Dam - Header - Dam.jpg

Friluftsbuksene som er best i test!

Enten du går mil etter mil på turstien eller bare raker løv i hagen, er det én ting som er sikkert og visst – du trenger en friluftsbukse!

Sportamore sitt testpanel, bestående av kvinner, har satt årets beste friluftsbukser på prøve. Dette mener de om buksene fra Peak Performance, Haglöfs, Salomon med flere.

Vet du allerede hvilken modell du vil ha?

Friluftsbukser og turbukser

(scroll nedover for softshellbukser og turtights)

Test av: ,

Dam - SCANDI NOMAD Adventure Pro Pant.jpg

Finnes i fargene: , , ,

Passer til: Alt av hardt arbeid siden den er ekstremt slitesterk, men passer også til lette turer. 

Det beste med buksa: Slitestyrken. Adventure Pro Pant er forsterket på forsiden av lårene, over rumpa og rundt leggene. Det betyr at du kan sette deg ned og stå på knærne, uten å bekymre deg for hverken slitasje, flekker eller å bli våt.

Sammendrag:

Dette er den desidert tøffeste friluftsbuksa i testen, både når det gjelder design og slitestyrke. Den er laget av et grovt materiale på de stedene friluftsbukser som oftest er mest utsatte. 

- Jeg har vanskelig for å se at noe kan slite ut denne buksa. Den holder like lenge som jeg gjør, sier en testperson.  

Ellers er designet et pluss. Adventure Pro Pant, fra det rimelige merket Scandi Nomad, er løs i modellen. Du kan imidlertid lukke den med borrelåser nederst ved anklene. Kamuflasjemønsteret liker testpanelet godt.

- Ofte kan turbukser være litt for enkle. Jeg liker at Scandi Nomad har satset mye på designet, sier en testperson.

Det er ikke så mye som havner på minussiden. Det eneste er at buksa er litt hard på innsiden av lommene. Hvis du skal ta høye steg i oppoverbakker, kan den gnage litt på lårene hvis du ikke har superundertøy under. Ellers er komforten helt topp siden materialet i skrittet og i midjen er tøyelig og mykt.

- Sist, men ikke minst, setter jeg pris på at den er varm, men kan fortsatt justeres ettersom den har luftventiler på sidene av bena. Det er i tillegg fint med rosa ventilasjonsglidelåser. 

Test av: ,

Dam - Haglöfs Rugged Flex Pant.jpg

Finnes i fargene: ,

Passer til: Fotturer. Den er kjempedeilig og fleksibel, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for gnaging, uansett hvor mange mil du går.

Det beste med buksa: Designet. Denne turbuksa er stilig nok til at du kan bruke den i byområder.  

Sammendrag:

Rugged Flex Pants er, akkurat som navnet antyder, ekstremt fleksibel. Hvis du får for deg at du skal ta noen dype knebøy midt på turstien, er det definitivt ikke buksa som kommer til å stoppe deg (mest sannsynlig bare sunn fornuft, spar på energien)!  

- Dette er en soleklar favoritt for meg. Det eneste problemet jeg ser er at den er litt kort i bena, sier en testperson.

Denne friluftsbuksa er true to size, men hvis du er over middels høy, kan det hende du må se på en annen modell. Den er litt kort i bena, selv for de i testpanelet som er middels høye. 

- Ellers er den jo fin. Jeg liker den rette modellen. Den sitter nesten som en dressbukse!  

Avslutningsvis skal det sies at Haglöfs' friluftsbukse har tre lommer foran, hvorav alle lukkes med glidelås slik at ingenting kan ramle ut. Den har også borrlås nederst på bena for at du kan tilpasse passformen etter turskoene dine. Praktisk!

Test av: ,

Dam - Lundhags Makke Pant.jpg

Finnes i fargene: , ,

Passer til: Fotturer. Flere ventilasjonslommer gjør det mulig for deg å justere buksa mens du går.

Det beste med buksa: De store ventilasjonslommene, men også den litt høye midjen som gir en fin passform.

Sammendrag:

Slitestyrken er en av de beste fordelene med denne modellen. Nesten på samme nivå som Adventure Pro Pant fra Scandi Nomad, men Makke Pants er betydelig mykere og fleksibel.

