfekt redskap for å roe ned og redusere stressnivået. Men visste du at det også lindrer ryggsmerter?

07 apr 2019
Friluft & Velvære
Bergans of Norway

Vandring er sesongens familieeventyr

Naturen byr på fantastiske opplevelser for både voksne og barn. Bergans of Norway vet hvordan du på best mulig måte får med hele familien på vandretur!

27 mar 2019
Friluft & Velvære
Spänningshuvudvärk

Tren bort spenningshodepinen

Får du spenningshodepine etter en lang arbeidsdag? Her får du 5 tips for å motvirke det!

20 mar 2019
Friluft & Velvære
Sfinx.png

Yin yoga: 3 stillinger for kontorrotten

Sitter du foran dataen store deler av dagen og er stiv i nakken og ryggen? Myk opp kroppen med disse tre yogastillingene.

07 feb 2019
Friluft & Velvære
13090412_O_1.jpg

Myk opp kroppen med yin yoga

I yin yoga ligger du flere minutter i hver stilling. Langtekkelig sier noen, fantastisk for kroppen sier yogalæreren Johanna Wickström, som har skrevet en bok om yin yoga.

07 feb 2019
Friluft & Velvære
iStock-182912411.jpg

Forskeren: “Derfor er det ikke lønnsomt å slanke seg"

Med ferske nyttårsforsett er det mange som starter året med å slanke seg, men ifølge fedmeforskeren Erik Hemmingsson, kan du legge fra deg alt som har med slanking å gjøre.

25 jan 2019
Friluft & Velvære
Yoga Veronica Jäderlund

Slik blir du en yogi i 2019

Nytt år, ny yogarutine! Yogin Veronica Jäderlund guider deg til en rolig og stressfri 2019.

16 jan 2019
Friluft & Velvære