Gratis frakt over 499 kr og gratis retur30 dagers åpent kjøpKjøp nå, betal i slutten av oktober

Klikk for å se våre aktuelle deals

Hva trenger du til vinterens løpesesong?

Løpeklær i flere lag!
Det kan være smart å ha flere lag med klær når du er ute å løper. Noen ganger har du kanskje behov for 2 lag, andre ganger behøver du alle 3 lagene. Hvis du bruker to lag, skal du velge lag-1 -klær og lag-3-klær.

Klikk her for å se lag-1-klær til trening

Klikk her for å se lag-2-klær til trening

Klikk her for å se lag-3-klær til treningg

Klær:
Lag 1: Baselayer: Formålet med det innerste laget er å holde deg tørr. Klærne skal ha svettetransporterende egenskaper. Klikk her for å se lag-1-klær til trening

Lag 2: Isolering: Om vinteren har du bruk for et isolerende lag. Det kan for eksempel være en kortermet eller langermet løpegenser. Klikk her for å se våre løpegensere

Lag 3. Jakke eller vest: Det ytterste laget skal holde vinden og til tider regnet ute samtidig som den har gode pusteegenskaper. Mellom ulike sesonger kan en løpevest være veldig nyttig. En vest gir stor bevegelsesfrihet og kan enkelt brukes over en t-skjorte eller en genser.
Klikk her for å se alle våre løpejakker Eller klikk her for å se våre løpevester

Å løpe på glatta: Is om vinteren er løperens største fare. Om det er riktig glatt er det vanskelig å stå støtt med selv de beste skoene som finnes på markedet. Vinterløpesko fungerer akkurat som vinterdekkene til bilen. Skoene har en sterkere oppbyggning, som gjør at du står mer stabilt på glatte overflater. En syntetisk membran gjør skoene varmere enn løpesko til bruk om sommeren. Du kan også kjøpe brodder/pigger som du kan feste på sålen av løpeskoene så du ikke glir like lett.

Hansker: Hvis du løper med skihansker eller vanter kommer du til å kjenne at du blir lett svett i hendene. Bytter du til tynnere hansker av polyester vil du i større grad unngå dette. Noen merker har også spesielle vinterhansker som går å få kjøpt. Klikk her for å se våre løpehanske

Lue/pannebånd: Ca. 1/3 av kroppstemperaturen din går ut via hodet. Det kan være lurt å ha et godt pannebånd eller en lue i fleece eller polyester på hodet så du ikke mister varmen like fort.
Klikk her for luer Eller Klikk her for pannebånd

Windbreaker: Termometeret kan narre deg om vinteren! En svak ving kombinert med lav temperatur er ofte årsaken til fenomenen ”Chill faktor”. Hvis termometeret viser 0 grader og det blåser 10 m/sek, tilsvarer dette en temperatur på -12 grader. En god vindjakke vil være en god investering til de kaldeste månedene.
Klikk her for å se våre vindjakker.

Baselayer & Tights: Som nevnt, skal du bruke lag 1 til å holde deg trørr og for å føre bort svette, men om vinteren kan det ofte være mer behagelig med en badelayer, spesielt i kulda. Noen merker lager spesielle vinter- og termo produkter som gir mer varme ved løpeturer under kalde forhold.
På den nederste delen av kroppen skal du velge tights eller løsere løpebukser. Vanlige ”sommertights” er glatte på både utside og innside, om du løper i en sommertights om vinteren burde du passe på å ha superundertøy under. Vintertights er ca. Tre ganger så tykke og mye grovere på innsiden enn sommertights. Dette er for å lettere holde på varmen under vinteren. Tights er ofte varmere og støtter musklene bedre enn løsere løpebukser, samtidig som løpebuksene mister varmen raskere enn tightsen. Det kan også virke vanskeligere å løpe med løsere løpebukser.
Klikk her for å se våre vintertights.
Klikk her for å se våre treningsbukser.

Reflekser & lys: Glem aldri reflekser når du er ute å løper om vinteren! Reflekser finnes i mange ulike varianter og størrelser. En refleksvest er som oftest den som er mest synlig og som fungerer best under løpeturen. Hvis du løper i veldig mørke områder kan det også være lurt å ha på en rød lykt. Pass på så du ikke løper i for mørke klær! Sort eller klær med mørke farger er nesten umulig å få øye på for bilistene. Hvis du er typen som liker litt mørkere klær, kan det være lurt å velge en tights som har tydelige refleksdetaljer for å sikre at du blir sett. Ha gjerne ekstra reflekser på overarmene og ryggsekken om du har det. Reflekser på skoene mister fort sin effekt da de som regel dekkes av smuss og skitt under vintermånedene.
Klikk her for å se våre reflekterende produkter

Klikk her for å shoppe videre