- Det er bra at buksa har forsterkninger nederst på bena, noe som beskytter mot søle og skarpe grener, sier en i testpanelet.

Ellers domineres helhetsinntrykket av denne turbuksa av de smarte løsningene for ventilasjon.

- Jeg vil si at den største fordelen her er hvor lett du kan senke temperaturen i buksa gjennom flere ventilasjonslommer. Spesielt de på innsiden av lårene kommer til stor nytte!

Turbuksa fra Lundhags tilbyr dessuten en stor variasjon hva gjelder passform, og er true to size. Det gjør det ekstremt enkelt å bli komfortabel på turstien, og modellen passer til de fleste kroppstyper.  

- Et stort pluss at den kan justeres i midjen med borrelås. 

Buksa kan også kneppes opp nederst for å få en bredere passform, om du for eksempel har høye turstøvler på deg, eller vil kunne brette opp buksebena slik at du får en turshorts i stedet.  

Test av: ,

Dam - Dobsom  Moss Pants.jpg

Finnes i fargen:

Passer til: Fotturer eller til og med til hverdagsbruk – ja, den er så fin!

Det beste med buksa: Designet. Ved første øyekast ser testpanelet nesten pyntet ut i denne turbuksa. 

Sammendrag:

Dette er en ekstremt elastisk turbukse, men det er ikke det som vekker testpanelets nysgjerrighet først. 

- Jeg trodde nesten at det var en dressbukse ved første øyekast. Men så fort jeg kjente på den, skjønte jeg at den var betydelig bedre enn som så, utbryter en testperson.

Velger du denne modellen, kan det være lurt å ta med seg et belte ut på turstien. Moss Pant er nemlig bred i midjen – deilig for deg som gjerne ønsker litt ekstra plass i midjen, kjedelig for deg som har ditt smaleste punkt nettopp i midjen.

- Den største fordelen med buksa er fleksibiliteten, som gjør at den sitter flatterende og er stram over rumpa og lårene, uten at den begrenser bevegelsene dine.

Den ydmyke prislappen er en annen faktor som appellerer til testpanelet. For den lave prisen får du mye turbukse for pengene. Ekstra pluss fordi det også er tre store lommer på den, som alle er utstyrt med glidelås.

Softshellbukser

Test av: ,

Dam - Peak Performance Light SS Scale Pant.jpg

Finnes i fargene: , ,

Passer til: Fjellklatring, fotturer eller skogsturer.

Det beste med buksa: Fleksibiliteten og den flatterende passformen.

Sammendrag:

Peak Performance er et friluftsmerke som du alltid kan stole på hva gjelder friluftsklær, og det er også tilfellet med denne turbuksa.

- Altså, jeg har aldri følt meg så bra i en turbukse før. Jeg elsker hvordan den ser ut, til tross for et ganske enkelt design!

Selv om designet er mildt sagt enkelt fargemessig, er det ingen tvil om at dette er en friluftsbukse som fortjener høy score. I tillegg får Light SS Scale Pant så mye som 10 av 10 mulige poeng for komforten.

- Du kan lett bruke den som en joggebukse hjemme siden den er så utrolig myk og fleksibel. 

Ventilasjonsevnen vurderes også som helt godkjent, men den er ikke spesielt varm. Hvis du er høyt oppe på fjellet, kan det være greit å supplere med ullundertøy.

- Den er kanskje ikke like slitesterk, så jeg velger en annen modell hvis jeg skal rake løv i hagen. For fotturer derimot... ja, da hadde jeg ikke valgt noen andre turbukser. Peak kan sine ting når det kommer til funksjon, sier en testperson muntert.

Det siste testpanelet bemerker seg er at den er bittelitt vanskelig i størrelsen. Hvis du ikke liker stramme bukser, bør du prøve en størrelse større enn du vanligvis bruker. 

Turtights

Test av: ,

Dam - SCANDI NOMAD  Trail Tights.jpg

Finnes i fargene: , ,

Passer til: Alt fra fotturer til lengre dagsetapper i åpent landskap.

Det beste med buksa: Designet. Denne turbuksa ser ut som en krysning av en ridebukse, treningstights og turbukse.

Sammendrag:

Først og fremst er denne tightsen fra Scandi Nomad ekstremt rimelig. For det andre er den helt true to size og har en passe benlengde. Det betyr at du lett kan bestille din vanlige størrelse, uten å styre med returer.  

- Det første jeg la merke til var designet, selvfølgelig. Det er det nærmeste man kommer en vanlig treningstights i denne testen, sier en testperson.

Med denne turtightsen slipper du å føle deg så firkantet på turstien. Den er ettersittende, akkurat som alle treningstights er, og følger kroppens naturlige former.

- Den er selvfølgelig ekstremt fleksibel. Ikke en gang i yogatights hadde jeg fått bedre bevegelsesfrihet, sier en annen testperson.

En turbukse er, av naturlige årsaker, ikke like slitesterk som en turbukse. Du bør derfor tilpasse bruksområdet etter det. Hvis du skal ut i en tettpakket skog, bør du velge en annen bukse. For turer i lysløyper eller åpent terreng, er den imidlertid helt super!  

- Jeg må også legge til at lommene lukkes med glidelås og at det er snøring i midjen. Det er ikke så dumt!

Test av: ,

Dam - Salomon Wayfarer Pants.jpg

Finnes i fargen:

Passer til: Fotturer eller hagearbeid. Forsterkningene på knærne gjør at du kan sette deg ned, uten at det sliter så mye på buksa. 

Det beste med buksa: Materialet. Produksjonsprosessen til denne turbuksa krever 90% mindre vannressurser enn de fleste stoffer! Hvor bra er ikke det?

Sammendrag:

Den høye midjen er det testpanelet retter fokuset mot så fort turbuksa er på. 

- Det føles ut som at jeg har på meg en vanlig tights! Utbryter en testperson, samtidig som en annen tilføyer: 

- Denne kunne jeg lett brukt til terrengløping, så fleksibel er den. 

Likevel passer Wayfarer Pants fra Salomon hovedsakelig til fotturer og trekking (gåturer red.anm.). Den er forsterket på knærne, men ellers er materialet elastisk og gir en optimal fleksibilitet. 

- Hvis det er noe jeg savner, er det en mer ordentlig snøring i midjen. Det er et tynt, elastisk bånd, men det er litt vanskelig å komme til, sier en testperson.  

Et annet pluss er at den kan åpnes nederst i bena for å få en bredere passform. Det er supert hvis du for eksempel vil rulle opp buksebena midt på dagen når du har fått opp varmen. 

- Designet er også et pluss. Jeg tror mange kommer til å digge at det er en tights og ikke en vanlig bukse. 

Test av: ,

Dam - Peak Performance Track Tights.jpg

Finnes i fargene: , ,

Passer til: Fotturer eller til alt av hagearbeid.

Det beste med buksa: Det blågrønne materialet, som er vannavstøtende og helt vindtett.

Sammendrag: Det første testpanelet tenkte var at denne turtightsen fra Peak Performance er identisk med den fra Scandi Nomad, men ved en nærmere undersøkelse stemte ikke det. Prisen skiller seg markant mellom de to modellene, og det er en grunn til det.  

- En klar fordel er hvor bra det ytre materialet beskytter mot vind, men også mot vann, sier en i testpanelet.

I tillegg til funksjoner av høy kvalitet i materialet, oser denne tightsen premium, slik mange plagg fra Peak Performance gjør. Den får full pott i flere parametre.

- Denne kunne jeg også lett trent i. Den ventilerer nesten like bra som en vanlig treningstights.

Den eneste ulempen med denne turtightsen er at den ikke er forsterket på knærne eller rumpa. Du kan derfor bare glemme å sette deg ned på bakken. Den gir imidlertid full bevegelsesfrihet, noe som er supert når du bare skal gå langt og lenge. 

SHOP HER:

Ta vare på turklærne dine:

Sminke, smuss og hudkrem er bare noen få av mange ting som kan tette igjen porene på din vanntette turbukse- og jakke. For å få en vanntett turbukse tett igjen, må plagget impregneres med jevne mellomrom. Når du merker at en vanntett bukse plutselig lekker inn vann ved sømmene, som er der impregneringen forsvinner først, er det tid for impregnering igjen. Hos oss finner du produkter som er helt biologisk nedbrytbare og miljøvennlige: 

  • OrganoTex,  – et svensk, bærekraftig impregneringsmiddel for tekstiler. Du sprayer ganske enkelt impregneringen på og lar den tørke. Behandlingen er helt fri for PFC!
  • OrganoTex,  – følg instruksjonene på flasken for å impregnere turklærne dine i vaskemaskinen. Denne impregneringen er også PFC-fri og biologisk nedbrytbar.
  • Bonus:  – ved å vaske vannavstøtende plagg med et skånsomt vaskemiddel, kan du unngå å slite ut plaggene alt for fort. Dette vaskemiddelet hjelper til med å opprettholde og reaktivere impregneringen etter langvarig bruk.

LES MER:


 Tilbake

News Feed

Header
Friluft & Velvære

Test: Friluftsbukser til dame og herre

28 aug 2020
salomon vandring natur
Friluft & Velvære

Pakkeliste til fotturen

04 jul 2020
Vandringsryggsäckar header
Friluft & Velvære

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

02 jul 2020
outline salomon
Friluft & Velvære

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

26 jun 2020
Hypersphere test
Friluft & Velvære

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

25 jun 2020
Test tält
Friluft & Velvære

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

25 jun 2020
vandringssandaler header
Friluft & Velvære

Vi tester tursandaler til dame og herre

16 jun 2020
Kajak
Friluft & Velvære

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

15 jun 2020
Vandra med familjen
Friluft & Velvære

Slik gjennomfører du en fottur med barn

07 may 2020
Header.jpg
Friluft & Velvære

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

06 may 2020
Yoga för löpare 1
Friluft & Velvære

7 yogastillinger for løpere

04 may 2020
golfs
Friluft & Velvære

Slik behandler du en golfalbue

28 apr 2020
salomon berg
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

25 apr 2020
Flytväst bäst i test
Friluft & Velvære

Den beste flytevesten til barn og voksne

25 apr 2020
Sportamore
Friluft & Velvære

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vandring_2017
Friluft & Velvære

Guide: Velg riktige vandresko

19 apr 2020
vaya vandringssko
Friluft & Velvære

Bare for kvinner: Den vanntette turskoen Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Friluft & Velvære

Video: 30 minutter med rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Friluft & Velvære

Friluftsbuksene som er best i test!

29 mar 2020
Bergans of Norway
Friluft & Velvære

Vandring er sesongens familieeventyr

27 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Friluft & Velvære

Nyhet: Rimelige friluftsklær fra Scandi Nomad

17 feb 2020
Träna hjärtat
Friluft & Velvære

Eksperten svarer: Slik trener du hjertet

13 feb 2020
yogamatta casall
Friluft & Velvære

Stor kjøpe- og vedlikeholdsguide til yogamatter

22 jan 2020
STefan_2
Friluft & Velvære

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

20 jan 2020
Yoga Nidra
Friluft & Velvære

Trendspaning: Finn roen med yoga nidra

19 jan 2020
Kinesiotejp knä
Friluft & Velvære

Video: Slik taper du kneet etter en skade

18 jan 2020
nacke
Friluft & Velvære

Derfor bør du ikke knekke opp ryggen selv

18 jan 2020
sträckning baksida lår
Friluft & Velvære

Slik behandler du en muskelstrekk

17 jan 2020
Säkerhet på berget
Friluft & Velvære

Slik kjører du trygt off-piste

23 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Friluft & Velvære

Hvordan skal jeg pakke tursekken min?

08 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Friluft & Velvære

Video: Slik skal tursekken din sitte

08 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Friluft & Velvære

Kan jeg vaske skallplaggene mine i vaskemaskinen?

08 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Friluft & Velvære

Video: Dette bør du ha med deg på dagstur

30 sep 2019
vandring
Friluft & Velvære

Slik unngår du gnagsår i turskoene dine

25 sep 2019
Escape the noise
Friluft & Velvære

Kjenn på friheten – Escape the noise

16 sep 2019
Adidas Free Hiker
Friluft & Velvære

Naturentusiasten: Så bra er turskoen Adidas Free Hiker – jeg har testet den!

13 sep 2019
Vandringstights
Friluft & Velvære

Kan jeg bruke treningstights på fottur?

26 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Friluft & Velvære

Test! Den ultimate outdoor-looken fra Salomon

02 jul 2019
Vandring
Friluft & Velvære

Test av sommerens 3 beste tursko til henne

06 jun 2019
Petra Månström
Friluft & Velvære

Tips! Slik blir dere en aktiv familie

06 jun 2019
more news
Header

Test: Friluftsbukser til dame og herre

Trenger du en slitesterk og behagelig friluftsbukse når du skal bygge terrasse eller plukke sopp i skogen? Da har du kommet riktig!

28 aug 2020
Friluft & Velvære
salomon vandring natur

Pakkeliste til fotturen

Skal du på dagstur eller en lengre fottur? Her er de ultimate pakkelistene basert på hvor lenge du skal være borte!

04 jul 2020
Friluft & Velvære
Vandringsryggsäckar header

Test: De beste tursekkene våre til dagsturer

Skal du ut på nye eventyr i sommer? Testpanelet vårt har gått tur med sesongens tursekker fra Salomon, Lundhags og True North. Dette mener de om modellene!

02 jul 2020
Friluft & Velvære
outline salomon

STOR guide: Alt du vil vite om walkingsko

Som en blanding mellom løpesko og tursko. Bli kjent med walkingsko, en favoritt når du går tur!

26 jun 2020
Friluft & Velvære
Hypersphere test

Test: Så bra er Hypersphere til å massere rygg, hofte og rumpe!

Her er massasjeverktøyet som gir bedre massasje enn partneren din! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i den nederste delen av ryggen, utsiden av hoften og setet.

25 jun 2020
Friluft & Velvære
Test tält

Vi tester: Prisvennlige telt til kystområder og campingplasser

Hvor går eventyret ditt i sommer? Vi har testet både et tremannstelt og firemannstelt som enkelt kan pakkes med på norgesferien!

25 jun 2020
Friluft & Velvære
vandringssandaler header

Vi tester tursandaler til dame og herre

Skal du ut på tur i sommer? Er fotsvette noe av det verste du vet om? Her tester vi tekniske sandaler til fotturer, som holder føttene svale under lange turer i sommer.

16 jun 2020
Friluft & Velvære
Kajak

Med riktig utstyr får du en sikker kajakktur i sommer

Det er morsomt å padle kajakk – og det er en kunst å gjøre det riktig. Her får du alle tipsene du trenger for en vellykket tur i sommer.

15 jun 2020
Friluft & Velvære
Vandra med familjen

Slik gjennomfører du en fottur med barn

Synes du det er vanskelig å lokke barna ut i naturen? Les ekspertens beste tips til hvordan du kan gjøre skogsturen til et morsomt eventyr!

07 may 2020
Friluft & Velvære
Header.jpg

Best i test: Tursko til dame og herre 2020

Ut på tur, aldri sur! Hold humøret oppe med riktige tursko på føttene. Her er årets beste modeller til dame og herre i 2020.

06 may 2020
Friluft & Velvære
Yoga för löpare 1

7 yogastillinger for løpere

Løping er en ganske ensformig treningsform som både sliter og bygger opp kroppen på samme kontinuerlige måte. Her er syv yogaøvelser alle løpere bør teste for bedre mobilitet.

04 may 2020
Friluft & Velvære
golfs

Slik behandler du en golfalbue

Golfalbue er en overbelastning som kan være forårsaket av både golfspill og trening. Lær deg øvelsene og behandlingen som lindrer symptomene.

28 apr 2020
Friluft & Velvære
salomon berg

Guide: Velg riktige tursko fra Salomon

Hvordan velger du riktige tursko som forbedrer turopplevelsen din? Få hjelp av vår store guide sammen med Salomon.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Flytväst bäst i test

Den beste flytevesten til barn og voksne

Hvilken flytevest er best i test? Hva står betegnelsen 100N for? Med vår store guide kan du finne riktig flyte- og redningsvest til både voksne og barn.

25 apr 2020
Friluft & Velvære
Sportamore

Vi feirer 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En suksesshistorie som startet i et mørkt kjellerlokale. Slik gikk vi fra “det kommer aldri til å gå" til det du ser foran deg i dag – Nordens største sportsbutikk på nettet.

20 apr 2020
Friluft & Velvære